Anja, coșenila e folosită de câteva secole pentru a extrage culoarea roșie.
Uite aici definiția din dicționarul Scriban (1939) pentru cârmâz (carmin):
cîrmî́z m. (turc. kyrmyz, d. ar. kermazi, kirmĭzi, care vine d. scr. krmi-ja, produs de vermĭ, ngr. kremézi, it. cherrmisino, carmesino, chérmisi, crémisi, fr. cramoisi, kermès. V. carmajin). Un fel de cocinilă, (coccus ilicis și coccus polónicus), care trăĭește ca parazit pe un fel de stejar verde din regiunile Mediteraneĭ și a căruĭ femelă face, pe frunzele, ramurile și trunchĭu acestuĭ copac, niște bobițe roșiĭ care daŭ un roș foarte frumos. S. n., pl. urĭ. Aceste bobițe (care se vînd supt numele de carmin). Cirmîz vegetal, rumeoară. – Și cîrmuz (Mold. sud).
Acu' nu știu dacă se folosește carmin natural în Coca-Cola sau ceva praf sintetic...