Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

imi/ne lipseste ceva...


295 raspunsuri la acest subiect

#11
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 21:00

Simti ca esti nedreptatita din toate partile. Cheltuiti pentru copiii lui mai mult decat pentru al vostru, in conditiile in care mama baietilor pare sa nu se implice suficient, nici in educatie, nici pe parte materiala. Simti ca familia ta, tu si copila, pareti a fi mai putin importante decat baietii si nevoile/pretentiile/mofturile/obrazniciile lor. Asa cum descrii situatia, daca nu faceti ceva urgent pentru a va consolida relatia, pentru a stabili clar limite si responsabilitati, daca nu-ti revendici locul de drept in familia ta, ma tem ca aceasta casnicie se va transforma intr-o fundatura, un drum fara iesire, cu amandoi partenerii nefericiti si frustrati.

#12
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.744 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 21:05

PS: chiar daca nu poti iesi din contract, poti face altceva:

 

ai contul tau in care iti primesti veniturile. calculeaza lunar si muta in contul comun contributia ta fair la cheltuielile comune (spatiu, utilitati, mancare). baietii sunt responsabilitatea lui financiara, nu a ta.



#13
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 22:28

Hmm, nu stiu ce sa zic, iti povestesc situatia mnea si poate te ajuta, pentru ca ma simt similar cu ce ai descris tu,,totusi nu am viata chiar asa de conplicata.. Ideea e ca simt la fel ca tine ca ceva nu merge, ca am prea multe responsabilitati si ajutor deloc, ca nu e totusi cel mai rau sot/om din lume si sunt și momente frumoase... Ce fac eu pentru asta: am stabilit grafic si program clar de curatenie si alte treburi ( cumparaturi..etc), cine decide si cine alege ( de exemplu eu anunt când se termina x si el cumpara..), am stabilit desi nu e prea romantic, o ieșire in 2 pe saptamana, ca altfel uitam si cum ne cheama..., M am apucat sa citesc si cred ca o aa apekez si la ceva consiliere pentru a identifica exact ce ma nemulțumește, ca nici eu nu mi dau seama exact daca e oboseala, frustrare, plictiseala, ...ce e cu mine?!! Si tot caut metode de autocunoastere, regasire, relaxare, bucurie..etc Am stabilit sa avem zilnic 5 minute de discuție pe zi cu ce am putea imbunatati la ce am facut azi, unfel de asa nu,;asa da....

#14
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 22:43

va multumesc mult pt raspunsuri; am sa incerc sa va raspund caci in acelasi timp imi limpezesc si eu gandurile si ideile...

 

Aqai, am si nu am autoritate; cand suntem impreuna acasa si daca baietii imi raspund, tata'su ii pune la punct; cand sunt doar cu ei, cel mare se opreste cand sare calul si chiar daca face mutritze, asculta ce ii spun (merge in camera lui, caci asta e pedeapsa); cu cel mic... e mai greu; si nici eu nu vreau sa-l sun imediat pe tata'su sa-l ia la rost prin tel. Cand ajunge el acasa, pedeapsa e sa isi puna pijamaua si cam atat; sta lipit de el la TV dar nu-l aud spunandu-i asta e bine, asta nu e bine, nu se face asa. precizez ca cel mic e lipit de taica'su, ar merge si la toaleta cu el; si asta ii face o deosebita placere sotului. cel mare si fii'mea il pupa dar isi mai si vad de ale lor

 

cu partea financiara, pe hartie suntem la comun si in realitate "separati"; am acces la extrasele lui de cont, dar nu verific. eu nu vreau cont comun pt moment caci nu mi se pare normal sa particip 100% la cheltuielile extra ale baietilor; si asta pt ca nu mi se pare normal ca macar din cand in cand, el sa ii explice fostei ca si ea e responsabila pt ei financiar. in plus, daca vrea sa le faca vreo placere mai costisitoare copiilor, se intampla sa "uite" sa ma intrebe; sau discutam si decidem ca nu e momentul, insa intre timp, ma trezesc ca s-a sucit, pt el momentul a venit

 

inainte de a refinanta creditul si de casatorie, am vb cu un avocat. de la el stiu ca un credit pt casa impreuna nu inseamna ca, *casa apartine amandurora egal; si nici prin casatorie nu se intampla asta. d'aia am insistat sa facem contract "fiecare cu al lui"; i-am propus sa participam in parti egale la cheltuieli, si ii dadeam o chirie. n-a vrut si pana la urma am pus totul la comun. a fost si atunci o istorie caci mostenitorii mei pt apartament sunt doar fii'mea si el, iar el vroia ca toti copiii sa aiba "mosteniri" egale. insista sa fac testament, sa fie si baietii. 



#15
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 22:52

n-am cedat, i-am explicat ca baietii au o mama pecare o vor mosteni; am avut un notar de milioane care i-a explicat de asemenea ca nu-mi poate cere sa o "desmostenesc" pe fii'mea. si daca in 20 de ani totul e OK in familie, pot face testament. a fost un moment dificil, dar se pare ca a inteles. (desi imi poarta putin pica)

 

am vorbit, vorbim si tot incerc sa-i explic ce ma doare; uneori ma asculta si zice da, dupa care mergem tot in aceeasi directie.

si inca o data, ma deranjeaza ca daca ii spun sa plateasca cresa, imediat sare de fund in sus. o iubeste pe fii'sa ca pe ochii din cap, dar nu vede niciodata ca ii trebuie papuci sau haine, sau poate nu mai are pampersi si lapte. daca era o urgenta la cresa (vb de vremea cand vara'mea nu era aici sa ma ajute), nu putea sa-si faca timp pt ea si e propriul lui patron. invers, pt baieti... se poate imediat cu toate ca stie f bine ca fosta nu lucreaza si ar putea sa mearga ea la scoala sa rezolve. concluzia mea e ca-si spune, las-o pe R ca rezolva, se ocupa. si i se pare normal. iar mie nu, nu se poate ca aproape totul sa mearga intr-o directie. si nu mai am chef sa investesc si nu-mi place. ce familie suntem?



#16
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 22:55

altfel mergem la restaurant impreuna din cand in cand, mergem la sauna, avem iesiri in 2. imi repeta ca ma iubeste, dar ii simplu de vorbit. nu mai simt asta. si simt ca nu am incredere in el, ca nu ma pot sprijini, ca nu pot conta pe el. nu ca as fi eu dependenta dar la ce bun sa fii cu cineva pe care simti ca nu poti conta?



#17
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 23:03

Lea,dar tu poti sa mergi la scoala sa rezolvi problemele copiilor lui?

 

legal parintii trebuie s-p faca,scoala are obligatia sa-o anunte pe ei intii si abia apoi pe tine,in masura in care parintii nu por fi contactati.

 

Eu cred ca la voi se "incalca"niste dreptruri si obligatii.Tu nu esti mama copiilor,asa ca sotul tau nu-ti poate cere sa te ocupi de copii ,chiar mai mult deict mama lor.Aici trebuie lucrat si stabilit clar ce trebuie s afaci tu si ce nu.Sigur ,tu poti fi cea cu initiativa,spunind cam pina unde merg indatoririle tale vis a vis de copii.

 

Atita timp cit copiii sunt in casa voatsra,trebuie s arespecte regulile casei voastre,reguli stabilite de tine si de sotul tau.

 

Eu inteleg cam cum merge treaba la voi in familie,insa sotul tau trebuie sa inteleaga ca tu nu esti mama copiilor(nu o spun in sens peiorativ),tu nu te poti impune in educatia copiilor ,el trebuie sa stabileasca cu mama copiilor granite,limite,iar cu tine trebuie sa se consulte in privinta acestor limite.



#18
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 08 martie 2016 - 23:19

Da Anda, pot merge la scoala si am facut-o de multe ori; am fost la sedinta de sf de an, am fost sa-l iau pe unul dintre ei cand era bolnav sau au cazut. Am fost la medic cu ei, ies la plimbare doar eu cu ei. Tot ce imi spuneti simt si am vorbit sau macar am incercat. Simt ca nu mai am resurse, ca pedalez in gol. Ne mai ramane consilierea, acum cateva luni cand am fost pe punctul sa-l parasesc, mi-a spus ca vrea sa mearga. Am vorbit o noapte intreaga, mi-a dat dreptate in multe privinte, am incercat sa fiu si eu zen... si iaca unde suntem iarasi: in acelasi punct. Greseala mea ca nu am cautat imediat un specialist care sa ne ajute (mai ramane si sa gasesc unul bun...)

#19
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.224 mesaje

Postat 09 martie 2016 - 00:27

Eu zic sa faceti alt aranjament financiar. Ori sa te ocupi tu de banii comuni si sa ii distribui echitabil. Ori sa se ocupe el de cheltuielile pentru toti copii in mod egal ca si cum voi ati fi divortati. Singura diferenta ca nu trebuie sa te sustina pe tine financiar ci tu sa contribui la cheltuielile casei cu o suma pe care o stabiliti voi doi..

 

Poti incerca si sa iei o pauza de la activitatile cu baietii din we. Pana la urma ei vin la voi in we ca sa petreaca timp de calitate cu taicasu nu cu tine. El se poate ocupa de baieti in we iar tu ai timpul tau cu fata.

 

Iar ca face diferenta intre copii nu e asa de mirare si nu cred ca o face voit. Se poate intampla si cand sunt frati buni. Mai ales daca unul din e mai lipicios.



#20
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 09 martie 2016 - 06:52

pai tocmai aici e buna ca nu vrea "aranjament" financiar. insista pt cont comun, sa dirijez eu banii in sensul sa ma ocup eu de plata facturilor; lui daca i se nazare sa cumpere ceva, nu ma intreaba mereu. si ma enerveaza ca daca tot i s-a nazarit sa le cumpere baietilor incaltari, de ce nu i-a venit in cap sa ia si pt fii'sa? si exemplele pot continua

 

ca ies cu copiii din cand in cand in weekend (duminica caci sambata pana la pranz sunt ocupati cu footbalul), nu ma deranjeaza prea tare, caci ma inteleg cu ei, stiu f bine ca facem cale intoarsa daca-i scandal. dar e normal asa intr-o familie? atunci de ce nu singura, e mai simplu si scap de o mie de discutii... 

ma enerveaza sa stau in casa, mai ales cand e vreme frumoasa; ma enerveaza deja ca sambata e sacrificata dar asta e, nu-i bai; dar si duminica tot pe canapea si doar la piscina sau prin padurile din zona (pe care le-am invatat pe de rost) ca sa zicem ca am iesit? nu pot "trai" doar in vacante, doar atunci sa ies sa vad lumea. 

daca-i spun ca plec singura, zice OK; uneori baietii nu vor sa vina (mai cu seama cel mic care vrea sa stea cu el) si atunci bune bot, ca uite, nu stau cu ei 3 acasa, sunt egoista. i-am propus si sa ies un weekend din doua, tot acelasi e rezultatul.

 

m-am tot gandit sa scriu aici si cred ca bine am facut; observ ca majoritatea aveti cam aceleasi idei. suntem o familie, dar pana la urma eu n-am nici o responsabilitate financiara si nici o alta obligatie fata de copiii lui. daca nu era fii'mea, va spun sincer ca usa era demult inchisa in urma mea; si probabil ca incet dar sigur pana la urma tot in directia asta mergem, e doar o chestie de timp :-((




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -