Masina de facut inghetata acasa
#1
Postat 14 iulie 2008 - 22:46
Alina
#2
Postat 20 august 2008 - 19:23
am vazut un asemenea aparat, cam micut ce-i drept in Kaufland la oferta, nu iti pot spune pretul pt ca nu m-a interesat, dar dc mai vad revin cu raspuns
#3
Postat 20 august 2008 - 20:15
Si mie mi s-a parut interesant, am citit instructiunile si am renuntat.. pentru ca parea cam dificil de facut
#4
Postat 23 august 2008 - 00:45
eu am ochit una de la <simac> cu vasul de 1,5 l.
dar cerd ca trece vara si nu ma hotarasc
MAMA DE FEDE SI DANI
#6
Postat 03 mai 2016 - 11:59
E un subiect cam vechi dar pe mine acum m-a apucat :)
As vrea sa iau o masina de facut inghetata. Aveti vreo recomandare?
#7
Postat 13 mai 2016 - 10:23
Si pe mine ma pasioneaza subiectul. Daca ziceti ca iese f buna inghetata si in congelato,fara aparat ,cu ce reteta? Daca aveti un aparat bun ,astept cu interes recomandari.
Multumesc!
#8
Postat 13 mai 2016 - 10:30
Eu nu am masina d einghetata,insa am auzit reviuri foarte bune despre masina de inghetata de la Lidl.
#9
Postat 13 mai 2016 - 11:08
Am ocazia sa ma contrazic, pe acelasi topic
Bine, nu propriu-zis, pentru ca acum mi-am cumparat masina de facut inghetata, dar alt model decat cel mentionat.
https://www.metro.ro...ct/660769001001
E mai scump, dar are compresor. Ceea ce inseamna ca in 40 de minute poti avea ~ 800ml de inghetata, fara nicio preparare anterioara, pentru ca vasul se raceste singur. La aparatele mai ieftine trebuie pus bolul in congelator cu 10 ore inainte. N-are nimeni timp de asa ceva (adica eu n-am)
Asa arata o inghetata simpla (oua / smantana / zahar sau indulcitor / vanilie):
#10
Postat 13 mai 2016 - 11:12
pe vremuri (adica inainte de revolutie) faceam inghetata dupa o reteta gasita intr-o carte de bucate, tiparita inainte de a ma naste eu :-).
nu mai stiu exact cantitatile, stiu doar ca reteta era cu lapte, oua, zahar, cacao. pe vremea aceea ciocolata de casa, smantana sau frisca erau "rara avis"...
compozitia se amesteca cu mixerul, pe baie de abur, pana se transforma intr-un fel de spuma. apoi o puneam in cupe, la congelator. era foarte buna inghetata, cremoasa, fara ace de gheata.
daca nu uit, caut cartea de bucate si revin luni cu reteta respectiva, poate e cineva interesat s-o prepare asa.