Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Clasa a 5-a. Incotro?


14 raspunsuri la acest subiect

#11
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 28 februarie 2017 - 20:04

Eu am analizat admiterea la liceele cele mai bine cotate - de unde vin candidatii, ce note iau la evaluare, cum sunt repartizati. Ma uit la sfarsitul fiecarui an ce medii au cei ce termina clasa a 8-a, in ce procent pleaca la licee bune, etc. Am ales sa ramana la scoala unde a inceput clasele primare. Scoala e bine cotata, este implicata in multe proiecte extra-scolare, profesori buni. Nu ma deranjeaza invatatul dupa-amiaza, iar pe individul scolar nici atat, chiar prefera sa se trezeasca la ora 9 :)



#12
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 28 februarie 2017 - 22:58

Roxana si eu la fel. Pentru noi conteaza f f mult apropierea de casa, scoala e la 5 minute de casa si e foarte bine sa nu piarda mult timp pe drum. Cu cea mare, care e acum clasa a 9-a, alegerea s-a dovedit un succes, a avut a 13-a medie din scoala si a intrat lejer la Vianu. Mijlocia e a 5-a, a ramas tot la scoala. Merg la scoala dupa amiaza amandoua.



#13
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 01 martie 2017 - 08:48

Cand era baiatul in clasa a patra, doamna invatatoare insista foarte mult pe langa copii sa ramana in scoala din clasa a cincea - o scoala de cartier, cu rezultate destul de slabe la gimnaziu. Ultima data cand am verificat, era o diferenta de 2 puncte intre mediile cu care terminasera copiii 5-8 si notele de la evaluarile pentru admitere, si mi s-a parut enorm. Chiar mi s-a parut la un moment dat ca se pune prea mare presiune pe copii, li se spunea ca admiterea in clasa a cincea este foarte grea, ca multi fac pregatire din clasa a treia (!!!) si ca va fi greu de suportat pentru copii un eventual esec. Eu i-am spus copilului sa nu bage in seama povestile astea. Daca nu lua examenul din clasa a cincea ramanea la scoala unde a invatat inainte. La ei a plecat cam jumatate de clasa care s-a unit cu alta jumatate de la o clasa paralela si s-a facut una singura.

Si oricum se stie din timp cine si cum pleaza. Examenul e in mai, la sfarsitul clasei a patra se ia transferul pe care trebuie sa il aprobe cei doi directori, de unde pleaca si unde vine, si cam atat.

Daca un copil nu doreste sa mearga la alta scoala din clasa a cincea, ramane la scoala unde a invatat pana atunci. N-am idee daca se fac ceva formalitati, probabil ca da, fiind un alt ciclu de invatamant, probabil se completeaza niste hartii, si atat.



#14
Ana71

Ana71

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 221 mesaje

Postat 01 martie 2017 - 12:04

Buna,

 

Locul la scoala la care este copilul in clasa a 4-a nu se va pierde. Practic, dosarul de la scoala respectiva se ia dupa rezultatele de la concurs. Poti chiar sa iei examenul si sa alegi sa nu mergi la colegiu si sa ramai la vechea scoala. La noi totul a pornit de la dorinta ei de a merge la concursul de admitere. Nu era hotarata sa se desparta de colegii din vechea clasa. Dar apoi a vrut sa mearga la Moisil.

 

Intr-adevar, mai rar cadrele didactice de la scolile generale sa incurajeze sa plece copii spre colegii....e si normal...majoritatea copiilor care trec examenul sunt copii ambitiosi pe care scoala respectiva ii "pierde".

 

Eu cred ca depinde de fiecare copil, ce i se potriveste mai bine. Daca copilul e competitiv, priveste competitia ca o provocare, nu e impusa de parinti , se descurca singur la lectii/concursuri ...i se potriveste varianta colegiu si competitia. Daca copilul nu poate face fata unui concurs decat cu meditatii in clasa a- 4-a, eventual la insistentele parintilor, nu cred ca e o varianta buna. Sunt prea mici ca sa inceapa cu meditatiile...pe care probabil trebuie sa le continue si din a 5-a incolo pentru a face fata nivelului clasei.

 

Eu am un baiat mai mare care a facut clasele 5-8 la o scoala generala, chiar la o clasa buna. Dar sincer mi se par muuult mai implicati profesorii din colegiu. Lucreaza mult in clasa....nu au teme kilometrice (cum se intampla la baiat) , ba din contra doamna diriginta (care e profesoara de romana) a spus ca dansa nu e ptr teme acasa. Foarte rar au 1-2 exercitii tema, dar intr-adevar lucreaza mult in clasa. Copii sunt foarte prezenti si nivelul clasei permite sa se lucreze mai intens.  La mate, doamna face un cerc de mate, pentru cine doreste, in fiecare saptamana (gratis). Majoritatea din clasa au vrut, apoi au ramas cei calificati la olimpiada faza pe sector si acum doar cei calificati la faza pe municipiu. La scoala generala la care a fost baiatul, activitatile astea de "voluntariat" eu personal nu le-am intalnit. Nu condamn profesorii lui pentru asta, nimeni nu e obligat sa faca asa ceva...dar apreciez sincer dedicarea dnei de mate. Spune ca ii place sa lucreze cu ei, sunt ambitiosi si interesati.

 

Si mai e ceva...la colegiu se lucreaza mult mai aplicat, in laboratoare. Asta a fost unul din argumentele care m-au convins pe mine (eu am fost mai reticenta decat fata la a merge din a 5-a la colegiu  [:)] -dar acum nu am niciun regret).



#15
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 01 martie 2017 - 12:28

ok, multumesc, incep sa inteleg anumite aspecte legate de clasa a V-a.

in cazul meu, marele dezavantaj al colegiului, oricare ar fi acela (avem 3 spre care ne putem orienta), este distanta relativ mare de parcurs de acasa la colegiu, de mers pe jos nu se pune problema, sunt cateva statii bune de autobuz, de unde locuim pana in centrul orasului. daca ar mergee pe jos, ar ajunge copila deja obosita la prima ora :-(.

si mie mi-ar placea ca in clasele V-VIII sa se invete dimineata, e mai eficient asa. la scoala unde invata acum, clasele mari invata dupa-masa. orele se termina pe la 18:30, pana ajunge acasa, pana mananca, pana se odihneste putin, ce chef sa mai aiba seara de facut lectii ? iar dimineata ar sta singura acasa, nu am garantia ca mananca ce si cum trebuie, ca isi face lectiile fara ajutor, samd. iar eventualele meditatii nici nu stiu cand ar putea avea loc, poate doar in week-end, ca dimineata (in timpul saptamanii) putini profesori sunt liberi, iar seara e prea obositor pentru copila.

om vedea ce-om face, incotro o luam, mai avem un mic ragaz inainte sa decidem...




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -