Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Replica si contrareplica


616 raspunsuri la acest subiect

#261
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 21:04



Oare de cate ori o relatie de lunga durata care se destrama ajunge in stadiul asta doar din cauza ca cei implicati au decis de comun acord ca a secat fantana dragostei, ca e ok sa mearga spre alte carari mai insorite? De cate ori o despartire se desfasoara asa calm si fara sentimente?

 

Indiferent daca ai hartia de la primarie sau nu, o relatie care dureaza multi ani, in care ai trait si impartit multe impreuna inseamna si o implicare profund emotionala. Ca doar suntem oamnei, avem sentimente, nu trecem ca trenul prin gara. Ce faci cand despartirea se produce doar pentru ca unul din doi isi doreste altceva. Pentru celalalt este o trauma. Si daca mai ai si copii implicati, sufere si ei fara a avea nici o vina. Crede cineva in mod serios ca daca ai hartie de la primarie doare altfel? Ma indoiesc.

 

Societatea a evoluat intr-adevar in sensul minimizarii formalismelor, dar aceasta nu inseamna ca oamenii brusc nu mai au sentimente.

 

Mie mi se pare ca societatea moderna pune mare accent pe sentimente, le promoveaza, le dezvolta, le pretuieste ...si de aici toata rasturnarea aceasta a valorilor.

 

Indubitabil, orice despartire provoaca durere ...dar ar trebui analizat ce anume doare ? 

 

Doare ca nu mai esti cu persoana aia cu care te certi in mod regulat, care iti provoaca lacrimi, si durere, cu care nu mai rezonezi, care te trateaza cu indiferenta, care nu mai tine cont de trairile tale ???  Asta doare ?

 

Sau doare dezamagirea unui proiect "pe viata" care se dovedeste esuat ? Doare ca trebuie sa traiesti singur, ca in societate te afisezi singur, ca nu stii daca iti mai gasesti pe altcineva, ca toti aia buni sunt luati / cuplati, ca iti poti gasi fericirea in statutul de amanta pentru ca nu o sa-si lase niciodata nevasta ???... ...si a doua, a treia oara, cautarea se face pe aceleasi premise - sa nu se mai destrame. De cate ori nu ati auzit sfatul "lasa-l draga ca asta nu face planuri pe termen lung si pierzi timpul"  ?

Pai de ce credeti voi ca de cele mai multe ori mecanismul despartirilor de declanseaza cand unul din cei doi subiecti are deja pe altcineva ??

 

Oricum nimeni nu cred ca e luat prin surprindere de o despartire ? Sunt semnale inainte, se macina niste mecanisme pe care nu vrem sa le constientizam ... si in loc sa luam degradarea relatiei ca pe un fenomen natural (si neplacut), apar mecanismele de aparare - e normal ce se intampla, trebuie sa lucram la relatie, trebuie sa o improspatam, e un tata bun, aduce bani in casa, sunt altii mai rai, m-a inselat dar a fost o ratacire, stam impreuna pentru copii, are SI calitati ...etc.

 

Intr-o societate mai relaxata moral, oamenii se vor cupla constientizand ca la un moment dat ca o sa se termine ... si daca se termina, exista oportunitati de a incepe ceva nou si exista sansa sa traiesti fericit mai mult decat o data in viata. Si de fiecare data sa iti poti alege partenerul dupa criteriile / gandirea din momentul respectiv - la 20 de ani dupa muschi, la 30 de ani dupa performanta sexuala, la 40 de ani dupa gradul de stabilitate pe care ti-l ofera, la 50 de ani dupa marimea cheliei, la 60 de ani dupa numarul buchetelor de flori pe care le ofera, la 70 de ani dupa bolile pe care le are ...etc, etc, etc (am dat sa niste criterii, nu le luati ca atare [:)] )


Editat de buflea, 12 februarie 2016 - 21:07 .


#262
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 09:54

Sa explic mai clar cu statistica. Societatea fiind din ce in ce mai relaxata moral (asta e

 Adevarat de altfel) consecinta in teoria ta este ca de la an la an apar mai multe divorturi pentru a nu ramane omul in aceeasi relatie.  Eu spun ca practica  de fapt nu demonstreazatrendul asta logic dedus. Am gasit acum o statistica cu tabel  nu cu grafice si e mai clar . In USA ce e cea mai in trend in ultimii 15  ani procentul divorturilor fata de casato ihttp://www.cdc.gov/n...orce_tables.htm e acelasi , in jur de 50 la suta. Asta spuneam cu graficele paralele lamia de locuitori.  



#263
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 10:02

Nu cerd ca acum ami este cineva obligat s atraiasca intr/o casnicie cand nu mai are sentimente.

Si evident sunt exclusi fanaticii religiosi.

 

Cand lucrurile nu mai merg incerci mai intai sa le rezolvi iar daca nu ai succes, te desparti, ca ai o singura viata.

 

 

 

Pepco, nu cred ca din cauza aspectului financiar e divortul o trauma mai mare decat despartirea. Ca doar nu suntem Donald Trump. :)))



#264
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 10:10

Scuze pentru mesajul fara spatii si altele,nu  reusesc sa modific .

Ideea  este ca relaxarea morala si iesirea din traditionalul legaturii legalizate si incercarii mentinerii ei chiar cu anumite sacrificii nu aduce multumirea mult visata se pare.

Putini dintre cei ce au trecut printr un divort isi mai doresc asta.

Putini sunt de asemeni cei ce traiesc in legaturi nelegalizate o viata intreaga .

Omul indiferent de logica are nevoie de incredere, de stabilitate,  de respect si asta nu se obtine foarte repede 


Editat de mamica11, 13 februarie 2016 - 10:31 .


#265
selina-d

selina-d

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 491 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 10:58

mi-am facut auto-analiza - ce m-a durut asa de mult cand relatia mea s-a destramat. Motivele nu sunt astea pe care le insiri tu. Intr-o relatie de lunga durata ajungi sa iti raportezi cea mai mare parte din actiuni si trairi in functie de partener. Porneste de la lucrurile marunte de zi cu zi, la planuri de viata, la cum concepi cresterea copiilor, relatiile cu cei din jur. Practic e un sistem care de bine de rau functioneaza. Nu intotdeauna bine, dar nici intotdeauna rau, caci altfel nu ar fi durat asa de mult.

 

O despartire inseamna practic o criza de identitate pentru parteneri care trebuie sa se reinventeze, sa traiasca altfel. Durerea celui parasit, care se poate simti tradat care trece la sentimente opuse celei de iubire - "cum ai putut sa imi faci asta!!" e o cria peste care nu multi trec usor. Dar dincolo de ea incepi sa iti aduni viata din bucatele si observi ca totul e altfel. Trebuie sa gatesti altfel, sa iti organizezi logistica unei zile cu totul altfel, sa iti planifici vacante, evenimente din cu totul alta perspectiva.

 

Eu am fost convinsa ca am un partener de nadejde cu care am sa imbatranesc impreuna, cu care mi-am facut vise, pe care l-am iubit cu adevarat, langa care am trait lucruri frumoase sau urate. Bineinteles ca nu intotdeauna ne-am inteles bine si ca ne-am mai si certat. Mi se pare absolut normal in dinamica unui cuplu. Am pierdut asta. Nu mai cred ca exista "the one". 

 

Exista in viata persoane cu care poti fi compatibil si langa care poti trai foarte bine.

 

Am avut si relatii mai scurte care s-au destramat, a durut si atunci, dar nu asa de rau. Au fost mult mai superficiale, am fost fericita o scurta perioada, dar nu implinita.

 

Si da sunt de acord ca ne indreptam spre o societate unde suntem incurajati spre relatii mai superficiale. Sincer si eu sper ca baietii mei sa treaca prin mai multe relatii in tineretea lor, sa invete din fiecare ceva despre ei, despre ce li se potriveste.

 

Indubitabil, orice despartire provoaca durere ...dar ar trebui analizat ce anume doare ? 

 

Doare ca nu mai esti cu persoana aia cu care te certi in mod regulat, care iti provoaca lacrimi, si durere, cu care nu mai rezonezi, care te trateaza cu indiferenta, care nu mai tine cont de trairile tale ???  Asta doare ?

 

Sau doare dezamagirea unui proiect "pe viata" care se dovedeste esuat ? Doare ca trebuie sa traiesti singur, ca in societate te afisezi singur, ca nu stii daca iti mai gasesti pe altcineva, ca toti aia buni sunt luati / cuplati, ca iti poti gasi fericirea in statutul de amanta pentru ca nu o sa-si lase niciodata nevasta ???



#266
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 11:40

Ca sa adaug, Pepco, ca iti dauj si tie dreptate, avem la spital un....fel de brancardier, tanar, foarte de treaba, are 4 copii desi are vreo 35 de ani, e cu prietena lui de cel putin 15 ani impreuna, l/am intrebat de ce nu s ecasatoreste si a zis ca ce, e nebun? un divort e complicat de tot. [:-)))]



#267
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 11:56

daca pleci cu gandul ca divortul e greu...ma rog daca incepi o relatie cu gandul ca te poi desparti oricand...atunci inconstient lucrezi pentru asta.puterea gandului e foarte importanta.gandind negativ atragi negativul.



#268
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 12:20

Eh, XIO, in cazul divortului, intervine legea care te obliga sa imparti chiar daca, poate, n-ai niciun chef. Sa vezi acolo scos de ochi cu cat ai contribuit tu si cat am contribuit eu.

 

Stii bancul ala destinat barbatilor, femeile sunt precum furtunile tropicale (sau desertice?), cand vin, sunt calde si umede, si, cand pleaca, iti iau casa si masina...


Editat de Pepco, 13 februarie 2016 - 15:57 .


#269
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 15:30

Stii bancul ala destinat barbatilor, femeile sunt precum furtunurile tropicale (sau desertice?), cand vin, sunt calde si umede, si, cand pleaca, iti iau casa si masina...

Furtunuri?  [:)]



#270
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 15:58

Furtunuri?  [:)]

 

Mama lui de editor, imi face figuri, of, ce a iesit, am corectat in mesajul meu.

 

(m-a bufnit rasul cand am vazut...)




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -