Andacos, da, si eu folosesc partea buna a legumelor si fructelor dupa ce tai, ca tine, o margine de siguranta.
Ce gatim astazi? Cap.100
#651
Postat 17 octombrie 2017 - 23:43
#652
Postat 17 octombrie 2017 - 23:55
Dana, stai linistita, lamiia cu mucegai nu e toxica.
Depinde de fruct/leguma. Merele galbene devin amare daca sunt lovite. Alte chestii ramin comestibile.
#653
Postat 18 octombrie 2017 - 03:26
Ieri la cina am facut icre de fasole, servite cu rosii si ardei.
Azi un curry rice la pranz si diseara Paponazo. Astia sunt niste cartofi uriasi care aici se servesc la carnaval, la serbari locale, la 'balci' etc. Se coc in niste cuptoare cu lemne, se crapa pe mijloc asa fierbinti si in ei iti pune cam ce ai chef: ton, bacon, porumb, ceapa, morcov ras, rosii, sosuri diverse etc.
Noi facem varianta home-made: va incerca sotul sa-i coaca la jar, sa vedem cum, ca mie imi place sa mananc cartoful cu coaja, deci cred ca va pune gratarul cat mai aproape de jar si ne-am gandit sa-i facem un fel de clopot din folie cvadrupla de aluminiu pe deasupra. Sper sa mearga, sa nu ramanem nemancati:))) In ei vom pune ton, porumb, ceapa, masline si fiecare ce sos are chef. Fac si o maioneza vegana mai subtirica, cu usturoi.
Eu ii invelesc cu totul in folie aluminum cand ii fac pe BBQ. Ies f bine.
#654
Postat 18 octombrie 2017 - 08:11
andacos, on 17 Oct 2017 - 21:23, said:
Uite am facut astazi orez cu legume si imi place la sfirsit s apun lamiie(ca la paella).Virful unei lamii era moale si mucegait,am taiat partea afectata(si inca de vreun deget,,,asa ca rezerva)si am folosit lamiia.
Am facut insa bine?
da, bineinteles ca este ok. altfel ar fi enorm de multa risipa.
#655
Postat 18 octombrie 2017 - 08:23
Si eu folosesc legumele, fructe, usor atinse. Tai partea care nu-mi convine, si gata!
Editat de valentinag, 18 octombrie 2017 - 08:23 .
#656
Postat 18 octombrie 2017 - 10:22
Michelle, dar mai au coaja aia coapta groasa si oarecum arsa? Ca imi imaginez ca se fac moi, nu?
Pana la urma sotul le-a pus o tava de aragaz peste, ca sa se coaca in caldura aia si au iesit perfect! Am mancat cu totii de am spart aseara!
Editat de carolinah, 18 octombrie 2017 - 10:23 .
#657
Postat 18 octombrie 2017 - 10:34
Azi la pranz supa de rosii intregi (italienesti, din borcan) si curry rice. La cina fac Zaalouk, am niste vinete bune in frigider.
#658
Postat 18 octombrie 2017 - 10:35
Ieri am facut ciorba de perisoare, din care abia mai salvez doua portii.
Omleta, salata de sfecla cu telemea, conopida la cuptor.
#659
Postat 18 octombrie 2017 - 12:17
Ce idee buna Judoka, ciorba de perișoare ! Mulțumesc!
#660
Postat 18 octombrie 2017 - 12:51
Am cumparat inca 5kg vinete si 3kg kapia pt a doua tura de zacusca.