Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Derapaje TV, solutii? De ce NU trebuie inchise Antena 3 si Romania TV

antena3 romaniatv cna

17 raspunsuri la acest subiect

#1
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 03 februarie 2017 - 10:50

Tot vad pe Facebook chemari care cer inchiderea Antena3 si RomaniaTV. Nu subscriu la aceste demersuri! Daca le inchizi o sa apara altele cu derapaje similare si o luam de la capat.
 
As milita mai de graba pentru un CNA depolitizat, care sa-si faca datoria, si care sa sanctioneze dur, eventual cu suspendarea emisiei si retragerea licentei, derapajele grave care se intampla la multe dintre televiziuni.
 
 Un CNA-ul ales  si reglementat din/de industrie si nu numit politic, care sa-si desfasoare activitatea in baza legii audiovizualului sub verificarea anuala a parlamentului. Oamenii de acolo sa nu fie numiti pe viata ci cu mandate de 1 an, sa fie realesi prin vot in fiecare an. Sa fie bine platiti dar sa aibe criterii clare de performanta.
 
O sa spuneti: daca sunt oameni din industrie exista conflict de interese. NU si daca este auditat de o comisie parlamentara si daca statutul lor este gandit de legea audiovizualului.
 
Voi ce parere aveti? Cred sincer ca un CNA corect si puternic este absolut necerar pentru a reglementa instigarea la ura si dezbinare, si dezinformarea majora care se intampla la multe din posturile TV.
 

 



#2
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 03 februarie 2017 - 10:58

Inca ceva: nu mai suport ideea pe care o promoveaza televiziunile care put etichete pe grupuri de oameni: Iohannisti, Basisti, PSD-isti. Ma umfla rasul ca si ideea de tehnocrat a fost bagatelizata "tehnocratii". 

 

Acest model de tipul "ori cu noi ori impotriva noastra" injecteaza ura de dimineata pana seara pe posturile TV.  Nu se accepta sa ai o alta parere!

 

Sa spunem ca cineva este impotriva guvernului actual dar nu simpatizeaza cu Iohannis. Este o persoana care iese in strada si demonstreaza impotriva ordonantelor, din principii si convingere. Ei bine, primeste eticheta de Iohanist! 

 

De fapt cred ca aceasat este esenta: Oamenii cu principii (morale), cei care gandesc si incearca sa aiba o opinie propie si argumentata, sunt cei mai marginalizati. De ei nu are nevoie nimeni. Sunt incomozi. Televiziunile se pare ca au nevoie de un public care poate sa fie hipnotizat zilnic cu doza de manipulare.

 

Internetul si Social Media este un model pe care  acesti dinozauri obisnuiti cu manipularea prin presa si televiziune inca nu il inteleg. L-au negat atata timp si acum nu stiu de unde sa-l apuce....



#3
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 03 februarie 2017 - 11:42

eu nu inteleg de ce lumea nu pricepe ca exista televiziuni ce prezinta partinitor un punct de vedere, la fel cum exista si televiziuni cat pot de echidistante. pentru ce sa inchid ceva cu care nu sunt de acord?

peste tot in lumea asta exista televiziuni de stiri ce servesc (pe fata sau nu :) ) punctul de vedere al unei parti.

 

mai degraba inveti sa decelezi intre real si umflat si partinitor, decat sa urli ca sa se inchida.



#4
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.254 mesaje

Postat 03 februarie 2017 - 11:52

Binenteles ca nu trebuie inchise si solutia e cea data de tine, un CNA incoruptibil si drept. Asa e peste tot intr-o lume democratica. Plus aici exista watchdog format din public (de exemplu) care ii verifica pe cei in charge cu sanctionarea televiziunilor samd.

 

Dar asa inteleg romanii sa rezolve problema, cu bagatul pumnului in gura si lipit de etichete. Ca si ideea aia creatza de a interzice batrinilor dreptul la vot, in loc sa se faca o campanie eficienta pentru a scoate tineretul si pe pe cei nu foarte tineri la vot. Da na, e mai simplu sa dai in cap!



#5
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 03 februarie 2017 - 14:02

Da si eu cred ca CNAul ar trebui sa fie echidistant. Nu ales politic.

 

Nu sunt pentru inchiderea presei insa jurnalismul trebuie facut cu un cod deontologic. A fi jurnalist nu iti da dreptul sa minti, sa injuri, sa indemni la violenta. In jurnalismul serios exista regula de 3. 

Adica, de pilda, la BBC nu se publica o stire decat daca este confirmata de 3 surse independente.

Oare asa se procedeaza si in Romania?



#6
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 03 februarie 2017 - 14:53

Pfuii, ce mi-as mai dori sa dispara! Dar nu as milita in veci pentru inchiderea lor.

Amenda, suspendat emisia (cum au mai avut) boicot daca sar calul si prezinta minciuni vadite care nu mai au de-a face cu jurnaliismul, dar doar atat.

 

Nu le vreau scoase nici din grilele obligatorii ale providerilor de cablu, nici nu am semnat petitia aia in sensul asta, care a circulat pe internet.



#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 februarie 2017 - 09:39

Gata, am gasit raspunsul la intrebarea "De ce NU trebuie inchise Antena 3 si Romania TV?"

 

Ca sa poate ele sa ceara suspendarea petru Realitatea TV. [:D] 

 

Jurnalistul Rareş Bogdan a declarat în emisiunea Jocuri de Putere de miercuri seară că reprezentanţii Antena 3 şi cei ai RTV au cerut suspendarea emisiei Realitatea TV.

 

Prin urmare, unul dintre membrii CNA, Monica Gubernat, a cerut în cadrul unei şedinţe informale ca martea viitoare să se ia în discuţie suspendare emisiei, arată realitatea.net.

 

Potrivit sursei citate, motivul pentru care se doreşte această suspendare e legat de faptul că Realitatea TV nu a trims pe fax sau email, către CNA, ordinele de plată pentru amenzile aplicate.  Rareş Bogdan a mai explicat în emisiune că Adrian Ursu, jurnalist Antena 3 şi Cătălin Popa, actual producător general al RTV, ambii foşti angajaţi ai Realitatea TV, au solicitat inclusiv închiderea postului de televiziune. 

 

  „La CNA a fost o întâlnire informală, în care doamna Monica Gubernat, trimisa PSD, a propus ca marţi să se discute suspendarea Realitatea Tv, din cauza Jocuri de Putere şi a lui Rareş Bogdan. Au găsit şi un motiv: amenzile. Din păcate ei nu ştiu că noi ne-am achitat amenzile. Şi ce credeti că au găsit? Faptul că postul trebuie sa trimită ordinul de plată pe fax sau pe email. Realitatea nu a trimis online aceste copii, dar banii au intrat. Ei bine, vom trimite pe fax, pe email, ordinele de plată. Nu avem nici măcar una neplătită. Le-am atacat în instanţă şi aşteptăm. Noi am plătit amenzile. Astăzi am stat trei ore pe telefon cu doamnele de la Contabilitate.(...) Cert este că presiunea creşte şi pe seama Realităţii Tv. Dacă e cazul, pot să mă retrag eu în spate, pentru o perioadă. Eu nu cer nimănui ajutorul, nu apelez la instituţii ale statului”, a declarat Rareş Bogdan.   

 

Cu privire la solicitările celor doi foşti colegi, Rareş Bogdan a punctat ca la baza solicitărilor acestora ar putea sta pierderea unor bugete de publicitate ale celor două televiziuni concurente, Antena 3 şi RTV, după proteste.    

„Datoriile Realitatea Tv sunt istorice, din perioada în care erau şi ei aici. Nu înţeleg de ce au făcut asta, pot să bănuiesc: să fim luaţi la ţintă pentru că corporaţiile şi-au retras bugetele de publicitate de la alte televiziuni, este ireal. Spun doar atât: este ireal. Pot să înţeleg, dar să văd presiuni în CNA din partea altor colegi, mi se pare incredibil şi ruşinos. Ştiu că problema nu este Realitatea, ci Rareş Bogdan”, a conchis acesta.

Citeste mai mult: adev.ro/olgf4b



#8
Mada

Mada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 865 mesaje

Postat 16 februarie 2017 - 11:03

Derapajele in audio vizual, au luat amploare, de cand penala madam Gerogescu sta la butoanele CNA. Bineinteles ca exista pana in 2013 si OTV-ul care stiti foarte bine cat de mizerabil era. Ca si partidul format din telespectatorii OTV-ului, PPDD.

 

Raul a fost facut, pentru ca acum sunt otv-izate, RTV, Antenele, B1 si care or mai fi. Digi24 si Protv, sunt singurele cumva echidistante(in politica), desi manelizarea televiziunilor s-a produs la Protv, in emisiunea TeoShow,.

Depolitizarea institutiei, e o utopie. cand proprietarii de televiziuni, sunt persoane cu functii publice parlamentare, secretari de stat, etc


Editat de Mada, 16 februarie 2017 - 11:04 .


#9
Mada

Mada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 865 mesaje

Postat 16 februarie 2017 - 11:09


 

mai degraba inveti sa decelezi intre real si umflat si partinitor, decat sa urli ca sa se inchida.

 

Da, asa este. Dar cum faci lucrul asta?In multe case acum exista doar RTV, este inutil sa incerci sa convingi persoanele care se uita ca acolo este 99% dezinformare.

De ce te uiti la o emsiune? Pentru ca te informezi sau iti place ce vezi.

Cum iti dai seama ca te dezinformeaza, daca tu, nu te uiti si la alta emisiune pe acelasi subiect, stai apoi si analizezi.



#10
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 16 februarie 2017 - 16:52

desi RTV este mizeria televiziunilor - are cea mai mare audienta. Oare de ce?





Etichetat si cu antena3, romaniatv, cna

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -