Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 1 voturi

Miercurea neagra

justitie

316 raspunsuri la acest subiect

#61
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 10:30

https://www.youtube....h?v=sM79diNW7tA

 

 

Daca mai puteti rade [:)].

 

In alta ordine de idei, CSM-ul analizeaza si se pronunta in cateva zile, procurorul general, DIICOT si DNA au iesi cu comunicate clare in care condamna si contesta cele doua proiecte de ordonante. 

 

Desi Constitutia spune ca modificari de drepturi si libertati se fac doar prin lege organica, votata in parlament, cei de la putere au incercat sa treaca modificarile pe ascuns prin ordonante compuse noaptea si aprobate in sedinte de guvern in spatele usilor inchise. Diferenta fata de lege este ca OUG isi face efectul imediat, nu mai trebuie sa treaca pt aprobare pe la presedinte. Explica si Kovesi, si o zi daca apare in monitorul oficial , chiar daca e apoi contestata si abrogata, ordonanta isi face efectul si multi puscariasi scapa de pedeapsa, multi hoti nu mai trebuie sa dea banii inapoi. 

 

Continua sa ma uimeasca in ce hal pot minti cei care sunt in functii de conducere, care sunt acolo platiti din banii nostri, care sunt in slujba noastra si care manipuleaza si mint cu zambetul pe buze doar pt interesul lor si a gastilor lor de infractori. Absolut penibil si revoltator [:(]



#62
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 10:48

Asta inseamna alegeri si vot.



#63
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 11:08

Asta este apatia aia de care vorbeam la subiectul cu avocatul poporului, faptul ca masele s-au lasat sedate de pomenile oferite (pomeni care nici macar nu vor putea fii sustinute fara indatorarea si mai mare a tarii). Si revenim la vajnicii "nationalisti" care-l plang pe Ceausescu si viziunea avuta de el cand a platit datoria tarii pe umerii populatiei dar care intr-o orbire selectiva sunt de acord ca tara sa se indatoreze atata timp cat le iese si lor ceva.

 

Eu una am ajuns la concluzia ca parintii ne-au mintit atunci cand ne-au spus ca "furtul e rau" si ca intotdeauna cel care face asta v-a fii prins. Romania arata prin lipsa de reactie ca nu conteaza cat furi, atata timp cat ai imagine buna la public. 

Prin lipsa de reactie la ce?

Nu ai citit subiectul? Ziarele?

Dimpotriva au fost reactii si sunt in continuare. 



#64
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 11:43

''Pentru a ajuta dezbaterea publică lansată de Ministerul Justiţiei privind cele două ordonanţe de urgenţă, referitoare la graţiere şi la modificarea legislaţiei penale, precum şi pentru o completă informare a opiniei publice, cotidianul „Adevărul” i-a adresat ministrului Florin Iordache câteva întrebări, în aşteptarea unor răspunsuri complete. Dezbaterea publică se derulează până pe 24 ianuarie.

Citeste mai mult: adev.ro/ok1698

 

 
A. Referitor la OUG privind graţierea unor pedepse. 
 
1. Care este temeiul pentru care nu au fost  incluse în lista de infracţiuni exceptate de la graţiere infracţiunile asimilate faptelor de corupţie, definite de art. 5 alin. 2 şi incriminate de art. 10-13 din legea 78/2000? 
 
2. Care este temeiul pentru care nu au fost incluse în lista de infracţiuni exceptate de la graţiere infracţiunea de abuz în serviciu, în toate formele sale, şi unele infracţiuni grave de evaziune fiscală? 
 
3. Care este numărul exact al persoanelor care vor beneficia de graţiere, aşa cum rezultă el din statisticele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor? Nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă nu conţine această informaţie.
 
4. Care este temeiul introducerii termenului de un an pentru plata despăgubirilor pe care trebuie să le plătească persoanele graţiate? Ce instituţie ar trebui să urmărească plata acestor sume şi care este procedura de urmat în cazul în care se revocă graţierea ca urmare a neplăţii? Nota de fundamentare şi textul OUG nu oferă aceste informaţii. 
 
5. Care este temeiul pentru care sunt graţiate şi pedepsele pronunţate cu suspendarea executării, din moment ce unica justificare a măsurii graţierii este aglomerarea penitenciarelor?
 
B. Referitor la OUG privind modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de procedură Penală. Deşi Curtea Constituţională, prin decizia 405/2016, doar a interpretat sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” în sensul de „îndeplineşte prin încălcarea legii”, intervenţia legislativă preconizată este mult mai amplă şi deloc motivată în nota de fundamentare. Prin urmare:
 
 1. Care este temeiul pentru care a fost dezincriminat abuzul în serviciu care cauzează o pagubă materială mai mică de 200.000 de lei sau care cauzează prejudicii de natură nepatrimonială? 
 
2. Care este temeiul pentru care limitele de pedeapsă pentru abuz în serviciu au fost scăzute de la 2-7 ani la 6 luni-3 ani? 
 
3. Care este temeiul pentru care a fost introdusă prevederea conform căreia, în cazul infracţiunii de abuz în serviciu, „Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”? 
 
4. Care este temeiul pentru care a fost dezincriminată neglijenţa în serviciu? 
 
5. Care este temeiul pentru care, modificând art. 301, alin. 1 din Codul Penal, a fost dezincriminată infracţiunea de conflict de interese, cunoscută în termeni populari sub numele de „nepotism”? ''
 
 
 
Intrebarea nr. 5 din prima parte e pertinenta si m-a uns pe suflet.


#65
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 11:52

Catalin Beciu, vicepresedinte ALDE, pe FB - unde altundeva?

 

„Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă din ultiumii şaptezeci de ani în România. Au ieşit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi tratament uman.

Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară Atât de scârbă încât al ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă”.

 

Intre timpp si-a sters postarea si s-a autosuspendat din partid.



#66
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 12:40

Intre timp Dragnea...

Fisiere atasate



#67
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 13:04

cred ca Romania nu a fost niciodata mai impresurata de hienele coruptiei ca acum.



#68
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 15:29

pentru cei care vor un rezumat al fantasticelor evenimente din saptamana asta



#69
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 20:45

Prin lipsa de reactie la ce?

Nu ai citit subiectul? Ziarele?

Dimpotriva au fost reactii si sunt in continuare. 

 

Viviana, dupa cum spunea Marius ceea ce a facut guvernul nu e ilegal, nu e moral, dar ilegal nu e. Societatea romaneasca ar trebui sa aiba o reactie virulenta la incercarea asta marsava de distrugere a luptei anticoruptie. E admirabil ca au iesit cateva mii de persoane in strada in cateva orase din Romania, dar suntem milioane, restul ce fac? 

 

Singura modalitate de a bloca manevrele astea este iesitul in strada masiv, editorialele din presa sunt informative dar fara sa le aratam nenorocitilor ca noi nu vrem asta ei tot ce vor vor face.



#70
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 21:04

Nu se poate Madanic ce spui tu. Nu avem nevoie de inca o revolutie sau o revolta populara. Am impresia ca e prea usor pentru tine sa vorbesti. Stii cum se zice 7 bice la fundul altuia.

 

Acuma iesirile in strada sunt de pomana. Atata timp cat sistemul si oamenii nu se reformeaza din interior totul e degeaba.

 

Apoi imi pare rau, abia s-au terminat alegerile, majoritatea si-a aratat sustinerea pentru guvernul de acum.

Nu putem porni o razboiala in strada romani cu romani.

Respectam ce s-a ales.

 

Ce facem noi aici? Ne jucam de-a rasturnatul guvernelor? Azi il rasturnam pe al lor, maine ailaltii il rastoarna pe al nostru, noi din nou pe al lor etc..

Crezi ca asta-i solutia? Eu nu. De data asta nu.

 

Chestia asta cere rezolvare intre Institutiile statului si mult tact. Altfel niciodata nu va fi pace si stabilitate.





Etichetat si cu justitie

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -