Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Despre sex si filme tematice


175 raspunsuri la acest subiect

#1
crisseis

crisseis

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 605 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 11:28

    Va salut din nou!

    N-am lasat sa se raceasca bine ultimul meu subiect, pentru ca am si o adolescenta cu care am de furca!(Asta asa, sa-mi fie viata mereu palpitanta si cu palpitatii [batcap] ).

    Fiica-mea are maine, poimaine 15 ani si are un prieten de 5 luni. Amandoi sunt in clasa a VIII-a(baiatul are 16 ani). Am mai postat in perioada asta despre mesajele din telefonul ei, despre poticnelile relatiei noastre de comunicare.

    Am comis din nou, dupa o perioada de vreo 3 luni, fapta de tras cu ochiul in telefonul ei.Da, stiu, foarte urat! Dar asa sunt eu(si cred ca si alte mame), mi-as dori sa tin lucrurile sub control(cat se poate).

  Adica, sa ne-ntelegem: mi-e tare greu si inconfortabil sa stiu ca fiica-mea are un iubit la nici 15 ani, cand noi...pe vremea noastra...abia ne tineam de mana pe la 17-18 ani si de multe ori sexul era dupa casatorie!

  Dar, ma rog, astea-s vremurile. Si invatam din mers.

  Ei, si aici e partea cea mai grea, ca sunt ca pe coji de ou. Si ma stresez si ma ingrijorez si ma rog ca lucrurile sa n-o ia razna si sa nu-i ia valul.

   Asa, si cum va spuneam, am tras cu ochiul in telefonul ei de curand si m-am ingalbenit brusc: cei doi au discutii cu conotatii sexuale. N-ar vrea sa detaliez, mi-e clar ca cei doi experimenteaza, cel putin la nivelul limbajului, o alta dimensiune a relatiei lor. M-a cuprins panica, va spun sincer, m-am uitat vreo saptamana lung si incruntat la ea, de-a simtit ca ceva nu e in regula si ma tot intreba de ce ma uit urat de la o vreme. Evident ca nu pot sa-i spun despre descoperire, dar am inceput sa citesc tot ce mi-a picat in mana despre sex si discutiile cu adolescentii pe tema asta. Am avut si o discutie cu ea("discutia"), cand fiica-mea mi-a zis ca multe lucruri le stie, ca le-a spus la scoala, etc.

 Adica, pe scurt: despre mijloace de contraceptie, BTS, despre a nu se simti presata(de anturaj sau baiat) sa faca sex, in fine...

 Am cautat si filme pe acest subiect si , mai ales, filme despre consecintele unei hotarari pripite.Am vazut impreuna cu ea filmul An education" si am discutat pe marginea lui. Am mai vazut "June".

  Mai vreau sa vad impreuna cu ea si filmul "Love, Rosie".

 Prima mea rugaminte este sa-mi mai recomandati, daca stiti, filme de genul celor amintite,care au ca subiect consecintele nefaste ale inceperii vietii sexuale prea devreme. Sper ca, pornind de la filme, sa atingem subiectele care ma intereseaza.

  Si in al doilea rand, ce ati facut voi, in situatii similare.

 

 Stiu ca fiica-mea si prietenul ei se saruta si mai mult ca sigur se ating si se mangaie(asta cred eu, din sms-urile citite). Dar nu vreau sa se ajunga si la sex, nu asa de devreme. [:(!], nu inainte de a sti sa-si asume, responsabil, acest lucru. I-am explicat despre maturizarea suficienta a corpului, despre lipsa presiunii de orice fel, despre preventie, desprea fi o amintire placuta.

   

 Ce-ati mai facut voi? Astept sugestiile voarte si, nu uitati de filme.

  Va multumesc anticipat!

 



#2
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 11:50

cred ca nu prea ai ce sa faci, te poti uita la toate filmele cu ea, inteleg ca e indragostita de baiatul asta,  se va ajunge candva si la sex.

Important e sa stie  sa nu se lase presata, sa nu faca ceva doar ca asa e cool sau ca e 'santajata' emotional.



#3
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 12:46

Putem discuta multa vreme pe tema asta privitor la educatie.

Eu am sa-ti spun doar partea practica.

Cand o fata va dori sa faca sex, o va face indiferent de filme sau orice alta componenta educativa. Pentru ca nimic logic nu va conta atunci.

Pe de alta parte, putine fete sunt asa dezinvolte cand e sa-si inceapa viata sexuala. Adica daca sunt deja active sexual, e posibil s-o mai faca si intr-o masina, pe o banca in parc sau in wc-ul cinematografului.

Dar sa-si inceapa viata sexuala asa...mai greu. Indiferent ce impresie lasa, cate cunostiinte au si cat de mult mimeaza dorinta, au temerile lor si nu se arunca oricum.

Deci le trebuie un mediu cat de cat imbietor.

Asa ca poti incerca sa-i tai...mediile. Cat se poate, fara sa-si dea seama de intentiile tale, mai in gluma, mai in serios. Desigur, acolo unde poti: acasa la voi, la mare cu prietenul/prietenii, patreceri peste noapte, dormit la prietena...etc.

Da, nu poti acoperi toata plajade actiune...si nici nu le poti interzice pe toate...

Dar poti s-o injumatatesti. Si prezentata ta, mai mult sau mai putin discreta, sa fie evidenta [:)]

Adica sa munceasca putin, nu sa fie totul lesne...sunt sanse sa se mai lase pagubasa [:)]



#4
isabela

isabela

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 469 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 13:20

Iti inteleg teama, pentru ca si eu "am trecut pe acolo".

 

Eu, cu riscul, de a deveni enervanta, ii vorbeam mereu de protectie.

 

I-am spus mereu, sa aiba rabdare, sa incerce sa-l cunoasca foarte bine pe acel prieten, sa nu faca sex, doar pentru ca asa vrea el, pentru ca asa e "cool", doar pentru ca trebuie sa bifeze si acest lucru.

 

Pentru ca, indiferent de ce vei vrea tu, si de ce ii vei spune, tu, daca va vrea sa faca acest lucru il va face si atunci e bine sa fie pregatita, teoretic,



#5
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 14:07

Din punctul meu de vedere, 15 ani nu este "prea devreme", chiar si in lege este limita consimtamantului pentru un act sexual. Mult mai grav mi s-ar parea sa porneasca nepregatita ca informatie.

"Pe vremea mea", mamele nu discutau cu fiicele despre lucruri intime si asta consider ca era un mare handicap. In acelasi timp, stiu ca nici nu prea aveau cum, asa ca, cine avea in casa reviste si casete deocheate, era sursa de informatie. Buna, proasta, dar era. Nici nu stiu vreun caz de fata care sa-i fi spus mamei cand si cum si-a inceput viata sexuala.

Disponibilitatea catre informatie si informarea in sine, alea sunt importante.

Editat de Pepco, 28 martie 2016 - 14:17 .


#6
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 14:12

Din pacate, traim intr-o lume in care si copilele de 11-12 ani au ajuns sa faca sex si sa se laude cu asta. Si nu ca nu stiu ce fac, stiu chiar foarte bine ce fac, cel putin fizic.

 

Asa ca 15 ani e la fel de normal ca 18 sau 19 ani. Ba chiar 18 sau 19 ani am impresia ca tind sa devina situatii rare.



#7
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 14:23

 

Asa ca 15 ani e la fel de normal ca 18 sau 19 ani. Ba chiar 18 sau 19 ani am impresia ca tind sa devina situatii rare.

 

Ei, nici chiar asa...

Se lauda, e drept...dar de facut n-o fac.

18 ani nu mai este vreun prag...dar nici nu reprezinta o raritate.

Am vazut ca in general alea cu gura mai mare de fapt doar viseaza, adevaratele faptuitoare cam merg pe burta. Caci indiferent cata diferenta este intre atunci si acum, jena functioneaza, mai ales la varsta asta cand expunerea e mare si mistoul este des utilizat.

Si da, educatia este foarte importanta, dar educatia completa nu numai informarea. Alea la 12 si normalul de la 15 il intalnim de obicei la tigani sau ne-tigani dar la fel de lipsiti de educatie.



#8
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.043 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 14:33

Complicata treaba, Cris!

 

Mie una mi se pare ca sunt prea mici pentru sex, atat ca varsta, cat si ca moment: clasa a VIII-a!

 

Fii-miu are 14 ani si jumatate, este in clasa a VIII-a. Preocuparile lui (si ale fetelor si baietilor din grupul de amici) sunt legate in principal de scoala, de simulare, examene, ce profil sa aleaga etc. Se fac si se desfac cupluri in joaca, adica se muta in banca unul cu celalat etc. Poze amuzante pe facebook, din clasa, din pauze, nimic cu tenta sexuala. Cam la asta se reduce totul. 

 

Nu stiu, sincer, cum ar trebui sa procedezi. Nu as avea nimic impotriva unui iubit in clasa a VIII-a, dar de aici si pana la sex e cale lunga! Care sunt preocuparile lor, sunt interesati de note, examene, vor sa intre la un liceu bun? O data in plus, imi dau seama cat de mult conteaza anturajul! Si la liceu va conta si mai mult! Si cat de importanta este varsta la care incepe copilul scoala (ca tot era un subiect recent pe DC). Uite asa ajungi la 16 ani sa fii inca la gimnaziu si sa te gandesti la sex, nu la carte.


Editat de ioana, 28 martie 2016 - 14:34 .


#9
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 14:52

Baietii de clasa a opta? Serios, atat de mici incep baietii?

 Mie mi se parea ca fetele astea care incep devreme nu prea  incep cu baieti de varsta lor ci mai mari. Si in general "se vede" pe ele cand au activitate sexuala. Dupa cateva luni se schimba corpul deci  cred ca acum  e doar vorba la fata ta, iti vei da seama cand va fi activa sexual . 

Eu nu as bombarda  - o cu filme si instructiuni. 

 


Editat de mamica11, 28 martie 2016 - 16:01 .


#10
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 28 martie 2016 - 15:01

Rufus, eu am avut un oarecare contact cu "undergroundul adolescentei", ca sa zic asa, cu multi ani in urma, si nu e de joaca sau de glumit.

 

In plus, nu stiu cati parinti de adolescenti stiu ce filmari circula, uneori, pe Net.

Ale sunt adevarate probleme.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Top 10 lucruri utile consumabile pentru bebeluÈ™i

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 11:05

  • bucurie dublata

    Andrevvv
    - Astăzi, 10:53

  • Diabet gestational

    ClaudiaRamona24
    - Astăzi, 09:07

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -