Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Dezvoltarea motrica si neuropsihica la prematuri


27 raspunsuri la acest subiect

#11
Medeuta

Medeuta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 13 mesaje

Postat 26 ianuarie 2010 - 21:44

Si noi am ajuns la Budapesta si acolo ne-a zis ca nu se mai poate face nimic...Incercam s aplecam in Germania dar ne trebuie 10000 de euro ,indiferent ca o opereaza sau nu,spitalul vrea sa aiba in cont acesti bani..Daca nu o opereaza ne intoarcem cu o mare parte din banuti inapoi...insa nu-i avem pe toti si ne chinuim sa-i strangem....Cat despre partea cu Targul Mures...as vrea din tot sufletul sa ajung ori acolo ori la Cluj pt ca stiu din surse sigure ca sunt mult mai profesionalisti medicii si asistentele....dar nici vremea asta nu tine cu noi.Din pacate noi suntem la stadiu mai avansat 4b la ochiul stang si 4a la ochiul drept,cu care inca mai vede.Am facut programare si la Dr Balta din Bucuresti,dar la fel asteptam sa vedem ce capricii mai are vremea...Uffff ma rog la Doamne Doamne sa o fereasca pe Medeuta de orice chin,de orice boala si de orice suparare.....Oricum ,sunt de apreciat toti prematureii care au luptat pt viata lor inca de la nastere si despre care medicii nu puteau sa zica decat ca nu vor trai...sunt minunati chiar si asa cat o "painica" cum zicea una dintre fetele de pe aici..

medeuta bombonik

#12
claudyyya

claudyyya

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 43 mesaje

Postat 26 ianuarie 2010 - 21:56

La Cluj ti-as putea recomanda pe dna dr Talu,este extraordinara din toate punctele de vedere.Cat despre Buc,noi l-am contactat pe dr Burloiu care ne-a spus ca nu are rost sa mergem pana acolo pt ca mergem degeaba,el nu-i mai poate face nimic,numai sa ne trm la Berlin.
Va dorim multa multa sanatate si sa dea Domnul sa reusiti
[pup]

#13
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 26 ianuarie 2010 - 22:45

Medeuta, daca iti activezi PM iti trimit numarul de telefon al doamnei doctor Maki de la Tg. Mures. Daca vrei in prealabil as putea vorbi cu ea. Despre Germania, daca apare Pepina pe forum precis iti poate spune mai multe. Fetita ei acolo a fost operata. Daca cauti in capitolele trecute din "Prematurii - esentele tari se tin in sticlute mici" o sa gasesti cate ceva ca s-a discutat.

[pup]



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)

pozele noastre

Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

universul meu de copil - poze



#14
bia77

bia77

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 15 mesaje

Postat 29 ianuarie 2010 - 03:32

Dragele mele, trag aer in piept si incep si eu: l-am nascut pe Mihai Stefan la 27 de sapt si 4 zile, 1100 de gr, a scazut la 970, 39 de cm, scor apgar 1, hemoragie cerebrala intraventriculara gr 3, suspect de hidrocefalie, hemoragie pulmonara, stomacala.... si muuulte altele. Nu a respirat singur 6 saptamini si nu a acceptat lapte matern 3 saptamini. Am avut 1200 la 1 luna, 1500 la 2 luni - cind am plecat si acasa, 5kg la 6 luni, iar acum la aproape 9 luni avem 7 kg. Am avut si noi retinopatie gr 3-4 la ambii ochi si ne-a operat dna dr Vatavu. Din fericire, acum suntem bine, mai avem un control zilele urmatoare, dar dupa cum il vad pe Mihai n-are probl cu vederea.
Avem hipotonie musculara la membrele inferioare, tinem capsorul bine, ne place pe burtica, iar de citeva zile am inceput si kinetoterapia. Ar da semne ca ar vrea sa se intoarca de pe o parte pe alta.
Desi am scapat de toate problemele, mai ales de cele cu ochisorii si capsorul (ventriculii cu lichid s-au retras in mod miraculos - multumim Doamne, Doamne), acum ni s-a pus un diagnostic greu. Noroc ca noi suntem caliti cu asa ceva. Hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda. Ni s-a recomandat proteza si logoped. Dar pt ca Mihai are 6 luni virsta corectata nu prea sunt specialisti pt pui asa mici. Si fara logoped, protezele nu fac decit sa auda niste zgomote fara sa le priceapa. Nu prea stim incotro s-o luam. Daca sa mai facem teste in tara la altcineva - acum am fost la dr Pascu la Institutul de Audiologie - sau sa incercam in strainatate. Dar habar n-am unde. Poate imi dati un sfat daca ati auzit pe cineva in situatia mea. Multumesc mult

Bianca Mamica de Teo (7ani)si Mihai 8 luni si jumatate

[gravi] Bianca, mamica de Teo si de zmeurica 7+

#15
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 29 ianuarie 2010 - 21:25

Bia77, bine ai venit in clubul celor mici-mici! Sa iti creasca mare luptatorul! E intr-adevar un invingator!

Pe toate fetele noi care au aparut la acest topic le invit sa vina si in casuta noastra de povesti de dincolo de la "Prematurii - esentele tari se tin in sticlute mici! 19".



Medeuta, Pepina ti-a dat un raspuns referitor la operatia de ochi dincolo si ti-a dat si niste date de contact. O sa copiez ce a scris si aici dar dupa ce termin in seara asta cu strengarita mea!



Revin in seara asta![pup]



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)

pozele noastre

Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

universul meu de copil - poze



#16
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 29 ianuarie 2010 - 23:12

Am revenit!



Deci de la Pepina pentru Meduta:

ptr Medeuta,incearca ptr puiutza si unde am facut noi op,am facut in universität klinikum Mannheim,acolo se face cu injectare de hormoni de crestere se numeste Avastin si cred ca daca te interesezi imposibil sa nu ti op ,sunt niste oameni extraordib´nari ,,ca pste tot pe unde m am dus cu Carla,incearca Viorica si acolo,,eu nu am nr de la augenarzt il are pediatru meu (o sa il cer)nr de la kiderklinik 00496213832392 este la neonato dar ele ti l pot da,,succes i ti doresc



Succes![pup]



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)

pozele noastre

Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

universul meu de copil - poze



#17
Medeuta

Medeuta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 13 mesaje

Postat 02 februarie 2010 - 11:19

Multumesc din suflet fetelor pt informatii...Nu prea am timp sa mai stau pe net pt ca Medeuta e tare dornica de atentie si de joaca....se chinuie sa se ridice singurica in fundulet(bineintes ca nu poate fara ajutor),vrea sa ne jucam tot timpul,sa facem "avionul"...e o dulcicamai mult ca sigur intr-o luna o sa se intoarca singurica pe o parte si o sa stea mult mai bine in fundulet...Abia astept sa o vad mergand de-a busile prin casa....E haioasa tare cand sta in fundulet...un mic ghemotoc...Gata va pup pe toate...deja s-a trezit piticul meu frumos si trebuie sa mi povesteasca ce-a visat azi noapte:)...Sanatate la bebei si dezvoltare cat mai armonioasa

medeuta bombonik

#18
LoredanaB

LoredanaB

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 585 mesaje

Postat 07 februarie 2010 - 18:59

Buna dragi mamici de esente tari! Puiutul nostru Eric s-a nascut la 35 de saptamani insa avea retard de crestere intrauterina de 4 saptamani. La nastere avea 40 cm si 1,700 grame.Capul si l-a tinut singur la nici doua luni insa dupa operatia la inima si-a revenit foarte greu. A inceput cu rostogolitul pe la 7 luni si abia la 11 luni a stat singur in fundulet. Acum are 1 an si 5 luni si incetut face cate un pas doi singurel insa e foarte fricos.Asa tare ne strange de mana sa nu-i dam drumul.In schimb merge sprijinit de patut, perete, mobila etc. La capitolul greutate suntem dezastru:6900 grame si 75 cm.
Doctorii i-au facut teste peste teste si analize peste analize sa depisteze cauza si inca nimic.Pur si simplu au spus ca e un "copil special".
La fel si el in ultima vreme e un mancacios desi nu avem decat 4 dintisori si stau sa iasa 3 maselute.
Sanatate la "minuni"[pup]

[gravi] 7 + Eric Joshua... o minune de la Dumnezeu!

#19
crislo

crislo

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 11 februarie 2010 - 17:39

Buna fetelor!

Loredana nu te stresezi din cauza greutatii? Spun asta ptr ca ALex al meu are 6,8 kg la 11 luni si jum, si ma stresez la max. Daca ai citit in prima pag el s-a nascut cu un retard de 6 sapt la 890 de gr. Din ex tau imi dau seama ca Alex a recuperat mai bine.
Eu am inceput sa-i dau iar cateva zile peritol si vad ca a luat deja 100 de gr. Am luat hotararea asta cand am vazut ca de trei sapt stagnam la 6,7 kg.

In rest imi poti spune cand s-a ridicat in picioare singur? sau daca a mers in 4 labe?

#20
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 11 februarie 2010 - 22:33

Loredana bine ai venit in clubul esentelor si sa iti creasca mare minunea!



Vad ca ati inceput o discutie despre greutate. O sa spun ce mi-a spus mie neonatologul si ce am mai spus de multe ori aici pe forum. Greutatea e ultimul lucru de care ar trebui sa va stresati. E important cum se dezvolta copii vostrii psihic. Aveti un copil vioi, vesel, activ lasati ca va creste si in greutate. Minunile noastre mici nu pot recupera tot deodata. Unii recupereaza mai repede altii mai incet.



Karla la un an si cinci luni are 8200 g. E mult? E putin? Depinde cum priviti. Eu sunt multumita de ea. Ii vad zilnic evolutia psihica, o vad cat e de activa si intr-o continua miscare si siu ca mai mult nu poate pune pe ea.



[pup]



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)

pozele noastre

Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

universul meu de copil - poze




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -