Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Septembrie 2017 (Dovlecei deSeptembrie 2017)

septembrie 2017 sarcina gravida bebe

795 raspunsuri la acest subiect

#571
sweet20

sweet20

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 265 mesaje

Postat 17 august 2017 - 13:47

Sa i cumpar si eu o solutie de sterilizat de la Chicco,chiar am vazut o acum cateva zile dar am citit niste rewiewuri cum ca ar ramane un miros puternic, si ca mai trb lasata 1 ora in apa curata sa iasa mirosul scria cineva.

Am vazut lanolina de la Philips Avent este laudata mult,cred ca este buna.

Wow cate mai am de cumparat fetelor dar nu ma stresez le iau pe rand ,voi cum stati ati cumparat tot?



#572
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 17 august 2017 - 16:10

 

Alexina ce fel de ceai pt lactație vei folosi? Mi-a trecut prin fata ochilor un post pe grupul Alăptează legat de ce anume e mai indicat pt folosit la stimulare și nu-l mai găsesc, mai e cineva care a citit? Eu am folosit Galafor, dar parcă din ce am citit acum s-ar recomanda mai bine schinduf. La mine a mers și berea fără alcool, apa multa. Dar totuși as vrea sa știu la ce mai pot apela eficient la nevoie.

 

 

Ala de la Fares.
Sau imi faceam eu combinand chimen, anason si fenicul - tot de la plafar. Pt ca in ala de la Faresc mereu era anason cam pe sponci :)). 

Ce mi-a mai facut mie o tona de lapte, mai mult decat ceaiurile galactofore actually - supa de gaina de tara, fiarta lent. Aduna neamurile si pune-le sa sacrifice cele mai batrane oratanii cu pene din curte :)) Fiarta cat mai lent.

Tin minte ca nu am pus ceapa si cartof, sa nu fermenteze parca , in prima supa, aia de la spital. Dar poate a fost o precautie inutila totusi. Insa de mers merge garantat. Si e si mai gustoasa, mai ales cand ti se acreste de atata ceai....



#573
ronina

ronina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 903 mesaje

Postat 18 august 2017 - 15:37

Da, și supa ajuta. Oricum e preferata lu' fi-mea, așa ca facem în permanenta. Tot lent o fierb și eu, doar ca nu tot timpul am orătănii de curte.

 

Am fost și eu la control (34s1z), bebica e bine și activa, în continuare își ascunde fata în placenta. Continua panta de restricție de creștere, dar a ajuns totuși la 2kg, așa cum speram. Colul e încă închis și destul de lung, așa ca avem șanse sa trecem de 37s de data asta si poate atingem un 2.5 kg la naștere. Cat mai mult cu atât mai bine, sănătoși sa fim.

 

Cumpărături nu mai am multe de făcut, hăinuțele am început sa le spăl, încet încet ne pregătim de marea întâlnire, cu drag și incredere. Voi cum stați cu pregatirile?



#574
Diuta09

Diuta09

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 59 mesaje

Postat 18 august 2017 - 21:14

Si eu am fost ieri la eco,36 saptamani si bebelina are 2830g .Toate bune,foarte activa. Ne mai intalnim cu dl.dr.pe 28 cand vom programa cezariana...ce putin mai  este si ne vom tine puisorii in brate.Si eu am terminat cumparaturile,am spalat toate hainutele si maine le calc si aranjez in dulapior.

In rest,toate bune si frumoase.V-ati facut careva programare pt cezariana? 



#575
ronina

ronina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 903 mesaje

Postat 19 august 2017 - 16:05

La noi a propus dr. 19 septembrie pt cezariana, cu toate ca în cazul meu sunt șanse mari sa nu ajung așa departe. Ar fi 38s5z la acea data. Nu știu ce sa zic, eu tare mi-as dori cezariana la cald, sa-și aleagă bebe data nașterii. Dar m-a pus totuși pe gânduri cu eventualitatea ca poate se declanșează la scurt timp după ce mănânc și trebuie sa așteptăm 6h cu anestezia. La o a 2-a naștere lucrurile decurg mai în viteza și având uter malformat și cicatriceal, iar bebe în poziție pelvina, s-ar putea sa nu fie prea lesne de așteptat atat. 



#576
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 20 august 2017 - 11:54

Buna dragelor,

 

Noi joi am fost la control. La 37 sapt și 1 zi avea 2500gr. Dr ne-a zis ca de acum e dezvoltată complet și poate veni când vrea ea ca absolut totul e Ok. Trebuie sa recunosc ca ni s-a luat o piatra maaaare de pe inima, gata, am răsuflat ușurați!! După toate riscurile avute, micuța noastră a primit Ok-ul, poate veni liniștita când vrea ea :)

 

Legat de aranjări, etc.. noi azi terminam mobila de asamblat, iar apoi le vom pune pe toate cele care au rămas încă nepuse la locul lor.

 

Celule stem și testul cordon ombilical - Vom recolta cu Vita 34

 

Cezariana - nu o vom programa. Vreau sa vina cea mică când este total pregătită, sa înceapă contracțiile și ulterior vom face cezariana. Cel puțin asta e planul. Am întrebat la ultima vizita Dr de indicații înainte, in timpul și dp cezariana și mi-a zis ca nu e nicio problema Dc mănânc inainte, mișc capul după, etc.. anestezia va fi spinală..nush exact încă echivalentul in romana, cred ca e rahianestezia??

 

Următorul control îl am cu 1 zi înainte sa împlinim 40 sapt (dacă ajungem acolo - deși colul e inca închis, dar deh, nu se știe ))) ) ..

 

Legat de ceaiuri de lactație și pompa - eu voi lua pompa însă nu voi lua biberoane, etc.. dacă este necesar vom cumpara un sns, ii vom da cu lingurița, dar nu cu biberonul; cel puțin asta e planul. Am înțeles ca la spital au oricum și ei pompa, eu am una deja electrică.

 

Ceaiuri - aveți totuși grija ce combinații de ceaiuri cumpărați ca îmi amintesc ca am citit la un moment dat pe grupul Alăptează-ma ca vreo 2 care sunt ff recomandate in general nu fac deloc bine bebelului, nu-s recomandate pers care alăptează - din păcate nu îmi mai amintesc care exact, dar unul din combinația universala fenicul, chimen, etc. Eu intenționez sa ii dau corpului șansa sa producă singur la început, fără ceaiuri extra pentru ca el produce deja din timpul sarcinii și pt ca:

1. bebelul știu ca are nevoie de o cantitate fff mică la început

2. nu vreau sa suprastimulez sânul și apoi sa ajung sa am dureri infernale sau Doamne Ferește sa dau in altele, gen mastita.. o sa chem consultant sa fim siguri ca atașarea e buna și o sa țin bebelina cât mai mult la sân..acum, asta e planul, sa vedea ce va fi. :)


Editat de AdrianaBB, 20 august 2017 - 12:04 .


#577
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 20 august 2017 - 18:51

Pe mine iar m-a mancat undeva si a trebuit neaparat sa aflu de ce medicul cand dorea sa stabileasca cezariana sau varsta estimata gestationala intreba iar si iar de varsta estimata ecografic la morfologia de trim 1.

 

Asa ca am intrebat-o si pe ea, am citit si o gramada de lucrari academice pe tema biometriei etc si m-am lamurit. Mai bine nu ma lamuream :)))

Ideea e ca morfologia de trim 1 are o estimare de m mare acuratete decat media pur statistica, care are o marja de eroare de chiar si 3 saptamani cumulate.

 

Pt ca asta cu ultima zi CM / data conceptiei porneste de la premisa ca toate femeile ovuleaza in a 14-a zi la un ciclu de 28 de zile, ceea ce e profund nerealist - daca era asa, nu mai era atat de dificil de nimerit acele zile ale ovulatiei pt cei care incearca sa conceapa un copil. Eu d ex am un CM mult mai scurt de 28 de zile, etc.

 

Ovulatia poate si ea fluctua sau intarzia la aceeasi femeie de la o luna la alta, sperma are si ea gradul ei de motilitate / viabilitate etc etc etc

 

Conduita sau starea de sanatate a mamei poate desigur sa influenteze rezultatul final (fumat, obezitate, anumite conditii cronice etc) dar in fine, ideea e ca  spre deosebire de marja aia de 3 sapt, cumva se pare ca morfologia de trim 1 ofera o estimare cu o marja de vreo 6 zile - deci mult mai credibila. 

 

Asa ca evident cine scotocea infrigurata dupa morfologia de trim 1 azi dimineata - eu. Pt ca toata sarcina nu am stiut unde am pus-o, iar la medic raspundeam "nu stiu, cred ca tot la fel" cand ma intreba intr-una de data estimata dupa morfologie.

Ghici ce - nu-i la fel. :))) [smulgpar] [alcool]  [batcap] E 29 august. Cu 4 zile mai devreme decat 1 sept. 

Edit-  si asta explica si de ce intr-una tot iesea mai mare biometric cu 4-5 zile, la fiecare ecografie.

Evident ca nu conteaza asta in contextul in care un minuscul procent de mame ajung la termenul-termen, etc etc, dar acum nu ma scap de gandul asta - ca am programat cezariana nu la 39 ci la 39+4 zile.

Ca si Ronina, e a doua nastere si uter cicatriceal la mine, cicatricea la ultimele investigatii rezista asa si asa, si ce sa zic, o a doua cezariana in asemenea conditii ar fi mai bine pt mine sa nu fie la cald. Dar de-acu asta e, vedem noi cand iese. 

 

Partea buna ar fi ca 100% va fi la termen  [pk]


Editat de Alexina, 20 august 2017 - 18:55 .


#578
ronina

ronina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 903 mesaje

Postat 20 august 2017 - 20:45

Of, am scris un răspuns și când sa postez, 'server not responding'  [batcap]

 

Adriana deci în Austria se face anestezie chiar dacă ai mâncat recent? Atunci la noi oare de ce se tem așa de treaba asta? 

 

Alexina ai dreptate cu calculele, și pe mine la ultimele 3 ecografii m-a tot întrebat Dr. care a fost estimarea la 12 săptămâni sa știe dacă e cazul sa ajustam dpn sau sa punem restricția de creștere pe seama uterului malformat. În cazul meu, la 12s a concis exact cu măsurătorile, așa ca am rămas la dpn-ul inițial. Altfel ar fi jale, conform ultimelor măsurători am fi cu 2s în urma...

Dacă țin bine minte tu ai programat cezariana pe 25, nu? Mai e așa puțin, ești pregătită? Începem sa încălzim majoretele?  [majoreta]



#579
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 20 august 2017 - 20:59

Acum ca stiu ca pe 25 de fapt o sa am aproape 40 de saptamani nu mai sunt pregatita deloc :)))
Da, tehnic vb am actele, am hainele, am valiza, am creme, tampoane, chiloti, din punctul asta de vedere sunt pregatita.

 

Dar sunt din ce in ce mai anxioasa si mai irascibila, si oricat incerc sa fiu zen, imi vin in minte numai blestematii - daca nu mai rezista cicatricea, daca ma apuca si pe mine un travaliu din ala super intens si rapid de nu mai ajung la spital, daca, daca, daca.
 

Of :) 

 



#580
ronina

ronina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 903 mesaje

Postat 20 august 2017 - 21:28

Inima sus, totul va fi bine! Nu da satisfacție blestematilor, uita de ei. Gânduri bune, lumina, încredere  [pup]

Așteptăm veștile bune, când vor fi.





Etichetat si cu septembrie 2017, sarcina, gravida, bebe

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -