Sari la conținut

Sari la conținut


De ce ati ales nasterea naturala?

nastere naturala nastere vaginala nastere

31 raspunsuri la acest subiect

#11
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 31 ianuarie 2016 - 20:08

Am nascut prima data prin cezariana (de urgenta). Bebe intrase in suferinta fetala (inducerea nasterii mareste mult posibilitatea ca bebe sa intre in suferinta fetala) asa ca, la 7/8 cm dilatatie, a fost nevoie de operatie. A decurs totul foarte bine, epidurala fusese deja pusa, copilul a fost bine, eu m-am refacut foarte repede. La nici o ora dupa operatie puneam bebele la san, la 6 sau 8 ore ore (din cate tin eu minte, a trecut ceva vreme ) ma puteam ridica in picioare, a doua zi faceam dus. Miercuri am nascut, duminica eram acasa (m-ar fi trimis inca de sambata, dar jupanul inca pierdea din greutate si nu era pornita "ca lumea" alaptarea, asa ca m-au mai tinut o zi). Nu a fost nevoie sa mi se dea morfina pentru dureri "dupa", dar tin minte ca am luat calmante macar vreo 2 saptamani dupa aceea, vreo 2 tipuri, plus cateva zile injectii pentru prevenirea cheagurilor de sange, si cateva saptamani am fost nevoita sa port non stop niste ciorapi ultra-sexy (not!) tot pentru prevenirea trombozelor. Daca nu ma insel, am luat si antibiotice ((de astea nu mai sunt 100% sigura), plus fier, deoarecer pierdusem destul de mult sange si eram cam anemica. Din ce mi-au zis si doctorul si moasele, am fost in acel 10% dintre femei care se refac foarte repede si "frumos" - am fost pe picioarele mele si activa si mobila repede. Dar... am fost mereu constienta ca a fost operatie, si nu o operatie usoara, ci operatie majora, cu risc totusi de complicatii, infectii, posibile complicatii post-operatorii si pentru mine, si pentru copil etc.

 

Asa ca... la a doua sarcina am decis sa incerc VBAC (am putut sa aleg intre cezariana din nou sau incercare de VBAC). Am fost evaluata pe tot parcursul sarcinii si de moase, si de doctor si mi s-a spus ca pot incerca fara probleme. Ceea ce s-a si intamplat, si am reusit VBAC, la 39 de ani, la 4 ani si ceva de la cezariana. Am nascut dupa un travaliu de nici 4 ore, "cam" dureros si fara epidurala (ca nu au mai ajuns sa o puna, m-am dilatat de la 2 la 10 cm cam intr-o ora, pana a ajuns anestezistul eu eram deja la "impins"), in prezenta unei moase si a medicului de garda. Copilul a fost imediat pus la mine in brate, dupa 20 de minute deja isi lua prima masa de colostru. La o ora si un pic dupa ce am nascut faceam dus, apoi am luat o gustare. La 3 ore dupa ce am nascut, pe picioarele mele ma duceam sa ma "instalez" in rezerva mea, la lauze. A doua zi (dupa vreo 15 ore petrecute in spital, nascusem la miezul noptii) plecam amandoua acasa. Copcile (ca a fost nevoie sa se faca epiziotomie, aici se face doar daca e nevoie, daca e posibil se evita) s-au vindecat foarte frumos, in cateva saptamani. Medicamente nu am luat absolut nimic. Pierderea de sange a fost minima.

 

Deci, dupa o nastere naturala fara epidurala, si una prin cezariana cu epidurala, daca ar fi sa aleg, as alege mereu nasterea naturala... preferabil cu epidurala. Dar daca nu se poate cu epidurala, eh... treaca de la mine.. dar tot pentru nastere naturala votez. Pro cezariana... daca doar este intr-adevar nevoie.



#12
carolinah

carolinah

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.568 mesaje

Postat 31 ianuarie 2016 - 21:35

Pentru ca e naturala [:D] . Si nu existau probleme, deci nici indicatie de cezariana.



#13
Marox

Marox

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 31 ianuarie 2016 - 22:04

Scriu pentru ca mi se pare gresit pusa problema in acest subiect. Este normal sa nasti vaginal. Ca si cum ati intreba: de ce leii mananca oameni cand ii prind prin savana? Ca asta e in firea lucrurilor. Sigur ca sunt si lei care se imprietenesc cu oamenii, dar aia este exceptia, nu regula. Eu as intreba mai degraba de ce aleg femeile si doctorii (separat sau impreuna) sa faca operatie cezariana atunci cand nu este cazul. In cate cazuri teama de durere este motivul, sau teama ca nu vor face fata, si in cate sunt 'incurajate' de medic. Dar va fi nevoie de multa toleranta si bun simt pentru a nu transforma subiectul in camp de batalie.

 

Eu am facut cezariana. De doua ori, desi a doua oara speram la VBAC. In ambele cazuri nu a fost o recomandare FERMA de cezariana, ci o insistenta a medicului (2 diferite) pana la a mi se spune la prima fetita: 'eu plec din Bucuresti incepand cu data X. Daca intri in travaliu pana atunci nasti cu mine, daca nu, te duci la camera de garda' - asta desi discutasem de la inceput ca nu pleaca (am nascut in mai, nu prea e sezon de concedii). Prostia mea ca nu am zis 'pa si la revedere'. La a doua, cu explicatii medicale ceva mai intemeiate si pentru ca nu ma urmarise in sarcina (am ajuns la ea in saptamana 33-34), ma asteptam ca asta va recomanda.

 

Ioana, de curiozitate, de ce nu ai nascut in Anglia?



#14
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 01 februarie 2016 - 01:27

Am fost foarte dezamagita de felul in care au tratat sarcina. Eu am simtit ca si cum se facea 'selectie naturala': daca e sa tina sarcina, bine, daca nu, lasa ca esti tanara.

 

Aici nu te ia in evidenta un medic decat daca este ceva problematic sau esti mai in varsta. Moasa este cea cu care discuti si nu e mereu doar una, se mai si rotesc.

Toate controalele se fac pe vorbe, esti intrebata cum te simti si daca ai ceva care te deranjeaza. In rest, col scurtat sau neinchis? Lasa ca o sa ne dam seama pe parcurs... [smulgpar] Am urcat pe masa de consultatii doar la ecografii si cand asculta moasa bataile inimii copilului. Cu palnia!

 

Nu ti se dau informatii despre rezultatele analizelor proprii, daca e cazul ti se da doar tratament. Ca idee, analizele de sange au aratat ca nu am facut (16 sapt) ba am facut (24 sapt) ba nu am facut (28 sapt) anticorpi anti D. Fetita are acelasi Rh ca si mine, deci nu aveam cum sa fac anticorpii. [batcap] [batcap]  Cum au aparut prezenti la 24 sapt? Si mai ales au decis sa plece singuri la 28 sapt? Mister.

 

Alte probleme pe care le-am avut se puteau ameliora medicamentos ca sa nu stau mereu cu frica, dar aici se da ceai si paracetamol ca panaceu universal.

 

Am ajuns la spital la camera de garda de doua ori: prima data cu sangerare ca la menstruatie la 15 -16 sapt. Dupa doua ore tot ce au facut a fost sa asculte bataile inimii sa confirme ca inca mai e viu fatul. Am plecat de acolo fara sa stiu de ce am sangerat si ce sa mai fac in continuare. A doua oara am avut probabil un atac de panica pe la 27-28 sapt, aveam pulsul mare si simteam ca nu pot respira. Am stat initial 1,5 ore pana mi-au luat tensiunea si au vazut ca e ok, apoi inca 4,5 ore sa ma consulte un medic care mi-a luat tot tensiunea si o analiza de sange. Apoi inca o ora si ceva sa imi zica ca rezultatul la analize este bun (ce analize or fi facut?) si ura si la gara. Cele 7 ore (in afara de luatul tensiunii si al analizei) am stat pe scaun in sala de primiri urgente.



#15
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 01 februarie 2016 - 01:40

Suna foarte similar cu experienta mea de la a doua mea sarcina, adica prima din No.

Eu dupa sangerare in sarcina cand medicul nu a vrut sa se uite am mers in privat la eco. Am bifat si un atac de panica atunci cand medicul nu gasea cordul cu palnia ca ecograful de mana nu ii mergea si de atunci am mers la o moasa draguta care facea si eco de fiecare data. Si dupa aceste experiente am plecat in Ro sa fac triplu test ca in No nu puteam sub 38 de ani.

Numai ca in Ro m-am convins ca nici cu rugaminti nu se va deranja cineva cu mine sa ma ajute cu Vbac. Asa ca am nascut in No natural asa cum vroiam si pentru ca s-au aliniat astrele si am putut.



#16
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 01 februarie 2016 - 07:41

Cezariana nu e o opțiune! Cezariana se face de urgenta, nu de moft. Pentru a salva vieti, nu pentru a naște "ca o doamna!" 

 

Nașterea la mamifere se face vaginal. E ceva normal, natural, cum sa fie o opțiune? Cum sa alegi așa ceva? E de la sine inteles, e...naștere. 



#17
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 01 februarie 2016 - 09:11

VBAC = nastere vaginala dupa o cezariana.

=====

 

Eu am avut indicatii medicale pentru cezariana. M-am si dus sa ma internez. 

M-am razgandit, am vorbit cu dr si de comun acord am hotarat sa nasc natural. Dr. a tinut in paralel libera si o sala de operatie pentru cezariana, in caz de ceva.

 

Totul a decurs normal, fara nicio epidurala, a fost cea mai frumoasa zi din viata mea.



#18
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 01 februarie 2016 - 10:49

Ca idee, analizele de sange au aratat ca nu am facut (16 sapt) ba am facut (24 sapt) ba nu am facut (28 sapt) anticorpi anti D. Fetita are acelasi Rh ca si mine, deci nu aveam cum sa fac anticorpii. [batcap] [batcap]  Cum au aparut prezenti la 24 sapt? Si mai ales au decis sa plece singuri la 28 sapt? Mister.

 

 Ioana, anti D-ii astia sunt tare ciudati. La mine a fost aceeasi valoare la ambii copii (primul cu Rh negativ la fel ca mine si al doilea cu Rh pozitiv).

 

Cat despre nasteri, au fost naturale pentru ca s-a inventat epidurala iar medicul a fost "deschis" piticilor mei. Nu vroiam sa ma apuce nasterea pe acasa de grija ca daca nu ajungem (ea sau eu) la spital... etc. Asa ca am nascut cu provocare (cand au fost copiii gata si doctorita la spital:). Nu imi plac surprizele si emotiile si am putut sa le evit, Daca nu gaseam deschidere probabil faceam cezariana pt ca aveam indicatie de "sarcina pretioasa" .



#19
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 02 februarie 2016 - 00:30

Anya, ce spui tu este logic: primul baiat nu ti-a declansat producerea de anticorpi ptr ca are Rh neg, iar al doilea a avut aceeasi valoare ptr ca fapt nici el nu a declansat producerea de anticorpi - ai avut noroc. Anticorpii insa odata facuti, nu au cum sa dispara in 4-8 saptamani. Ar fi trebuit sa faca si titrarea lor (la mine vb) dar nu au vrut - la stat - iar la privat au zis ca sangele se duce la analiza tot la centrul de stat [smulgpar] si daca au refuzat, nu are rost sa platesc degeaba...

#20
Dediut

Dediut

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 329 mesaje

Postat 03 februarie 2016 - 01:48

Mirela corecteaza titlul.

 

 

Sterge te rog mesajul asta. E off topic.

spune-mi si mie cum pot corecta titlul, te rog.





Etichetat si cu nastere naturala, nastere vaginala, nastere

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -