Condimente(mai)deosebite
#11
Postat 26 iunie 2016 - 18:06
#12
Postat 26 iunie 2016 - 18:19
Eu n-am folosit niciodata, dar m-ati facut curioasa. Voi incerca si eu.
Sa inteleg ca in germana se cheama muskat?
#13
Postat 26 iunie 2016 - 18:24
Da,muskat e in germana!
Roxana,ne spui si ce cantitate folosesti?
#14
Postat 26 iunie 2016 - 20:51
Sare afumata - am mai scris eu de ea.
I-am dus si sora'mi in Ro.
#15
Postat 26 iunie 2016 - 21:34
#16
Postat 26 iunie 2016 - 21:36
Șofran, eu l-am descoperit aici si nu mi-a placut de la inceput. Acum il ador!
Eu am folosit la paella,insa nu mi s-a parut ca schimba cumva gustul mincarii.
Scump si ineficient l-as caracteriza dupa o prima folosire.
Ce gust are,cum se caracterizeaza mincarea/prajitura dupa ce-l folosesti,ca de culoare stim?
#17
Postat 26 iunie 2016 - 21:37
#18
Postat 26 iunie 2016 - 21:38
Si va cer detalii despre Garam masala.
Gust,culoare,miros,cum schimba mincarea?
Editat de andacos, 26 iunie 2016 - 21:38 .
#19
Postat 26 iunie 2016 - 21:40
Sunt diferite feluri de șofran. Cel spaniol nu prea are gust, se foloseste pt culoare. Șofranul indian e cam la fel, am patit cand am fost in India si ne-am facut provizii :), ca era ieftin.
In magazine aici, sunt doua firme pe care le cunosc, care nu stiu de unde aduc sofranul, dar e foarte bun.
Are un gust specific, nu il pot descrie, nu seamana cu nimic.
Colega mea din Iran aduce șofran foarte bun cand merge la ea in tara. Si la jumate de pret fata de aici. E un condiment scump :).
Editat de mihaela_s, 26 iunie 2016 - 21:41 .
#20
Postat 26 iunie 2016 - 21:44