Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Ce gatim astazi?Cap.98


946 raspunsuri la acest subiect

#841
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 25 februarie 2017 - 11:40

Ieri-salata de ton,astazi fac pui la sticla cu cartofi prajiti,cu hrean pentru mine,am sa coc si niste ardei kapya.

 

Miine fac niste frupturica cu varza de bruxelle si cartofi ,iar luni niste chinezarii.

 

Trebuie sa ma gindesc la un plan pe saptamina ce vine.



#842
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 02:32

Azi ciorba de costite de porc, ficatei cu ceapa si piure.
Maine varza cu costite, sper sa ne ajunga 3 zile ( pun 2 verze si cam 1 kg de costite) si un desert. Daca am energie, fac placinte poale n brau cu branza dulce si sarata...daca nu, salam de biscuiti.

Planul pt saptamana viitoare, de marti- miercuri incolo cand se termina toate include spaghete cu ton, pulpe inferiare de pui ( scuze, nu pot sa le zic ciotoiase), nu stiu inca sub ce dorma, si o ciorba, probabil de perisoare.

#843
lili_mar

lili_mar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.367 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 02:45

...., pulpe inferiare de pui ( scuze, nu pot sa le zic ciotoiase), ....

 

copane ;o) ?



#844
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 02:48

copane ;o) ?


Exact!

#845
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 02:51

Am uitat sa intreb, cum gatiti cuscus ul si quinoa?

Cuscus am mai facut, de fiecare data a iesit prea uscat. Quinoa inca nu.

#846
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.254 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 11:36

Pun cita apa zice pe cutie, parca 2 cani de apa fierbinte la o cana de cuscus. Mie imi iese prea ud de obicei. 



#847
lili_mar

lili_mar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.367 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 15:01

Fleur, pt couscous eu pun lichid ochimetric. De multe ori daca am ceva cu sos nu pun apa, pun sosul respectiv. Am incercat reteta traditionala dar nu gusta ca la Basha. Quinoa o las in apa cateva ore (am citit undeva ca are nu stiu ce substanta si trebuie spala si muiata), apoi o fierb in apa multa, o scurg si o pun in salata. Am pus si in ciorba dar nu m-a dat pe spate. Cineva pe forum (nu mai stiu cine) spunea ca o pune in carnea tocata in loc de orez (pt sarmale).

 

A propos de orez, ati citit ca (,,,) contine arsenic? Este in doze foarte mici dar se recomanda sa fie muiat cat mai mult posibil si fiert cu mai multa apa decat scrie pe cutie. Cel brun contine mai mult decat cel alb.   

 

Ieri am facut ficatei cu ceapa si un fel de tocana de pipote. Barbatu' zice ca a iesit foarte buna. Astazi dau o fuga la magazinul romanesc si cumpar mici si leustean congelat. Vreau sa fac un bors de cartofi... 


Editat de lili_mar, 26 februarie 2017 - 15:07 .


#848
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 15:38

Mersi Lili.

Stiam de arsenicul din orez, din cate am inteles e cel provenit din State. Eu cumpar orez arborio importat din Italia ( pungi vidate) si nu e cu mult mai scump.

Am pus la facut paine din faina integrala, la masina de paine. Sunt curioasa cum va iesi, ca prima oara cand am facut a iesit " chitan", vorba mamei Dzeu sa o ierte.

#849
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 15:39

Intrebare pt Lili: ce pui in salata de quinoa si cu ce o asezonezi?

#850
lili_mar

lili_mar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.367 mesaje

Postat 26 februarie 2017 - 16:22

Fleur, iau fasole la cutie (din alea 6 soiuri la care adaug o cutie mica de fasole neagra care se pare ca este foarte sanatoasa), pun ceapa tocata marunt, ardei gras rosu si/sau galben, portocaliu tocat cubulete, jalapeno cat mai marunt (cateodata si boabe de porumb), quinoa fiarta si scursa si coriandru verde. O acresc cu lamaie sau lime, pun putin ulei de sesam sau peanut sau floarea soarelui, sare, piper, garam masala. Poti sa pui alte mirodenii daca vrei. Eu ceapa pun din aia dulce, fasolea o spal in apa foarte rece si o scurg. Am vazut la Metro ca au si boabe fierte la vapori, nu sunt in lichid si boabele se pastreaza mai bine. Este insa cam scumpa, cutiile sunt mici. 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -