Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Scoli generale Bucuresti- TOP pe sectoare(2)


57 raspunsuri la acest subiect

#51
tonylexa

tonylexa

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 106 mesaje

Postat 21 aprilie 2014 - 17:13

Ufff....Scoala 179 nu are semiinternat. Sunt si multi copii acolo si este posibil sa fie clase in 2 schimburi, nu stiu daca si la cei mici (0-IV).

 

Despre scoala 45...am fost ieri si am revazut-o...Evident, lucrurile s-au mai schimbat...nu stiu cat de mult in bine sau cat de mult in rau.

UNDE SA MA DUC?

 

Despre scoala 15 nu mai stiu nimic. Eu am facut I-IV acolo, apoi V-VIII in 45. Acum e Liceul Teoretic Vlahuta. Cred ca au si semiinternat.

Dar, parerea mea referitoare la aceasta scoala nu este relevanta fiindca, fata de ceea ce stiam eu, este foarte posibil ca lucrurile sa mai fi evoluat de 20 de ani incoace.

 

In sectorul 1, mi s-au mai parut dragute - dupa site-uri - urmatoarele scoli: scoala 12, scoala Elena Vacarescu, scoala Sfintii Voievozi. Dar, sansele sunt destul de mici sa-mi inscriu copilul la ele din cauza circumscriptiei...

La scoala 45 a fost anul trecut fetita mea. Am mutat-o ca fraiera crezand ca va face mai multa scoala la una particulara.

Se face carte acolo. Se dau si daruri grele :( dar le da cine vrea,cine poate...Eu nu am dat si tot era ok pentru ea.

Acum caut sa o mut la scoala unde a intrat fratele ei prin repartitie ca e clar ca scoala privata nu e buna: doar vorbe si bani luati degeaba.

De asta si pe mine ma intereseaza informatii despre Jean Monnet pentru ca acolo a intrat Andrei.

Sper sa fie ok ca nu vreau sa ne mutam la alta scoala.

Am ajuns la concluzia ca omul sfinteste locul si am decis ca nu ma mai plang de cei care dau daruri.

Am fost deja in doua scoli si am inteles ca am gresit mutand-o de la scoala 45,dar acum nu mai vrea ea acolo si m-a rugat sa o inscriu unde este fratele ei admis.

Sa vedem cum va fi pentru ca nu mi-as fi imaginat vreodata ca ajung sa mut copilul la alta scoala dupa inca un an :(

La 45 este after school dar nu se face nimic. IN schimb, invatatoarea sefa are un after privat unde aproape toti parintii se simt obligati sa isi duca copiii ca sa nu se supere invatatoarele de la clase (cam toate lucreaza acolo)



#52
ionella3003

ionella3003

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.612 mesaje

Postat 28 aprilie 2014 - 15:30

Noi avem baiatul la 171 - Petre Ispirescu, este in cls. a III-a acum. Scoala este ok, este linistita si noua ne-a ajutat D-zeu de am gasit aici o doamna invatatoare despre care imi place sa apun ca daca nu e nr. 1 in Bucuresti, sigur este in top 10. Initial am insistat sa il inscriem la Nicolae Iorga insa, cand am vazut cat de complicat este si cate sfori trebuie sa tragi ne-am dus la prima scoala care ne-a iesit in cale - pe atunci locuiam in Crangasi langa Podul Grand - si directoarea ne-a primit cu bratele deschise si nu regretam deloc alegerea facuta. Mai complicat este cu cls. V-VIII ca au cam plecat profesorii buni, asa ca, de la anul, cautam si noi scoala iar...

 

daca vrei detalii pls spune, eventual da PM ca intru mai rarut in ultima vreme

 

Bafta maxima

 

 

 

De asemenea, m-ar interesa si pe mine informatii despre scolile din  zona Turda-Domenii: Nicolae Iorga, sc. 17 Pia Bratianu, sc. 170 Geo Bogza si 171 Petre Ispirescu. Daca este cineva care s-a interesat deja de aceste scoli sau are deja copiii aici si vrea sa impartaseasca info aici as fi recunoscatoare: cat de grea e inscrierea daca nu esti arondat, cat de bune sunt de fapt aceste scoli, cum se lucreaza cu copiii, cati bani pe an se duc pe cadouri, meditatii etc. si mai stiu eu ce alte contributii.

 

Multumesc frumos!



#53
astridhappy

astridhappy

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 114 mesaje

Postat 29 aprilie 2014 - 15:42

Scoala generala 113 din Berceni: o recomand cu toata caldura si responsabilitatea. Cand eram noi copii nu era are lucru de capul ei, din multe puncte de vedere, iar profesorii si invatarorii buni ii numarai pe degetele de la o mana.

De cativa ani insa, totul s-a schimbat: si dotarile si cladirea scolii si profesorii si invatatorii si optiunile oferite elevilor.

Este o scoala cu after school fara ca vreuna dintre doamnele invatatoare sau profesoare sa aiba "afterschool-ulul" lor acasa. Sala de mese, sala de sport, laboatoarele, tate sunt noi si dotate cu tot ce trebuie.

Iar profesori buni, o gramada. La fel si invatatoarele; din 5 - probabil doar pe una nu as recomanda-o si asta pentru ca nu am auzit nimic despre ea (nici bine, dar nici rau!)...



#54
levantzoi

levantzoi

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 58 mesaje

Postat 13 mai 2014 - 15:04

Vad ca 90% sunt intrebari si doar 10% raspunsuri ...

 

Asta de fapt e marea problema... foarte putini parinti sunt dispusi sa-si spuna parerea despre scoala unde au copiii, privind astfel pe ceilalti de o sursa foarte buna de inforamtii independente.

 

O a doua problema este legata de faptul ca o scoala nu poate fi categorisita drept "buna" in mod obiectiv. Depinde de dorintele fiecarui parinte - unii vor teme multe si predare grea, altii vor teme cat mai putine, altii vor sa fie doar ceea ce se considera drept essential.

 

In unele cazuri parintii de fapt nici nu aduc copiii la scoala pentru ca sa invete, ci doar pentru a avea o "devenire spirituala" - cazuri des intilnite la Waldorf, de exemplu.

 

As propune ministerului educatiei sa oblige scolile sa posteze pe web-site-urile lor CV-urile cadrelor didactice si titlurile manualelor alese.

 

Asa ar avea toti parintii macar un minim de informative obiectiva.



#55
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 16 mai 2014 - 12:49

Impresiile sunt subiective. Pentru clasele mci sunt clar influentate si de invatatoarea la care este copilul. Poate cei care au mai multi copii sa poata face o comparatie intre scoli sau invatatoare. Nimeni nu poate zice invatatoarea x e mai buna ca y fara sa fi avut copilul la ele in clasa. Din auzite?

O invatatoare din seria in care am eu unul din copii solicita ca la inscrierea pe lista ei copiii sa stie sa citeasca. Mie nu mi se pare ok (motiv pentru care am ales altceva) dar exista o gramada de parinti care se inghesuie la ea. Este reprezentativ pentru scoala? Nu. Sunt 8 invatatoare pe serie.

Despe scoala poti spune ca are o sala de sport noua si frumoasa sau una mica in care nu incap toti copiii care au ora (cum e la noi). Poti spune ca are semiinternat sau nu, ca e curat la toalete sau misuna gandacii in clase (avem prieteni care s-au dus sa spele clasa si toaletele la scoala la care invata copilul lor).

 

Editez pentru ca am uitat sa scriu de manuale. Acestea difera de la o serie la alta. Copiii mei (3 ani diferenta) au invatat dupa manuale si auxiliare diferite. In plus profesorii au fiecare culegerea preferata si stilul preferat. In clasele mari rareori se invata dupa manual. Exemplu in cazul meu: geografia, istoria, biologia la care din cand in cand regasesc ici si colo cate o lectie din manual.


Editat de anya, 16 mai 2014 - 12:52 .


#56
kapriela

kapriela
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 26 iunie 2014 - 13:47

Buna tuturor,

 

aveti ceva informatii despre liceul teoretic Stefan Odobleja din sectorul 5? in special clasa pregatitoare? Dupa adresa de domiciliu se pare ca "apartinem" de el dar am observat ca toti vecinii s-au indreptat catre scoala 280, tot in zona. Ca argument nu am primit decat ca liceul e de "fitze"..:) fara alte precizari, iar la 280 stiu ca sunt f multi copii, in 3 schimburi, etc....

daca este cineva pe aici cu copilul la odobleja, chiar as dori sa aflu informatii concrete. In plus, exista vreun afterschool "agreat" ,unde merg majoritatea copiilor de acolo, cu cadre didactice de la liceu? 

multumesc mult anticipat



#57
gabib

gabib

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 99 mesaje

Postat 27 iunie 2014 - 08:37

Pe site-ul Ministerului Educatiei puteti gasi clasamente/ierarhie pe judet pentru toate scolile din Romania, pe baza rezultatelor obtinute la examanele nationale/medii de absolvire in 2013. In cateva zile, va fi actualizat cu rezultatele din 2014. http://www.edu.ro/in.../weblinks/20408

#58
Iuli30

Iuli30
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 02 decembrie 2014 - 08:43

Va rog , daca stie cineva sa-mi dea informatii despre invatatoarele care au preluat clasele pregatitoare la sc 195, sect 3  , anul scolar 2014-2015 . 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -