Kukta e ardelenescul pt oala sub presiune, noul si sofisticatul multicooker electric
Ce gatim astazi? cap.95
#371
Postat 05 februarie 2016 - 11:53
#372
Postat 05 februarie 2016 - 11:53
Kukta=oala de gatit sub presiune de inox modele mai noi sau de aluminiu modele mai vechi
#373
Postat 05 februarie 2016 - 11:59
De adumat casa cum ne place noua se ocupa taica-miu la casa lor de la tara. Mi-a facut niste coaste geniale. Astazi mi-am propus pe langa mancare sa fac papanasi cu branza de vaci cu smantana si gem/duleceata, anul asta nu am facut.
Mai ce m.ai speriat. .. (cate figuri imi fc si mie scrisu pe telefon .... )
Si eu am tot costite ...un deliciu.
Alea din comert sunt Otrava curata ...pline de sare .....brrrrr.
#374
Postat 05 februarie 2016 - 12:08
Azi salata de vinete,peste prajit si cam atat(ciorba mai avem).Pt maine habar nu am inca:(((.Mi-a fost si mie ciudat sa citesc mesajul Moon...dar i-am dat repede de cap:))
#375
Postat 05 februarie 2016 - 12:25
Ahh, nu am multicooker sau slowcooker, am cuptor din ala electric cu tot felul de programe prestabilite, nu am simtit nevoia sa imi iau momentan; ca am tot felul de chestii prin bucatarie - imi place sa am , iar la barbat tot felul de scule si sculisoare.
Am citit, ca cik pui friptura si nu mai ai treaba cu ea; eu am masina de facut paine in plan de cumparat dar nu stiu cand.
#376
Postat 05 februarie 2016 - 18:27
Pt maine gulas de vanat si ciorba radauteana.La desert o negresa tavalita prin cocos.
#377
Postat 05 februarie 2016 - 21:45
kukta ziceam si noi in Dobrogea , ca asta era singura marca de oale sub presiune pe vremea aia, inainte de 89. Ungureasca , cred. Noi am mancat pilaf cu friptura la cuptor ( muschiulet de porc) si salata de castraveti si rosii. Cherry luam si noi, astea erau din Spania . Nu chiar ca alea din Ro, dar mai bune decat alea olandeze .
#378
Postat 05 februarie 2016 - 23:39
Hai ca merge din doi in doi forumul!!!!
Eu am facut odata supa crema de cuperci,dar nu mi-a placut cum a iesit.
Miru...ce reteta faci tu?
De rosii nu am ca nu ne place!!!!
Am facut si eu un plan asa fara nicio tragere d einima as spune,astazi gyros cu paste si tzatziki,miine fac chiftele cu cartfi prajiti si joi pipt d epui la grill cu varza de bruxelles si cred -piure de cartofi.
Vineri nu am timp de gatit asa ca vom minca pizza,ramine sa vad ceva pe weekend.
He he .. cartofi prajiti :) mi-ai facut pofta si incerc sa stau departe de ei. Uite aici reteta de supa crema de ciuperci dupa care am facut si care ne place.
Un weekend bun sa aveti!
#379
Postat 05 februarie 2016 - 23:45
La supa de rosii pun morcov,telina,patrunjel,pastarnac,cartof(asta e optional dar da cremozitatea supei) la fiert,la sfarsit le pasez apoi adaug bulion si eventual mai pun din zeama supei(depinde de cat le lichida vrei sa fie).Vara nu folosesc bulion,oparesc rosiile intregi,le curat de pielite,le tai marunt si le las separat de supa la fiert,fara apa sau altceva,pana devin un sos consistent.
Multu, aceleasi ingrediente le folosesc si eu la aproape toate supele in general.Imi place combinatia. Trebuie sa ma mai ducumentez putin sa vad si care sunt cantitatile. O seara buna :)
#380
Postat 05 februarie 2016 - 23:49
Dana, cum faci gyros cu paste?
Eu cumpar gyrosul gata preparat,doar il arunc in tigaie si-l prajesc.
Poti face cartofi prajiti linga sau paste.Eu fac spirale ...mincam cu tzatziki si ketcup(eu pun ketchup peste paste )
Editat de andacos, 05 februarie 2016 - 23:57 .