Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Nelinisti legate de copilul care merge la scoala


34 raspunsuri la acest subiect

#31
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 11 octombrie 2017 - 23:42

Si apoi legi de situația reală " și când vine de la școală plânge spunând că a fost certat, deși eu îi explic că dvs trebuie sa vorbiți mai tare ca să audă toți copiii, că nu îl ceartă nimeni"

 

Apoi iar general:

" Simt nevoia sa fac ceva pentru el și nu știu ce și cum, pentru că el foarte des suferă din cauza colegilor care nu îl înțeleg (aici poți povesti daca exista vreun motiv al lui de supărare), uneori chiar abia îl conving sa vina la școală cu promisiunea că o să vin să-i iau apărarea. (Adică așa general, tu de fapt îl aperi de învățătoare, iar ea poate crede că îl aperi de colegi)"

 

" I-am promis că vin să vorbesc cu dvs pentru asta și chiar voiam să vin și eu , din proprie inițiativă, să vă mulțumesc că îl încurajați și îl lăudați la clasă, deși nici nu vreau sa observe ceilalți colegi că este protejat sau tratat diferit în vreun fel, ca sa nu apară sicane (și chiar ar fi  ideal sa nu îl mai "protejeze" tinandu-l in prima banca, așa te simți sub lupă, mie nu mi-a plăcut niciodată prima banca)"



#32
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 11 octombrie 2017 - 23:48

Poate suna alambicate replicile astea, dar am observat că mai întâi trebuie sa tatonezi terenul, să faci aluzii și sugestii de departe când vine vorba de cadrele didactice , și din reacția lor îți dai seama ce trebuie făcut mai departe.

Dacă se aricește poți să o dai la întors, având varianta de rezerva că e vorba de conflict cu colegii, dacă înțelege și îi pasă, marșezi și îi spui exact rugămintea ta, dacă înțelege și nu-i pasă o lași în plata Domnului și cauți varianta cu mutatul.

Cunosc situații când mutările au fost mai mult decât fericite și benefice.



#33
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 11 octombrie 2017 - 23:50

Pentru că niciun părinte nu vrea să riște ca, în cazul în care cadrul didactic e o persoană limitata, să atragă comportamente răutăcioase asupra copilului, fiindcă "doamna" nu înțelege că trebuie să fie flexibila și deschisa.



#34
maximilidana

maximilidana

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 12 octombrie 2017 - 08:28

 

 

Eu in locul tau as purta discutia personal, as face o programare candva cand nu e invatatoarea grabita ca incep orele sau ca e foarte tarziu si trebuie sa fuga acasa. Tu esti adultul, baiatul tau are nevoie sa il ajuti asa ca iesi o zi din carapace. La intalnirea in sine sau pe urma nu se poate intampla nimic rau, nici o catastrofa, poti doar sa rezolvi ceva pozitiv (chiar daca e numai sa ii demonstrezi copilului ca poate conta pe tine si ai spatele lui asigurat). Priveste invatatoarea in ochi si zambeste, zi in gandul tau cateva lucruri bune catre ea. Adopta o discutie dupa metoda senvici - incepe cu ceva pozitiv, apoi expui problema si inchei iar cu ceva pozitiv.

 

Incepe sa ii spui lucruri care le consideri pozitive in munca ei, ca ii apreciezi efortul de zi cu zi. Vorbeste despre copilul tau si incepe cu partile lui bune si apoi partile unde tu consideri ca mai are de lucru. Cere-i sfatul si ajutorul pentru ca asta e profesia ei, sa gaseasca solutii pedagogice. Spune-i ce ii place copiluilui la scoala si ce il deranjeaza. Spune-i ca vrei sa lucrezi cu el sa ii mearga mai bine la scoala, sa ii usurezi si ei munca, dar ai nevoie si de ajutorul ei, sa incerce sa abordeze unele situatii altfel. Incheie pe o nota pozitiva si increzatoare ca ii mutumesti pentru ajutor (prin discutie vrei sa o faci sa se simta importanta si apreciata ca sa te ajute si ea).

 

 

 

Are prieteni copilul? cum se comporta intre ceilalti copii?

 

Multumesc pentru idee, selina-d!

 

Mi se pare foarte rezonabila si o voi aplica.

Fiul meu are foarte multi prieteni  ( stabili, cu care ne vedem mai mereu, locuim chiar linga parc)) fiindca isi face foarte usor prieteni si se adapteaza oricarui fel de joaca, atit cu copii mai mari cit si cu cei mai mici, se ajusteaza rapid. De asemenea se joaca si doar cu fete sau si fete si baieti, imediat se simte si se comporta ca parte din grup. E sociabil si vorbaret, spune povesti si imagineaza jocuri ""pe loc"", se integreaza intr-o clipita. Cauta companie si i se cauta compania, nu este respins si nu intra in conflicte dar daca e provocat stie sa reactioneze cu ""vorba buna"", propune impacarea, nu e suparacios, e un copil normal. 

 

Spunea szivarvany ca si copiii din parc tipa foarte tare, are dreptate, in parc e multa galagie, chiar si el tipa cind e exaltat si de vorbit vorbeste tare si clar in mod obisnuit...  eu am tras concluzia ca nu tipatul in sine este problema ci tipatul insotit de un anumit ton si atitudine, certatul, autoritatea impusa ( cu forta), ori stim bine ca in colectivitate multe cadre didactice se folosesc de unelte din astea si, repet, inteleg cum un grup de copii neastimparati te pot face sa-ti iesi din fire, ca doar si invatatorii, profesorii sint tot oameni, nu-s blocuri de marmura si nici calugari budhisti sa fie zen.

 

Eu nu vreau sa pun in spatele invatatoarei aceasta munca, eu stiu ca tot eu sint cea care sa lucreze cu el si sa-l fac sa inteleaga ca daca doamna tipa, are probabil un motiv si el, in timp sa fie capabil sa isi dea seama ca motivul acela nu este echivalent cu explozia universului. 

Fiindca, dupa cum observati, am eu insami banuiala ca ar putea sa imi ""semene"" mie la faza asta DAR la mine asta (anxietatea ca simptom) a intervenit in urma unui eveniment stresor extrem ( inainte de asta, lumea era in culori si totul se rezolva firesc) si sint constenta ca am de lucrat si lucrez. Numai ca eu sint adult si am unelte de self-help, el inca nu le are dezvoltate iar aici intervin eu, inclusiv prin incercarea de a vorbi cu invatatoarea in cel mai constructiv mod posibil pentru ambele parti.

 

Asta era nuanta pe care voiam sa o scot in evidenta, aici imi servea acest cap limpede ( al vostru, doamnelor si va multumesc!! [flo2] ) care sa ma aute sa-mi ordonez ideile in capul propriu :) si sa imi dea un fel de fundatie pentru ce aveam sa-i zic doamnei!

Pentru ca, iata, in mod similar, din cauza hipersensibilitatii la factori de stres, altminteri obisnuiti in lumea in care traim ( confruntari, discutii dificile, hotariri importante etc), ajung adesea sa exagerez posibilele consecinte si eventuala mea reactie si a celor din jur sa se transforme in adevarate catastrofe interioare). 

Ajutindu-ma pe mine, il ajut si pe el. 



#35
maximilidana

maximilidana

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 12 octombrie 2017 - 08:41

Pentru că niciun părinte nu vrea să riște ca, în cazul în care cadrul didactic e o persoană limitata, să atragă comportamente răutăcioase asupra copilului, fiindcă "doamna" nu înțelege că trebuie să fie flexibila și deschisa.

 

Iti multumesc din toata inima, andaghe! 

Ai intuit perfect ce aveam nevoie si nu, nu este alambicat, este exact ""pe limba"" mea pentru ca este simplu de inteles dar nu e simplist, daca intelegi ce vreau sa spun.

 

Simt ca rezoneaza perfect cu ce vreau eu sa transmit si intentionez sa folosesc acest dar de la tine, capacitatea de a exprima in cuvinte echilibrate o intreaga traire care pe mine ma rapune desi constientizez ca orice om trece prin astfel de trairi insa, nu toti reactionam la fel.

 

Sper sa nu intelegeti pe deplin cum vine asta, adica sa nu stiti niciodata cum e in mintea persoanei anxioase.

Ca parinte ai nevoie de toate superputerile din lume si mintea limpede si focusata, sanatatea , spiritul liber, fluxul de energie interioara, capacitatea de refacere ( uneori din propria cenusa) si inca multe altele pe care cu siguranta le intuiti, sint absolut necesare pentru a oferi sprijinul de care au nevoie copiii!!

inca o data, apreciez mult si multumesc! [flo2] 

Imi trebuia un exemplu, un ""how to"" sau un fel de DIY tutorial, daca pot spune asa. :)


Editat de maximilidana, 12 octombrie 2017 - 08:44 .



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -