Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Refluxul gastric la bebelusi prematuri.


34 raspunsuri la acest subiect

#21
emma31

emma31

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 26 mesaje

Postat 28 aprilie 2011 - 17:40

buna pentru prematuri exista renan si un sirop motilium dar nu il gasesti in romania decat in italia ,daca este nevie faci comnanda pe internet sau in germania

#22
mihapintea

mihapintea
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 28 aprilie 2011 - 23:17

Noi , inainte sa descoperim ca are reflux , am ajuns nde urgemnta la spital , nu avea nici 2 saptamani , pt ca a vomat in jet si s-a inecat , de dureri nu mai spun.........urla. Acolo i-au facut o gramada de analize si dupa ce au iesit rezultatele si au constatat ca sunt bune i-au facut ecografie , mancase cam cu o ora inainte si cand a inceput sa planga in timpul ecografiei abdominale ( nu ca l-ar fi durut de la investigatie)au vazut ca i se intoarce laptele inapoi pe esofag..asa au ajuns medicii la diagnosticul de reflux gastric.


#23
lalala13

lalala13

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.201 mesaje

Postat 28 aprilie 2011 - 23:48

si la noi tot la eco s-a vazut



----------------------------------------------

my somebody.... [i]

A sosit minunea!



[ruga]Doamne Ajuta in continuare!



#24
loys

loys

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 29 aprilie 2011 - 15:35

Va multumesc ,astazi si de cosmar,a plans de durere,ca medicamentul si la luat pe jumate,pana nu iam dat si cealalta jumatate nici nu a tacut.Puiu meu are reflux intern,varsa dar rar si foarte putin,il aud cand ii vine lapticul inapoi ca se ineaca si e ca si cum ar vrea sa respire de paraca uitate,trage din suzeta si inghite la loc.Ma gandesc sa nu aibe esofagul prea iritat de la atata reflux si sa nu mai poate manca cum trebuie,ca inghite cu noduri lapticul,daca ii dau cu lingurita morcovel nu urla ,ma gandesc ca inghite mai usor si nu e o cantitate prea mare ca la laptic.am fost la dr.si asteptam rezultatele sa vedem ce mai zice,Oricum daca continua asa si zilele astea luni ma duc peste ei[bang][bang]si pana nu imi da ceva nici nu plec.Gata nu mai pot ,mi se rupe inima,ma simt atat de neputiincioasa,nu pot sal ajut cu nimik,si asta ma inerveaza si mai tare.TRebuie sa fii calm dar cum....????????multa sanatate la puisori vostri[pup]

#25
lalala13

lalala13

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.201 mesaje

Postat 29 aprilie 2011 - 17:43

loys nu e normal..sincer..eu cred ca ce-i dai nu are efect..activeaza-ti pm-ul..vreau sa iti dau adresa de unde luam noi laptic . acolo au foarte multe formule speciale. poate poti s vorbesti cu ei sa ti le trimita acolo. sunt extrem de draguti..au si cereale speciale. da-i lapte antireflux. da-i putin si des.tine-l in picioare dupa ce papa si fa pauze ca sa dea aerul afara. este foarte important. si ti-am mai zis de debridat..dar vad ca nu vrei sa-i dai..macar intreaba medicul de el..daca insa a facut iritatie de la acid..asta nu mai stiu cum se trateaza..

si daca nu esti multumita de doctoprii de acolo du-te in alta parte si fa-i analize. cum pun ei diagnostic fara analize?!



----------------------------------------------

my somebody.... [i]

A sosit minunea!



[ruga]Doamne Ajuta in continuare!



#26
loys

loys

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 29 aprilie 2011 - 21:39

Lalala13,multumesc pentru sfaturi,eu medicamentul asta il dau de prin luna ianuarie si a avut efect ,chiar foarte bine a fost,in schim doza mai trebuie marita din cand in cand indiferent cat e ,acum din cauza aciditati poate sa iritat si de asta inghite mai greu.Medicamentul este unul dintre cele mai puternice si mai este unul care se da de la varsta de un an.Ma m informat cu toate,am intrebat si de medicamente care poate in tara sunt si aici nici nu stiu......la fel si cu cerealele ,am fost cu o cutie de la nestle la farmacie si iam zis sa si intrebe furnizorul daca are.....si nu se face decat la noi...(este vorba de orez cu roscove)aici am gasit roscove dar fara orez si cu lactoza,nu pot sai dau ,am gazit orez dar fara lactoza si asta ii dau .Cat despre lapte am incercat si anti reflux a fost dezastru....nu dormea deloc si se tot scremea 24 din 24 ,nu exagerez deloc,pana ia bagat lapte fara lactoza si e bine.La reflux gastric se da mai mult lapte fara lactoza ,pentruca laptele provoaca mai puternica aciditatea si e mai rau.Am intrebat si de alt lapte fara lactoza mai sunt inca 2 feluri in caz de ceva......nu pot sa zic ca nu ii prieste laptele atata timp cat el nu poate inghiti cum trebuie.....Si eu ma gandeam in fel si chip pana mi am dat seama...Cum ii marim doza la medicament cum e mai bine.........ma gandesc ca intro zi o sa i treaca si astea dar pana atuci ...[bang].Il tin in picioare cand papa pana garaie il culc mai ridicat ,si astea le faceam inainte de a stii ce are....Si cand e bine papa bine ca a mai facut o data asa...[bang].Cat despre doctorii sunt ce i mai buni ,nu pot sa zic ca nu pot gresi,dar cred ca clinica e cea mai buna din europa,in alta parte unde mas duce este Austria sau poate Germania ca sunt si ei buni...in rest nimik.....toti vin aici sa si trateze copii,pana si pediatru care trebuia sa fie a lui ma trimis la ei,deci in alta parte nu am unde.....Oricum luni ma duc iar la dr.[:D],creca sa saturat de mine dar asta e...sa vad ce imi mai zice si de analize si tot.....va pup[pup]multa sanatate

#27
BalMascat

BalMascat

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 252 mesaje

Postat 03 mai 2011 - 10:32

Sunt mama de baietel nascut la 26 de saptamani, cu aproape 6 ani in urma. A avut reflux esofagian, dupa fiecare masa vomita in jet, apoi nu mai dorea sa manance. Din disperare si incercand toate metodele, ajunsesem sa ii dam sa manance biberon doar in somn: laptele meu ingrosat cu cereale. Si asa am facut pana la aproape 2 ani. Cand era treaz, incercam cu mancarica pasata, cate un pic. Nu i-a placut niciodata sa manance. Mesele erau un cosmar, si disperarea mea era pe masura.
Cand a inceput sa mearga, si statea mai mult in pozitie verticala, a inceput sa fie mai bine. Nu mai voma asa des, si nici senzatia neplacuta cand manca nu o mai avea asa acut. Ii dadeam un medicament, Zantac, si am incercat si altele (prilosec), parerea mea a fost ca nimic nu mergea. Nu am vazut nicio schimbare.
In plus era pe oxigen, vedeam seara cand adormea ca ii scadea saturatia de oxigen cam la 30-40 minute dupa ce manca si incepea sa se foaisca si sa urle. Eram disperati sa rezolvam refluxul, in ideea ca scapam de tuburile de oxigen. Am scapat de amandoua dupa ce s-a facut mai mare!!!
A fost foarte greu, nu cred ca voi uita vreodata. Am toata empatia pt tine! Am incercat doctori, specialisti in "feeding", nimeni nu a gasit niciun remediu. La un moment dat am renuntat sa mai caut solutii miraculoasa la altii si am continuat cu ce experimentam zilnic.

Nici acum nu mananca mult, si e slab. Are mancarurile lui favorite. Doar de vreun an de zile pot spune ca a incetat obsesia mea cu mancarea, pt ca a inceput sa ceara de mancare si a inceput sa simta placere pt mancare. Are texturi pe care nu le mananca nici acum de teama ca va vomita: genul piure. Nu mananca banane si nimic moale, smantana, iaurt.

As vrea sa am o solutie miraculoasa, dar din pacate nu am. nu pot decat sa-ti spun ca-s alaturi de tine si te inteleg.
Eu nu am inceput diversificarea decat cand el a facut 6 luni ajustate, deci la 9 luni.

#28
loys

loys

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 03 mai 2011 - 13:43

Balmascat,multumesc pentru sfaturi...Puiu meu nu are reflux gasric esofagian extern e mai mult intern,adica nu varsa dar il arde cand mancarea ii vine pana in guritza si se duce inapoi...ii dau zantac ,intradevar uneori e teribil dar alteori se simte bine...Am inceput diversifiocarea la cererea dr.sper sa fie mai bine mai tarziu si papa orez cu laptic formulta....A inceput sa pape mai bine ..nu ca inaite dar e bine ma multumesc decat deloc....ii dau mai des si asta e...Eu cred ca nu se simte bine cu stomacul plin si papa atat cat trebuie sa nu ii mai vina mancarea inapoi....VVa multumesc [pup]

#29
mihapintea

mihapintea
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 03 mai 2011 - 16:47

Buna ,

Din pacate asta e boala de reflux , stai langa ei si nu poti face nimic sa le alini durerea (care se amelioreaza odata cu creasterea lui , cica...). Nu pot decat sa-ti spun sa fii tare , stiu ca nu prea poti pt ca si eu plangeam cand plangea puiul meu , incearca sa iei tu extraveral te mai linisteste . Nici Iustin nu a varsat de multe ori..cred ca de vreo 6 ori in 4 luni , insa tot ca si tine auzeam cum ii vine laptele in gurita , cateodata si la o ora dupa masa.
Acum noi schimbam laptele AR cu lapte hipoalergenic pt ca a facut dermatita atopica de la el , are niste rani-pete rosii pe corp(mi-a dat si o crema cu care il dau ca sa ii treaca). Am inceput sa ii dau si cereale .Trebuia sa ii dam cu porumb si orez pt a ingrosa laptele insa nu am gasit combinatia asta decat cu lapte , insa nu ii pot da pt ca el mananca Novalac formula ...deci ..Am gasit insa cereale Novalac cu orez si morcovi fara lapte . Azi am inceput , momentan mananca .
Multa sanatate!

#30
loys

loys

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 03 mai 2011 - 17:46

Buna,asa e nu poti sa faci mare lucru pentru ei,cand plange el plangem si noi ca nu stii ce sa i mai faci......acum papa mai des la 4 ore....si iam bagat ulgi de orez cu cust de vanlie fara lapte si fara guten..ca altceva nu am gasit in saracia asta de tara......de parca nu mai sunt copii bolnaviii....in fine....bine ca ii place lui....in rest totul bine...acum iam dat de papa a garait si nu a mai vrut in brate....lam pus pe pat si a si tacut....[olala]eu ii dau lapte fara lactoza nu stiu daca am mai spus[:D].ca e mai bun la refluxul gastric.......va pup si multa sanatate la familie


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -