Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 2 voturi

Ce gatim astazi? Cap. 102


909 raspunsuri la acest subiect

#531
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 13 februarie 2019 - 18:50

Am făcut azi supă cremă de dovlecei, aveam și o bucată de Grana Padano cam uscată în frigider, am pus-o și pe ea la fiert. Am mixat totul cu mixerul vertical și are un gust nemaipomenit de la brânză. Cu puțin ulei de sâmbure de dovleac deasupra e chiar extraordinară.



#532
anja

anja

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.397 mesaje

Postat 13 februarie 2019 - 22:48

Am zis ca nu intru aici, caci nu pot tine pasul cu voi... eu nu stiu cand gatiti atata...eu fac in fiecare zi un fel de mancare, rapid, si atat...

Anyway, am intrat sa o intreb pe Rox de friptura de vita cu lamaie.. o pui la focul mic pe aragaz de la inceput? Sau o prajesti intai sa prinda culoare? si 200ml ulei? asa de mult?



#533
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 08:36

anja, la focul cel mai mic tot timpul. in timp se reduce sosul. si da, uleiul nu se simte, desi pare foarte mult. la sfarsit il poti arunca daca nu il vrei. dar gusta-l inainte :))), garantez ca nu il mai arunci. daca raman resturi a doua zi se pot face niste sandvisuri exceptionale, cu friptura fasii, cu sosul, si ceva salata (creson, rucola). 



#534
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.875 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 09:34

Daniela, suna tare bine supa de dovlecei.

 

Am facut ieri niste bastonase de dovlecei la cuptor, la ai mei nu le-a placut  [alcool] Azi sunca sau ficatei cu garnitura de brocoli.

Si ar trebui sa refac placinta cu iaurt, a iesit f buna.



#535
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.457 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 09:43

Azi am fost harnica. Aseara am fiert oua; am incropit o crema de cioco. Dis-de-dimineata am umplut ouale, am pus lasagna (dela Lidl) la cuptor, am facut un piure langa carnea de porc si am improvizat tortuletul :-)

In weekend ar fi bine sa faca cineva sarmalute  [:D]



#536
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 09:51

 

In weekend ar fi bine sa faca cineva sarmalute  [:D]

 

sa vin eu? [:D]

 

daniela, mega idee cu vechitura de branza in supa....



#537
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 10:14

Rox, cred că am prins ideea asta de la Gordon (parcă el era? nu mai știu). Zicea că dacă ai bucățele de parmezan sau altă brâză uscată cu care nu mai ai ce să faci, le poți pune la o supă cremă. Bucata mea era atât de uscată că nu mai puteam să o dau pe răzătoare și a aterizat (fericit) în supă.

 

Azi nu gătesc nimic, mai am din supa de ieri și am făcut aseară niște conopidă gratinată.



#538
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.457 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 10:23

sa vin eu? [:D]

 

daniela, mega idee cu vechitura de branza in supa....

Da. [il]

Eu nu le pot face mici si dragute, rasucite asa, cum vezi la nunti :-))) E o arta aparte si nu ma descurc. Am noroc cu tatal meu (Doamne, da-i sanatate), cand e acasa se pune sa umple portie dubla si punem si la congelator. Fara el, nu mancam sarmalute, doar ardei umpluti !



#539
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 10:42

Rox, cred că am prins ideea asta de la Gordon (parcă el era? nu mai știu). Zicea că dacă ai bucățele de parmezan sau altă brâză uscată cu care nu mai ai ce să faci, le poți pune la o supă cremă. Bucata mea era atât de uscată că nu mai puteam să o dau pe răzătoare și a aterizat (fericit) în supă.

 

 

 

da, eu fac asa la sosuri. adica strang intr-o punga toate resturile tari si la arunc in sosul alb. iese oribil de bun :)))))



#540
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 14 februarie 2019 - 11:40

Eu am sa fac niste chiftele cu cartofi prajiti, Spaghetti cu Ton, simbata suntem la petrecere asa ca nu gatesc, vom minca ce e prin frigider, pentru duminica as vrea niste tochitura, cu mamaliga , cu hrean, si as vrea si niste brinza cu smintina, daca tot fac mamaliga.

 

 

Anja si eu la fel, gatesc cite Putin, doar ce sein maninca intr- o zi, am Putins mincaruri wäre le fac pentru doar zile.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -