Fleur, pt couscous eu pun lichid ochimetric. De multe ori daca am ceva cu sos nu pun apa, pun sosul respectiv. Am incercat reteta traditionala dar nu gusta ca la Basha. Quinoa o las in apa cateva ore (am citit undeva ca are nu stiu ce substanta si trebuie spala si muiata), apoi o fierb in apa multa, o scurg si o pun in salata. Am pus si in ciorba dar nu m-a dat pe spate. Cineva pe forum (nu mai stiu cine) spunea ca o pune in carnea tocata in loc de orez (pt sarmale).
A propos de orez, ati citit ca (,,,) contine arsenic? Este in doze foarte mici dar se recomanda sa fie muiat cat mai mult posibil si fiert cu mai multa apa decat scrie pe cutie. Cel brun contine mai mult decat cel alb.
Ieri am facut ficatei cu ceapa si un fel de tocana de pipote. Barbatu' zice ca a iesit foarte buna. Astazi dau o fuga la magazinul romanesc si cumpar mici si leustean congelat. Vreau sa fac un bors de cartofi...
Editat de lili_mar, 26 februarie 2017 - 15:07 .