Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

La ce varsta cumparam copilului un telefon?

dezbatere telefon

105 raspunsuri la acest subiect

#21
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 17 august 2017 - 10:51

pe de alta parte, cu netul nelimitat nu mi se pare corect, nu neaparat pt copilul cel personal cat peste restul. De ex imi povestea cineva din Bucuresti ca copii se uitau la filme Porno in pauza [fal]

 

Apoi, acu 2 ani am fost la o nunta. a fost o masa de copii. m-am bucurat. ai mei de 8 respt 10 ani cu alti copii fix de aceeasi varsta. 7/8 copii.

Cand am vazut ca erau cu telefoanele, am luat copii mei la masa cu noi, i-am scos la Hora.

In plus, la biserica nu au vrut ca au stat pe telefoane [alcool]

Cand s-au plictisit am plecat cu toti ca nu imi plac nuntile astea pan la 6 dimineata. am imbatranit. iar eu fara copii nu ma duc la nunta.

 

apoi, ai mei au concursuri, cantonamente, nu au timp sa ma sune. cel mare mi-a scris acu din tabara seara sau dimineata: sunt ok. pa. [bib]  Nu stiu ce a facut, nu mi-au dat decat niste poze,

 

Au fost plecati in excursii 2,3 zile cu scoala. Prof care era responsabil a scris /sunat o tipa de la comitetul de parinti: toti copii au ajuns in tabara. Pa. nici o explicatie.

 

De ex eu am mai scris la cel mare nu am avut vreodata numarul de Telefon al invatatoarei privat. ce m-am uimit.

Las ca a venit la cel mic o invatatoare si m-a sunat de am inebunit pana i-am scris un Email sa ma sune in caz de urgenta. Restul sunt balarii, eu lucrez si chiar ma deranjeaza cu apelurile ei. Nu sunt pretene cu ea, nu am nevoie de sfaturile ei. [soricel]

 

Jocurile pe Telefon: al meu nu are pe Iphone nul. Tot el mi-a spus ca mai bine. stie in orice Moment daca e afisat ceva in statie, e atent daca vatmanul anunta ca schimba ruta, stie toate cladirile si ma informeaza si pe mine..se intalneste cu alti colegi din scoala primara dar merg la alte liceue si stau de vorba. Daca ar fi stat numai pe jocuri nu ii vedea.

 

in principiu eu sunt pt limitare



#22
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 17 august 2017 - 10:57

Exact Didi pentru limitare.



#23
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.634 mesaje

Postat 17 august 2017 - 11:02

Didi, eu sunt exact ca tine, si la noi e la fel ... In plus copiii tai sunt mai mari decat grupa de varsta din discutie.

 

Viviana, nu stiu mai, dar ale mele nu se pllictisesc la restaurant :))). Si plictisul e bun si el.



#24
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 17 august 2017 - 11:14

Didi, eu sunt exact ca tine, si la noi e la fel ... In plus copiii tai sunt mai mari decat grupa de varsta din discutie.

 

Viviana, nu stiu mai, dar ale mele nu se pllictisesc la restaurant :))). Si plictisul e bun si el.

Normal, Coca. Dar daca ar fi doar una? Poate dupa vreo ora cine stie?



#25
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 17 august 2017 - 11:37

E cu dus si intors telefonul la copii. Pentru limitare militez si eu.

 

Didi, foarte organizata treaba la voi.... La noi nu-i chiar asa... cum sa zic.. De ex. la scoala nu au voie cu telefoanele la ei, in pauza (ma rog, daca le au, trebuie sa le puna intr-un dulap sub cheie si le iau cand se termina orele). Eu din fericire nu am avut vreu urgenta cu ele la scoala, deci sa trebuiasca sa fiu sunata... am zis mereu sa aiba telefonul pt urgente...

 

De ex. ele vin singure de la scoala (blocul e chiar langa scoala, au de mers doar cativa metri pe o alee si intra in bloc), insa am si eu piticii mei pe creier incat vreau sa ma sune cand au intrat in casa, le pun sa verifice daca au incuiat usa... Am zis ca ma pot sune oricand e ceva sau simt nevoie sa schimbam o vorba, pana ajung eu. 

 

Il mai folosesc mult in tabere si excursii, sa comunice cu mine ca au ajuns, sunt ok (mai simplu, ca pana apuca doamna sa ii sune pe toti, ar dura), plus ca fac multe poze.

 

Mai exista situatii de copii care sunt la after (privat, vine o masina si ii ia din fata scolii si ii duce la after), a fost o data o situatie cand a intarziat  masina respectiva... copilul avea telefon, si-a sunat parintii, parintii au sunat la after si s-a rezolvat treaba.

 

Didi... la noi in situatiile in care invatatoarea lipseste din anumite motive.... solutia e cam una de mijloc: daca aveti cu cine sa lasati copiii, ii puteti tine acasa, daca nu, aduceti-i la scoala si vor sta in clasa cutare (unde li se da de lucru). In felul asta, au mai putini copii de repartizat, ca unii au bunici, parinti casnici etc. Eu avand 2 copii, am rezolvat si sa duc un copil la clasa celuilalt.

 

O problema deranjanta la noi, care ma cam seaca si uneori ma incurca sunt "puntile" care se fac intre weekend si o zi libera legala. Se da ziua respectiva libera doar pentru sectorul bugetar, copiii stau acasa, dar tu, ca parinte, daca lucrezi in sectorul privat, nu ai ziua libera.... deci nici mini-vacanta  nu e, te mai incurca si cu programul, e o aiureala totala... 



#26
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 17 august 2017 - 12:18

 

- sa merga singur in parc

- sa-l lasi la film cu prietenii nesupravegheat

- sa-i permiti anumite tinute nelalocul lor

- sa-i permiti internet nelimitat, joaca nelimitata

- sa-i dai bani pe mana sa-si cumpere diverse etc

- de la 8 ani nu are voie in parc singur,

 

- il las la film singur de pe la 10 ani. dar eu il duc in sala, si stau cand iese. Iesirea e tot

in interior.

 

ai mei nu au simtul masurii, cel mic se da cu fundul de pamant la propriu cand il imitez. 

de ex ai mei au egula de luni pana vineri fata TV, jocuri..electronice. Uneori i-as lasa eu sa mai dau un Telefon ca imi iese paru prin caciula..dar da regula e regula.

 

Regula am stabilit-o pt ca nu aveam timp de teme, sa vorbesc cu ei. Asa sunt si ei mai relaxati si nu ma freaca non stop: pot sa ma joc, pot sa ma joc, pot sa ma jooooc.

 

- il tirmit regulat la brutarie, isi mai cumpara prostioare de la chioscuri, pokemoni, reviste cu pokemoni, merge de la clasa 1. Chiar invatatoarea de mathe ne-a sfatuit sa ii trimitem sa isi cumpere una alta sa invete sa socoteasca practic.

 

Eu ii trimit si la supermarakt, dar nu prea sunt copii.



#27
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 17 august 2017 - 12:20

Monica,

 

noi nu stim ca invatatoarea nu vine. Nu suntem anuntati. in plus nu ai voie sa tii copilul acasa pt Motiv ca Mama e acasa. Toti copii sunt la fel. Musai la scoala.

 

Acu daca e bolnav 2 saptamani, nu iti cere nimeni scutire. suni la scoala ca e bolnav de la ora 7:15 si anunti ca nu vine. si gata.



#28
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 17 august 2017 - 12:39

Normal, Coca. Dar daca ar fi doar una? Poate dupa vreo ora cine stie?

 

Viviana,

 

cred ca structura e de asa natura ca nu se pune problema.

 

ai mei sunt mai mari acu, dar uneori am impresia ca eu sunt aia care trebe educata sa, raman consecventa.

La mine ma incearca, dar la tat-su niciodata nu exista loc de incercare pt ca stie ca nu se abate decat rareori de la regula.

 

de ex, noi cu copii mici nu am frecventat restaurante sau Party care nu au fost ok pt copii.

egal unde am fost am fost cu copii. Copii mei sunt departe sa stea linistiti, sa doarma cap coada vreo noapte, nici acu la 10 ani.

ne-am restrans si ne-am adaptat.

 

in ultimul timp iesim toti 4 la Restaurant. ei incet incet invata astepte mancarea.

 

Uneori am impresia ca noi suntem slugi ale copiilor, imediat trebe servit: sa nu ii fie foame, sa nu ii fie rece, cald, sa aiba totul de-a gata.

 

 Sa va zic urmatoarea situatie, traita de curand. Marti am fost la biserica, eram in CO si am revenit mai repede acasa. Stiam ca slujba e intre 10 -11. Mai luasem un baietel si ne mai intalneam cu unul la biserica si urma sa plecam de acolo la Piscina.

 

Ei bine, slujba s-a terminat regulamentar la 12:15. au venit de vreo 3 ori sa ma intrebe, daca cand e gata. niste fete de plictisiti, de am tras aer in piept.

Am iesit afara si le-am explicat clar ca e important pt mine sa raman pan la sfarsit. Aveam o coliva cu struguri in memoria tatalui meu si asta era important pt mine.

 

Mi-am dat seama ca fac 1 milion de chestii pt ei, doar pt fundul lor si 1 ora nu pot sta locului la 10 si 12 ani.

am facut o runda cu ei apoi si le-am mai explicat odata  ca asteptau pt mine.

'Nici nu intra in calcul la varsta asta sa nu poate sta 2 ore locului. pe ei i-am lasat afara, normal unde mai erau o ceata de copii care vorbeau atat romaneste cat si germana.

 

Cred ca eu nu le dau Telefon si pt ca vreau sa se descurce in orice situatie si sa nu ma sune pt orice rahat. asta am facut inclusiv in Ro, unde nu-s asa de fluenti.

 

Daca merge in excursia X, trebuie sa se adapteze dinamicii grupului. Ce sens are sa ma sune pe mine, sa il descurc: in primul rand eu nu-s de fata in plus sunt si subiectiva.

 

se pocneste cu cineva?! e un adult in zona. primeste pedeapta, perfect. e pe cont propriu.

 

DE ex, cel mare a fost in tabara. Nu m-a sunat. nici eu cand sunt plecata in delegatie nu stau cu ei la Telefon, pe principiu ca atunci cand ma revad cu ei, nu am ce sa le povestesc.

 

i-am avut 1 Luna acu 2 ani in ro, am vb la Telefon asa scurt. in rest s-au descurcat. Stiu sa isi ceara drepturile, egal pe unde sunt.



#29
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 17 august 2017 - 15:06

Eu am avut urgente cu scoala, m-a sunat invatatoarea.

 

Am mai vazut copii cu smartwatch.



#30
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 17 august 2017 - 16:08

Viviana, cred ca structura e de asa natura ca nu se pune problema. ai mei sunt mai mari acu, dar uneori am impresia ca eu sunt aia care trebe educata sa, raman consecventa. La mine ma incearca, dar la tat-su niciodata nu exista loc de incercare pt ca stie ca nu se abate decat rareori de la regula. de ex, noi cu copii mici nu am frecventat restaurante sau Party care nu au fost ok pt copii. egal unde am fost am fost cu copii. Copii mei sunt departe sa stea linistiti, sa doarma cap coada vreo noapte, nici acu la 10 ani. ne-am restrans si ne-am adaptat. in ultimul timp iesim toti 4 la Restaurant. ei incet incet invata astepte mancarea. Uneori am impresia ca noi suntem slugi ale copiilor, imediat trebe servit: sa nu ii fie foame, sa nu ii fie rece, cald, sa aiba totul de-a gata. Sa va zic urmatoarea situatie, traita de curand. Marti am fost la biserica, eram in CO si am revenit mai repede acasa. Stiam ca slujba e intre 10 -11. Mai luasem un baietel si ne mai intalneam cu unul la biserica si urma sa plecam de acolo la Piscina. Ei bine, slujba s-a terminat regulamentar la 12:15. au venit de vreo 3 ori sa ma intrebe, daca cand e gata. niste fete de plictisiti, de am tras aer in piept. Am iesit afara si le-am explicat clar ca e important pt mine sa raman pan la sfarsit. Aveam o coliva cu struguri in memoria tatalui meu si asta era important pt mine. Mi-am dat seama ca fac 1 milion de chestii pt ei, doar pt fundul lor si 1 ora nu pot sta locului la 10 si 12 ani. am facut o runda cu ei apoi si le-am mai explicat odata ca asteptau pt mine. 'Nici nu intra in calcul la varsta asta sa nu poate sta 2 ore locului. pe ei i-am lasat afara, normal unde mai erau o ceata de copii care vorbeau atat romaneste cat si germana. Cred ca eu nu le dau Telefon si pt ca vreau sa se descurce in orice situatie si sa nu ma sune pt orice rahat. asta am facut inclusiv in Ro, unde nu-s asa de fluenti. Daca merge in excursia X, trebuie sa se adapteze dinamicii grupului. Ce sens are sa ma sune pe mine, sa il descurc: in primul rand eu nu-s de fata in plus sunt si subiectiva. se pocneste cu cineva?! e un adult in zona. primeste pedeapta, perfect. e pe cont propriu. DE ex, cel mare a fost in tabara. Nu m-a sunat. nici eu cand sunt plecata in delegatie nu stau cu ei la Telefon, pe principiu ca atunci cand ma revad cu ei, nu am ce sa le povestesc. i-am avut 1 Luna acu 2 ani in ro, am vb la Telefon asa scurt. in rest s-au descurcat. Stiu sa isi ceara drepturile, egal pe unde sunt.

 

Total de acord, asta e si mentalitatea mea. I nca mi e greu sa o aplic cu un partener care e opusul meu( nici o regula, suntem 100% la dispozitia copilului, etc). E mai greu, dar sper sa ma impun.

 

In schimb dupa o vacanta de aproape 2 luni, sunt ca doamna din foto, minus piscina si cocktailul...





Etichetat si cu dezbatere, telefon

Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -