Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Replica si contrareplica


616 raspunsuri la acest subiect

#251
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 13:11

Nu, in Romania nu i-ar fi luat asa de mult . pensia alimentara ce o are de la el acolo este enorma fata de ce ar fi capatat in Romania de exemplu . |Cu cat statul are o legislatie maia vansata cu atat este mai greu de divortat , culmea . Asta subliniam. Ar fi trebuit sa fie contrarul daca lumea ar fi mers pe teoria pe care a scris-o buflea.



#252
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 13:15



PPS... Homosexualitatea a fost documentata la aproape 500 de specii de animale [:)]

PPPS probabil te referi la speciile de broaste si animale marine care sunt unisex  si cand se reproduc isi schimba sexul dupa nevoie.Ideea a fost prezentata in Jurassic Park...Oamenii au totusi mai multe gene....


Editat de eumada, 12 februarie 2016 - 13:15 .


#253
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 13:17

PPPS probabil te referi la speciile de broaste si animale marine care sunt unisex  si cand se reproduc isi schimba sexul dupa nevoie.Ideea a fost prezentata in Jurassic Park...Oamenii au totusi mai multe gene....

 

Ma refer inclusiv la maimute sau girafe [:)]

http://imfree.ro/blog/animale-gay/



#254
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.635 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 16:49

Mie nu mi se pare deloc ca divortul e un esec sau o trauma.

Daca nu te intelegi cu partenerul doar nu o s aramai casatorit ca esti divortat si vezi Doamne, se pravaleste lumea pe tine.

 

nu ti se pare, ca nu ai trecut prin asta.



#255
selina-d

selina-d

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 491 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 17:30

Oare de cate ori o relatie de lunga durata care se destrama ajunge in stadiul asta doar din cauza ca cei implicati au decis de comun acord ca a secat fantana dragostei, ca e ok sa mearga spre alte carari mai insorite? De cate ori o despartire se desfasoara asa calm si fara sentimente?

 

Indiferent daca ai hartia de la primarie sau nu, o relatie care dureaza multi ani, in care ai trait si impartit multe impreuna inseamna si o implicare profund emotionala. Ca doar suntem oamnei, avem sentimente, nu trecem ca trenul prin gara. Ce faci cand despartirea se produce doar pentru ca unul din doi isi doreste altceva. Pentru celalalt este o trauma. Si daca mai ai si copii implicati, sufere si ei fara a avea nici o vina. Crede cineva in mod serios ca daca ai hartie de la primarie doare altfel? Ma indoiesc.

 

Societatea a evoluat intr-adevar in sensul minimizarii formalismelor, dar aceasta nu inseamna ca oamenii brusc nu mai au sentimente.



#256
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 18:00

Divort sau despartire e tot aia.

#257
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 18:02

Divort sau despartire e tot aia.

 

Sentimental, posibil, financiar, nu.



#258
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 20:21

Multe adevaruri si mult realism in spusele tale.

Multe lucruri s-au schimbat de pe vremea bunicilor, parintilor, si chiar in acest moment se intampla lucruri care ne bulverseaza conceptiile.

Trebuie sa fim deschisi, in beneficiul copiilor nostri in primul rand, dar as zice totusi sa nu arauncam la cos tot ce am crezut pana mai ieri.

Pentru ca in tot iuresul asta de schimbari, am observat ca unele chestii raman la fel: suferim dupa o relatie pierduta, as zice ca unele persoane nu-si mai revin; copiii sufera la divortul parintilor (sau la despartirea lor) indiferent de cate cazuri similare vad in jur; relatiile "la liber" provoaca incurcaturi iremediabile, ca liber, liber...dar in ce limite?

 

Nu stiu ...e o intrebare buna. Nu pot evalua acum pentru ca evenimentele sunt in plina schimbare si eu ca si tine, in plina confuzie .... Ce pot face insa este sa nu le resping, sa le observ si sa le accept in fata copiilor mei, fara insa a-i invata in avans despre ele. Nu imi vine alt exemplu in minte decat mama, care m-a invatat ca trebuie sa fiu virgina cand ma marit, fara insa sa insiste .. asta a fost norma generatiei ei, asa a facut ea. Cand a vazut ca lumea se schimba, nu s-a opus, nu m-a trimis in paturile barbatilor, dar nici nu a facut o tragedie cand a inteles ca nu o sa ma marit cu primul barbat din viata mea. Evenimentul a trecut ca ceva firesc, chiar daca contrar invatamintelor si conceptiilor ei.

 

Ma gandesc sa fac si eu la fel cu copiii mei ... adica nu o sa le spun ca e firesc sa aibe in viata 2-3 relatii lungi, deci din punct de vedere legal 1-2 divorturi. Este total impotriva educatiei si a actiunilor mele de-a lungul vietii. Dar undeva in sinea mea ma pregatesc, am foarte putine asteptari ca ei sa-si gaseasca un partener pe viata la 20 de ani, prin urmare divortul / divorturile lor nu ma vor soca si voi incerca sa le minimizez importanta.

 

 

In natura exista cateva specii de animale care nu-si schimba niciodata partenerul. Poate ca ar trebui sa studiem ce anume le face sa aiba aceasta optiune setata in gena lor, ca e clar ca doar Natura e responsabila de asta, pentru un scop anume, si nu socoteli de tot felul pe care doar oamenii le folosesc.

Exista cred posibilitatea sa constatam ca tindem sa numim evolutie ceva ce nu ne caracterizeaza, dar vrem noi musai sa fie asa. Ca ne place.

 

Aici te impotrivesti realitatii pe care insa o recunosti  [:)]  ...pana acum se spunea ca de aia suntem oameni si nu animale, pentru ca ne putem controla si forma baza societatii - familia. Daca insa ne punem intrebarea "dar de ce ne trebuie sa ne controlom" cand 95% din speciile vii nu se controleaza cand vine vorba de simtiri ...cautam specia aceea de 5% care face ceea ce specia umana incearca sa obtina prin ratiune.



#259
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 20:22

Scuze ...nu stiu cum sa inserez un comentariu intr-un mesaj citat ...de aia mi-am inrosit raspunsul [fri]



#260
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 20:30

Xio, Viviana – degradarea notiunii de “pe viata” nu inseamna ca trebuie neaparat sa “nu fie pe viata” …inseamna doar ca presiunea emotionala sau sociala care vine cu “pe viata” dispare. Sigur ca daca zona de confort este o viata intreaga langa partenerul de la 15 ani, atunci subiectii vor ramane pe viata in acel cuplu. Schimbarea vine din flexibilitatea cu care cuplurile se for intemeia / destrama.

 

Viviana, nu stiu daca am folosit termenul “implinit” in legatura cu relatiile multiple de-a lungul vietii …am zis ca ii fac bogati in mai multe experiente, in trairi, in ce au oferit de-a lungul vietii si ce au primit.
Pe unii asta ii implineste, pe altii ii oboseste …ideea era ca au o viata mai plina, din toate punctele de vedere.

Mamica11 …nu am inteles mesajul tau in legatura cu America. Daca numarul casatoriilor scade, este firesc ca si numarul divorturilor sa scada, ca nu mai exista entitate legala de divortat … deci nu putem spune ca America nu se inscrie in trend.
Curentele crestine insista in a promova invataturile si normele vechi, dar pierd teren pe zi ce trece … categoric in Bible Belt-ul Americii m-ar arde pe rug aia daca ar citit ce scriu [:)] … dar pe coastele dezvoltate economic si multiculturale / multireligioase, situatia este cu totul alta si din punct de vedere al adeptilor la credinta si din punct de vedere al dogmelor pe care le promoveaza. Pana si credinta ca componenta spirituala se modifica odata cu omul modern.

 

Sunt de acord cu tine ca procedura divortului se va simplifica, va deveni de fapt un partaj de bunuri … de aceea in America a scazut numarul casatoriilor, pentru ca divortul este greoi si incearca de fapt sa te faca sa te razgandesti – te tine separat 1 an, cu dovezi, te trimite la mediator, in unele state te pune sa platesti allimony ?

 

Va intreb acum “de ce” ? Daca un subiect (femeie sau barbat) nu mai doreste sa stea in acel cuplu, nu-I mai vine pur si simplu, nu mai simte nimic pentru partener, nu-l uraste, dar este burned out pe mai multe planuri, de ce trebuie sa isi ingroape trairile si sa se resemneze, de ce trebuie sa isi caute bucurii in alte parte, in alte domenii (work), in alte persoane (copiii, infidelitati), numai pentru ca societatea / biserica il forteaza sa stea pe viata langa cineva cu care l-a un moment dat a rezonat ?

 

Si nu numai “lipsa dragosteei” poate destrama un cuplu “pe viata” … sunt multe alte compromisuri care lasa loc intrebarii “cum ar fi fost daca nu ar fi trebuit sa …”

De ex evolutia profesionala (am spus evolutie si nu cariera) pe care subiectii trebuie sa o dirijeze in concordanta cu nevoile cuplului (pe viata), relatiile sociale, care iar se dezvolta in functie de cuplul “pe viata” (se pot pierde prieteni de o viata pentru ca nu exista echilibru intre ei si partener, sau se evita contacte sociale pentru ca partenerului nu ii place sa socializeze), hobbies – pe care nu le poti dezvolta pentru ca partenerul nu le intelege, modul de crestere a copiilor …etc, etc, etc. De cate ori nu vi s-a intamplat sa spuneti despre o persoana ca este alta in compania partenerului versus atunci cand e singur / singura ? Sunt multe domenii, altele decat dragostea, in care noi insasi la fel ca si partenerul, evoluam …si pe care nu avem cum sa le cunoastem la 20 de ani, ca sa le punem pe lista, cand iesim la vanatoarea viitorului sot/sotie, atunci cand nici unul dintre ei nu este deja luat.




Panic Questions

  • Progesteron

    Flor_i
    - Ieri, 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

  • Posibilă sarcină??

    Larisa03303
    - feb 20 2024 11:14

Last Blogs

  • Probleme cu dantura in sarcina

    Ioone
    - Astăzi, 11:49

  • MiÈ™cările copilului

    CrinaMogs
    - Astăzi, 11:49

  • Pregatirea pentru nastere naturala

    LarisaG89
    - Astăzi, 10:42

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -