Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

intarziere de vorbire


32 raspunsuri la acest subiect

#11
miereamara

miereamara

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.205 mesaje

Postat 13 mai 2012 - 07:54

si copilul meu "auzea" sunete puternice, tv/radio...dar sunetele normale le auzea estompat din cauza lichidului acumulat in ureche.
si el a fost alergic la polen si da, alergiile pot favoriza acumularea de lichid in urechi


Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

#12
camyla1

camyla1

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 13 mai 2012 - 10:25

mersi ca mi-ai spus.
o sa merg si eu la medic sa facem si noi un test de auz.

#13
maria26

maria26

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje

Postat 13 mai 2012 - 17:05

camyla, eu am un baietel de 3 ani si 11 luni. la varsta baietelului tau facea exact aceleasi lucruri... la un an si ceva zicea cuvinte simple exact ca al tau.. la un an si jumatate l-am dat la cresa si s-a inchis in el.. si nu a mai vorbit deloc pana la 3 ani.. si-a dat drumul destul de greu..acum leaga propozitii, vorbeste binisor, dar se cunoaste diferenta dintre el si copiii de varsta lui.. asa cum spui si tu, stia tot.. cand vroia ceva comunica nonverbal.. eu prima evaluare i-am facut-o la 3 ani si ceva cand ni s-a spus ca trebuie lucrat mult cu el.. apoi am fost la mai multi specialisti care ne-au spus ca e hiperkinetic cu deficit de atentie... s-au grabit sa neprescrie medicamente pe care nu i le-am administrat, insa am invatat multe...
un copil trebuie sa-si consume energia constructiv.. daca nu se concentreaza la ceva anume, devine haotic si oboseste repede.. daca trece de la un lucru la altul fara sa termine ce a inceput, deficitul de atentie se va accentua pe masura ce va creste...
lucreaza mult cu el.. eu stiu cum era Andy la aproape 2 ani si stiu ca ceea ce-ti spun eu e o munca titanica... cand ma apropiam cu o carte de el, o rasfoia el fara sa ma lase pe mine.. daca incercam sa-i arat ceva, devenea irascibil si arunca cu cartea..
cat despre vorbit, este greu...nu-l mai lasa sa comunice cu usuinta doar nonverbal.. fa-te ca nu intelegi.. daca vine cu cana la tine, intreaba-l "ce vrei?" si dai tot tu raspunsul "apa"... va trebui sa faci asta de sute de ori...dupa o saptamana intreaba-l doar "ce vrei? si lasa o pauza, s-ar putea sa fi surprinsa si sa auzi "apa" :) .... striga-l pe nume si raspunde tot tu "da" .. de zeci de ori pe zi... la un moment da va raspunde el "da" ... in joaca... bati la usa "cioc cioc" .. "cine e?" .. el se va amuza foarte tare.. dupa zeci de repetitii vei spune doar "cioc cioc" va spune el "cine e?" .. spune-i denumirile tuturor obiectelor pe care pui mana.. lingurita, castronel... de sute de ori le spui tare si rar... e enorm de greu.. vei avea tentinta sa renunti si sa spui ca pur si simplu nu vrea.. nu e asa.. vor fi rezultate, dar nu imediate...
recompenseaza-l pentru orice reusita... se incepe cu recompense materiale (dulciuri-ca ex eu ii dau pernite de ciocolata de la viva), dupa care se raresc si se trece la recompensele sociale ( imbratisari, pupat) .. noi inca suntem la recompensele materiale, dar le-am rarit.. acum Andy vine cu cartea la mine ca sa invatam doar pentru recompense..
toti se mira cum a putut sa asimileze atat de multe in doar 11 luni.. cu multa dragoste , rabdare si atentie se poate :)
eu am ramas insarcinata cu al doilea copil cand Andy s-a apropiat de 3 ani... atunci am ramas acasa si am inceput sa lucrez cu el...este intraver tarziu, dar nu prea tarziu.. al tau e mic.. incepi de acum.. sa stii ca baieteii isi dau drumul la vorba bine in medie cam pe la 2 ani si 3-4 luni :)

mami de Albert 17.09.2011 si mami de Andy 06.06.2008

#14
oanap85

oanap85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.357 mesaje

Postat 13 mai 2012 - 20:48

eu cred ca asteptati prea multe de la copii,daca a lui x a vorbit asta inseamna ca trebuie si al meu..daca a lui y a avut o problema inseamna ca " poate si al meu are"?
camyla ptr linistea ta consulta un medic insa mie daca un medic imi spune ca copilul meu are " deficit de atentie " mai merg la unul si altul sa vad ,daca imi pune acelasi diagnostic inseamna ca asa e..
nici un copil nu e ca altul,fieacre are propria lui personalitate si propriul ritm de dezvoltare(atat fizic cat si psihic)
daca incepe sa vorbeasca va vorbi si fara sa "verifici "...
al meu baietel pur si simplu nu a vrut sa vb pana la 2 ani+..il intreba si prin gesturi ma intelegeam cu el,ghiceam ce vrea ,imi arata ..dar cand vroia venea si spunea mama,tata,oala,pipi etc asta inseamna ca el vorbeste si stie..daca nu ar fis pus nimic nimic imi faceam griji insa daca am vazut ca el doar nu vrea l-am lasat in pace



Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

#15
maria26

maria26

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje

Postat 14 mai 2012 - 00:41

la o varsta atat de mica nu se poate depista deficitul de atentie... nu stiu cat de explicita am fost, dar daca copilul a vorbit pana la un an si 10 luni dupa care a incetat sa mai vorbeasca, exista o problema.. aceeasi situatie am avut-o si eu cu baiatul meu cel mare...
eu am vrut doar sa ajut cu cateva sfaturi .. chiar imi cer scuze ca am deranjat..

mami de Albert 17.09.2011 si mami de Andy 06.06.2008

#16
camyla1

camyla1

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 mai 2012 - 01:00

el sta atent, de ex. fuge, se agita, se joaca si cand oboseste isi ia cuburile sau lego si se joaca singur sau deseneaza, sau de multe ori cand ii vorbesc, sta atent la mine, dar nu-i plac cartile sau chestiile astea care "trebuie" sa le stie pana la varsta lui. dar sa sti ca la Bogdan i-a prins bine cresa inca din primele zile(are 7 zile de cresa). are mai mult curaj sa se apropie de copii, am reusit sa-l dezvat total de tv, este bine ingrijit chiar daca il las doar 4 ore. nu l-am gasit niciodata ud sau flamand sau insetat. nu mi-a suspinat niciodata in somn dupa ce l-am adus cum mi-au povestit alte mame ca au patit cu copiii lor dupa ce l-au dus la cresa. nu stiu daca ai citit, dar noi am avut mari probleme cu televizorul.
la cresa i-am studiat comportamentul inca din prima zi.
in prima zi l-am gasit plangand, cand m-a vazut s-a calmat si cand am plecat i-a facut "ceao" la educatoare si i-a zambit.
in urmatoarele zile l-am gasit vesel si dupa ce l-am imbracat l-am pus pe jos sa vad ce face si nu a fugit la usa sa iasa ci in camera cu jucarii. deci cred ca ii place. a devenit in schimb mult mai atasat de noi. a constientizat ca il putem lasa si acum plange dupa noi chiar si daca il las la bunici.

iar de el ma ocup toata ziua, si crede-ma daca m-ai vedea cat vorbesc cu el. cateodata sunt satula si simt ca nu mai pot.
este un copil foarte incapatanat. daca vine cu canita la mine si nu-i dau pana spune "apa" nu-i mai trebuie; arunca canita pe jos si pleaca, sau daca ma duce sa-i deschid usa si ii spun ca nu inteleg ce vrea, sa spuna "usa", sau se duce la taica-sau si il aduce pe el la usa, sau plange pana-i deschid usa, sau pur si simplu isi cauta altceva de facut.

#17
camyla1

camyla1

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 mai 2012 - 01:02

nu ai deranjat absolut deloc. chiar mi-au prins bine sfaturile tale.


#18
maria26

maria26

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje

Postat 14 mai 2012 - 10:47

exact asa facea si Andy..daca insistam sa spuna, nu-i mai trebuia.. la cresa si lui i-a placut....a plans doar in prima zi si atat.. era incantat sa mearga la copii si chiar socializa foarte bine cu ei, dar nonverbal.. apoi a urmat gradinita.. cu noi vorbeste, cu doamna educatoare vorbeste, cu copiii doar se joaca, nu ii intreaba nimik, nu ii striga..la asta m-am referit cand am spus ca s-a inchis in el... doar la vorbit.. in rest era un copil foarte vesel ..
trebuie multa multa rabdare... ai rabdare pana la 2 ani si un pic.. vei fi surprinsa :)

mami de Albert 17.09.2011 si mami de Andy 06.06.2008

#19
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 14 mai 2012 - 11:03

Fiecare parinte este ingrijorat cand copilul lui nu se incadreaza in traseul de dezvoltare. Dar si traseul asta e orientativ.

Important este si cate cuvinte intelege.

Fata mea a vorbit tarziu, in jur de 3 ani, chiar ii ziceam mutulica.
In afara de mama, tata, apa, da, nu zicea nimic.

Mi s-a explicat la vremea respectiva ca ei nu pot "cuceri" mai multe abilitati deodata.
Ea avea abilitatii motorii peste varsta ei si o lasase balta cu vorbitul.




Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

#20
kover

kover

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 949 mesaje

Postat 14 mai 2012 - 12:36

camyla:noi am avut probleme cu cel mare(acum are7.5 ani).dupa trei ani a inceput sa vorbeasca,am consultat multi medici si specialisti:o.r.l, pshiatru,psiholog,logoped...multe analize si evaluari.explicatia finala a fost ca la viviana,functia motorie(el la 8 luni fugea,fara gluma,in parc)a "ocupat" temporar creierasul lui si am avut nevoie de timp si rabdare sa vorbeasca.oricum consulta medicul,ca sa excluzi eventualele probleme si sa te linistesti.
rabdare si putere iti doresc.[flo]





Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -