Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Sportul in timpul sarcinii


1 raspunsuri la acest subiect

#1
ReginaMaria

ReginaMaria

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 114 mesaje

Postat 22 mai 2012 - 17:32

[vimeo]42328247[/vimeo]

Bun venit in studioul media desprecopii.com, suntem in dialog cu medicii Retelei Private de Sanatate Regina Maria.

Vorbim astazi cu domnul doctor Viorel Stoica - Medic specialist Obstetrica Ginecologie despre:

6. Sportul in timpul sarcinii

?1. Atunci cand aflam ca suntem insarcinate, vrem sa facem tot ce se poate pentru ca bebelusul sa fie cat mai bine. In ce masura putem face sport in timpul sarcinii?
Min: 00:36


Depinde de activitatea dinaintea sarcinii. Doamnelor care nu au facut sport inaintea sarcinii nu le recomand sa se apuce de sport acum. In principal sunt putine contraindicatii legate de sarcina referitor la sport..miscarile care implica sarituri, etc

?2. Am vazut din ce in ce mai multe locuri unde se poate face gimnastica prenatala. Ce rol au aceste exercitii? Sunt sigure pentru bebelus?
Min: 01:11


Aceste exercitii se axeaza mai mult pe educarea musculaturii femeii insarcinate, ajutand in principal in travaliu: creste tonusul uterin abdominal si ajuta la relaxarea filierei pelvine pe unde trebuie sa treaca bebe la nastere.

Ne putem pregati anterior pentru o nastere naturala mai usoara, iar in caz de operatie se stie ca, persoanele sportive au si o recuperare mai usoara dupa nastere.

?3. Putem totusi continua cu activitatile fizice pe care le faceam inainte de a ramane insarcinate (jogging, aerobic)?
Min: 01:55


Sunt o serie de exercitii: jogging ul, alergatul pe banda. Indicat de asemenea, este si inotul - insa ar trebui sa avem o garantie a calitatii apei in care inotam. In al doilea trimestru ,din perspectiva inotului, ar fi mai sigur caci eventualele infectii care s-ar putea contacta din apa au un impact mai mic asupra fatului. In cazul in care o gravida doreste sa practice acest sport sunt necesare niste masuri de precautie in plus prin efectuarea repetata a unor culturi.

?4. Exista exercitii fizice pe care ar trebui sa evitam in timpul sarcinii? (care implica sarituri, ridicat de greutati, etc). Care sunt acestea?
Min: 02:51


Trebuie evitat saritul de coarda. Si toate sporturile care implica sarituri de sus in jos. De asemenea, mersul pe bicicleta e contraidicat, dar nu cu o contraindicatie absoluta. Nu as zice ca sunt foarte multe sporturi contraindicate.

?5. Exista o perioada anume (o saptamana a sarcinii) din care avem nevoie de repaus fizic, astfel ca nu mai este indicat sa facem sport?
Min: 03:22


Depinde de fiecare sarcina in parte, de aceea nici nu pot spune ceva concret general valabil. De obicei formez o echipa cu gravidutele, comunicarea in echipa fiind la baza unei functionari normale a echipei. Vin si ma intreaba de exemplu daca au voie sa faca anumite lucruri si le spun punctual in functie de situatia specifica a fiecarei sarcini in parte. Sunt femei care datorita anumitor complicatii pot avea niste restrictii legate de activitatea sportiva, ajungand pana la repaos total la pat - eventual cu anticoagulant, se poate ajunge si la o astfel de restrictie totala de miscare pe parcursul unei sarcini cu complicatii. Am cateva doamne insarcinate acum, cu aceasta recomandare si pot ajunge ca dupa nastere sa faca recuperare pentru a se misca normal din nou.

?6. Tot legat de specificul acestui subiect, v-as ruga sa ne spuneti cateva cuvinte despre activitatea sexuala din timpul sarcinii.
Min: 04:56


Este o intrebare pe care o primesc destul de des din partea doamnelor. Activitatea sexuala nu are in principiu contraindicatii in timpul sarcinii. La un punct poate face chiar bine. Contraindicatiile apar la o sarcina cu sangerari sau daca apar contractii uterine. Daca e un semn de intrebare, doamnele pot suna medicul curant pentru a solicita detalii cu privire la o situatie individuala anume.
Momentul la care m-am referit vis a vis de recomandarea fara precautii pentru activitatea sexuala, este atunci cand sarcina este post termen, adica dupa 40 de saptamani. Contactul sexual poate stimula nasterea. Miscarea, continutul lichidului seminal au rolul de a stimula si de a induce travaliul

Domnule doctor va multumim pentru informatii si va dorim o zi buna!


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -