Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Mai 2017 - capitolul 2


879 raspunsuri la acest subiect

#411
anelisseB

anelisseB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 205 mesaje

Postat 24 aprilie 2017 - 12:34

Am fost la doctor azi. Am crezut ca ma interneaza pt nastere dar mi-a zis ca sa mai asteptam cateva zile, ca totul e bine cu bebe si sa nu ne grabim, ca cu cat sta mai mult in burtica cu atat mai bine pentru ea. Asa ca m-a programat pt joi , cu 4 zile inainte de DPN. Poate imi trece si raceala pana atunci [:)]



#412
anelisseB

anelisseB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 205 mesaje

Postat 24 aprilie 2017 - 12:36

M-am catarit de dimineata pana sa plec la spital si am 14 kg in plus luate. 2 vergeturi mici mici pe sani ( cam 1 cm) si in jurul buricului cateva inchise la culoare care ma si mananca. M-am dat cu toate uleiurile si unturile si tot au aparut si parca pe ultima suta te metri, de vre-o doua saptamani. Asta este


Editat de anelisseB, 24 aprilie 2017 - 12:38 .


#413
annya33

annya33

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 202 mesaje

Postat 24 aprilie 2017 - 12:38

Cred că ești copleșită de emoții. Doamne ajuta să fie totul bine și să ne povestești numai de bine.



#414
anelisseB

anelisseB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 205 mesaje

Postat 24 aprilie 2017 - 12:40

Cred că ești copleșită de emoții. Doamne ajuta să fie totul bine și să ne povestești numai de bine.

Doamne ajuta! Cand eram in curtea spitalului cu toata incurajarea care o primisem am crezut ca pic de emotii. Sper joi sa fiu mai curajoasa



#415
ArinaR

ArinaR

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 231 mesaje

Postat 24 aprilie 2017 - 18:19

am vazut topicul f activ si am intrat sa va citesc,eu fiind o burticuta mai mica. Felicitari Arina pentru bb!!!Ce frumos! Daca ai timp sa-mi spui si mie 2 detalii de la Regina Maria deoarece as vrea sa nasc acolo. Primul lucru- au o sectie de terapie intensiva pentru bbi performanta asa cum sustin ei pe site? si chiat sunt dotati si au personal ca la unitatile de la stat,cele care au( din ce ai vazut si din ce ti s-s explicat la semnarea contractului). Ei pe site spun ca poti naste de la 26 s si ca au avut chiar de la 24. Al doilea aspect:: - cum ajungi acolo daca te iau contractiile acasa si nu poti conduce singura pana acolo sau sotul nu e acasa nici el,chemi salvarea lor contracost si vine?(aici reprezentatul lor nu m-a lamurit) nu e prb sa platesc salvarea dar sa stiu ca vine. Asa ideal totul e programat si nu se pune discutia de deplasare. Iti doresc multa putere de adaptare cu bb,toate vin de la sine,de caum functioneaza instinctul,chiar in orice,ai lapte ii dai,nu e lapte,lp praf au crescut atatia si cu praf si daca e calitativ cresc la fel de bine. Multumesc anticipat de raspuns. Salutari tuturor si nasteri rapide,recuperari la fel si bbii sanatosi!

 

 

 

au o sectie de terapie intensiva bine dotata, asta stiu din auzite ca sunt singurii cu cea mai buna pregatire pe copii nascuti prematur.

fetita mea, desi nascuta prematur la 35 saptamani, a fost suficient de bine dezvoltata cat sa nu aiba nevoie de asta.

mie mi-a placut, toti au fost atenti, neonatologul meu a fost extraordinar, am mai stat 1 zi suplimentar pentru o infectie materna ce trebuia tratata.

fiecare zi in care stai suplimentar, te si rupe la buzunar. Doar cazarea+ masa mea si a bebelusului a fost 1000 ron. Suplimentar adaugi analizele necesare bebe si mancarea bebelusului daca e la terapie.

numai prin asta sa nu treci. Aici nu ma refer la bani, pentru ca nu vor mai conta ci la starea si emotiile traite.

 

eu am bafta ca stau la 10 minute, iar noaptea la 3 am circulat fara probleme. 

Daca ai abonament, stiu ca ai ambulanta inclusa, depinde de abonament.

nu stiu sa-ti spun daca iti asigura asta pachetul de nastere. Eu cand am sunat la urgenta mi-au zis sa fug rapid la spital.

nastere usoara, abia astept primele vesti de la voi!

 



#416
bubu5

bubu5

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 334 mesaje

Postat 24 aprilie 2017 - 23:37

Multumesc frumos_Arina.

Cum sunteti cu orarul de mese?

A inceput sa isi formeze un program?

 

Nu stiu pe nimeni sa nasca mai devreme la ei.

Si eu am nascut la 34 s acum 3 ani.eram monitorizata tot RM dar dr a spus sa merg la stat probabil fiind mai la inceput cu sectia de terapie.

La stat am stat 16 zile si desi mi-au parut destule fata de cat se statea in medie am stat chiar putin.

Primele 4 zile la incubator si apoi sa ia in greutate.

Domnisoarele s-au nascut cu 1,8 kg si 1,750 kg si 40 cm.

Nasterea a fost naturala desi la cabinet discutas cezariana,m-am dus in urgenta si medicul de grada mi-a spus ca deja prima bebita e inscrisa bine si nu e nevoie de operatie.dar a tinut o sala libera pentru orice eventualitate.evident ca nu am scapat de epiziotomie.

 

Acum din punctul meu de vedere nu sunt decisa cum sa fie,dr ma sustine tot natural dar daca la momentul respectiv e totul in parametrii.

Nici cezariana nu ma mai sperie ca pe vremuri,unde se apleaza frecvent la ea e o procedura bine implementata.

 

Cu laptele nu am nicio teorie personala,totul functie de lactatie si bb.

Noi am pornit cu lp ca nu ieseau nici 10 ml cu pompa electrica din sectie si fiind doua avea fiecare nevoie de 20-30 ml.a fost ok,prima luna premilupa,au luat 1,4 si apoi in jur de 1 kg.

Laptele nu a revenit desi am crezut ca dupa furia laptelui sunt Fulga.

 



#417
ArinaR

ArinaR

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 231 mesaje

Postat 25 aprilie 2017 - 08:18

Multumesc frumos_Arina. Cum sunteti cu orarul de mese? A inceput sa isi formeze un program? Nu stiu pe nimeni sa nasca mai devreme la ei. Si eu am nascut la 34 s acum 3 ani.eram monitorizata tot RM dar dr a spus sa merg la stat probabil fiind mai la inceput cu sectia de terapie. La stat am stat 16 zile si desi mi-au parut destule fata de cat se statea in medie am stat chiar putin. Primele 4 zile la incubator si apoi sa ia in greutate. Domnisoarele s-au nascut cu 1,8 kg si 1,750 kg si 40 cm. Nasterea a fost naturala desi la cabinet discutas cezariana,m-am dus in urgenta si medicul de grada mi-a spus ca deja prima bebita e inscrisa bine si nu e nevoie de operatie.dar a tinut o sala libera pentru orice eventualitate.evident ca nu am scapat de epiziotomie. Acum din punctul meu de vedere nu sunt decisa cum sa fie,dr ma sustine tot natural dar daca la momentul respectiv e totul in parametrii. Nici cezariana nu ma mai sperie ca pe vremuri,unde se apleaza frecvent la ea e o procedura bine implementata. Cu laptele nu am nicio teorie personala,totul functie de lactatie si bb. Noi am pornit cu lp ca nu ieseau nici 10 ml cu pompa electrica din sectie si fiind doua avea fiecare nevoie de 20-30 ml.a fost ok,prima luna premilupa,au luat 1,4 si apoi in jur de 1 kg. Laptele nu a revenit desi am crezut ca dupa furia laptelui sunt Fulga.

 

nu i-am facut program, e prea mica de program, o alaptez la cerere. Chiar daca nu e foarte mult lapte si am vazut asta la pompa, o pun la san pana nu mai vrea, dupa care mai incerc si pompa sa vad daca s-au golit si folosesc laptele. Daca are nevoie de mai mult, ii dau lapte praf de la Hipp combiotic sugari. Acum incerc sa o tin cat mai mult pe alaptat si se vede asta la pampers.

asa inteleg ca stimulez lactatia. 

Sincer uitandu-ma inapoi la toata gandurile de alaptare, mod de nastere, pana la urma cred ca cel mai important e sa alegi ce e mai bine pt bebe, nu mai conteaza cum nasti, o mica durere exista dar pe care o uiti repede. La alaptat cred ca e important sa nu disperi, sa fii relaxata si sa continui.

abia astept vesti si de la alte mamici.

 



#418
bubu5

bubu5

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 334 mesaje

Postat 25 aprilie 2017 - 09:55

F bun combiotic e impotriva constipatiei,le-am dat si eu cand a fost cazul.laptele lor a fost si inca este aptamil,am pornit cu premilupa lapte pentru f mici cu care am mers 1 luna apoi aptamil,am avut o tentativa sa schimb cu topfer pe la 4 luni dar nu l-au prea vrut,era f bun si o data reconstituit semana cu laptele matern ca si aspect.Aptamil 3+ sunt ele acum pe care inca il beau zilnic.daca as incerca la cutie sau de vaca nu ar mai bea deloc.

 

in spital am vazut ca ii hranea la 3 ore,in sensul ca ne chema sa-i alaptam la 3 ore si care nu venea ii era hranit bb de catre o asist, dar dr m-a sfauit tot asa sa le dau cand cer si ele chiar din prima mancau putin si des,cam la 1 ora jumatate,50-60 ml. probabil unde erau mai micute,dar asimilau f bine si au recuperat repede.

 

asa este,nasterea oricum ar fi tot e dureroasa,important e sa-i fie confortabil lui bb si nici mama sa nu ramana traumatizata de chinuri.

 

la naturala procesul a durat 3 ore la nasterea lor,stiu ca in medie un travaliu nu trebuie sa depaseasca 4 ore jumatate,din punctul de vedere al mamei si cred ca si pentru bb.depinde daca e prima nastere,dar chiar si atunci cam asta ar fi timpul maxim.



#419
Elena37

Elena37

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 68 mesaje

Postat 25 aprilie 2017 - 13:01

Anelisse cum esti?

Mai am pana sambata... toate bune si frumoase daca nu fac CEVA, orice activitate dar altfel si când vorbesc gâfâi ca mocanita. Tot mai incerc sa ma plimb putin zilnic desi am impresia ca-mi cade bebele

Iar BB e asa de activ! Cateodata ma sperie. Ma gandeam ca n ultima sapt nu va fi asa agitat. Cateodata chiar ma doare cum da sub coaste.

 

Unde nasc eu clisma nu e in protocol nici la naturala nici la cezariana. Asa ca eu ma bucur tare ca scap de aia dar pe de alta parte inca sunt f constipata si-mi doresc sa merg la toaleta inainte de OP... și ma tot gandesc ca poate o sa se porneasca vineri de la emotii.

 

Daca nu imi intreb medicul si ma gandesc sa iau niste ulei niste ulei de ricin, am tot citit, cica la multe ar fi functionat ca o clisma :)



#420
Elena37

Elena37

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 68 mesaje

Postat 25 aprilie 2017 - 13:02

Arina, mai ai timp de ceva intre doua alaptari? :) Cum esti psihic?




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -