Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Intrebare..nelamurire..infertilitate inexplicabila


12 raspunsuri la acest subiect

#1
Arina21

Arina21

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 785 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 10:35

Dragelor, pun aici intrebarea pentru ca este despre FIV in general, sper sa fie OK.
Deci pe scurt, pentru cine nu stie: am 2 FIV-uri nereusite, unul la Polisano, unul la Wunschbaby Viena, amandoua in 2008. Amandoua transfer cu 2 blastocisti. In ambele cazuri nu am avut niciun embrion congelat, chiar daca la FIV1 am avut 19 ovocite, 12 fertilizate, iar la FIV2 12 ovocite, 7 fertilizate. Amandoi suntem OK, nu cred ca mai avem vreo analiza de facut.
Anul asta am vrut sa fac si niste inseminari pe ciclu natural (probabil de plictiseala, nu stiu!)si am zis sa ma duc la Polisano, la Chicea. Prima inseminare cu parametri excelenti (folicul, endometru, spermograma dupa preparare 20mil etc, etc) nereusita. Urmeaza sa fac a doua inseminare luna asta si chiar ma gandeam ca daca nu iese sa mai incerc un FIV cu Chicea. Asa ca la ultima monitorizare am pus problema unui nou FIV si l-am rugat sa-mi spuna cum ar aborda el cazul nostru. Nu mai lungesc povestea, spun doar ce m-a facut sa nu dorm azi-noapte: mi-a zis ca cel mai probabil in cazul nostru fertilizarea are loc dar existe defecte cromozomiale si prin urmare embrionul inceteaza din evolutie prin z3,4, de aia nu ne raman embrioni buni de congelat si nici nu se prind blastocistii. Modul in care mi-a spus-o a fost ceva de genul: voi aveti embrioni in fiecare luna dar TOTI au defecte!!! Mi-a mai expus cateva motive pentru care nu as fi reusit pe care nu vreau sa le spun acum dar la intrebarea mea daca mai am vreo sansa mi-a zis ca am sanse reale!!! Asta dupa ce mi-a subliniat ca toti embrionii au defecte cromozomiale.
Ideea e ca am plecat de acolo cu 'verdictul' lui lovindu-se insistent de creierii mei cum ca toti embrionii au defecte si ca niciodata, niciodata nu o sa fim in stare sa concepem.
Si acum va intreb pe voi, din experienta voastra: in cazul in care ambii parteneri au cariotipul OK, la fel toate analizele, TOTI embrionii (natural conceputi sau FIV) sa fie cu defecte??
E prima data cand incep sa devin disperata. Apreciez sinceritatea medicului dar sincer a reusit sa ma scoata din optimismul-realist in care ma aflam si sa ma arunce intr-o fractiune de secunda intr-un labirint din care chiar ca nu mai reusesc sa vad iesirea.

Imi cer scuze pentru mesajul lung, dar n-am stiut cum sa-l fac mai scurt[:)]

Va pup
Arina [flo]

#2
ella28

ella28

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 782 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 14:13

Arina... nu sunt specialist dar cred ca dr s-a hazardat cand a dat acest verdict. Exista PGD, l-ai facut la vreun FIV anterior?
E doar o parere de bun-simt. De felul meu sunt optimista si am vazut atatea cazuri in care medicii au zis ca e imposibil ca cineva sa aiba bb , ca duca aceea realitatea sa-i contrazica.

te [pup] si nu dispera[flo]

#3
Arina21

Arina21

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 785 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 14:25

Buna Ella,

Si mie mi s-a parut un pic hazardat raspunsul lui dar m-am gandit ca poate mie mi se pare asa din cauza ca nu-mi convine.
PGD n-am facut la niciun FIV, ni s-a sugerat la Viena. Si daca pana acum eram cumva hotarata 90% sa mai incerc un FIV la Sibiu, acum balanta inclina serios spre Viena.

Arina [flo]

#4
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 14:41

arina,pastreaza-ti optimismul.
nu-i tocmai ok atitudinea medicului cat si "siguranta" lui ca nu o aveti sanse sa faceti bebe.

ca o parere personala...daca cei de la Viena ti-au propus PGD...inseamna ca au "vazut" ei ceva...si daca alegi Viena pentru urmatorul Fiv nu ezita sa faci PGD...cu atat mai mult cu cat "produceti" multi embrionasi.

multa bafta[flo]

#5
catalina2307

catalina2307

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.083 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 14:42

Arina, poate te ajuta si acest subiect.

Sunt de aceeasi parere....o problema genetica nu cred ca se poate depista ochiometric.....



Catalina









#6
balanta_tm

balanta_tm

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.129 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 15:53

arina, stai linsitita, ca nu se poate pune un diagnostic legat de defecte cromozomiale fara sa faci o analiza corespunzatoare...
Eu am facut polar body la Wunschbaby, dar nu fiindca am fi avut probleme cu cariotipurile (cariotipurile au fost ok, atat la mine cat si la sot), ci mai mult de curiozitate, eu avand un AMH prost (deci teroretic as fi putut avea ovocite de calitate slaba si implicit embrioni slabuti daca mai pun la socoteala ca sotul are OATS).
Din 4 ovocite mature, toate au fost ok dpdv genetic, dar doi dintre embrioni nu au fost ok dpdv biologic (au avut 4, respectiv 0 celule in Z3). Medicul mi-a recomandat sa nu mi-l transfere si pe cel de 4 celule (cel de 0 celule nici nu intra in discutie), spunand ca nu va avea nici o sansa. Asa ca i-am transferat doar pe cei mai buni 2, de cate 8 celule.


mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala


#7
camrynna

camrynna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 20:20

Buna , si eu am avut aceeasi problema anul asta la FIV , sotul meu sufera de oligoasthenospermie severa , si in Z 3 embrionii aveau 4 si ceilalti 2 cate 5 celule , medicul a spus ca mai bine ii transferam ca poate le va fi mai bine in uter decat in mediul de laborator .
Acum imi intarzie CM ( anul trecut mi-a venit fix la 14 zile de la aspirare ) , insa eu sunt convinsa ca apare CM cat de curand , nu am simptome de sarcina , ci dureri de mijloc ( tipice CM ) ...
Sunt la FIV 2 ..si sunt convinsa ca vor urma si altele ...

#8
mirela2

mirela2

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.876 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 20:24

camry nu gandi asa.....vb lui yarinna fa un test de urina si poate vei avea o surpriza placuta[pup][flo]

[ruga]

#9
camrynna

camrynna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 13 aprilie 2010 - 22:16

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

camry nu gandi asa.....vb lui yarinna fa un test de urina si poate vei avea o surpriza placuta[pup][flo]

[ruga]


Multumesc mult pt. incurajari , Mirela [flo][pup]...Mi-au trecut durerile ...cred ca a fost si un reumatism ceva ..de la vremea de azi..
Pt Arina : explicatia data de medic ( referitor la nr. micutz de celule al embrionasilor in Z 3 , a fost ca sperma sotului este cea care este responsabila pt. acest fapt.

#10
Arina21

Arina21

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 785 mesaje

Postat 14 aprilie 2010 - 11:06

Fetelor, va multumesc pentru pareri si va [pup] pentru asta.

Hai sa o iau pe puncte cu riscul de a o lungi, dar ma gandesc ca poate o sa foloseasca cuiva, mai tarziu, informatiile astea. Deci:
- sotul OK, normospermie, sperma investigata si la Viena si aici, intotdeauna a avut dupa preparare 20-30mil, dintr-un total de 170mil, plus ceilalti parametri OK. Plus a mai facut un test la Viena, HALO test se cheama prin care investigheaza morfologia spermatozoizilor si ne-au zis ca e OK deci la urmatorul FIV nu ne recomanda IMSI.
-eu OK, mi s-a spus la un moment dat ca as avea un sept uterin fundic in urma unei histerescopii dar ulterior, la o alta analiza in care am mai mare incredere mi s-a spus ca de fapt ar fi uter arcuat si nu are absolut niciun sens sa-l punctionez. Hormonale OK, imunologice OK, trombofiliile OK, cariotip OK, cele uzuale OK. Bineinteles PAP si alte balarii vaginale, OK.
-la primul FIV am avut 19 foliculi dupa 3 Gonal, iar Chicea (Polisano) mi-a zis acum ca m-am cam stimulat atunci pentru ca ei nu se asteptau ca la varsta mea de atunci (34) sa raspund asa bine la stimulare. Am avut 12 embrioni fertilizati 'natural' si majoritatea au ajuns pana in z5, prin urmare au transferat 2 blastocisti de calitate super (transferul mi l-a facut dr. Strohmer) dar nu au congelat niciunul din cei ramasi pentru ca cica i-au mai lasat pana in z6 si nu au rezistat.
-la al doilea FIV, la Wunschbaby, am schimbat schema cu 2 gonal+1 merional, am avut 12 folicului, fertilizati 7 'natural', evolutie excelenta la 8 celule pana in z3, dupa aia au inceput sa scartie, asa ca am ramas cu 2 blastocisti de calitate nu prea buna si 2 pe care nu i-au inghetat. Dupa transfer imediat am plecat spre Romania, facut 12 ore pana acasa, iar a doua zi crampe menstruale severe si secretie maronie toata ziua.

Concluzie Polisano:
1. embrionii au defecte cromozomiale dar am totusi sanse reale!!! El a insistat f tare pe aspectul cu defectele cromozomiale.
2. la primul FIV, din cauza ca m-am stimulat foarte tare, si pentru ca se stie ca dezvoltarea endometrului o ia inaintea dezvolatrii foliculilor se poate sa fi ratat fereastra de implantare, endometrul fiind prea matur!!!! Explicatia asta mi-a placut eu avand un fix cu fereastra de implantare.
3. pur si simplu ghinion, ne-sincronizare.
4. ei ar merge pe alta schema de stimulare, pentru ei fiind clar faptul ca merional si gonal nu dau rezultate in cazul meu. Nu mi-au zis insa pe ce ar merge.
5. trebuie incercate toate variantele si combinatiile pana iese!

Concluzii Wunschbaby:
1. se merge pe stimulare mai slaba si probabil ICSI, nu-mi mai aduc f bine aminte;
2. DACA vrem, mergem pe PID care se recomanda in urmatoarele cazuri (info luate de pe site-ul lor):
- infertilitate inexplicabila;
- mai multe fiv-uri esuate
- probleme genetice
- varsta femeii mai mare de 35
- pierderi de sarcina repetate
3. transfer z3; s-ar putea ca embrionii sa nu se dezvolte pur si simplu in mediu de laborator dar sa le mearga f bine in mediul natural din uter. Cu ipoteza asta a fost de acord si Chicea de la Polisano.

Deci cam asta e povestea. Sper sa aiba totusi un final fericit.

Va pup [pup]
Arina [flo]


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Sarcină

    Erika91
    - Astăzi, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -