Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Sfaturi


117 raspunsuri la acest subiect

#21
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 02 august 2017 - 15:17

Andacos, imi pare rau sa aud ca treceti prin asta. La sfaturi medicale nu ma pricep si nu sint in masura sa recomand nimic. Vroiam sa trimit o imbratisare si multe ginduri pozitive. Fii puternica si pentru tine si pentru el, incearca sa mentii o atitudine pozitiva in ciuda greutatilor si sa nu pierzi nici o clipa speranta. Sint convinsa ca aveti parte de medici si tratamente eficiente...va doresc multa sanatate si mult noroc. Va pastrez pe amindoi in gindurile noastre si va doresc vindecare si recuperare usoare! 



#22
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 02 august 2017 - 16:05

anda multa sanatate va doresc!sa fiti bine!  [grup]



#23
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 02 august 2017 - 16:39

Dana, te string tare in brate ! 

 

Nu cred ca trebuie luate masuri draconiene, masuri de igiena clasice si nu trebuie sa vehiculati voi boli. Daca in mod obisnuit voi (ceilalalti) nu va imbolnaviti de una-alta, nu cred ca ar apare dintr-o data un risc mai mare.

Daca e cineva racit purtati masca si cel fragil si cel bolnav.

 

Da, o verificare ca vaccinele pentru restul lumii sunt la zi nu strica, idem si pentru o discutie cu un medic de familie de la voi. 

 

 

Sanatate !  



#24
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 02 august 2017 - 18:07

Dana, s-a zis tot ce trebuia pana acum. Tin pumnii sa fie totul bine!! [flo]



#25
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 august 2017 - 19:15

Multumesc tuturor din duflet pentru mesaje,pemtru empatie,pentru sfaturi!!!!

 

Noi acum am ajuns acasa,am fost la spital sa-i masoare capilarele/venele(tot ce-i posibil ca traducerea mea s anu fie ca termeni cu ce cunoasteti voi,deci daca cineva doreste s afaca adaugiri...)si nici aici boala nu a ajuns.Deci organele sunt sanatoase,doar plaminii se stie sigur ca sunt afectati.Se banuieste ca si nervii insa se va sti exact dupa examenul deurologic.

 

Ne-am ntilnit din nou cu doctorita pulmonologa,analizele la singe (facute ieri)s-au imbunatatit considerabil,dupa o saptamina de tratament cu cortizon,si cu citosticele ce vor urma,ea e sigura ca va fi bine,vor tine voala sub control,chiar si plaminii se pot recupera dupa terapie.

 

Tratamentul cu citostatice,s-a aminat(trebuia s ainceapa vineri)pentru ca trebuie s afaca rapeluri la vaccine.Deci oameni buni...vaccinati-va copii si faceti rapeluri la vaccinurile pe care le aveti,da...va pot salva viata.Citosticele dupa 2-3 saptamini,miine aflam exact cind incepe.

 

Cu masurile de igiena,am discutat cu doctorita si da...ne-a spus sa nu exageram,sa traim normal ca pina acum,doar daca cineva din familie(eu sau baiatul )suntem raciti ,sa purtam masca.

 

Suntem mult mai optimisti(mai mult eu,sotul oricum a fost pozitiv de la inceput),mai linistiti(sper sa ma linistesc sa nu fiu nevoita sa apelez la medic...)si increzatori in sansa tratamentului si a recuperarii aproape complete.

 

Multumesc tuturor inca odata!



#26
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 august 2017 - 20:05

Dana, s-a zis tot ce trebuia pana acum. Tin pumnii sa fie totul bine!! [flo]

Roxana,ce spui sa fac rapeluri la vaccinuri si eu si baiatul,acum ,odata cu sotul?

 

Sotul va intreba si medicul de familie miine,insa ma intereseaza si parerea alotra de specialitate.Am intrebat doctorita de plamini,insa a intervenit si angiologul si efectv nu-mi mai amintesc exact ce mi-a spus,parca totusi a spus ca nu e necesar acum ,neaparat.



#27
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 02 august 2017 - 20:46

Dana, in primul rand, imi pare tare, tare rau ca treceti prin asa ceva.

Intrebai la ce sa fi atenta. Da, in primul rand la virusi, bacterii. Eu 2 ani am dezinfectat cel putin o data pe saptamana toata casa (noroc ca e casa mica!), spalat pe jos, dezinfectat baia si bucataria, frigiderul, si cu spray Lysol, impotriva bacteriilor, am spray-at peretii si tavanul. Da, probabil ca eu am exagerat, insa in 2 ani de zile Victoria a avut 2 infectii, probabil mai putine decat copiii cu sistem imunitar normal. Prima: ai grija ca unele citostatice constipa. Deci, laxative de la primul semn de constipatie, si intreaba Dr daca medicatia administrata constipa sau nu, sa stii la ce sa te astepti. Victoria mea s-a constipat si si-a fisurat anusul. Prin fisura aia au intrat bacterii din materia fecala in sange. A doua nu am aflat ce a fost, au facut tot felul de investigatii, insa nu au gasit sursa. Redu vizitele prietenilor/familiei. E foarte posibil ca cineva sa aiba un virus si sa nu fie afectat, ptr ca acea persoana avand sistem imunitar functional, e protejata, nici nu stie ca poarta un virus, insa bolnavul cu sistem imunitar compromis, va fi afectat imediat. Stiu ca asta e evident si clar, dar spun, oricum: spalatul pe maini! Si voi si sotul tau. La intrarea in casa, direct la baie si spalat pe maini. Nu uita din cand in cand sa dezinfectezi telefoanele, telecomenzile, cheile de la casa/masina. Inca o chestie care a afectat-o pe Victoria grav, a fost hipoglicemia. Nu stiu daca e posibil la adulti, dar urmareste-l sa vezi daca e mai somnolent, letargic. Poate fi semn de hipo-glicemie, dar poate fi pur si simplu simptom de hemoglobina scazuta. Probabil ca ti s-a spus ca NU are voie vitamine. La noi exista ceva numit Pediasure ptr copii, un supliment alimentar, in care se gasesc toate vitaminele si mineralele necesare, insa in doze mici, nu e supra-dozaj ca in pastilele de vitamine si noua ne-au recomandat sa ii dam Victoriei sa bea, in caz in care nu mananca. I-am dat, desi nu pot sa spun ca a fost nevie, a mancat bine intotdeauna. Nici nu stiu ce sa iti mai spun, daca ai intrebari, ma gasesti pe FB (Nadia Ingram). Te pup si va doresc multa sanatate si multa, multa putere si tie rabdare! 



#28
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 02 august 2017 - 20:54

Fara priotectie pe fata,fara antiseptic(gel sau servetele)?

 

Cum spunema sunt speriata si nu prea gindesc cum trebuie,mi-e teama sa nu exagerez sau sa scap ceva.

 

I-am spus sotului s apoarte antisepticul in buzunar,am s acumpar si servetele dezinfectante s ale aibe in masina si eu ams a insist sa poate masca(desi emdicul d efamilie a spus ca nu e nevoie).

 

Mi-e teama ca si eu si baiatul intram in contact zilnic cu foarte multe persoane,cum s apricedezt in cazul asta,cind ajung acasa...in afara spalatului pe miini si dezinfectatului?

Cum am spus mai devreme, intrat direct in baie si spala pe maini si pe fata. Eventual lasa haine de schimb in baie si iti schimbi hainele imediat ce intri in casa. Victoria a purtat masca afara numai cand am stiut ca are sistemul imunitar scazut.



#29
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 02 august 2017 - 20:54

Dana îmi pare rău ca treceri prin așa ceva...ii doresc multă sănătate soțului tău. 

 

Noi avem mulți pacienți care trec prin tratamente cu citostatice, am avut trei colege care au trecut prin asta și niciunul, nici pacientii și nici colegele nu au purtat măști sau avut reguli de igiena mai stricte. Pacientii vin in sala de așteptare Pt analize, colegele veneau in vizita la noi la job la o cafea, nu e nimic special. 

 

In perioada imediata după o tura de citostatice va fi slăbit, posibil sa ii fie rău, va sta oricum acasa in pat. Sau poate la spital, depinde de starea lui. Între doua ture de citostatice ii vor face analizele, sa vadă cum e nivelul de leucocite și trombocite. In funcție de nivelul lor se hotărăște dacă face tura următoare. Altfel primește niște stimulente care sa ii crească numărul de leucocite, primește transfuzie de trombocite și numai când organismul e Ok din nou, trece la tura următoare. Leucocitele sunt cele care lupta împotriva infecțiilor și sigur ca după o tura de citostatice dacă acestea sunt in număr scăzut, e mai expus infecțiilor. Oricum va vedeți cu medicul frecvent, poți sa îl intrebi atunci ca sa fii sigura ca procedezi cum trebuie. 

 

Trimit gânduri bune către voi! 



#30
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 august 2017 - 20:55

Nadia [pup] multumesc!!!

 

Nu ni s-a spus nimic de vitamine(desi sotul ia deja vitamina D 3,administrat de medic)insa eu eram hotarita sa discut cu medicul pe tema asta...

 

Nu stiam nici de eventuala constipatie,bine ca stiu sa ma pregatesc cu laxative.

 

Cu febra ni s-a spus sa fim atenti,daca face febra(am ingrebat special si mi s-a spus pa mai mare de 38,5)imediat sa anuntam ambulanta sa-l transporte la sectia de pulmonologie.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Astăzi, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Astăzi, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -