Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Copii batuti la gradinita

gradinita gradinita privata bataie educatie

23 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 29 martie 2016 - 12:31

Cand parintii aleg o gradinuta privata, se gandesc desigur ca vor oferi  mai multa grija, educatie, curatenie, atentie si tehnici moderne de educatie copilului ... si cand colo, aflam ca exista o gradinita privata unde copiii sunt batuti.

 

Hmmm. Cum e posibil asa ceva? Ce fel de gradinita este asta? Si cum se poate face o inspectie in acea gradinita? COLAC PESTE PUZAPA - aflam ca acea gradinita functioneaza ilegal.... scandalos!

Ce punct de vedere au proprietarii acelei gradinite? Dar parintii?

 

*************************************

 

Deşi imaginile în care o directoare de grădiniţă privată loveşte şi trage de păr copii sub cinci ani au cutremurat o ţară întreagă, nicio instituţie publică nu este dispusă să facă un control şi să pună lacăt instituţiei de învăţământ care funcţiona, ilegal, în buricul Capitalei. Ştiri pe aceeaşi temă UPDATE Copiii agresaţi la grădiniţa „Flipper Garden” vor fi expertizaţ... Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 500 si 10.000 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare. Nimeni nu pare să îşi asume răspunderea pentru incidentele grave care s-au petrecut la Grădiniţa „Flipper Garden” din Capitală, unde o directoare i-a lovit şi i-a bruscat pe copii, fără a-i păsa de camerele de filmat din încăperi. Grădiniţa fantomă, care nu este acreditată sau avizată de Ministerul Educaţiei şi funcţionează, practic, ca firmă, a ajuns şi în atenţia Avocatului Poporului, care a deschis o anchetă în acest caz. Între timp, plângerile depuse împotriva directoarei bătăuşe Ioana Neagu, cercetată în stare de libertate, se înmulţesc de la o zi la alta. Însă, în ciuda scandalului care ia amploare pe zi ce trece, nicio instituţie a statului nu a controlat această unitate care funcţionează ilegal.

 

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), în 2015 grădiniţa „Flipper Garden” ar fi solicitat o autorizaţie provizorie de funcţionare, dar dosarul a fost respins, pe motiv că documentaţia nu a fost întocmită corect. Mai mult, aceştia afirmă că la ora actuală nu există nicio centralizare a unităţilor care funcţionează ilegal.

stirea integrala aici.



#2
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 29 martie 2016 - 13:45

Inteleg ca exista un vid legislativ.

Au fost cazuri si vor mai fi daca legea nu se schimba.

Si aici s-a mai discutat problema. Pentru mine este terifiant cum poate functiona asa ceva, fara nici un control de nicaieri. In timp ce, daca declari ca vrei sa infiintezi o gradi sau o scoala, te jupoaie astia cu legea in mana. Daca nu spui ca o faci, dar o faci, nu-i nici o problema.

In rest...nimic neobisnuit. O descreierata care bate niste copii. Ce, n-ati mai vazut?

Din moment ce un director de firma privata poate fi absolut oricine, la orice nivel, ce asteptari poti avea?

Evident, parintii care isi duc copiii oriunde nu sunt mai putin idioti. Nu poti spune ca n-ai stiut...nu e o scuza.

Chiar si asa, mai multi parinti i-au tinut partea tutei. II spun tuta nu pentru ca batea copiii, ci pentru ca o facea in fata camerelor, fara retinere. Deci si proasta ca noaptea.

S-au strans acolo o adunatura de incompetenti, parinti si reprezentanti ai firmei, iar absolut totul cade pe umerii copiilor. Si parintii si cei de la firma vor trece peste evenimente cum ii duce capul.

Dar cei mici? Cum vor trece?



#3
ch_dana

ch_dana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.546 mesaje

Postat 29 martie 2016 - 17:04

Cand am ales gradinita, primul pas a fost gasirea (si consultarea) listelor alea de pe site-ul ARACIP :

 

http://www.edu.ro/in...articles/c1037/

 

Daca nu erau acolo, nici nu mai pierdeam timpul pana la ei...



#4
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 29 martie 2016 - 18:44

e intr-adevar de ne-inteles faptul ca exista gradinite care nu au autorizatie. E vorba despre copii si nu despre gaini, totusi.



#5
ad_b

ad_b

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 169 mesaje

Postat 29 martie 2016 - 21:12

Dar daca nu au autorizatii nu inseamna ca niciun reprezentat legal nu stie ca acolo este o gradinita? De unde ar putea sti? Sa mearga din casa-n casa (vila-n vila) ca nu cumva mai multi copii adunati la un loc sa constituie o gradinita? Cred ca politia locala ar trebui sa aiba in evidenta ce afaceri se desfasoara pe terioriul lor si sa verifice afacerea daca are acte legale sau nu si sa instiinteze mai departe si autoritatea competenta. Si faptul ca o gradinita este acreditata ne da garantia ca micii copii nu vor fi batuti sau nu se va tipa la ei? Ba eu cred ca se poate tipa, cu tot cu acreditare. Mai conteaza si calitatea persoanei.



#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 30 martie 2016 - 11:39

cu alte cuvinte oricine isi poate deschide o gradinita care sa functioneze fara regulile statului?

Adica, iti faci gradinita dupa ureche si nu primesti pe nimeni la control pentru ca nu are dreptul?

Daca e asa, atunci cei care se plang ca se aplica batai acolo - nu au decat sa inghita si sa taca daca au acceptat ca merg la o gradinita fantoma.

E vina parintilor ca accepta astfel de aranjamente.



#7
alyx

alyx

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 620 mesaje

Postat 30 martie 2016 - 13:10

Din cate stiu eu, astfel de gradinite sunt, de fapt, centre educationale (asta le este denumirea, daca nu ma insel), infiintate de catre entitati organizate sub forma de societati comerciale, fundatii sau asociatii (Montesori, de exemplu, din ce stiu eu, este tot centru educational).

Si functioneaza dupa regulile statului, Redactor, multe avand autorizatii de functionare. Deci, nu trebuie generalizat.

Este trist si total condamnabil ce s-a intamplat in institutia in discutie, dar asta nu inseamna ca in toate institutiile de acest fel se intampla asa.

Ca aveau sau nu autorizatie sau acreditare nu are absolut nici o relevanta, Pana la urma, asa cum a spus cineva mai sus, existent unei acreditari nu confera nici un fel de garantie. Daca ar fi asa, ar insemna ca in scolile si gradinitele de stat sa curga  numai lapte si miere.Or, stim cu totii ca episoade similare intalnim aproape in toate institutiile de invatamant de stat.

Parintii care aleg pentru copiii lor gradinite private/centre educastionale sau cum s-or chema, nu sunt nici idiotic incompetenti (asa cum s-a spus) si nici nu inseamna ca accepta nu stiu ce aranjamente.

Pur si simplu, uneori se dovedeste ca alegerea facuta nu a fost cea mai potrivita.

Eu am avut noroc de o gradinita private foarte ok, unde am gasit multa intelegere si sprijin intr-o anumita etapa din viata copilului meu, la un pret accesibil. Momentan, am copilul intr-o scoala private de care, deocamdata, nu am a ma plange prea mult.

Pacat ca se intampla tampenii ca cele din articolul discutat aici, care murdaresc, practice, si munca celor care chiar incearca sa faca o diferenta.



#8
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 30 martie 2016 - 13:16

Sigur, sunt de acord ca o astfel de stire arunca o umbra de indoiala asupra unor gradinite private care incearca din rasputeri sa ofere calitate si eudcatie.

Insa - tot nu inteleg cum pot functiona astfel de entitati fara autorizatie.



#9
alyx

alyx

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 620 mesaje

Postat 30 martie 2016 - 13:38

Pai tocmai ti-am spus, astfel de entitati sunt, de fapt, societati comerciale sau asociatii. In articol scrie ca au depus un dosar pentru obtinerea unei autorizatii provizorii de functionare, dar cererea le-a fost respinsa pentru ca dosarul nu era intocmit correct. Dupa cum vezi, nu se spune ca nu ar fi indeplinit criteriile de functionare ci ca dosarul nu era intocmit correct (indifferent ce-o fi insemnand asta).

 

Pe de alta parte, hai sa incercam sa fim un pic obiectivi si sa ne gandim in cate din scolile de stat, cand au fost semnalate intamplari similar, recte abuzuri asupra copiilor, s-au facut controale care sa vizeze modul de functionare a scolii/gradinitei respective. Se initau anchete de catre ISJ care vizau strict chestiunea reclamata.

 

In cazul de fata, o directoare a batut niste copii. Presupunand ca asta s-ar fi intamplat intr-o gradinita de stat, crede cineva ca ar fi existat sanctiuni pentru gradinita, ca institutie? Autoritatile statului ar fi inchis gradinita respective? Eu nu cred. Nu am auzit de nici o astfel de masura luata impotriva vreunei scoli/gradinite de stat.

 

Din punctul meu de vedere, in cazul care se discuta aici, singura autoritate care trebuie sa intervina este politia, care trebuie sa solutioneze urgent plangerea formulata de parinti. Mai departe parchetul sa dispuna trimiterea ei in judecata, iar instanta de judecata sa dea o condamnare.



#10
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 30 martie 2016 - 13:46

cu alte cuvinte oricine isi poate deschide o gradinita care sa functioneze fara regulile statului?

Adica, iti faci gradinita dupa ureche si nu primesti pe nimeni la control pentru ca nu are dreptul?

Daca e asa, atunci cei care se plang ca se aplica batai acolo - nu au decat sa inghita si sa taca daca au acceptat ca merg la o gradinita fantoma.

E vina parintilor ca accepta astfel de aranjamente.

 

Nu, gradinita fara autorizatie nu se poate.

Dar firma, societate comerciala cu un anumit obiect de activitate, se poate. Sau fundatie, sau orice.

De aia zic aia ca nu exista gradinita in scriptele lor. Ca nu se numeste gradinita, nu a fost autorizata sa functioneze ca o gradinita.

Este o societate comerciala, Flipper Garden SRL

Este un paradox bazat tot pe vidul legislativ.

Daca s-ar proceda uniform, sa zicem orice entitate care se ocupa de copii in orice fel sa treaca pe la un organism unic de acreditate, atunci asa ceva n-ar mai avea loc.

Cred ca dintre parinti 90% habar n-aveau ca nu mergeau cu copii la gradinita ci la o firma care-si zicea asa , nu stiu daca scria pe firma "gradinita" ca asta inseamna si inselaciune, si asta pentru ca o parte nici nu-si inchipuie ca niste oameni pot urmari profit dubios pe spinarea copiilor, iar alta parte nu e interesata de lucrul asta.





Etichetat si cu gradinita, gradinita privata, bataie, educatie

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -