Am făcut azi supă cremă de dovlecei, aveam și o bucată de Grana Padano cam uscată în frigider, am pus-o și pe ea la fiert. Am mixat totul cu mixerul vertical și are un gust nemaipomenit de la brânză. Cu puțin ulei de sâmbure de dovleac deasupra e chiar extraordinară.
Ce gatim astazi? Cap. 102
#531
Postat 13 februarie 2019 - 18:50
#532
Postat 13 februarie 2019 - 22:48
Am zis ca nu intru aici, caci nu pot tine pasul cu voi... eu nu stiu cand gatiti atata...eu fac in fiecare zi un fel de mancare, rapid, si atat...
Anyway, am intrat sa o intreb pe Rox de friptura de vita cu lamaie.. o pui la focul mic pe aragaz de la inceput? Sau o prajesti intai sa prinda culoare? si 200ml ulei? asa de mult?
#533
Postat 14 februarie 2019 - 08:36
anja, la focul cel mai mic tot timpul. in timp se reduce sosul. si da, uleiul nu se simte, desi pare foarte mult. la sfarsit il poti arunca daca nu il vrei. dar gusta-l inainte :))), garantez ca nu il mai arunci. daca raman resturi a doua zi se pot face niste sandvisuri exceptionale, cu friptura fasii, cu sosul, si ceva salata (creson, rucola).
#534
Postat 14 februarie 2019 - 09:34
Daniela, suna tare bine supa de dovlecei.
Am facut ieri niste bastonase de dovlecei la cuptor, la ai mei nu le-a placut Azi sunca sau ficatei cu garnitura de brocoli.
Si ar trebui sa refac placinta cu iaurt, a iesit f buna.
#535
Postat 14 februarie 2019 - 09:43
Azi am fost harnica. Aseara am fiert oua; am incropit o crema de cioco. Dis-de-dimineata am umplut ouale, am pus lasagna (dela Lidl) la cuptor, am facut un piure langa carnea de porc si am improvizat tortuletul :-)
In weekend ar fi bine sa faca cineva sarmalute
#536
Postat 14 februarie 2019 - 09:51
In weekend ar fi bine sa faca cineva sarmalute
sa vin eu?
daniela, mega idee cu vechitura de branza in supa....
#537
Postat 14 februarie 2019 - 10:14
Rox, cred că am prins ideea asta de la Gordon (parcă el era? nu mai știu). Zicea că dacă ai bucățele de parmezan sau altă brâză uscată cu care nu mai ai ce să faci, le poți pune la o supă cremă. Bucata mea era atât de uscată că nu mai puteam să o dau pe răzătoare și a aterizat (fericit) în supă.
Azi nu gătesc nimic, mai am din supa de ieri și am făcut aseară niște conopidă gratinată.
#538
Postat 14 februarie 2019 - 10:23
sa vin eu?
daniela, mega idee cu vechitura de branza in supa....
Da.
Eu nu le pot face mici si dragute, rasucite asa, cum vezi la nunti :-))) E o arta aparte si nu ma descurc. Am noroc cu tatal meu (Doamne, da-i sanatate), cand e acasa se pune sa umple portie dubla si punem si la congelator. Fara el, nu mancam sarmalute, doar ardei umpluti !
#539
Postat 14 februarie 2019 - 10:42
Rox, cred că am prins ideea asta de la Gordon (parcă el era? nu mai știu). Zicea că dacă ai bucățele de parmezan sau altă brâză uscată cu care nu mai ai ce să faci, le poți pune la o supă cremă. Bucata mea era atât de uscată că nu mai puteam să o dau pe răzătoare și a aterizat (fericit) în supă.
da, eu fac asa la sosuri. adica strang intr-o punga toate resturile tari si la arunc in sosul alb. iese oribil de bun :)))))
#540
Postat 14 februarie 2019 - 11:40
Eu am sa fac niste chiftele cu cartofi prajiti, Spaghetti cu Ton, simbata suntem la petrecere asa ca nu gatesc, vom minca ce e prin frigider, pentru duminica as vrea niste tochitura, cu mamaliga , cu hrean, si as vrea si niste brinza cu smintina, daca tot fac mamaliga.
Anja si eu la fel, gatesc cite Putin, doar ce sein maninca intr- o zi, am Putins mincaruri wäre le fac pentru doar zile.