Interesant este ca sunt preparate culinare "de clasa" in a caror ingrediente figureaza si mierea si prepararea termica depaseste cu brio 100 0C
Va place mierea de salcam?
#31
Postat 26 februarie 2016 - 10:27
#32
Postat 26 februarie 2016 - 10:31
Eu nu am reusit niciodata sa o fac pe fii-mea sa manance miere.
I se pare cel mai scarbos gust din lume.
La biscuitii aia cu miere (care cred ca au 0,0001% miere) sau la cereale cu miere simte imediat gustul si scuipa.
Si mierea are atatea calitati!
i se pare sau considera ca e scarbos avand in vedere faptul ca pana la urma mierea e facuta din saliva albinelor (printre altele) ?
#33
Postat 26 februarie 2016 - 10:38
i se pare sau considera ca e scarbos avand in vedere faptul ca pana la urma mierea e facuta din saliva albinelor (printre altele) ?
Nu. Cand era bebelus nu stia ca mierea e facuta de albine.
Pur si simplu e vorba de gust.
#34
Postat 26 februarie 2016 - 14:06
Ai mei cumpara miere de salcam de la vecinul de langa ei, care are stupi...am adus si aici, am impartit la rude si prieteni.
Fiica-mea mananca miere, dar din cand in cand..adica are perioade cand mananca miere zilnic, timp de cateva saptamani..dupa care face pauza...
#35
Postat 26 februarie 2016 - 16:14
Cunosc mierea din articolul pe care l-am pus in debutul subiectului.
Marca "Mos Costache"mi-a atras atentia prin nume...sunt perioade cand tot lotul de miere de marca asta este zaharisit.
Si citind eu ce scrie acolo vad ca se pune glucoza la greu...
Adica treaba cu zaharisit=natural o fi, dar nu chiar asa de sigur.
Nu?
Oricum, pe mine m-a socat inexistenta salcamului in mierea de salcam.
#36
Postat 27 februarie 2016 - 17:31
Daaaaa! Imi place mierea de orice. Am noroc cu doua verisoare care sunt apicultoare si ma aprovizionez de la ele. Dar cand uit, iau din magazin. Am gasit in Anglia miere romaneasca de salcam... sa le zic sa faca o analiza apicola?
#37
Postat 27 februarie 2016 - 17:36
Oricum, pe mine m-a socat inexistenta salcamului in mierea de salcam.
Ma astept ca sucul de morcov + mar + zmeura sa aiba 99,9% morcov (sau varza, am inteles ca e eficienta ) si 0.05% mar si 0.05% zmeura, dar vorba ta, ma asteptam sa fie macar 'de miros' un pic de miere de salcam in... mierea de salcam. Totusi cand aud ca exista atata nesimtire si lipsa de cinste crase, zic ca Marius: pedeapsa nenicule sa iti iasa pe nas.
#38
Postat 27 februarie 2016 - 19:16