xio, nici mamaie la tara nu tinea ouale afara, brambura, pe timp de vara. si daca nici alea nu mai erau oua eco, bio si naturale...n-au cum sa reziste si sa le poti consuma in siguranta, daca le tii zile in sir la temperatura camerei.
mamaie aduna in fiecare seara ouale si le ducea in pivnita, unde le punea intr-un cos. ouale stateau la racoare si intuneric.
Corina, pivnita e una, frigiderul alta.
Dat fiind faptul ca in Germania ouale sunt tinute pe raft, ca noi le consumam si ca nu se strica, cred ca e mai putin important ce facea u bunicile cu ele.
:)
am scris aici explicatia diferentei dintre pastrarea lor. Nu am desciperit eu asta, asa se procedeaza in tarile acestea. :)
si nu, ouale nu sunt stricate desi se tin pe raft.
ocmai mi a aratat o asistenta yn articol conform caruia ouale pot fi consumate inca 2 saptamani dupa exprirarea termeneului de valabilitate trecut pe carton.