Sari la conținut

Sari la conținut


* - - - - 3 voturi

Barbatul si femeia sunt egali; ADEVARAT sau FALS?


31 raspunsuri la acest subiect

#1
MihaiTexas

MihaiTexas

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 259 mesaje

Postat 08 iunie 2012 - 21:59

Acesta este un subiect delicat si a fost deschis cu speranta lamuririi clare a aspectului existential uman ambivalent, in scopul definitivarii unei concluzii care (1.) va impaca deopotriva: si pe barbat, si pe femeie, sau din contra, va arata (2.) fie pe barbat, (3.) fie pe femeie, ca fiind mai presus.

Cred ca putem sa spunem fiecare, in legatura cu aceasta, concret si la obiect - cu ajutorul exemplelor si concluziilor din toata istoria oamenilor pana la momentul prezent, deci si din punct de vedere personal - lucruri adevarate, si ar trebui sa reiasa din afirmatiile noastre una din cele 3 posibilitati de mai sus.

#2
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.662 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 00:12

Din ce perspectiva vrei sa stii daca sunt sau nu egali? Din perspectiva legilor, a religiei, a societatii sau prejudecatilor fiecaruia?










Am marfa la bazar umanitar DC



Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#3
MihaiTexas

MihaiTexas

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 259 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 01:55

@Laura25

Despre acestea nu ati auzit? Multi oameni functioneaza dupa ele.

1. Femeia trebuie sa-l adore pe barbat ca pe un zeu. În fiecare dimineata, ea trebuie sa îngenuncheze de noua ori la rând la picioarele sotului si, cu mâinile încrucisate, sa-l întrebe: Domnul meu, ce doresti sa fac?

2. Când un barbat va fi admonestat public de catre o femeie, are dreptul sa o loveasca cu pumnul, cu piciorul si sa-i sparga nasul, pentru ca, astfel desfigurata, sa nu se mai arate în public, rusinata de propriu-i chip. si a meritat-o din plin, fiindca s-a adresat barbatului cu rautate, folosind cuvinte pline de îndrazneala.

3. Barbatii le sunt superiori femeilor, pentru ca Allah le-a oferit superioritatea asupra lor. Prin urmare, el le-a dat barbatilor o masura îndoita din ce le-a dat femeilor. Barbatii care au sotii neascultatoare, le pot pedepsi: sa paraseasca patul conjugal si chiar sa le loveasca. Nu i-a fost data barbatului o calamitate mai mare decât femeia.

4. Natura creeaza femei numai când nu poate crea barbati. Femeia este, prin urmare, un barbat inferior.

5. Cea mai proasta eticheta pe care o poate avea o femeie este cea de savanta.

Si la noi la Biserica Ortodoxa, se spune:

Ca în toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca în biserica, caci lor nu le este îngaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea. Iar daca voiesc sa învete ceva, sa întrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca în biserica. - Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14:34-35

(pozitia la care subscrie oficial Mihai din Texas - precizez ca se refera numai la BISERICA)

Cred ca intr-un final as vrea sa ma sfatuiti ce anume credeti ca ar trebui sa indeplineasca un barbat ca sa fie fericit cu o femeie si ce trebuie sa indeplineasca o femeie ca sa fie fericita impreuna cu un barbat, in caz ca credeti acest lucru posibil. Tin sa mentionez ca rata divorturilor in USA este de 50% (http://www.divorcerate.org/)

#4
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 02:06

Inlocuieste in toate textele de mai sus in loc de barbat competeaza femeie si in loc de femeie completeaza barbat

De exemplu:



1. Brabatul sa-o adore pe femeie ca pe un zeu. În fiecare dimineata, el trebuie sa îngenuncheze de noua ori la rând la picioarele sotiei si, cu mâinile încrucisate, sa-o întrebe: Doamna mea ce doresti sa fac?



2. Când o femeie va fi admonestata public de catre un barbat, are dreptul sa il loveasca cu pumnul, cu piciorul si sa-i sparga nasul, pentru ca, astfel desfigurat, sa nu se mai arate în public, rusinat de propriu-i chip. si a meritat-o din plin, fiindca s-a adresat femeii cu rautate, folosind cuvinte pline de îndrazneala.



3. Femeiele le sunt superioare barbatilor, pentru ca Allah le-a oferit superioritatea asupra lor. Prin urmare, el le-a dat femeilor o masura îndoita din ce le-a dat barbatilor. Femeile care au soti neascultatoari, ii pot pedepsi: sa paraseasca patul conjugal si chiar sa ii loveasca. Nu i-a fost data femeii o calamitate mai mare decât barbatul.



4. Barbatii sa taca în adunari, caci lor nu le este îngaduit sa ia cuvântul în ele, ci sa fie supusi. Daca voiesc sa capete învatatura asupra unui lucru, sa întrebe pe femeile lor acasa; caci este rusine pentru un barbat sa vorbeasca în Biserica (pozitia la care oare art subscrie oficial Mihai din Texas ?)



5. Natura creeaza barbati numai când nu poate crea femei. Barbatul este, prin urmare, o femeie inferioara.



6. Cea mai proasta eticheta pe care o poate avea o barbatul este cea de savant.





Desigur si in acest caz ramane intrebarea:

Ce ar trebui sa faca un barbat si o femeie casatoriti unul cu celalalt, ca relatia lor sa reziste in timp?





Ce nu stiu romanii despre aurul lor!



Eu pur si simplu / Pagina legislativa

#5
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.662 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 02:12

Eu chiar nu inteleg tu ce vrei acu? Inca un pic de scandal? Vii pe un forum unde 99% din useri sunt femei si dai citate din evul mediu din scrierile unor misogini ce se tem de femei si incearca sa isi impuna punctul e vedere ca mari 'invataturi' si te astepti sa discuti !??! Sa discuti ce?!?!?



Prin lege, femeile sunt egale in drepturi cu barbatii. Daca mai sunt tampiti frustrati pe lume, e problema lor si a celor ce le suporta tampeniile.





Era o caricatura la un moment dat pe net cu un baietel si o fetita ce isi aratau unul altuia ce au in chilotei. Baiatul ii zice superior ca el are o chestie ce ei ii lipseste. Fetita ii raspunde ca are si ea ceva cu care poate avea cate 'chestii' ce are el vrea. Mno, cam asta e faza ... femeile sunt egale cu barbatii, dar au cateva avantaje (cea mai tare 'abilitate' fiind puterea de a da viata si de a alapta) pe care le pot folosi sa fie un pic 'mai egale'.






Am marfa la bazar umanitar DC



Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#6
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 02:34

asta e ca in fabula "egaliate, dar nu pentru catei"...

Barbatul si femeia sunt egali, nu este o ipoteza, este o axioma, deci nu trebuie demonstrata, argumentata etc. Nu se pune problema de superioritate a unuia in fata altuia, unul naste, celalalt nu, unul alapteaza, celalalt nu, unul are forta si par pe piept, celalalt are forta de a manipula...etc.

Fiecare isi are rostul, rolul lui avand responsabilitati si atribute diferentiate. Succesul si trainicia, existenta speciei umane depinde de felul cum este respectata aceasta egalitate dintre ambele sexe, de impletirea lor in toate, sunt ca doua spirale ale unui ADN :)

#7
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 02:37

ca sa raspund si la partea a doua a temei: ar trebui ca barbatul si femeia sa se respecte reciproc, sa-si poarte de grija reciproc, daca doresc ca relatia lor, ori de care ar fi, sa functioneze iar ei sa dispuna de multumirea spirituala si fizica

#8
MihaiTexas

MihaiTexas

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 259 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 03:57

@Marius

Substitutiile de mai sus, facute in cazul textelor nebiblice m-au inveselit nespus; de cate ori o sa am nevoie sa rad cu lacrimi, voi reciti de prin textul prelucrat de catre dvs.

Iar in cazul: citat/Marius
Barbatii sa taca în adunari, caci lor nu le este îngaduit sa ia cuvântul în ele, ci sa fie supusi. Daca voiesc sa capete învatatura asupra unui lucru, sa întrebe pe femeile lor acasa; caci este rusine pentru un barbat sa vorbeasca în Biserica (pozitia la care oare art subscrie oficial Mihai din Texas ?)

Nu este asta pozitia “oficiala”; Am gresit citând dintr-o Biblie alta decat cea ortodoxa; nu se spune in cea ortodoxa ca femeia sa taca in adunari, ci se vorbeste numai despre Biserica. Acesta e versetul corect:

“Ca în toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca în biserica, caci lor nu le este îngaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea. Iar daca voiesc sa învete ceva, sa întrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca în biserica.” - Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14:34-35

Aceasta este pozitia la care subscriu, nu pentru ca am dedus eu logic ca ar fi corect, ci pentru ca asa am vazut ca este scris in Sfintele Scripturi, si pentru ca asa se face in Biserica Ortodoxa, unde numai Preotii predica despre Dumnezeu si ei sunt cei care fac slujbe, nu si femeile. Si in acest caz credeti ca se poate face substitutie, si daca da, atunci cu ce scop?

#9
bird70

bird70

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.631 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 05:05

Mihai,
tu scoti in fata biserica ortodoxa si justifici in felul asta faptul ca tu crezi in superioritatea barbatului. Alte biserici crestine au femei preoti si nu predica superioritatea barbatului.

Eu cred ca femeile si barbatii sunt egali in anumite societati. Din pacate in multe societati barbatii isi impun superioritatea si o femeie care nu are dreptul sa muncesca, sa-si arate fata, sa isi cresca singura copilul, etc, nu poate fi egala cu barbatul.

Intr-o societate in care femeia poate lucra, isi poate creste singura copiii, are acces la educatie si nu este discriminata, nu exista nici o deosebire intre femeie si barbat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper



#10
MihaiTexas

MihaiTexas

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 259 mesaje

Postat 09 iunie 2012 - 06:36

@Laura25

Ati intrebat la inceput: pe ce teren sa alergam, ce perspectiva ne intereseaza; cu alte cuvinte, UNDE pot fi cu adevarat, barbatul si femeia egali?

Numai intr-un loc.

“Terenul” cu sens, pe care barbatul si femeia pot declara unul despre celalalt in mod sincer ca sunt cu adevarat egali, este: SINELE

Nu as dori sa se creeze scandal din cauza ca studiem si extremele. Doar sa facem niste calcule, o balanta a SINELUI fiecaruia, sa vedem fiecare ce crede (gresit sau nu) in aceasta privinta.

Toate cele 5 citate date de mine mai sus sunt din Zarathustra, Aristotel, etc., scriitori cititi de catre unii useri ai forumului, dupa cum am observat eu din discutii. Iar versetul biblic de mai sus, ca si altele, e cu privire la majoritatea femeilor de pe acest forum despre care, cred ca sunt crestine si cred in Dumnezeu (Care este alcatuit si din ceea ce e scris in Biblie).

citat/Laura25
“Era o caricatura la un moment dat pe net cu un baietel si o fetita ce isi aratau unul altuia ce au in chilotei. Baiatul ii zice superior ca el are o chestie ce ei ii lipseste. Fetita ii raspunde ca are si ea ceva cu care poate avea cate 'chestii' ce are el vrea.”

Ce este aceasta? O tentativa esuata de egalizare. Caricatura de care spuneti nu are o “morala”. Face doua afirmatii (obscene(!) in legatura cu copii? am inteles corect?) si nu trage nici o concluzie clara in privinta egalitatii; nu demonstreaza egalitatea, ci mai mult disputa in mod inconstient, aceasta egalitate. Spre deosebire de cum se descrie relatia barbat-femeie – pe jumatate - in caricatura data in ex., Biserica spune ca barbatul si femeia sunt cu adevarat egali, structurând intregul si firescul curs al persoanelor (barbat, femeie si copil) din aceasta privinta:

“Dupa cum ai lua partea cea mai curata a AURULUI, si ai amesteca-o cu alt AUR, tot asa si aici, unde FEMEIA primind în ea samânta BARBATULUI, creste si hraneste, si în fine da societatii copil iesit din ea. Copilul acela este ca o punte între barbat si femeie, astfel ca toti acestia trei: barbat, femeie si copil, sunt un trup, copilul unind pe amândoi de ambele parti.”
Sf. Ioan Gura de Aur, din Omilii pt. casatorie

Deci unde sau in ce conditii este mai frumos, mai de durata, unde ne place, unde suntem mai fericiti, noi impreuna, femeia si barbatul? As vrea sa vedem cu ce si de ce anume avem tendinta sa gresim, in judecata facuta asupra lucrurilor ce ni se cuvin cu adevarat noua oamenilor, ca barbat, sau ca femeie. Sa analizam logic ce zice balanta sinelui, in cazul afirmatiilor dvs:

“Din acest punct de vedere al Mno, cam asta e faza ... femeile sunt egale cu barbatii, dar au cateva avantaje (cea mai tare 'abilitate' fiind puterea de a da viata si de a alapta) pe care le pot folosi sa fie un pic 'mai egale'.”

“Femeile sunt egale cu barbatii”,
pe urma, chiar in aceeasi propozitie apare cum ca ele sunt de fapt
“un pic mai egale”.

Spuneti oare adevarul in legatura cu “abilitatile”?

“Abilitatile” mentionate nu au nici un fel de “putere” fara interventia barbatului. Din cauza ca barbatul “cunoaste” (in sensul biblic) femeia - si numai din aceasta cauza - femeia da nastere si are lapte pentru copilul LOR.

Putem deci sa zicem ca prin barbat se afirma sau se initiaza, abilitatile femeii. Sau am mai putea spune, echivalent, ca prin femeie se afirma sau se intiaza, abilitatile barbatului. Asta ca sa fie egalitate.

Cred ca din astfel de evaluari neclare, se isca unele din problemele aparute in relatia de iubire dintre barbat si femeie; pentru ca nu suntem cu adevarat convinsi, in sinea noastra, ca exista (cumva) o egalitate deplina intre barbat si femeie, in ciuda diferentelor dintre cei doi.


Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

  • ImportanÈ›a medicului pediatru 👩🏻‍⚕️

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -