Doamnelor, vin zilele frumoase, cind mincarea cea mai usor de facut o reprezinta ...gratarul la iarba verde. Aveti ceva idei de garnituri, salate, sosuri mai exotice, marinade? Ce puneti alaturi de un gratar? Multumesc anticipat.
Garnituri pentru gratar
#1
Postat 07 aprilie 2017 - 16:58
#2
Postat 07 aprilie 2017 - 17:06
La iarba verde imi plac salatele din fasole boabe, putin iuti si cu mult coriandru proaspat.
Merge si un cous cous.
Salata de cartofi cu masline? Fac mai rar ca mi se pare destul de grea.
Legume multe la gratar stropite cu nitel balsamic (mai ales ciuperci).
Banala salata de rosii dar presar parmezan deasupra.
Mai imi place foarte mult panzanella...tine excelent la un gratar de iarba verde.
#3
Postat 07 aprilie 2017 - 17:10
Eu carnea de gratar,indiferent de felul ei,intii o marinez,o las cam cel putin 24 de ore la marinat,marinada o fac in functie d einsipratie,nu am o reteta anume si sunt deschisa la experimentari permanent!!!
Nemtii servesc gratarul cu salata de cartofi sau salata d epaste,deci in functie de invitati sau ce companie avem la gartar,avem si garnituri diferite!!!
Cind suntem numai noi,renunt la garnitura,fac in general cu bagheta umpluta cu unt aromat.
Saptamina trecuta am facut sálsa cu porumb,dupa reteta data de antmil la subiectul cu bucataria.Mi-a placut foarte mult,sigur mai repet!!!
Foarte des fac tzatziki,pun ciuperci pe gratar,zuchinni,ardei gras.
Sosuri...aici iar nu e domeniul meu,personal nu ma omor dupa ele,sotul isi cumpara singuri diverse sosuri pentru gratar,personal imi place sosul pentru aripioare,sos dulce de chilli,cam asta servim noi la gratar.
#4
Postat 07 aprilie 2017 - 17:35
eu am intotdeauna sfecla rosie cu hrean.
O ador la gratar.
#5
Postat 07 aprilie 2017 - 17:54
Eu garnituri fac așa:
- dovlecei tăiați bastonașe și copți la cuptor (îi amestec în prealabil cu puțin ulei, ierburi diverse, usturoi - sare pun după ce îi scot, să nu lase prea multă zeamă) - asta pentru când facem grătarul acasă nu la iarbă verde, că acolo nu am unde să-i fac și nici nu se pretează deosebit la transport
- ciuperci la grătar
- felii de dovlecei coapte pe grătar, peste care pun ulei și oțet / usturoi
- salată de roșii dar cu multă ceapă
- salată de varză roșie și varză albă
#6
Postat 07 aprilie 2017 - 18:45
Eu ca garnitura am doar legume...ca garnitura la branza pe gratar, desigur :)))
Ce facem noi tot timpul:
> vinete taiate rondele, stropite cu putin ulei de masline, praf de usturoi, curri (nu imi merge tastatura, prin urmare anumite litere lipses :)) ), piper, sare
>ciupercute fara codite in care pun o bucatica de parmezan sau cascaval si condimente
>coditele de la ciuperci pe pun alaturi de rosii in care infig crengute de roarin, coriandru samd, catel de usuturoi si eventual putin branza, invelesc totul in staniol si le las pe gratar pana se fac celelalte mancaruri
>ceapa verde sau rosie pe gratar, simpla
>dovlecei rondele condimentati
>ardei grasi taiati fasii, pe gratar
>intotdeauna facem cateva felii de paine (ciabatta de exemplu sau paine alba, ca aia neagra nu e asa faina) stropite cu ulei de masline si vegetta sau sare si ierburi....sunt dementialeeeeee
>frigarui din legume cateodata
> cartofi in staniol sau pe gratar rar
>salata zaziki, cu iaurt, castraveti, usturoi din belsug, sare si piper...un deliciu
>rucola cu putin ulei sau Wuerze/Sos de soia
>salata verde cu otet si ulei
#7
Postat 07 aprilie 2017 - 19:24
Xio,mi-ai luato inainte:))
Cu ce mai completez eu:rosii coapte pe gratar,zdrobite apoi cu usturoi.Toate legumele facute la gratar se pot lasa in sosul asta,inclusiv carnea.Dar cu rosii din comert nu prea merge(cel putin cu rosiile de Turcia de la noi).Si porumb dulce pe gratar.
#8
Postat 07 aprilie 2017 - 19:27
Xio,mi-ai luato inainte:))
Cu ce mai completez eu:rosii coapte pe gratar,zdrobite apoi cu usturoi.
Foarte bune ,insa da...trebuie sa au rosii pentru asa ceva!!!Ce gasesc eu aici,nu se preteaza ca nu ai niciun gust,insa rosia aia carnoasa de gradina...hmmmm,ce buna este!!!!
#9
Postat 07 aprilie 2017 - 19:46
eu am ramas uimita ca am facut acum pe gratar rosii din magazin care nu aveau aproape nici un gust crude, dar asa au fost extrem extrem de bune.
Nu le pun direct pe gratar ci in stanio pe gratar, ca mi se pare mai aromate daca le invelesc bine.
Andacos, pana acum cumparam de la Netto rosii si alea mici, cherri, cu 90 de centi, dar de cand a adus o colega rosii bune,, de zici ca erau din gradina, cumparate de fapt de la Rewe....hmmm, nu ma mai plang de lipsa gustului :)))
#10
Postat 07 aprilie 2017 - 20:04
Antmil, am căutat ce e panzanella și e scuza perfectă pentru a întinde pâine în sosul de la salata de roșii :), cu singura deosebire că în panzanella pâinea se pune înainte. Cred că iese extraordinară, îmbibată în bunătatea aia de sos. Mulțumesc pentru idee .