Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Durerea unei mame: Mama Ioanei


53 raspunsuri la acest subiect

#11
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 01 noiembrie 2018 - 20:00

Si unde este capatul rabdarii? De ce au romanii asa de multa rabdare?



#12
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 01 noiembrie 2018 - 20:04

Eu simt ca uneori cei care au mai ramas aici in Romania (sa stinga lumina) sunt ceruti sa apara la rampa pentru un talk show.

 

sau doar show.



#13
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 01 noiembrie 2018 - 21:37

Continui cu alta tristete: vedeam ieri la un reportaj TV multe mamici intr-un spital care filmesera cu telefonul gandacii care treceau peste copilasi in salon. Da - stiau sa filmeze/

 

Insa doar acum cateva luni cand am pus un mesaj de #farapenali si #faracoruptie pe Facebook Desprecopii  am fost asaltata de mesaje nevricoase cum ca: sa va fie rusine ca ne puneti politica si Noi nu facem politica si ... bleah unfolow ...

 

Ei asta e, daca mamicile nu vor politica si nu vor sa se implice in treburile cetatii ... atunci trebuie sa accepte si gandacii din salon...

Pai  s-au implicat. Au filmat, au postat, au facut reclamatie, DSP a amendat spitalul si de ieri a inceput sa se faca igienizare.



#14
Marox

Marox

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 01 noiembrie 2018 - 22:00

http://m.hotnews.ro/stire/22791013   realitate romaneasca: un deputat si un minstru se roaga de niste functionari sa faca niste plati din banii nostri, pt a salva un om.

"Suntem la Guvernul României, în clădirea Guvernului, am venit la doamna Dăncilă pentru a o ruga să dea un telefon la un nenorocit de funcționar care a refuzat să facă o plată pentru pacientul care trebuia transportat astăzi dimineață. Și am venit la doamna Dăncilă și am bătut la ușă și m-am dus peste biroul primului ministru, în Guvernul României, pentru că astăzi un nenorocit de funcționar poate să stea în calea vieții unui om. Am plecat de la doamna Dăncilă, care i-a dat mână liberă doamnei ministru Pintea, care plângea că n-a dormit toată noaptea din cauza birocrației și a funcționarilor din România. Ăsta e Guvernul României, și nu vorbesc de Guvern, vorbesc de toți funcționarii din toate instituțiile astea nenorocite. Asta trebuie să facă astăzi un om dacă trebuie să reușească un transfer al unui pacient, într-un sistem mamut: trebuie să vină un ministru personal, să te duci la prim ministru, să vorbească un ministru personal cu primul ministru să sune pe cei care sunt mai jos decât ministrul respectiv să dea drumul la niște amărâte de plăți. Asta este România de astăzi."

 

Am citit articolul in intregime si mi s-a parut jalnic. Este prezentat ca si cind o persoana, acel "nenorocit" de functionar are ceva cu ranitul si nu vrea dom'ne sa bage mina in buzunar (al lui propriu!!) ca sa-l salveze. De parca ar fi pe tarlaua lui tat'su si ar putea face ce vrea. Daca n-ar fi functionar la stat, ci angajat de la o firma privata tot "nenorocit" se cheama ca ar fi pt ca n-ar da bani cui ii cere fara acordul patronului? Cine si-ar pune pielea in bat sa arunce primul piatra.

 

O ministra isi pierde noptile plingind ca exista...birocratie in România, de parca acuma ar fi aflat lucrul asta, iar guvernul n-ar contribui cu nimica la aceasta stare de fapt. Mda, nici usturoi n-a mincat, nici gura nu-i miroase.

 

Situatia dura de luni de zile, restanta catre clinica din Belgia era veche. Cind Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate si-au pasat dosarele intre ele, cum se face ca nimeni din minister nu s-a sesizat?



#15
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 02 noiembrie 2018 - 01:02

Complet de acord cu Marox. 

Nu functionarul ala a facut legea asa de vaga incat functionarul nu stie exact daca institutia lui e responsabila sau alta institutie are responsabilitatea platii, nu functionarul ala a decis ca trebuie sa existe zeci de formulare pentru obtinerea unei aprobari, ca trebuie x persoane sa le aprobe. 

Si in nici un caz nu functionarul ala nu a facut in asa fel incat in Romania la ora actuala sa nu existe un singur spital capabil sa ingrijeasca un pacient cu arsuri severe. 

La fel cum nu functionarul e de vina ca toate numirile din zona bugetara sunt facute pe orice alte criterii mai putin profesionalism si eficienta. Politicul a cultivat situatia asta, si acuma vin sa ceara "intelegerea" cetateanului. 



#16
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 02 noiembrie 2018 - 08:05

Acarul Păun, știam.povestea din comunism, bunicii mei foloseau sintagma, după 50 de ani nimic nu s-a schimbat.

 



#17
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 02 noiembrie 2018 - 08:17

In articol este citata o postare pe facebook a domnului Pavel Popescu , omul care inainte de a fi deputat a ajutat enorm la transferarea victimelor din Colectiv in spitale din strainatate. Acum a facut acelasi lucru, fara sa il cunoasca pe baiatul asta, a dat zeci de telefoane, in 24 de ore a umblat pe la zeci de usi si s-a rugat de zeci de oameni pt a obtine transferul in Belgia a tanarului ars. Din punctul meu de vedere, el are tot dreptul sa numeasca functionari nenorociti pe oricine i-a pus bete in roate in procesul salvarii vietii unui om! 

 

Sistemul e plin de birocratie si functionari ajunsi acolo  ca sa manance si gura lor ceva. Eu nu zic ca cei care au refuzat sa faca platile respective nu si-au bazat refuzul pe legi si reguli existente. Singurul care a incercat sa bage batzul in cuibul de viespi din tot ce inseamna sistemul de sanatate romanesc a fost Vlad Voiculescu, ministru in gurvernul Ciolos timp de doar 6 luni (oricat ai vrea, in 6 luni nu poti schimba munti, mai ales cand te lupti cu o mafie) . Primii care i s-au opus, l-au sabotat si au facut tot posibilul sa il opresca au fost fix oamenii din sistem, functionarimea si "somitatile medicale" din spitale, casa de asigurari de sanatate etc.  

Spre deosebire de ministrul din vremea Colectiv (Banicioiu .. domn nu pot sa ii spun) , macar ministrul din zilele astea recunoaste ca sunt probleme extrem de grave si face tot posibilul sa trimita in strainatate arsii ce nu pot fi tratati in tara (in alt articol citit ieri afirma ministra sanatatii ca in Romania nu se pot trata in conditii optime arsi cu mai mult de 50% din suprafata corpului). 

 

dl Popescu este deputat PNL (partid in opozitie) doar de 2 ani. In aceasta legislatura, majoritatea parlamentara, dincolo de faptul ca a avut principala preocupare schimbarea legilor din justitie , a impus o dictatura a majortiatii in parlament : inchid microfoanele celor din opozitie, nu fac dezbateri pe legi, voteaza impotriva la tot ce propune un parlamentar din opozitie, chiar daca e o initiativa buna, doar pt ca vine de la opozitie. E foarte greu ca deputat din opozitie sa reusesti sa schimbi prea multe. PSD-ALDE nu vrea sa schimbe nimic in bine, vor doar sa faca legi favorabile infractorilor si sa cumpere electorat (inclusiv din randul functionarimii) . 



#18
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 02 noiembrie 2018 - 11:23

Ba functionarul/functionarii aia merita  termenul de nenorrociti. In cazul asta nici macar nu este vorba de o lege anume care trebuia respectata  cu strictete si vai saracii de functionari ci pur si simplu e o ciondaneala inntre institutii.

 

Casa de Asigurări de Sănătate și Casa de Pensii - aveau de plătit către clinica din Belgia o restanță de 28.000 de euro pentru tratarea altor doi pacienți cu arsuri grave care au fost transferați în această vară. Cum în acel caz a fost vorba despre un accident de muncă (cei doi pacienți erau mineri), Casa de Asigurări de Sănătate a refuzat să plătească toată suma și a cerut ca și Casa de Pensii să acopere o parte. Cele două instituții și-au pasat, până acum, responsabilitatea între ele.

De asemenea, în condițiile în care exista o restanță de 28.000 de euro pentru ceilalți doi pacienți, clinica din Belgia a pus condiția ca, pentru a îl primi acum pe tânărul din Piatra Neamț care are arsuri grave, să îi fie achitat un avans de 15.000 de euro.

 

In mommentul in carea Belgia a cerut avans de 15.000 euro, Casa de Asigurarai de Sanatate a prins ocazia din zbor si s-a  gandit ca acum e momentul sa forteze mana Casei de pensii pentru asa-zisa datorie, spunandd ca ea  nu da bani, ci sa dea bani Casa de Pensii in contul datoriei.

 

Functionarii din 2 instittutii  se cearta pe  bani,  fac santaj, profitind de pacientii in nevoie pentru ca ii doare  fix in dos de sanatatea lor. Nici macar nu e vorba de lege. Ci de aroganta si capete patrate.

 

Mai pe inteles. Tu, Marox vii la mine si imi  ceri bani pentru un tratament costisitor.

Eu am banii astia, dar cum Madanic are datorie la mine, profit si iti spun: du-te tu si ia banii astia de la Madanic.



#19
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 noiembrie 2018 - 11:53

Totusi, nu Pot sa nu ma intreba, cum de un simplu functionar, poate decide ce si cind Se fac anumite plati.

 

 

Cind eram in tara, contabilul sef  aproba Sau nu platile, atit de mult s-a schimbat sistemul in ultimii  ani , incit un functionar decide ce si care plati Se fac?



#20
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 noiembrie 2018 - 12:07

Iar daca legea nu stipuleaza nicaieri ca o Plata e conditionata de alta, atunci functionarul si-a depasit sarcinile si cred ca ar trebui sa suporte cunostintele.

 

(totusi daca bani sunt, de ce datoriile?)




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -