Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Aparat dentar


75 raspunsuri la acest subiect

#21
iepumic

iepumic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.843 mesaje

Postat 06 august 2009 - 17:12

denisabia, eu am fost la dr. Ioan Barbur. E tanar si glumet chiar sadic din punctul asta de vedere...eu eram cu departatoarele in gura si nu puteam misca fiindca ii stricam "opera" si el facea misto de mine si ma facea sa rad. Mie mi-a placut ca medic, a lucrat cu mare atentie. Este tot la clinica UMF de pe str. Pavlov/Eminescu.

Carrye, chestia cu schimbatul fizionomiei e foarte adevarata. Mie de ex. mi-a zis ca mi se va imbunatati aspectul buzelor (eu avand buza de sus mai subtire decat cea de jos). Practic buza de sus va fi impinsa de noua pozitie a dintilor si va arata mai plina. Fac economie si la silicon, la faza asta. [:D]. De asemenea, pometii mi-au devenit mai evidenti in urma extractiilor (mi-a explicat ca fata se concavizeaza in urma extractiilor...motiv pentru care se evita pe cat posibil scoaterea prea multor dinti, mai ales a celor din fata deoarece accentueaza concavizarea fetei in zona gurii si asta imbatraneste...adica e ceva similar cu procesul natural de imbatranire numai ca e vizibil prematur....Asadar varianta asta se evita). La mine schimbarile sunt deja vizibile si pozitive, mama fiind cea mai incantata (eu nu le percep foarte bine dar mama ma vede mai rar si a vazut imediat).

Aahh....e procedura standard cu pozele...ti se fac 2-3 radiografii si fotografii fata-profil cu dintii stransi, cu gura inchisa, deschisa etc. La sfarsit poti vedea schimbarea..mai bine decat uitandu-te in oglinda (doar te vezi in fiecare zi si te obisnuiesti treptat cu noua imagine).



Stie cineva daca retainer-ele sunt de mai multe tipuri? Am vazut poze pe internet cu retainere montate pe interior care sunt practic invizibile...Nu stiu daca exista si altfel. Eu as vrea unul fix, permanent (nu ca ar fi alegerea mea) fiindca asa nu va exista tentatia de a nu-l purta suficient si de a strica rezultatele.




Iepumic [iepu]

Noi pozici cu Iepi-Mici

CONCEDIU 2007



All's Well That Ends Well.

#22
analuz

analuz

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 12 august 2009 - 18:58

Retainere din cate stiu sunt de trei tipuri, Essix, Hawley si cele bonded/permanente (o sarmulita lipita pe spatele celor 6 dinti centrali). Poti cauta poze cu ele pe internet. Depinde de ortodont si ce prefera sa foloseasca. Pe aici multi din cei care au avut aparat in copilarie si nu au purtat retainerele trebuie sa refaca o parte din tratament.

Sunt si eu acum la un al doilea tratament ortodontic. Primul din pacate a fost cu aparate mobile (nu le recomand!!). O combinatie de doctor nu foarte priceput si copil care nu urma instructiunile, acum trebuie sa incep iar de la zero. Deocamdata am scapat de maselele de minte care erau toate incluse si am avut o mica operatie pentru marirea maxilarului. Inca nu sunt in faza de braces, dar am alte aparate. Mi-au placut mult pozele tale cu aparatele de ceramica, iepumic, la fel voi purta si eu.

#23
iepumic

iepumic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.843 mesaje

Postat 13 august 2009 - 11:00

analuz,

inteleg ca la tine problema e ceva mai dificila de a trebuit sa faci atatia pasi inainte de a ajunge, de fapt, la braces. Pot sa te intreb cati ani ai? Si la mine a fost chestia cu "medic nu prea priceput si copil neascultator".

M-am uitat eu si la retainere insa nu am cum sa stiu ce o sa imi puna mie. O sa il intreb pe dr. data viitoare cand ma duc la activare.




Iepumic [iepu]

Noi pozici cu Iepi-Mici

CONCEDIU 2007



All's Well That Ends Well.

#24
analuz

analuz

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 13 august 2009 - 19:51

iepumic, am 24 de ani. Din pacate primul ortodont nu a profitat de perioada in care eram inca in crestere, asa ca a ramas o discrepanta intre maxilar si mandibula. La aceasta varsta nu se poate rezolva decat cu o operatie (nu foarte complicata) prin care sa deschida zona de crestere a maxilarului, urmata de o expansiune rapida.

Pentru retainere, ti-as recomanda sa insisti pentru unul permanent. Igiena in zona respectiva este putin mai dificila, dar este mult mai comod. Din cate am inteles se foloseste mai ales pentru dintii de jos, pe cei de sus nu este la fel de rezistent. Prietenul meu regreta ca nu a avut retainer permanent. Cel Essix s-a rupt dupa ce l-a purtat cam un an si nu a primit altul de la ortodont, asa ca dintii au migrat incet-incet. Oricum sunt destul de drepti, dar micile detalii nu pot fi rezolvate decat cu aparat.

Spor la indreptat! :-)


#25
iepumic

iepumic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.843 mesaje

Postat 14 august 2009 - 17:50

Analuz, totusi merita efortul la 24 de ani. Daca m-am hotarat eu la 28, la 24 ar fi fost chiar "parfum", pana acum aveam un zambet de milioane deja.

Cat despre retainer...si eu ma gandeam ca e mai bun cel permanent. Dar permanent inseamna si definitiv, adica il porti toata viata?

Mi-e greu sa cred ca dupa un tratament ortodontic facut corect, inclusiv cu perioada de mentinere respectata, trebuie neaparat sa existe recidive. Fratele meu a purtat aparat pt corectarea prognatismului superior si indreptarea dintilor cand era copil si acum, la 37 de ani, are dintii aproape perfecti, nu au revenit deloc.


Iepumic [iepu]

Noi pozici cu Iepi-Mici

CONCEDIU 2007



All's Well That Ends Well.

#26
analuz

analuz

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 17 august 2009 - 23:14

Chiar si eu am fost surprinsa de cate persoane mi-au spus ca au avut recidiva dupa ce au urmat tratamentul ortodontic (inclusiv retainer cel putin 2 ani). De obicei nu sunt recidive majore, doar cate un dinte care incepe sa se roteasca putin, probleme minore... Ma gandesc ca mai ales pentru adulti, daca tratamentul nu implica si extractii sau alte schimbari majore, dintii vor tinde sa revina spre pozitia initiala in care erau in echilibru.

Retainerul permanent cred ca se poarta de obicei 2 ani, dar am colegi care au preferat sa il pastreze pentru siguranta si il au si acum dupa 6 ani sau mai mult, fara nici un fel de probleme.

daca vrei mai multe informatii eu mai citesc pe archwired.com unde au un forum foarte activ. Poti citi in sectiunea "the naked tooth" despre perioada de dupa braces :-)


#27
iepumic

iepumic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.843 mesaje

Postat 19 august 2009 - 11:17

Multumesc, analuz!

Chiar o sa intru pe forumul respectiv. Exista unul si in Romania dar nu prea activeaza nimeni pe el si mare lucru nu poti afla.




Iepumic [iepu]

Noi pozici cu Iepi-Mici

CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR



All's Well That Ends Well.

#28
charlise

charlise

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 30 septembrie 2009 - 03:35

salutare!am citit cu foarte mare interes acest topic si l-am considerat foarte folositor!parerile cuiva care a trecut sau trece deja prin aceasta experienta fac mai mult decat orice articol din vreun ziar sau sfaturi date de vreun medic de pe un site de stomatologie!

cu mare parere de rau trebuie sa spun ca am 25 de ani si imi urasc dantura!o consider marele meu defect si pana la varsta aceasta nu am avut bani sa merg la ortodont.parintii mei sustin ca m-ar fi dus cand eram mica(desi eu nu imi amintesc) la un doctor care le-ar fi spus sa ma lase sa cresc si sa revin dupa varsta de 18 ani.in final ideea este ca am 25 iar dintii mei sunt la fel ca intotdeauna,un motiv pentru care ma feresc sa zambesc si as da orice sa schimb acest lucru.

am strans ceva banuti si am facut o prima vizita la un medic ortodont.in fata mea era o doamna careia ii scotea braketii in timp ce imi explica mie ce si cum si nu mi-a placut deloc faptul ca tragea de ei fara mila si nu parea deloc atent la ceea ce facea,asa ca m-am orientat spre un alt medic.din pacate eu locuiesc in braila si in zona braila-galati nu sunt foarte multi specialisti in domeniu.in final al gasit in galati o doamna ortodont,si dupa o radiografie si un examen initial mi s-a spus ca o sa trebuiasca extrase maselele de minte (mai am 3),dar vrea intai sa imi faca un mulaj si o simulare ca sa stie exact ce dinti trebuie sa scoata.costul aparatului va fi de 4 000 ron (am nevoie pe ambele arcade)+fiecare vizita,iar aparatul este clasic.stiu ca voi fi betty cea urata dar sunt pregatita sa suport costurile,durerea si poate privirile celorlalti doar pentru un zambet frumos.

m-au incurajat foarte mult cuvintele voastre,mai ales pentru ca stiu ca nu voi fi singura aici.ceea ce m-a speriat putin este faptul ca mi s-a spus ca s-ar putea sa il port in jur de 2 ani (ma pregatisem psihic pentru 1 an)..dar o sa o fac si pe asta daca trebuie..
din pacate dintele meu de sus din fata are o fisura de sus pana jos destul de greu vizibila,si procedeul s-ar putea sa fie mai complicat.sper sa nu raman cu dintele in mana dupa 2 ani de chin!:))))
pe 6 oct merg la mulaj si simulare si daca totul merge bine intr-o luna o sa fiu "in braces" ..
va multumesc pentru acest topic,pentru mine a fost lifesaving!
multi pupici!



#29
charlise

charlise

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 30 septembrie 2009 - 20:26

revin cu un reply pentru iepumic...tot ce pot sa zic este WOW!aparatul ceramic NICI NU SE OBSERVA!nu credeam ca este chiar atat de discret!
am o intrebare totusi..tanti ortodont mie nu mi l-a recomandat..in afara de pretul dublu (peste 8 000 ron),mi-a spus ca se poate rupe foarte usor si se desprind si braketii foarte repede de pe dinti..si ca in acest caz trebuie refacut ..si deci..platit DIN NOU! tot costul aparatului...este adevarat?

#30
analuz

analuz

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 14 aprilie 2010 - 19:47

Iepumic, cum mai merge tratamentul? Am acum si eu aparat ceramic, si astept sa treaca timpul :). Deja dintii de sus arata muult mai bine, dar jos abia am aparatul de 2 saptamani, asa ca o sa mai dureze... Mie mi s-au desprins doar o data braketii de jos, dar a fost din cauza lor. Oricum aici se plateste o suma fixa ce include toate reparatiile, radiografiile, aparatele, etc, asa ca e paguba lor daca nu fac treaba ok.


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Amniocenteza la 19 săptămâni

    Ana1298
    - Astăzi, 16:15

  • Top 10 lucruri utile consumabile pentru bebeluÈ™i

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 11:05

  • bucurie dublata

    Andrevvv
    - Astăzi, 10:53

  • Diabet gestational

    ClaudiaRamona24
    - Astăzi, 09:07

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -