Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici21


228 raspunsuri la acest subiect

#21
mikaela2009

mikaela2009

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 378 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 07:42

Buna fetelor, am revenit si eu, pt ca in ultimul timp n-am mai apucat sa citesc deloc. Dennis mananca tot asa, de luat in greutate nimik[bang], drept pt care ne-a trimis la mai multe investigatii.
Carola, felicitari pt minunatie, sa creasca mare si sanatoasa[flo][flo]. Aasa cum au spus si celelalte fete e foarte important alaptatul..face minuni. Pana la 5 saptamani, Dennis a mancat la fiecare 2 ore, iar portia la masa o crestea in functie de greutatea lui. Cu cat crestea in greutate cu atat ii marea portia de lapte. Apoi din saptamana 6 tot la 3 ore.
Tati_ana, si eu am trecut prin asta si m-am dat batuta(sa zic asa), pt ca Dennis adormea la san preferam sa pompez laptele si-l dadeam la sticla, si asa am facut pana la 1 an de zile, cand a trebuit sa ma intorc la munca. Binenteles ca mai manca si de la san, dar de cele mai multe ori ii dadeam din sticla.
Anca_vlad, am vazut ca esti insarcinata cu o fetita..Felicitari!!. Poti sa-mi spui te rog care a fost motivul nasterii premature. Ma tenteaza ideea de a avea al doilea copil dar mi-e frica..Sincer!! Ma bucur cand vad mammici de prematuri asteptand al doilea copil[flo][flo]

#22
anca_vlad

anca_vlad

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.901 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 16:31

la mine e o problema de tesut si de uter nedezvoltat!

la 20 ani aveam uterul unei adolescente de 12 ani, in momentul in care sarcina s-a ingreunat au inceput contractiile si travaliu...sarcina cu vlad am dus-o numai in spital in ultimele 3 luni adica de la 24s pana in prima zi din saptamana 35 cand s-a instalat travliu cu tot cu perfuzie cu ginipral + tot celalalt tratament!



si acum sunt in pat de la 14s dar nu in pital am stiut sa gestionez altfel contractii;e si semnele preveztitoare!



intre timp am trecut si printr-o conizatie Papanicolau grad 3 celule dispalzice de grad inalt...dar daca s-a intamplat ca DD sa ne mai trimita un sufletel am spus ca vom face tot ce e posibil sa il avem!





Ai nevoie de curaj rabdare si un grad de inconstienta, dar incredrea ca va fi bine e tot ce te mobilizeaza!



Acum ma lupt si cu dureri din cauza varicelor vafinale si sunt ff multe si pe uter si pe fofo si pt ca e ff cald sunt dilatat e si ma dor destul fe tare in cpmbinatie cu operatia de cezariana!







PS Pozele promise cu vlad de la serbarea de absolvire de la gradi![flo][flo][flo][flo][flo]



Anca +31s [fetita] ANA-MARIA AMR 4S si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)

POZE VLADUT





"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca




POZE BURTICA si POZE SERBARE ABSOLVIRE

#23
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 00:28

Mihaela ce fel de investigatii i-ai facut lui Dennis si ce rezultate au iesit?

Ziceai mai demult ceva de dozari hormonale. Pentru ce ti s-au indicat?



[pup]



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)

pozele noastre

Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

universul meu de copil - poze



#24
mikaela2009

mikaela2009

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 378 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 02:16

Multumesc mult Anca pt raspuns,esti o curajoasa FELICITARI! Eu am avut insuficienta placentara, de aceea sunt nesigura.
[pup][pup]
Jo, inca nu stiu exact ce investigatii trebuie sa fac, astept telefon de la pediatra, care imi face programarea la spitalul universitar unde l-am nascut pe Dennis. Am sa-ti spun dupa ce aflu. Iar legat de analizele hormonale, pediatra din Ro, plus nutritionista de aici mi-a recomandat, dar fam dr nu a vrut sa-mi dea trimitere. E putin mai complicat, pt ca sunt niste analize mai complexe iar ea (fam dr) nu poate sa-mi dea decat specialistul(adica pediatra). Complicat.
Motivul ar fi ca nu a crescut foarte mult, are 72 cm si 7.7 kg, si toata lumea(ma refer la medicii cu care am intrat in contact)mi-au zis ca nu e normal, ca totusi trebuia sa mai creasca.
Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca nu mananca si deci nu ia in greutate.I-am facut analizele la scaun si e negativ dar pt ca prezinta simptome de paraziti(cearcane, mananca nasul) am decis sa-i dau niste pastilute. Le astept din Ro, sa-mi ajunga si apoi vom vedea. Plus ca ii voi schimba si vitaminele, pt ca astea care i le dadeam pana acum nu au si minerale.
Nu ma credeti dusa[alcool], dar mie nu mi se pare normal sa nu mai creasca in greutate de cateva luni, iar in inaltime foarte putin.
Acum vom vedea ce va fi.
Dar sa va zic ce mai face, de aproape 2 saptamani se plimba singur, in fiecare dimineatza face la olitza, stie cum face calul, vaca, stie sa arate unde e limba, ochii, nasul, bea din sippy cup, mananca singur dar numai cand vrea.
Sa va povestesc ceva amuzant: ieri am fost la niste prieteni care aveau un caine imens(cred ca ogar). Dennis era tot dupa el, si facea ca si calul, ii tot explicam ca nu e cal ci e caine, dar el o tinea pe a lui. Era mortal!!
Va doresc o zi minunata tuturor[flo][pup]

#25
foxy_lady

foxy_lady

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 49 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 06:07

azi am trecut printr-o spaima grazava cu Andrei. Vineri am fost sa-i fac un vaccin MMR (antirujeola, antirubeola si nu stiu mai ce) si unul anti Hep A. Pt ca in urma altor vaccinuri n-a facut febra nu m-am ingrijorat, dar duminica noaptea a facut 38.5C. Cu medicamente i-a scazut temperatura (am pus-o pe seama vaccinului) si a doua zi a mers la gradinita, nu inainte de a-i mai da o doza de antitermic. La pranz m-au sunat de la gradinita sa-l iau ca are febra mare. Cand am ajuns cu el acasa avea spre 40C. M-am oprit direct la cabinetul pediatrei cu el. Saracutul dogorea tot si era moale. Cat asteptam sa ne vada doctora i s-a declasant o convulsie febrila care m-a speriat ingrozitor. Il aveam in brate, moale tot, cu ochii dati aproape peste cap, cu manutele tremurand...Dr l-a luat imediat, l-a intins pe jos dezbracat, pe o parte, i-a bagat un supozitor cu antitermic. Totul a durat extrem de putin (poate mai putin de 2 minute) dar mie mi s-a parut ingrozitor. Nu-mi poate iesi din cap cat era de descompus bietul copil, si ma tot intreb ce m-as fi facut daca se intampla chestia asta oriunde altundeva decat in cabinetul pediatrei. Acum Andrei e mai bine, n-am plecat de la dr pana nu i-a scazut temp pe la 36.8C. L-a consultat pe indelete - se pare ca are o infectie in gat!I-a facut si teste de sange si maine unul de urina. O sa incerce sa-l programeze la CT scan ca sa ne asiguram ca totul e in regula si ca n-a fost decat febra de vina ca s-a declansat convulsia. Acum Andrei doarme - a mancat un pic de piure de fructe si la culcare a baut laptele, dar eu tot am inima cat un purice dupa emotiile prin care am trecut.

#26
mikaela2009

mikaela2009

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 378 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 08:03

Foxy_lady, imi pare tare rau ca ati trecut prin asa ceva. Bine ca ati fost la pedi,si totul s-a rezolvat. Intrebare:eu credeam ca ultimul vaccin e cel de 18 luni si apoi pana la 4 ani nu mai sunt...asa am vazut pe carnetelul de vaccinuri, sa inteleg ca mai este unu la 2 ani?[bang]
[pup][pup][pup]multi si sa aveti sanatate

#27
foxy_lady

foxy_lady

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 49 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 14:09

Andrei s-a nascut in Rom si am stat cu el acolo pana a implinit un an, asa ca a urmat schema de vaccinari din Ro pt primul an, iar apoi pe cea canadiana. In Ro se face MMR-ul la un an cu rapel dupa 3-4 ani, aici rapelul se face pana sa implineasca 24 de luni. Cum anumite vaccinuri nu pot fi combinate plus ca trebuia sa fie perfect sanatos pt cel putin 2 sapt inainte de vaccin (ceea ce-i f. greu cand e la day care), am ajuns sa ne "lungim" pana la 2 ani.
Noaptea asta am trecut-o binisor, nu pare sa mai aiba febra, doar vreau sa-l vad din nou vesel, ca ieri dupa convulsie era tare speriat, dezorientat si nesigur pe el.

#28
mikaela2009

mikaela2009

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 378 mesaje

Postat 16 iunie 2010 - 02:21

[pup][pup][pup]Pt Andrei, sa fie bine!!

#29
crislo

crislo

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 18 iunie 2010 - 10:12

Salut mamici!

Am lipsit o saptamana, am fost plecata in vacanta in Tunisia :), si abia asteptam sa va citesc.

Vad ca in general totul este ok.

Mikaela, nu te mai ingrijora atat. Stii ca Alex este mai mic ca Denis cu 2 saptamini si are 74 cm si 7.5 Kg. Nu imi fac nici o problema cu greutatea. Cum am mai scris intr-un mesaj, Alex a stagnat la 7 kg aproape 3-4 luni, iar astea 500 de gr le-a pus dupa o cura cu peritol. 10 zile pe luna, 2 ml, 2 luni. De ce nu imi fac probleme? La ultimul control la neonato, d-na profesor Stamatin mi-a spus ca Alex a recuperat ff bine in greutate, si ca niciodata nu tb sa uitam greutatea de la care a pornit, in cazul meu 890 de gr, dar si tb tinut cont de retardul de crestere de 6 sapt din burtica la mine. Cel mai important este sa se dezvolte motric bine. Si sunt multumita, merge singurel tunut de o manuta. Nu vrea sa auda de " unde-s ochii? unde-i nasul?", se enerveaza si-mi arunca jucaria.
Din cate am inteles, cel mai posibil o sa recupereze la varsta de 4-5 ani cand baietii au o perioada de crestere mai accelerata sau cel mai tarziu la pubertate.

Aseara am fost iarasi si noi la urgente. A mancat ficat si a vomat iarasi f mult, de data asta doar de vreo 10 ori. Acum 2 luni de vreo 30 ori, si acum ne-am dat seama ca de la ficat.

Azi o sa merg la un chirurg sa-l vada, ptr ca se freaca tot timpul la pampers, si pediatra a spus ca s-ar putea sa-i decaloteze mai bine cuculetul.

Poze nu pun iarasi, ptr ca sunt f mari si se descarca f greu.

Va pup, si azi in ultima zi de concediu ma duc la shopping :)

p.s. sunt curioasa ce dozari hormonale iti recomanda Mikaela. Aici in Romania mi-au spus si mie la un moment dat de ceva de genul asta, dar si-au dat seama ca abia dupa varsta de 4 ani se pot incepe.


#30
c.valy

c.valy

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 651 mesaje

Postat 25 iunie 2010 - 19:21

[hopsieu][hopsieu]Ma mai primiti?

Monica admirat evolutia Luanei nici nu-ti vine a crede ce-a crescut si ce a trecut timpul[olala][olala].

Carola bun venit in randul ammicilor cu esente,ceti mai face mogaldeata sper din toata inima ca este bine[pup].

Anca admirat poze cu Vladut e un copil superb,sa ai o sarcina usoara in continuare si sa te apropii cat mai mult de termen.[pup].

Foxy prin ce ai trecut[q],ma bucur ca pana la urma totul a fost bine si ca ati avut un doctor aproape...

Asa cam asta cu recuperatul de am sarit pe cineva scuze[:D].

Noi suntem bine pot zice profitam de vreme,adica am profitat acuma profitam de casa ca-i vremea nasoala[bang],am fost la plaja ne-am balacit mai ales Luca e un ratoi nu alta nu-l pot scoate din apa...apoi ne-am batut si cu o mica,mica raceala adica a curs putin nasul acuma e ok,cu mancarea nici o noutate,nici cu vorbitul nu avem noutati...la kg cred ca am sarit de 10(dupa cantarul meu)s-au sarisem acuma cu caldura si mancarea putina[alcool],la inaltime nu avem mai mult de 77cm(masurat acasa) deci ce sa zic eu is multumita de el asa cum este,numi mai fac griji ca nu mananca,ca nu vorbeste,ca nu ia in greutate cum ar trebui,ca nu a recuperat el tot ce a avut in minus la nastere si ca nui la fel ca ceilalti copii de varsta lui...dar e al meu si il iubesc asa cum este[pup][olala][pup] fiecare copil este unic nu trebuie sa facem comparatii(cine vb eu care totdeuana am fost "obsedata"de asta[bang][bang]).

Voi ce mai faceti,vreau sa mai vad poze noi cu voi...

Gata ma retrag usor,usor si las usa intredeschisa poate mai vrea cineva sa posteze s-au sa ni se alature la "esente"cu toate ca nu doresc nimanui o nastere inainte de termen asa ceva se mai intampla...

Va [pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup] pe toate.

A aici un filmulet si aici cateva poze




poze Luca Daniel

varsta noastra

nascut pe 22.10.2008


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -