Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ciorbea - the avocat

avocat ciorbea

28 raspunsuri la acest subiect

#21
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 06 ianuarie 2017 - 11:32

sa nu uitam, totusi, ca doar aprox 20% din populatia cu drept de vot ne-a adus iar in carca psd-ul.

o cincime din cei cu drept de vot a decis pentru toata lumea, fara sa le pese sau sa se gandeasca la ce va urma.

personal, am vazut cum unul dintre vecinii mei si-a adus fiica (majora), care are un retard mintal destul de evident, sa voteze; normal ca fata a votat cum i-a spus tata...

asadar, si printre cei care au votat sunt multi care nu gandesc, nu pot mai mult, atata e nivelul lor de intelegere, voteaza de j-de ani tot cu psd-ul, ca asa zice popa, primarul, vecinul sau mai stiu eu cine...

Imi pare rau sa te contrazic. Nu astia ne-au adus in carca PSD-ul si nici nu au decis pentru noi ci exact aia care nu au iesit la vot dand un semnal clar ca is de acord cu oricine iese. 

 

Lasa fata cu retard mintal ca nu stii ce si cum si ce a votat.

 

Fii-mea nu are retard mintal si inainte de vot ne sfatuim acasa si ii expicam optiunile noastre. Mi se pare firesc.



#22
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 06 ianuarie 2017 - 11:45

viv, stiu cu cine a votat, pentru ca am auzit ce-i spunea tatal, discret la ureche, inainte de a intra in sala unde se vota.

da, "vina" apartine si celor care n-au iesit la vot.



#23
AdiS

AdiS

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 966 mesaje

Postat 06 ianuarie 2017 - 13:41

.... Nu astia ne-au adus in carca PSD-ul si nici nu au decis pentru noi ci exact aia care nu au iesit la vot dand un semnal clar ca is de acord cu oricine iese. 

 

 

Exact. Nu are rost sa ii condamnam pe cei in nevoie, pana la urma aceia sunt inca la baza piramidei lui Maslow. Cand nevoile primare nu sunt acoperite, nu te gandesti la niste principii morale care nu iti dau nimik palpabil. Daca au fost la vot, bravo lor, parolisti, te poti baza pe ei.

 

Cei care nu au fost la vot au aratat ca accepta orice se intampla pentru ca, totusi - una peste alta, le este sufficient de bine ca sa nu se mai deplaseze la sectia de votare.



#24
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 06 ianuarie 2017 - 20:13

uite, atata timp cat eu nu stiu cum este sa traiesti de pe o zi pe alta nici cum e sa-ti frangi mainile ca nu ai bani pentru educatia copiului nu as judeca atat de aspru.   De fapt nu as judeca.

Nu stiu cat de usor mi-ar fi sa stau dreapta ca bradul  in timp ce imi chioraie matele. In fond oamenii astia primesc exact ceea ce li se cuvine, ceea ce le-au luat guvernele anterioare in numele unei recesiuni economice produsa nu din vina lor.

 

Dar daca vrei sa gasesti suspecti de serviciu nu te du la amaratii astia ci la aia care nu au iesit la vot.

 

Sunt curioasa de ce anume traiesc oamenii astia de pe o zii pe alta? Sau le lipsesc banii pentru educatia copilului? 

La fel cum mi-as dorii sa inteleg cum li se cuvine ceea ce au primit. Toate guvernele de pana acum au fost alese de o minoritate de oameni care s-a dus la vot, restul au stat acasa fara sa faca alegerea, fie pentru ca perspectiva le convenea si nu se merita sa-si foloseasca timpul si energia fie pentru ca nu le-a pasat sau au considerat ca "oricum nu conteaza".

 

Nu exista slujbe (pai privatizarile cu dedicatie si lipsa investitiilor le datoreaza cui?). Majoritatea romanilor angajati pe salariul minim sau la negru pentru ca taxele sunt mari si statul incapabil sa protejeze salariatul, le datoreaza cui? Au nevoie de bani pentru educatia copilului intr-un stat care la prima vedere ofera invatamant gratuit, din cauza cui? 

 

Nu poti sa nu intelegi unde e fractura logica aici. Cu ce ma incalzeste suta aia in plus la salariu sau pensie, daca ulterior trebuie sa dau dublu pentru servicii de care am nevoie? Daca educatia e tot prost finantata ca banii aia se impart cate 100 la fiecare cetatean care sa inchida ochii? Daca sanatatea nu are locatii, echipament sau medici ca  banii de finantare s-au impartit cate 100 la fiecare cetatean care crede ca "statul e dator sa-i ofere o viata decenta" de parca statul ar fii Dumnezeu.

Cu ce ma incalzeste ca am oferit o educatie de spoiala copilului daca i-am luat viitorul si l-am facut la fel de sclav ca mine?

 

Nu exista "mi se cuvine" daca nu muncesc sau daca nu gandesc. 



#25
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 06 ianuarie 2017 - 21:07

Madanic, nu te face ca nu stii ca Romania are cel mai scazut nivel de trai din Uniunea Europeana.

Li se cuvine ceea ce au primit pentru ca multe din cele ce au primit azi si vor primi in zilele si lunile urmatoarea le-a fost luat acum vreo 8 ani cand a inceput recesiunea. Asta fiind doar o parte din discutie.

 

Alta parte e ca nu e o suta de lei in plus, cresc salariile la absolut toti bugetarii, la toate categoriie sociale cu 25-50-80%, dispare impozitul pe pensii si inventia cu asigurarea de sanatate platita de pensionari, microintreprinderile vor plati 1% impozit pe venit si multe alte danii facute de guvern inclusiv scutirea de impozitul pe profit a firmelor ce fac cercetare.

 

Eu inteleg ce vrei tu sa spui. Din punctul meu de vedere nu e nicio fractura in logica cu care a fost ales PSD.

Dar daca tu vrei sa intelegi ce iincerc eu sa explic trebuie sa citesti ziarele romanesti, sa cunosti programele de guvernare trecute si actuale, sa stii care e salariul minim pe economie, sa stii cum e cu legislatia si munca la negru (care nu mai e cum iti inchipui tu) si nu in ultimul rand sa stii ca nu toti oamenii sunt posesorii unei inteligente sclipitoare si asta nu inseamna ca nu li se cuvine un trai decent.

 

si apropo, in Romania, incredibil, dar exista si oameni care muncesc cu adevarat si legal oh, si da li se cuvin niste salarii mai mari si un trai decent.

si mai exista si oameni bolnavi pensionati pe caz de boala cu 380 lei/luna - probabil ca nici lor nu li se cuvin nici astia, nu? Pentru ca nu munceesc. 

 

 

Deci eu ii inteleg perfect pe toti alegatorii PSD.

Si este pentru prima oara in 27 de ani cand nu ii pot judeca. 

Pentru ca stii ce? Si eu astept de 27 de ani sa se intample ceva bun pentru tara mea. Si nu se intampla indiferent cine ar fi la conducere. 

 

 

 



#26
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 06 ianuarie 2017 - 22:01

Ce simplu pare de explicat. 27 de ani nu s-a intamplat nimic bun pentru Romania, deci meritam un trai mai bun. Nu ma intelege gresit, nu imi doresc ca nimeni sa traiasca rau, dimpotriva as fii in al noualea cer daca toata lumea ar fii indestulata. Problema apare atunci cand realizez:

1. in astia 27 de ani cei care azi sunt "speranta unei vieti mai bune pentru romani" au fost tot acolo si sunt cei care au ratat tot, mai putin cresterile salariale indiscriminante.

2. in astia 27 de ani romanii au stat pasivi si nu au cerut socoteala, nici pentru coruptie, nici pentru privatizarile defectuase, nici pentru averile nejustificate, nici pentru lipsa de standard in sanatate sau educatie.

3. in astia 27 de ani romanii s-au "descurcat" cu le-a venit mai bine. am mai avut discutia asta inainte, chirii la negru, ajutoare de incalzire si ajutor social cu declaratie pe propria raspundere, pensii de boala mai putin reale. Nu toti, dar destui, in plus nimeni nu a cerut verificarile. Poate ca acum nu e atat de negru cat era acum 27 de ani dar crede-ma e departe si de light gray.



#27
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 07 ianuarie 2017 - 10:49

Madanic, din pacate m-ai pierdut in discutia asta.

Imi este destul de clar unde bati.



#28
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 08 ianuarie 2017 - 03:18

Ei, se mai verifica si in Romania. Matusa mea a primit ani de zile ajutor de incalzire, desi avea economii in cont. A fost verificata si acum are de rambursat tot.

Si eu ii inteleg, din pacate pe alegatorii psd cat si pe absenteisti. Daca eram in tara nu cred ca mergeam la vot, spun cred pt ca nu cunosc programele de guvernare propuse dar din stiri si comentarii nici un partid nu pare mai breaz ca altul.

#29
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 10 ianuarie 2017 - 16:37

Din ce am tot observat in decursul anilor, campaniile electorale si-au tot scazut nivelul.

Daca acum ceva ani se discuta pe proiecte, programe, acum sunt muuult mai multe acuzatii, atacuri la persoana.

 

Eu am fost la vot. Dar cam fara sa stiu cu cine :)))) Am mers asa, mai mult pe principiul echilibrarii balantei la PSD, dar nimeni nu m-a convins cu adevarat. 

PSD a avut un program plin de promisiuni populiste. Care sunt ok ele ca atare, dar tare ma tem sa nu provoace tot felul de dezechilbre pe termen lung, care sa implice o noua criza ulterior... sper ca nu. Imi aduc perfect aminte ca si inainte de 2008, adica cam in perioada 2006-2008 au fost tot felul de majorari de salarii, pe care ulterior le-au taiat :(( si a fost nasol...

Plus mult aparat bugetar supradimensionat... in 2009 tipau toti ca e supradimensionat aparatul bugetar.... dar cine oare i-a angajat? Ca eu nu, in mod sigur...

SI totul culmineaza cu legea amnistiei si gratierii pe care o au astia in vizor... adica toate dosarele sa dispara... Mai sa fie? Dupa ce au furat cat au putut, hai s-o luam de la zero... SI care sunt sustinuti de Ciorbea (mai opozant al PSD-ului/PDSR-ului pe vremuri), avocatul poporului, lucru de la care s-a si pornit subiectul.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -