fasole cu carnati :) si carnati cu piure de cartofi pentru fandosita
supa de fasole cu tarhon si supa de pui cu taitei. miercuri cred ca fac niste crispy strips de pui.
si sa fac planul de bataie pentru saptamana viitoare.
Postat 17 decembrie 2018 - 09:12
fasole cu carnati :) si carnati cu piure de cartofi pentru fandosita
supa de fasole cu tarhon si supa de pui cu taitei. miercuri cred ca fac niste crispy strips de pui.
si sa fac planul de bataie pentru saptamana viitoare.
Postat 17 decembrie 2018 - 09:26
Aseara am facut ciorba de perisoare, chiftele cu sos, fasole verde cu pui, un tort mousse de ciocolata, am framantat coca de pizza. Azi am musafiri, care au cerut pizza, asa ca asta mancam, cu masline, ciuperci si bacon si ii servec cu tort apoi.
Maine ma duc sa cumpar ce am nevoie, incepe operatiunea fursecuri de Craciun!
Editat de valentinag, 17 decembrie 2018 - 09:27 .
Postat 17 decembrie 2018 - 14:55
Azi am facut o ciorba de mazare uscata. Am fiert la ea de m- am plictisit! Desi o pusesem si la inmuiat , a duraaat pana sa se faca. Niciodata nu am mai patit asta. Data viitoarea o pun in oala sub presiune.
Postat 17 decembrie 2018 - 15:39
Jenn, dar de ce nu cumperi mazare inghetata, sau fresh daca gasesti? Fierbe instantaneu. Eu nici nu as sti de unde sa iau mazare uscata. Aia din conserva nu-mi place ca e flescaita toata.
Postat 17 decembrie 2018 - 21:01
Aici se gaseste, e sezonul unei ciorbe traditionale ce se face din mazare uscata. Cea proaspata e de gasit o perioada f scurta in anumite magazine, prin mai, alternativele sunt la borcan / conserva si congelata. Cum o dai , tot de import e toata. Adevarul e ca mi- a trecut prin cap sa o bag in oala sub presiune dar pusesem deja restul de legume si se faceau terci. Am mai patit o data cu niste fasole alba in oala sub presiune , jumatate era fiarta ca lumea jumatate nu. De obicei fac poza cu ambalajul respectivului produs, sa stiu sa nu mai iau si alta data. Si fac des linte ca fierbe imediat si e gustoasa , iar fasole folosesc din borcan.
Editat de jenn, 17 decembrie 2018 - 21:03 .
Postat 18 decembrie 2018 - 11:42
Ieri am avut Gyros, cu mult Tzatziki , astazi fac fasole cu afumatura, am cumparat de la magazinul rusesc diverse chestii afumate , cu muraturi( am gasit de la o alta Firma , sper sa die Mai bune decit de la Firma precedenta) Sau castraveti murati. Pentru doua Zile vom fi asigurati.
Astazi fac si bradul..roz.
Editat de andacos, 18 decembrie 2018 - 11:50 .
Postat 18 decembrie 2018 - 11:49
eu am o lista cam lunga de prajituri.. sa vad ce tai din ele. eu le-as face pe toate..... :)
Postat 19 decembrie 2018 - 10:55
Roxana, am in frigider aluatul de 321 si crinkles, am facut aseara fursecurile pentru paleuri, azi le umplu si coc ce am pregatit. Mai fac niste fursecuri cu nuci si gem si unele cu stafide! Astea le dau cadou colegelor mele.
Pentru Craciun, am in plan cozonac si o tosca, reteta populara, aia cu mac!
Postat 19 decembrie 2018 - 11:12
mmm ce bunatati faceti.
Postat 20 decembrie 2018 - 15:32
Eu fac numai cheesecake de ciocolata albă și panna cotta, ca avem și panetone de toate felurile, nu vreau sa fac prea mult dulce.