Asta ma ingrijoreaza cel mai mult .Eu le zic mereu copiilor mei sa nu puna gura pe dopuri de sticla, ambalaje etc pt ca s-au kk soarecii pe ele prin depozite. Cu siguranta si pe laditele de fructe prin magazii misuna tot felul de lighioane, plus praful ce se pune pe ele pe unde stau pe rafturi, plus mainile prin care trec pana ajung la tine in farfurie.
De ce spalam fructele
#11
Postat 13 iunie 2016 - 14:38
#12
Postat 13 iunie 2016 - 14:40
Le spalati cu detergent de vase ? Cunosc pe cineva care o face .
Eu nu,am scris anterior,insa asa e recomndat.
#13
Postat 13 iunie 2016 - 14:40
#14
Postat 13 iunie 2016 - 14:43
Eu doar le spăl cu apă, nu cu detergent. Nu opăresc fructele.
#15
Postat 13 iunie 2016 - 14:44
De fapt ce e mai periculos oare , sa le spalam cu det de vase , sa le mancam nespalate sau spalate cu apa si solutie de clor cum se intampla cu salata de la punga . Am vazut intr-o emisiune cum se prepara salata sau spanacul care nu mai trebuie spalate , se trec printr-o solutie dezinfectanta . Cam rau pentru sanatatea nostra.Eu nu,am scris anterior,insa asa e recomndat.
#16
Postat 13 iunie 2016 - 14:45
Majoritatea fructelor le cumpar deja in cutie sau in punga, iar celelalte au coaja .Obisnuiesc sa oparesc piersicile , caisele si nectarinele si sa le indepartez pielita .
Le oparesti si le maninci totusi crude?
Pai majoritatea vitaminelor stau in coaja fructului,de ce o ondepartezi in mod contient?
Mai bine le speli cu detergent de vase ,sau marog...parere amea!!!
#17
Postat 13 iunie 2016 - 14:47
#18
Postat 13 iunie 2016 - 14:48
De fapt ce e mai periculos oare , sa le spalam cu det de vase , sa le mancam nespalate sau spalate cu apa si solutie de clor cum se intampla cu salata de la punga . Am vazut intr-o emisiune cum se prepara salata sau spanacul care nu mai trebuie spalate , se trec printr-o solutie dezinfectanta . Cam rau pentru sanatatea nostra.
Eu nu cumpar chestii de aste ala punga,decit spanac de exemplu,dar daca-l oparesc e deja ok.
Detergentul de vase (cred)ca e cel mai putin periculos.Le clatetsi la o adica(desi nu e obligatoriu)in apa multa si ai rezilvat problema.Nespalate ,pentru mine,nu intra in discutie.
#19
Postat 13 iunie 2016 - 14:49
Collins, nu poți lua salata vrac, dacă cea la pungă (pre-splălată) te îngrijorează?
Clorul din apa de spălat nu ar trebui să-ți facă rău, nu e o concentrație atât de mare (în plus apa e tratată pentru a deveni potabilă, adică bună de băut, deci câteva picături pe salată nu cred că pot să-ți facă rău).
#20
Postat 13 iunie 2016 - 14:51
eu le spal in primul rand din cauza faptului ca la piata sau supermarket, fructele/legumele sunt atinse de atatea maini murdare inainte sa ajunga la mine in sacosa. vorbesc acum strict despre ce se intampla in romania.
tarabele din piata sunt murdare. asta e o realitate. nu sta nimeni sa le spele si sa le igienizeze in fiecare dimineata.
laditele in care stau fructele sau legumele sunt refolosite.
pamantul - de pe cartofi sau radacinoase - poate sa aiba o gramada de crocobauri sau oua de paraziti.
ca sa nu mai zic despre pesticide sau alte substante cu care sunt stropite pentru a fi ferite de daunatori.
eu spal inclusiv pepenii (coaja, exteriorul adica) cu detergent de vase, burete aspru si apa calda; a facut odata dr oz o demonstratie in emisiunea lui, a dat pe un pepene cu o solutie fluorescenta la lumina uv, a taiat apoi pepenele, s-a stins lumina in studio, au aprins lampile uv si s-a vazut foarte clar cum lama cutitului a "antrenat" o parte din solutia aceea, de pe coaja pe miezul pepenelui. eu nici nu accept ca vanzatorul de pepeni sa-mi taie "tzanc" pentru a verifica daca pepenele e copt, ce stiu eu ce a facut sau pe unde a pus cutitul ala care numai curat nu este.
la cum sunt crescuti, recoltati, transportati si manevrati pepenii la noi in piete...probabil colcaie micorbii pe coaja lor...
cartofii - intai ii spal, pentru a inlatura pamantul de pe coaja. apoi, dupa ce ii curat, spal din nou cartofii. si dupa ce ii tai - pentru prajit sau cuburi pentru mancare - ii mai clatesc inca o data. sa fiu sigura ca s-a dus pamantul/praful de pe ei.
cu detergent de vase si burete aspru mai spal si lamaile, daca vreau sa razui coaja ptr prajituri. la noi nu cred ca se gasesc lamai neceruite.
in general folosesc apa calda cand spal legumele si fructele, mi se pare ca se spala mai bine (sau imi imaginez eu ca inlatura mai bine microbii).
Editat de CorinaDani, 13 iunie 2016 - 14:52 .