Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Crestinismul intre credinta si indoctrinare


178 raspunsuri la acest subiect

#21
impreuna

impreuna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.354 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:18

quote:
Originally posted by irina.c.

Toate credintele care incalca hotararile celor 7 Sinoade Ecumenice sunt credinte ratacite/eretice.E mai clar asa?[flo]





Te ratacesti :) Asta ii exemplu de indoctrinare [:)]
Nu mai conteaza ce zice Biblia, doar ce zic ortodocsii..., poate ne aduci si ceva argumente Biblice referitor la subiect.
Atata timp cat asa ceva nu scrie in Biblie, pentru mine nu are nici o valoare. Sunt reguli facute de oameni, care probabil l-or crezut pe Dumnezeu incompetent si s-au gandit sa completeze...ca ce a zis El in Biblie nu a fost destul...
La fel cu toate obiceiurile pagane care ortodocsilor li s-au parut mai interesante decat ce spune Biblia despre calea cea dreapta...
Si mai cred ca indoctrinarea il desparte pe om de Dumnezeu in loc sa il apropie.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

#22
impreuna

impreuna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.354 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:34

quote:
Originally posted by lucia_cs



Crezul



Cred într-unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, vazutelor tuturor si nevazutelor.



Si într-unul Domn Iisus Hristor, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.



Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mîntuire S-a pogorît din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfînt din Maria fecioara si s-a facut om.

Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a îngropat.

Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si S-a înaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.

Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit.



Si întru Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci.



Într-una sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.



Marturisesc un Botez, întru iertarea pacatelor.

Astept învierea mortilor.

Si viata veacului ce va sa vie.

Amin!





Tatal Nostru



Tatãl nostru care esti în ceruri! Sfinteascã-se Numele Tãu; vie împãrãtia Ta; facã-se voia Ta, precum în cer si pe pãmânt.

Pânea noastrã cea de toate zilele dã-ne-o nouã astãzi; si ne iartã nouã greselile noastre, precum si noi iertãm gresitilor nostri; si nu ne duce în ispitã, ci izbãveste-ne de cel rãu. Cãci a Ta este împãrãtia si puterea si slava în veci.

Amin!





[flo]



_______________



La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!






Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!




Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!





Lucia sotia lui Csaba



Poze Bunny
[iepu]






Amin! [flo]



Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

#23
impreuna

impreuna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.354 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:36

Mai am o precizare importanta: atunci cand un crestin vrea sa il ajute pe un necrestin sa il cunoasca pe Dumnezeu, ar trebui mai intai sa il prezinte pe Acesta, nu o religie. Biblic.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

#24
DARAEL

DARAEL

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 956 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:40

Nu vreau sa deranjez stradaniile celor ce au postat la acest subiect, dar eu am o nelamuire:
Care e totusi rostul acestui subiect ?

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

#25
Andrada

Andrada

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.253 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:41

quote:
Originally posted by lucia_cs
Eu inteleg din spusele tale ca toate credintele din afara Ortodoxismului sunt credinte ratacite. [:)]
Nu chiar toate ortodoxe ca Irina considera toate 7 sinoadele si atunci exclude ceva biserici ortodoxe vechi (egiptene coptice, siriene...etc). Din credinta ajungi pe calea cea buna, din indoctrinare ii impingi, turtesti, tragi, opintesti pe altii pe calea ta.Credinta are grija de relatia ta cu Dumnezeu, indoctrinarea vorbeste de relatia pe care cred altii ca neaparat tu trebuie nu numai sa o ai cu Dumnezeu dar sa o si impui altora mai departe.Intrebare ptr Irina. Intre vreo doua sinoade (unul era cel la care Constantin cel mare salvase icoanele aruncate pe jos, parca) nu aveai voie cu icoane (iconoclastii). Intre timp (ultimul sinod parca) situatia s-a reglementat. Intrebarea e, ce se intimpla daca sa zicem sinodul 8 spune ca si coptii is ortodcsi. Si apoi sinodul 9 in 2010 sa zicem ca e tot unul cu sinodul 23 la catolici, o mare biserica unita. Atunci ii vei accepta si pe copti si pe catolici? AL’amore che move il sole e l’altre stelle. Camera lui Marcu

#26
DARAEL

DARAEL

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 956 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:53

quote:
Originally posted by Andrada
Intrebarea e, ce se intimpla daca sa zicem sinodul 8 spune ca si coptii is ortodcsi. Si apoi sinodul 9 in 2010 sa zicem ca e tot unul cu sinodul 23 la catolici, o mare biserica unita.
Atunci ii vei accepta si pe copti si pe catolici?


Io astept sinodul din anul acela minunat (scuze dar am uitat care este acel an [:D] ) cand se vor accepta TOTI OAMENII, MICI SAU MARI, SLABI SAU OBEZI, NEGRI, ALBI, ROSII SAU GALBENI, FEMEI LA CICLU SAU NU, GUNOIERI SAU MANAGERI in biserica.....

Da, acela va fi un an binecuvantat........iar sinodului din acel an nu va mai purta numarul XYZ, ci se va numi simplu Sinodul.


Si sa fiu sigur, va intreb: Atunci ii veti accepta si pe troscanitorii de palinca de Zalau [alcool] , au ba [alcool] ?

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

#27
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:54

[:)]Draga Flavia,am observat ca np degeaba le aduci argumente,fie si ele citate biblice.Ei au ideile lor fixe,din care nu ii poti scoate.Am adus pagini intregi de argumente pentru serbarea duminicii(ca asta e cel mai proaspat exemplu),inclusiv multe citate biblice si?au convins ele pe Jocelyn?Nu,fiindca ea nu doreste sa fie convinsa.Asa si cu tine,sau cu alti np.Vreti voi de fapt sa fiti convinsi?Nu,voi aveti placa voastra cu "nu scrie in Biblie-nu exista".Tie ti se pare ca faci ce spune in Biblie,dar de fapt faci ce spune doctrina baptista.



Biserica este o realitate istorica."ierarhia stabilitã de Dumnezeu în Biserica istoricã poate fi regãsitã atât în Sfânta Traditie cât si în multe pasaje biblice, inclusiv Matei 16:18-19, Efeseni 2:20, Ioan 21:15-17, Ioan 20:21-23, 1 Timotei 3:15, Apocalipsa 21:14, Faptele Apostolilor 1:21-26; 8:14-18; 13:2-3. Pãrintii Bisericii, multi dintre ei scriind cu mai bine de douã sute de ani înainte sã existe un Nou Testament, stau mãrturie în unanimitate pentru întelegerea Ortodoxã a rânduielii în Bisericã. În anul 95 Clement, Episcop al Romei, care îi cunoscuse pe Apostoli si cãruia, asa cum spunea si Eusebiu, "îi sunau încã în urechi" cuvintele lor, scria:



"Apostolii au primit evanghelia pentru noi de la Iisus Hristos…la fel cum Hristos a primit-o de la Dumnezeu…Astfel au predicat ei din tarã în tarã…numind primii convertiti, dupã ce i-au încercat cu puterea Duhului, transmitând Cuvântul episcopilor si diaconilor credinciosilor de mai târziu." [1]



În anul 69 Sf.Ignatiu de Antiohia scria:



"…fiti dornici sã faceti toate câte le faceti în pacea lui Dumnezeu, cu episcopul prezidând în locul lui Dumnezeu…" [2]



În anul 180 Sf. Irineu de Lyons scria în Contra ereziilor:



"Suntem în mãsurã sã recunoastem pe cei care au fost numiti episcopi de cãtre Apostoli în Biserici si [sã demonstrãm] succesiunea acestora pânã în zilele noastre." [3]



La fel ca Eusebiu, Irineu, care a fost discipol al lui Policarp si elev al Sf. Ioan Apostolul, a tinut evidenta exactã a episcopilor care au transmis autoritatea Bisericii mai departe urmasilor lor, încã din vremea Apostolilor. El a fãcut aceasta pentru a-i acredita. Prin aceste mijloace Irineu a putut sã-i acuze pe ereticii din vremea lui ca fiind în afara mostenirii legitime a Bisericii.



Astfel, dacã ereticii l-ar întreba "Irineu, cu ce autoritate condamni tu învãtãtura noastrã ca falsã?", el nu ar rãspunde "Cu propria mea autoritate" sau "potrivit propriei mele interpretãri a Scripturii", ci mai degrabã "Cu autoritatea cu care am fost investit de cãtre Hristos prin punerea mâinilor, prin succesiunea apostolicã neîntreruptã mergând pânã la Hristos Însusi!" Si ar mai putea rãspunde: "Pentru cã învãtãtura mea este în conformitate cu învãtãtura Apostolilor pãstratã de cãtre Sfânta Traditie si cu credinta transmisã mai departe, neschimbatã de la o generatie la alta!"



sursa



Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

ILINCA





#28
mate

mate

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 268 mesaje

Postat 05 octombrie 2005 - 23:56

quote:
Originally posted by DARAEL
Nu vreau sa deranjez stradaniile celor ce au postat la acest subiect, dar eu am o nelamuire:Care e totusi rostul acestui subiect ?Cu stima,Singur, DARAELRatacitor prin Lumehttp://www.geocities.com/dara2el/“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
asaaaa,sa ne mai dam in petec pe inca tzshpe pagini[bang][bang]Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)ChristinelNew Zealand

#29
DARAEL

DARAEL

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 956 mesaje

Postat 06 octombrie 2005 - 00:02

quote:
Originally posted by mate

quote:
Originally posted by DARAEL
Care e totusi rostul acestui subiect ?


asaaaa,sa ne mai dam in petec pe inca tzshpe pagini [bang] [bang]


Cred ca raspunsul tau este la obiect, scurt, concis si de nota 10+
Poate niciodata la aceste subiecte cineva nu a reusit asa de bine sa surprinda esenta !


De la mine, special delivery pentru tine mate - [flo] [floare3] [flo] [floare3] [flo] [floare3] [flo] [floare3] [flo] !!!

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

#30
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 06 octombrie 2005 - 00:04

quote:
Originally posted by DARAEL
Nu vreau sa deranjez stradaniile celor ce au postat la acest subiect, dar eu am o nelamuire:Care e totusi rostul acestui subiect ?Cu stima,Singur, DARAELRatacitor prin Lumehttp://www.geocities.com/dara2el/“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Flavia stie.[:D]Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul ILINCA


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -