Sari la conținut

Sari la conținut


Radar familia Bodnariu

bodnariu solidaritate

1703 raspunsuri la acest subiect

#1151
ramiris

ramiris

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.273 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 08:50

Eu vad altfel situatia. Daca eu trebuie sa ii fac observatie unui copil care e in compania parintellui inseamna ca parintele nu considera ca ceea ce a facut copilul sau e gresit.

ca sa iti dau un exemplu, daca vad un copil ca arunca ceva pe jos iar mama lui nu ii spune nimic, ii voi spune eu. ca e mai usor sa ii spui unui copil ca nu se face asa ceva decat unui adult, e vorba de cum s epercepe mesajul. La copil mai e scuzabil, la adult e nesimtire. Pe langa asta, daca adultul e un nesimtit macar poate prinde ceva copilul de la altii.

 

Daca copilul arunca ceva pe jos si e singur, ultimul meu gand este sa ma duc sa ii caut parintii sau sa ii cer numarul de telefon al parintilor ca sa le spun acestora ca fiul lor sau fiica, a aruncat ceva pe jos.

 

 

Pe langa asta, atata timp cat nu i se adreseaza oamenii agresiv sau urat, nu cred ca tu ca mama trebuie sa iei o astfel d einterventie ca pe un afront.

 

Pe langa toate astea de mai sus atunci cand un om ii face o astfel de observatie unui copil iar parintele sare agresiv in apararea copilului (in ghilimele aparare, ca nu are de ce), copilul va lua asta ca pe o unda verde ca uite, se poate totusi sa faci ce vrei pt ca mami si tati ii iau partea.

e la mintea cocosului ca daca un copil face o prostie iar parintele rade, copilul va lua asta ca pe o acceptare si va intelege ca e ok.

Am avut de muncit la faza asta cu nepotul nostru.

 

E pololghe pe langa subiect, dar na, daca ai intrebat ce voiam sa spun...

 

Referitor la lipsa de respect, e vizibila pete tot, de la statul in tramvai la filmarile de la scoala si la ce vad prin jur. Eu am fost altfel crescuta decat copiii de acum, respectam un adult pt ca era adult si nu imi permiteam sa ii raspund urat.

Chiar mi/a povestit acum cateva zile unul dintre antrenorii de box ca a fost la unchiul lui la sala sa ii tina locul si erau niste baieti de 13, 14 ani care nu ascultau ce zicea el. S//a dus la 2 care stateau d epovesti in timpul antrenamentului si le/a spus sa treaca la treaba, iar cei 2 au raspuns: ce treaba ai tu, ia mai lasa/ne in pace.

Asa ceva nu exista la noi, si am facut sport de cand eram de/o schioapa. nici acum nu exista u toate ca antrenorii sunt mai tineri decat mine.

 

 

Nu am întrebat ce vroiai sa spui, îți  cunoșteam poziția de la subiectul, deschis pe tema  respectiva. Mi-am spus-o și eu pe-al mea acolo.

 

Cat despre argumentul ca s-a dus naibii educația și respectul la generațiile de azi pentru ca cineva a văzut 3 golani obraznici la un antenanment de box e hilar zau așa. 

 

Golani obraznici au existat dintotdeauna, nu ei dau măsura educației unei generații întregi. 


Editat de ramiris, 07 februarie 2016 - 08:52 .


#1152
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 10:31

Nu e vorba de cei 3, Ramiris :)
E o constatare facuta cu mai mult timp in urma, bazata pe tot ce am vazut si trait.

#1153
ramiris

ramiris

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.273 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 13:25

Nu e vorba de cei 3, Ramiris :)
E o constatare facuta cu mai mult timp in urma, bazata pe tot ce am vazut si trait.

Inteleg.  Tot ce văd și trăiesc eu zilnic, ca mama de adolescent, mătușa de student și prietena cu multe mame/tați de adolescenți și tineri, susține contrariul: generația tânără de azi nu e cu nimic diferita dpadv educație și respect de precedentele. 

Cred ca depinde de expunere și de situațiile la care te raportezi. Evident ca cei care se  comporta extrem vor ieși mereu în evidenta și vor fi remarcați de cei care nu au termen de comparație în viața de zi cu zi.

La fel cu  cerșetorii romani ies în evidenta în occident, nu înseamnă ca ei sunt regula la emigranti,  nu? 

 

Completez ca sa spun  ca lucrez într-o companie unde media de vârstă e 28 ani,  colegii mei tineri (sute) sunt extrem de seriosi si de un pofesionalism impresionant.


Editat de ramiris, 07 februarie 2016 - 13:26 .


#1154
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 13:39

Eu nu ma refer la adolescenti si la tineri ci la copii, cei pana in 14 ani (scoala generala).

#1155
ramiris

ramiris

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.273 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 13:45

Eu nu ma refer la adolescenti si la tineri ci la copii, cei pana in 14 ani (scoala generala).

Fi-miu face 14 săptămâna ăsta și crede-ma ca intra în categoria adolescenți după toate standardele.  Nepotul are 21. Colegii tineri sunt proaspăt abolventi de facultate.

Dar cum spuneam, expunerea noastră la generațiile astea e diferita, percepțiile la fel.

Hai sa încheiem offtopic ul,  putem eventual face o discuție separata ca sa  nu stricam subiectul ăsta care are cu totul alta tema. 


Editat de ramiris, 07 februarie 2016 - 13:45 .


#1156
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 13:47

rasfoiesc forumul la care am pus link.

 

concluziile mele sunt identice cu cele citite acolo, desi sunt informata ft putin  comparativ cu persoanele care posteaza acolo, nascute si traitoare in No. Tot ce dau aceste autoriti este bulsheet, prosteala pe fata, fie ca sunt Bv, ambasadori etc.

Sper sa se rezolve, altfel nu mai avem dreptul sa spunem nimic de nu stiu ce tari musulmane, cu teroristi etc. Suntem la fel ca ei, chiar dc denumim altfel aceasta practica.

 

Am gasit pe forum un caz din Suedia. O fata de 15 ani care a si murit in foster. Mama a reusit sa fuga din tara cu cealalta fiica.

 

https://www.causes.c...-of-power/about

 

aici comentariile cititorilor https://www.causes.c...-abuse-of-power

interviu cu mama si cu sora Doniei, unde povestesc mai detaliat "modusul operandi" a celor care se cred dumnezei

https://m.youtube.co...h?v=2n25R8g5koI

 

 

aici proteste la Oslo, anul trecut in decembrie, fara treaba cu fam B, deci nu cu romani.

 

http://www.r-b-v.net...php?f=56&t=8069

 

cum se mandresc cu "exportul" sistemului no de PC

 

http://www.r-b-v.net...php?f=56&t=8112

 

 

gasisem si cum au interzis BBC- ului sa ruleze un documentar. revin cand gasesc subiectul. 

 

Edit: http://www.r-b-v.net...?t=3060&p=13225

gata, am pus linkul corect. 

 

se contrazic in atatea lucruri, intorc totul cum sa le cada acel " confidential" bine, pt ei, desigur. de fapt se cere tacere absoluta.

 

 

familia Nan a pierdut si pierde pt ca au jucat precum li s- a cantat: taci dc vrei sa iti fie bine. au tacut.

 

fam B. a fost amenintata cu dosar penal pt ca scot la iveala ceea ce li se face. sa vedem, amenintarea este reala sau doar se incearca intimidarea lor? cu Nan le- a mers...si acum inca doi copii sunt facuti terci :(

 

Dark, nu trebuie sa imi raspunzi, este vorba despre o Curte inferioara, pe parte administrativa...ceva local. Deci fara legatura cu ceea ce se discuta aici.

 

Edit: comunitatea de credinciosi penticostali vor organiza un protest mare, care se va desfasura in ft multe orase din tari diferite, prin aprilie. sunt sigura ca, la fel ca in toate datile in care au fost proteste, se vor alatura si altii, romani pur si simplu si nu numai. am vazut ca au protestat pt ei si rusi din Rusia si in India a fost protest. Mai micute, dar au fost. 


Editat de lucialu, 07 februarie 2016 - 21:59 .


#1157
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 15:30

Citesc, in fiecare zi, ca se organizeaza proteste, in diferite tari, contra practicilor bavernert si pt ca acesta sa inapoieze copiii luati, nu numai pe cei ai familiei Bodnariu.

 

Sper ca toate aceste eforturi unite sa dea rezultatele scontate.  



#1158
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 15:48

si eu sper. cu presiune au lasat ca sa ajunga scrisorile fetelor la parinti si le- au dat voie sa isi vorbeasca la tel. plus fetele s- au vazut cu baieteii mai mari, nu si cu bebe. cedeaza ft greu. :(  dau cate o unghie, un deget, la asa presiune. sunt convinsa ca se putea mai mult, dar probabil ca " strada" nu pica pe interesul acelora care ar putea sa faca ceva, sa ia atitudine oficiala in fata autoritatilor no. vom vedea,dar dc nu era comunitatea lor insemnata din State....cu siguranta se ducea tot in pustiu, nu spun ca ce se face pe continent sau in tara nu este important, dar uite ca pot fi ignorati. Si in presa apare numai ce vor ei, atat cat sa dea dezmintiri la acuzele ce li se aduc. Dezmintiri nesustinute momentan de nimic, "e asa pt ca zic ei, clar?" dar probabil ca nationalismul este suficient ca sa se inchida ochii populatiei. 

cand imi vine in minte ca situatia lor este neschimbata, incerc sa ma iau cu altele, pur si simplu este de neindurat si pt mine, o straina, gandul la incercarile lor, la fiecare dintre ei. :(


Editat de lucialu, 07 februarie 2016 - 16:45 .


#1159
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 17:39

Lucia, raspunsul pe care il dau oricum la intrebarea ta e ca nefiind prea implicata in sistem,  nu stiu. Cazurile la care am lucrat la Justice of the Peace Court se refereau in general la infractiuni relativ minore, incalcari nu prea grave de trafic rutier, cersit (amenzi), incalcari ale linistii publice etc. Dar mai sunt si altele, cu care nu am avut eu treaba pana acum. Cazurile care aveau de-a face cu Protectia Copilului la care am participat au avut loc la Sheriff Court. Dar, repet, eu nu cunosc toate procedurile, nu sunt angajata in sistem, am tangente cu el dar nu in mod regulat, si deci  ma feresc sa spun cu certitudine ca X se face asa si Y altfel.... pentru ca e posibil sa gresesc.

De aceea incerc sa nu fiu prea vehementa atata timp cat nu am toate informatiile despre ceva, ci doar o parte din fapte, iar in restul sunt supozitii si speculatii.



#1160
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 07 februarie 2016 - 22:02

Dark, este alegerea ta. 

Surse sunt multe, prea se potrivesc. O institutie netransparenta si careia autoritatile ii mai pun valuri nu e ceva normal in zilele noastre, in Europa.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Astăzi, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -