Care e diferenta intre dulceata si gem? In dulceata se pun fructe intregi si in gem, maruntite? Ca "gusta" la fel, nu? La toata urma poti marunti un pic nucile inainte de a le pune in clatite.
este diferenta intre dulceata si gem, nu e unul si acelasi produs ca nu ar avea nume diferite.
Nu stiu o definitie exacta( a la wiki )insa dulceata se prepara cu sirop de zahar, fructele trebuie sa fie tari,are si alt timp de fierbere decit gemul.
La dulceata-din ce imi amintesc raportul este cam egal intre fructe si zahar(ma rog...cred ca putine lume mai face astazi dulceata tocmai datorita cantitatii d ezahar), in general nu se astepta sa lase fructele siropul propriu ca la gem.
La gem, se pot lasa fructele amestecate cu zahar si peste noapte,cantitatea sau raportul de zahar/fruct este inegal si fructele sunt in general foarte coapte.Se fierbe mai mult ca dulceata,de aici si consistenta diferita.
Editat de andacos, 13 iunie 2018 - 22:32 .