Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Politica romaneasca vazuta din exteriorul ei


136 raspunsuri la acest subiect

#121
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 15 decembrie 2017 - 15:27

Gresesc eu, sau patrolul Evenimentului Zilei este "celebrul" Dan Andronic, un om cu mari probleme penale? Daca nu gresesc, atunci sa ma scuzi Deceneus ca nu dau 2 bani pe articolul respectiv. 

Nu gresesti dar nu stii ca unul dinntre proprietarii ascunsi ai EVZ este Elena Udrea. De ce crezi ca a inceput Cristoiu campania impotriva lui Coldea?

Cel putin asa zic astia:

http://www.national..../#ixzz3r1EhyUpG



#122
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 29 decembrie 2017 - 16:34

Gresesc eu, sau patrolul Evenimentului Zilei este "celebrul" Dan Andronic, un om cu mari probleme penale? Daca nu gresesc, atunci sa ma scuzi Deceneus ca nu dau 2 bani pe articolul respectiv. 

 

A aflat domul ziarist Ion Cristoiu de la EVZ cine le-a dat lumini la telefoane protestatarilor? 

Din cate stiu Dan Andronic este doar cercetat nu are inca nici o condamnare, deci se bucura de prezumtia de nevinovatie.

O stire trebuie sa aiba mai multe surse si sa fie argumentata, sau sa beneficieze de dovezi ca sa fie credibila asa ca va mai dau o sursa.

 

Mesajul DUR al unui judecător către ambasade: Aţi TĂCUT când se semnau protocoalele secrete. Justiţia e disfuncţională/ Despre mesajul ambasadei Franţei: O reacţie de o aroganţă ieşită din comun

(fragmente)

Florica Roman, judecătoare în cadrul Curţii de Apel Oradea, cere celor 7 ambasadori care au criticat modul în care se modifică legile Justiţiei să spună care articole aduc atingere independenţei Justiţiei

...

Atât în calitate de judecător, cu peste 25 de ani vechime, cât şi de cetăţean român şi european, vă solicit public să precizaţi concret care articole din “legile adoptate recent privind reforma justitiei, în forma actuală,” aveţi “convingerea” că riscă sa pună în pericol “progresele” despre care vorbiţi în comunicat.

...

Florica Roman vorbeşte despre valorile comune la care fac referire ambasadorii, dar dând exemplul unor situaţii în care reprezentanţii ţărilor străine în Bucureşti au tăcut.

Aţi tăcut când s-a aflat că în Romania din 2005, sub pretextul combaterii corupţiei ca risc/vulnerabilitate la siguranţa naţională, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a emis hotărâri secrete prin care li s-au permis serviciilor de informatii sa imixtioneze în justiţie.

...

Judecătoarea vorbeşte şi despre anul 2009, atunci când Parchetul General a semnat un protocol secret cu Serviciul Roman de Informatii (SRI) în baza căruia agenţi şi ofiţeri SRI au făcut “echipe mixte” operative cu procurori pentru a face anchete penale, ”deşi SRI avea interzis expres prin lege sa fac[ acte de urmărire penală.(…). Astfel de înţelegeri secrete existau în comunism între Securitate şi procuratură. Aţi tăcut cand fostul minstru al justitiei Raluca Prună a afirmat ca în Romania “drepturile sunt un lux”. Lux erau drepturile şi în comunism, lux de care numai nomenclatura comunistă se bucura. Aţi tăcut când Guvernul Ciolos a emis în miez de noapte Ordonanta de Urgenţă 6/2016 prin care a făcut Serviciul Roman de Informaţii “organ de urmărire penala”, asa cum era fosta Securitate comunistă. Prin acea ordonanta de urgenta premierul Ciolos a reinstituit practic, la 27 de ani de la Revolutia anti-comunistă, Directia VI Cercetări penale a Securităţii comuniste, care avea menirea, printre altele, de urmarire si persecutare a opozantilor regimului.

...

Aţi tăcut când actualul preşedinte, Klaus Iohannis, a introdus în Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015-2019 conceptul de “securitate naţională extinsă”, prin care absolut fiecare domeniu cheie al societatii romanesti, inclusiv justitia, a devenit domeniu de interes si actiune pentru serviciile de informaţii.

...

Aşadar “buna functionare a justiţiei” nu mai este de competenţa Consiliului Superior al Magistraturii ori a Inspectiei Judiciare, ci a serviciilor de informatii coordonate de CSAT.

...

Magistratul vorbeşte şi de propriul dosar în care a fost anchetată de DNA şi în care în 6 aprilie 2017 structura centrala a Direcţiei Anticorupţie a dispus clasarea cauzei pe motiv ca faptele, pentru care a fost cercetată nu există.

Florica Roman susţine că a sesizat în mod repetat abuzuri în dosarul său, inclusiv la CSM, dar fără rezultat.

În cazul meu acuzatia era ca mi-aş fi traficat influenţă pentru un “ceas cu cuc vechi”, câţiva păstrăvi si o “suma nedeterminata” de bani. Chiar şi după ce am fost citaţi oficial la DNA, accesul la dosar ne-a fost interzis până cu foarte putin timp înainte să fim trimişi în judecata. Evident, nu ni s-a admis nici o probă în apărare. (…) În ultima instanţă m-am adresat şi dumneavoastră, ambasadelor occidentale, care clamati – atunci ca şi acum – că sustineţi independenta justiţiei. V-am expus faptele, explicându-vă gravitatea şi pericolul unei astfel de anchete pentru independenţa judecătorilor şi pentru dreptul fundamental la apărare al cetăţenilor români. In afara unui răspuns vag şi politicos de la Ambasada Olandei, alt raspuns nu am primit”.

 

Roman spune că a cerut şi informaţii în legătură cu implicarea SRI în dosarul său, dar nici în acest caz nu a primit detalii.

 

Dacă în cazul unor judecători s-au întâmplat aceste abuzuri, cetăţeanul simplu nu are nici o garanţie că drepturile sale fundamentale sunt respectate atunci când este anchetat penal, ceea ce conduce la scăderea increderii în justiţie. (…) Acesta este sistemul de justitie despre care dumneavoastră sustineţi că este reformat şi trebuie să fie menţinut intact, deoarece ar impărtăşi “valori comune” cu sistemele de justitie din ţările dumneavoastră. (…) Ignorarea abuzurilor din justiţie şi tăcerea dumneavoastră în faţa violării drepturilor omului, aşa cum aţi ales să faceţi în ultimii ani, va alimenta sentimentul antieuropean care deja este în creştere în societatea românească şi la a cărui cauza, în bună parte, aţi contribuit prin poziţiile dumneavoastră publice”, îşi încheie magistratul scrisoarea deschisă.


Editat de Deceneus, 29 decembrie 2017 - 16:45 .


#123
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 30 decembrie 2017 - 19:41

Da, Deceneus, miile de magistrati care au semnat petitii si au explicat in ce fel justitia este subjugata politicului prin ultimele legi sunt sunt toti membri ai serviciilor serete sau niste prosti, numai unul de la Oradea e drept, cinstit si le stie el pe toate ca nimeni altul.  [batcap]

Na belea ca si el are dosar la DNA, deci, d.p.m.d.v nu este o persoana impartiala, ci una care are tot interesul sa manipuleze opinia publica in asa fel incat sa iasa basma curata. 

 

Oamenii cinstiti care nu au furat, nu au dat si nu au luat mita, nu au facut si nu au beneficiat de trafic de influenta ,nu stiu cum,  dar nu resimt nici "abuzurile", nici "serviciile', nici "agenturile straine" din justitie. Simt din plin insa furturile, lipsa infrastructurii (din cauza furturilor) , mafia din politica (de la cea mai mica primarie de catun pana in buricul capitalei), mafia din spitale, incompetenta din sistemul de educatie, intr-un cuvant, CORUPTIA  pe care niste repetenti ce au facut facultatea 40+ ani , "la distanta" sau la FF la 'facultati" particulare incearca sa o "spele" prin legi total nedrepte pt restul populatiei .



#124
lili_mar

lili_mar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.367 mesaje

Postat 30 decembrie 2017 - 22:01

Laura, mii de scuze, am vrut sa dau like (de fapt am apasat de doua ori pe like), mi-a aparut mesaj de eroare ca a fost o problema cu votul meu si hopa-tzopa a aparut negativ. Deci like cu doua maini de la mine....



#125
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 30 decembrie 2017 - 22:05

Judecatoarea nu mai are dosar penal pentru ca a fost clasat pe motiv ca faptele nu exista.

Miile de magistrati care au semnat petitii au facut-o pentru ca nu vor sa raspunda material pentru erori judiciare ceea ce nu-i normal.

 

Coruptia mare este tocmai din cauza ca justitia si servicile nu-si fac treaba, pentru ca sunt corupte. Nu stiu daca modificarile legislative vor rezolva ceva, dar reforma in justitie trebuie facuta, iar ce se face acum nu e decat o cosmetizare.

Eu sunt sceptic, pentru ca sunt convins ca nu se rezolva coruptia cu justitia sau servicile, pentru ca institutiile sunt conduse de oameni coruptibili, si in functii de conducere nu ajung decat cei santajabili.

Daca ne uitam la ultimii doi presedinti alesi vedem ca au avut dosare, la Basescu dosarul fiind blocat de o imunitate inexistenta in Constitutie si apoi o noua expertiza cu prejudiciu zero.

Dosarele cu daune mari se musamalizeaza si se dau condamnari pe lucruri minore, un fel de avertisment pentru cei care ies din front sau ar indrazni sa "defecteze".


Editat de Deceneus, 30 decembrie 2017 - 22:08 .


#126
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 31 decembrie 2017 - 10:15

Miile de magistrati care au semnat petitii au facut-o pentru ca nu vor sa raspunda material pentru erori judiciare ceea ce nu-i normal.

 

Vizavi de răspunderea magistraților, va fi cam așa:

 

Răspunderea magistraților: deși victima va lua bani de la Stat și Statul va fi obligat să îi recupereze de la magistrat, este nevoie ca anterior magistratul să fie condamnat penal sau sancționat disciplinar pentru soluția dată eronat, iar în final magistratul va fi asigurat pentru malpraxis. Cu alte cuvinte vor exista patru procese: unul în care se comite eroare judiciară, unul în care victima câștigă împotriva Statului, unul în care magistratul este condamnat penal sau sancționat disciplinar că a acționat cu rea-credință sau gravă neglijență, unul în care Statul se îndreaptă contra magistratului care va chema alături de el societatea de asigurări. Mai mare prostie nici nu am citit vreodată. Concluzia mea? Publicul care seară de seară se uită la mocirla.tv a fost, iar, păcălit, căci: magistratul nu va răspunde pentru erori de judecată, ci pentru erori judiciare; nu e de ajuns să se răstoarne soluția sa, ci trebuie să se demonstreze că a acționat cu rea-credință sau gravă neglijență (sintagme care nu sunt redefinite de acest proiect de lege), magistratul nu va da bani din buzunar, ci va plăti o societate de asigurare.” De aici. Deci nu împotriva răspunderii materiale militează magistrații.



#127
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 18 ianuarie 2018 - 03:55

Judecatoarea nu mai are dosar penal pentru ca a fost clasat pe motiv ca faptele nu exista.

Miile de magistrati care au semnat petitii au facut-o pentru ca nu vor sa raspunda material pentru erori judiciare ceea ce nu-i normal.

 

Coruptia mare este tocmai din cauza ca justitia si servicile nu-si fac treaba, pentru ca sunt corupte. Nu stiu daca modificarile legislative vor rezolva ceva, dar reforma in justitie trebuie facuta, iar ce se face acum nu e decat o cosmetizare.

Eu sunt sceptic, pentru ca sunt convins ca nu se rezolva coruptia cu justitia sau servicile, pentru ca institutiile sunt conduse de oameni coruptibili, si in functii de conducere nu ajung decat cei santajabili.

Daca ne uitam la ultimii doi presedinti alesi vedem ca au avut dosare, la Basescu dosarul fiind blocat de o imunitate inexistenta in Constitutie si apoi o noua expertiza cu prejudiciu zero.

Dosarele cu daune mari se musamalizeaza si se dau condamnari pe lucruri minore, un fel de avertisment pentru cei care ies din front sau ar indrazni sa "defecteze".

ai pus punctul pe i.   niciun om corect nu ar intra in aceasta cocina , politica.  


Editat de a_alinta, 18 ianuarie 2018 - 03:58 .


#128
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.329 mesaje

Postat 27 martie 2018 - 16:26

Citind doar printre randuri stirile de saptamana trecuta, cred ca ni se pregateste ceva mult mai infiorator decat dragnea.

#129
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 27 martie 2018 - 16:30

Au obosit romanii? S-au consolat cu acest hoti la putere? Nu stiu ...

Cert este ca acum este apogeul penalilor. 

Acum in Romania, a fi penal iti ofera discriminare pozitiva.  [pk]



#130
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 01 aprilie 2018 - 23:34

http://www.romaniaimpreuna.ro/despre

 

 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -