Daca aduci englezii in Maramures/Bucovina categoric ceea ce vor putea manca nu se rezuma deloc nici canttativ nici calitativ la ce ai enumerat mai sus.
Bucate romanesti - fineturi
#11
Postat 05 mai 2016 - 15:19
#12
Postat 05 mai 2016 - 15:27
Eram de curand in Toscana si eram un restaurant de fitze si a venit patronul sa ne serveasca cu niste bunatati speciale - si erau niste felii de paine prajita unsa cu ustoroi si deasupra pusa o felie de slanina afumata. Dar, atentie, italienii stiu sa faca scandal pe seama mancarii lor, sa ti-o laude ca pe un secret si sa te ameteasca de cap.... Si sa o taie fin... ca pe o delicatesa si nu ca pentru niste flamanzi.
Sint de acord cu tine. Italienii stiu cum sa-si vinda mincarea, care defapt e superbanala si basics. Dar are denumiri pompoase! Bruschetta: piine prajita cu rosii!
Daca nu iti plac pizza si pastele, mori de foame in Italia. Da, nu sint fan mincare italiana.
#13
Postat 05 mai 2016 - 15:34
Daca aduci englezii in Maramures/Bucovina categoric ceea ce vor putea manca nu se rezuma deloc nici canttativ nici calitativ la ce ai enumerat mai sus.
Pai am enumerat deoarece au fost enumerate de Mirela.
Da, sint sigura ca ar gasi o mincare fantastica la pensiunile din zona. Stiu ca am fost eu la una de linga Vatra Dormei, asta inainte de 2000. Absolut senzationala mincarea si cazarea la acea pensiune. N-am cuvinte sa descriu. Problema e drumul pina acolo, ca nu cred ca au aparut autostrade, dar merita efortul.
#14
Postat 06 mai 2016 - 12:50
Pentru ca merele romanesti sa poata ajunge in marile magazine ar trebui ca producatorul sa poata asigura livrarea pe tot timpul anului a unor cantitati mari, constant si la un anumit standard de calitate. Ca sa poata face asta ar trebui sa aiba niste depozite cu atmosfera/temperatura/umiditate controlata + ambalare ca de supermarket.
Am vazut de curand un reportaj cu unii care accesasera fonduri europene pentru a construi un astfel de depozit. Probabil ca acum marea majoritate a merelor pleaca la fabricile de gem, la suc (am vazut pe piata sucuri de mere aparute) sau la tuica.
#15
Postat 06 mai 2016 - 13:44
Eu cred ca din pacate s-a pierdut cultura mancarii in Romania.
Ceea ce citesti prin cartile de odinioara, cu domni si domnite ce se ospatau regeste cu cele mai nobile mancaruri, a apus de ceva vreme.
Arareori gasesti locuri unde poti manca ca in basme, si norocul asta se datoreaza exclusiv unor oameni devotati, care nu numai ca au pastrat traditia retetelor, dar se straduiesc sa o pastreze si pe cea a ingredientelor.
Caci nu cred sa exista cineva care sa afirme ca mancarea e la fel cu ingredientele din supermarket, asa cum zicea Mirela la inceput, sau cu ingredientele din productie proprie sau de la producatori atent selectionati.
Dar, asa cum il tot aud pe Adi Hadean, chef ardelean cu veleiitati de scriitor, mancarea buna este scumpa pentru ca ingredientele bune sunt scumpe, iar bucatarii iscusiti sunt, de asemenea, scumpi.
Si cum banii dicteaza intotdeauna intr-o afacere, rezulta ca majoritatea nu si-ar permite sa mearga la restaurant si sa primeasca o mancare de calitate, asa ca aleg compromisul, lasand pe ultimul loc calitatea si alegand cantitatea si, bineinteles, antrenul.
Inseamna ca o mancare buna nu mai gusti decat ori in locuri speciale, ori la tine acasa, unde iti faci singur selectia alimentelor.
Printre locurile speciale sunt acele pensiuni unde oameni cu mintea agera si-au dat seama ba ca un strain care le calca pragul nu poate fi miscat decat cu ceva ce n-a mai gasit in drumurile sale, ba ca un roman, de obicei orasean, e satul de gustul de supermarket si tanjeste dupa ceva ce sa-i mearga la suflet.
Asa apar povestile cu tinuturile de care vorbeste Marius, asa se duce vestea, si asa se scriu adevaratele povesti despre gastronomia romaneasca.
Nu critic pe nimeni, stiu ca banii, timpul (adica lipsa lor) ne imping la compromisuri zi de zi, insa mancarea romaneasca adevarata e ceva rar pe mesele noastre. Si am impresia ca multi nici nu stiu ce-i aia.
#16
Postat 06 mai 2016 - 14:41
Tocmai (si) din aceste motive i-am sugerat lui Arin sa se orienteze spre aceasta nisa in oferta turistica. Pentru ca este 98% neexploatata.
#17
Postat 06 mai 2016 - 22:01
Bucataria romaneasca e pentru gurmanzi. Romaneste se mananca mult, gras si cu foarte multa carne, daca se poate numai de porc. Nu spun ca nu e bunut, dar nu e tocmai sanatos. Dupa o vacanta petrecuta in Romania te resimti.
Acum scriind asta am avut o "revelatie". Voi ati observat ce burti rotunde au barbatii din Romania?
(Bineinteles, persoanele de fata se exclud)
Mamele si sotiile lor trebuie sa gateasca tare bine!
#18
Postat 06 mai 2016 - 22:49
Bucataria romaneasca e pentru gurmanzi. Romaneste se mananca mult, gras si cu foarte multa carne, daca se poate numai de porc. Nu spun ca nu e bunut, dar nu e tocmai sanatos. Dupa o vacanta petrecuta in Romania te resimti. Acum scriind asta am avut o "revelatie". Voi ati observat ce burti rotunde au barbatii din Romania? (Bineinteles, persoanele de fata se exclud) Mamele si sotiile lor trebuie sa gateasca tare bine!
#19
Postat 06 mai 2016 - 23:43
Bucataria romaneasca e pentru gurmanzi. Romaneste se mananca mult, gras si cu foarte multa carne, daca se poate numai de porc. Nu spun ca nu e bunut, dar nu e tocmai sanatos. Dupa o vacanta petrecuta in Romania te resimti.
Acum scriind asta am avut o "revelatie". Voi ati observat ce burti rotunde au barbatii din Romania?
(Bineinteles, persoanele de fata se exclud)
Mamele si sotiile lor trebuie sa gateasca tare bine!
Si foarte multa piine. La orice se maninca piine.
#20
Postat 07 mai 2016 - 17:56
Eu ce am observat in Romania mincarea este foarte sarata, si asta in marea majoritate a restaurantelor pe la care am fost.
Inlcusiv piinea este foarte sarata......si am cumparat din mai multe locuri.
Foarte gustoasa piinea pe care am cumparat-o din satele din Covasna dar tot sarata.
Etichetat si cu bucate, bucatarie, bucatarie traditionala
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
TIMP PENTRU SUFLET SI MINTE →
Casa noastra, dulce casa →
Idei pentru re-organizarea condimentelorCreat de
redactor
, 24 feb 2018
bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Mancaruri si bucate romanestiCreat de
redactor
, 14 iun 2016
bucate, mancaruri romanesti
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Trucuri culinare - super utile!Creat de
Anda08
, 30 ian 2015
trucuri, bucatarie, culinar
|
|