Hmmm, daca vrei iti spun dar supa nu mi-a placut (nu din cauza radacinii). Mie imi fac bine radacinoasele si toate astea care cresc pe pamant (ha, ha conform ayurvedei ma tin "grounded"), asa ca tot experimentez.
Radacina Taro?
#11
Postat 23 februarie 2018 - 18:57
#12
Postat 24 februarie 2018 - 17:18
A, ok. Atunci cand gasesc o sa il prepar cum am mai mancat.
#13
Postat 08 martie 2018 - 16:17
Jenn, ieri am facut o supa si am adaugat taro. Mi-am adus aminte de ce ma intrebai. Prima supa, care nu mi-a iesit, a fost rea din cauza telinei (am pus prea multa, o radacina mare, mare).
La ultima am folosit reteta asta:
https://i.pinimg.com...28ab19e6959.jpg
Am facut cateva modificari minore (inlocuit parte din cartofii dulci cu taro, supa de pui cu una vegetala si o cana de lapte de cocos pana la consistenta dorita) si ne-a placut. Daca te imbie supele dulci, incearc-o.
Dupa Pasti voi experimenta si reteta asta coreeana (are mai mult taro si carne, ceea ce o va face cu siguranta f. gustoasa. Voi renunta la fish sauce si in loc de perilla seeds poate ma voi aventura la ceva... tahini?!... (ea spune ca le poti inlocui cu seminte de susan dar nu stiu daca se fierb si se pot trece prin sita asa cum arata in video):
Daca ai timp si descoperi si alte retete gustoase, spune-mi si mie!
P.S. Dintr-un articol scris in romana ( https://www.petitche...tivate-aid-1388 ): Deoarece poate provoca pietre la rinichi, Taro se va consuma cu lapte sau alaturi de alimente bogate in calciu
Editat de ML, 08 martie 2018 - 16:18 .
#14
Postat 08 martie 2018 - 16:37
E foarte buna supa insa eu nu as renunta la fish sauce...ii da o savoare deosebita si specifica.
Eu pun picaturi de fish sauce in multe alte chestii in loc de sare uneori.
Cum italieni arunca un anchovy sau doua in fiecare sos (cu toate ca in veci nu simti gustul de peste) pentru savoare asa sa si fish sauce da gust fara a fi "fishy".
#15
Postat 09 martie 2018 - 05:15
Fetei mele ii place fish sauce, sa-si adauge in farfurie:). Eu urasc pestele.
#16
Postat 09 martie 2018 - 05:37
Fetei mele ii place fish sauce, sa-si adauge in farfurie:). Eu urasc pestele.
Nu ca as vrea sa inisist și îmi cer scuze...dar fish sauce miroase fishy doar in sticla. In mâncare este um ingredient total transformat. Este parte din umami.
#17
Postat 12 martie 2018 - 11:04
Merci doamnelor!
#18
Postat 19 martie 2018 - 22:19
Este parte din umami.
Cu asta m-ai facut curioasa :). Poate imi fac curaj. Si spui ca nu miroase sau are gust in supa?
#19
Postat 19 martie 2018 - 22:46
Jenn, pana la urma cum le gatesti, la tava precum cartofii copti?
Nu stiu de ce dar am o foame teribila, mai ca m-as razgandi cu deserturile :). Am gasit pana si torturi cu taro, pudding, etc.
#20
Postat 19 martie 2018 - 23:20
Cu asta m-ai facut curioasa :). Poate imi fac curaj. Si spui ca nu miroase sau are gust in supa?
Daca intr-o oala de supa adaugi o lingurita de fish sauce, nu simti absolut nici un gust de peste, ci doar savoare (cum pe vremuri mamele noastre adaugau "gust" cu Vegeta). Incearca.
Eu pun picaturi si in salate :) :) de "gust".
Editat de antmil, 19 martie 2018 - 23:26 .