Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

carne la garnita in untura


28 raspunsuri la acest subiect

#1
mihamik

mihamik

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 69 mesaje

Postat 09 noiembrie 2017 - 22:15

Buna fetelor

Se apropie iarna, mancam mancaruri mai 'grele' si cu multa carne, si mi se facuse pofta de carne la garnita...carnea aceea afumata, in untura, pe care parintii/bunicii o pastrau peste iarna. Eu o adoram, copil fiind, si mancam si untura pe paine in serile reci de iarna. Nu stiu cum sa fac carnea asta, sa cumpar carne gata afumata si s-o pun in untura? Nu stiu sa afum carne si nu am afumatoare... A incercat cineva sa sareze carnea si s-o puna in untura peste iarna?

Multumesc pentru orice sfaturi



#2
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.969 mesaje

Postat 09 noiembrie 2017 - 23:22

Nu este obligatoriu sa fie carne afumată. Este carne proapata de porc prăjită si in borcan se pune peste ea untura curata. 



#3
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 09:03

Mihamik, si bunicii mei faceau carne la garnita si mama mea facea cand cumpara porc dar niciodata nu afumau carnea.

 

Topeau grasimee, faceau untura. In untura puneau sare.

Carnea o sarau putin inainte de parajit si gata.

 

Dac vrei sa iasa putin afumata poti praji si pune alaturi carnati.

In carnati cand toci carnea adauga slaninuta afumata si gata. 

 



#4
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 10:14

nici bunicii mei nu afumau carnea pusa la untura. poate amintirile olfactive te inseala un pic, confunzi gustul acela de prajit-crocant cu cel afumat ?

uite o reteta de preparare :

https://pofta-buna.c...ura-la-garnita/

 

daca vrei sa-ti faci doar o pofta din cand in cand, se gaseste de cumparat - lidl, kaufland, nu am incercat insa, nu-ti pot spune daca gustul e la fel cu cel pe care ni-l amintim din copilarie



#5
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 10:31

Corina,nu cred ca exista magazinele astea in Canada. Carnea din untura nu se afuma inainte, afumatoarea era ocupata cu sunca si carnati . In unele zone se numeste carne la garnita si procedeul a fost explicat de viviana si dana vio. Oricum medicii recomanda sa nu prajim produsele afumate, ar rezulta niste compusi nocivi sanatatii. 



#6
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 10:44

ups, ai dreptate, nu observasem tara in care traieste mihamik...



#7
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 10:48

Si eu cred ca e o confuzie in gusturile tale,nici eu nu stiu de carne afumata in untura.

 

So mama mea facea,chiar si vara cind plecam in concediu ,aveam un borcanel din asta in portbagaj ca erau vremurile care erau.Insa carnea era doar prajita,la fel si cirnatii.



#8
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 10:51

Corinadani-  Cred ca ni s- a intamplat multora sa omitem ceva, eu pe la inceputuri am raspuns la alt subiect. [ups]  Lasa ca prinde bine informatia pt cine merge in tara, sa stie pe unde ar gasi asa ceva daca doreste si nu are alte surse. 


Editat de jenn, 10 noiembrie 2017 - 10:52 .


#9
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 10:55

in reteta pe care am gasit-o eu, este mentionat faptul ca se poate pune la untura si carne sau carnati afumati.

dar cum la taierea porcului toate activitatile se invart in jurul transarii acestuia, a prepararii carnatilor, caltabos, toba si alte "porcarii", nu mai este timp si pentru afumat.

afumarea se facea la 1-2 zile dupa terminarea operatiunilor de dupa taierea porcului, sau in intervalul de timp dintre craciun si revelion.


Editat de CorinaDani, 10 noiembrie 2017 - 10:57 .


#10
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 10 noiembrie 2017 - 11:36

Am o pofta nebuna de carne la garnita. Imi placea foarte mult cand eram mica. Preferam carnea, nu carnatii :). O sa fac, clar, niste carne din asta prajita bine :).




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Vitaminele în sarcină 💊

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:38

  • Frățiorul

    Denisa1996
    - Astăzi, 07:04

  • Cum a fost testul de toleranță la glucoză?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 00:45

  • Pregatiri

    Julix94
    - Ieri, 22:25

  • Burtica rotunda

    Roxana3001
    - Ieri, 18:47

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -