Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

La limbare pe jos printre tufe :)


788 raspunsuri la acest subiect

#221
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 11:58

Am avut ieri garda, am fost de dimineata enervata....trebuia sa faca un medic primar urgentele si a spus ca el intra la sala la prima operatie cu seful, ca era ceva mai greu de traumatologie, asa ca sa fac eu urgentele pana e gata. doar ca nu a fost gata la 10 cum a spus el ci la 12.

Nimic fantastic, doar ca a mea colega mai mica vazuse cu o zi inainte o pacienta si i/a spus sa vina ieri la medicul acesta primar, ca el se ocupa de managementul plagilor infectate.

Si vine doamna in carucior cu rotile, adusa de fiica ei.

eu o consult, vad ca nu e nimic de internat, ba chiar era la fel ca la sfarsitul lui octombrie cand a fost externata. Il intreb pe medic ce sa fac, ca nu aveam paturi pe sectie. Ii spun femeii sa vina luni si se dezlantuie iadul. Incepe femeia sa s erasteasca la mine ca ea nu pleaca de acolo pana cand nu e tratata maica/sa. Ii explic frumos ca nu avem paturi si ma face mincinoasa. I/am spus ca daca doreste urcam impreuna pe sectie si ii arat saloanele. 'aha, dar daca vine o urgenta ce faceti?'. A trebuit sa ii explic organizarea sectiei, ca una e urgenta (ceea ce ea oricum nu era) si alta sunt saloanele septice.

Imi zice 'aha, bine, o sa plec atunci la alt spital'. I/am spus ca nu e nici o problema, poate sa mearga unde vrea.

Dupa 5 minute in care eu am scris imi spune rastit 'atunci vreau un transport pt luni'.Zic ok, nu e problema.

Incepe iarasi sa spuna ca ce bataie de joc e asta, ca a avut programare la orlist si a pierdut/o din cauza noastra. Ma ofer sa sun la orlist, imi spune ca si asa nu mai prind alta programare acum.

Sun acolo, ii explic situatia, primesc programare intr/o ora jumate.

Ma intorc in salon, ii spun femeii, ea se uita la mine de parca mai putin si ma scuipa si ma intreaba !!!! 'pai si eu ce sa fac o ora jumate?'.

ic 'nu stiu, mergeti la noi in Cafetteria si beti o cafea'.

'Pai si eu cum o duc pe maica/mea la orlist? ca nu am scaun cu rotile'. Ii spun ca il poate imprumuta pe al nostru.

'pai si eu cum o urc pana la etaj la cabinet?'.

m/am abtinut sa o intreb cum ar fi urcat/o daca mergea la programare si cum a reusit pana acum.

 

 

Dupa amiaza am avut inca o discutie la fel de interesanta cu un ingrijitor dintr/un azil...



#222
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.234 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:10

Ce haios suna "ciocul la control!"

 

E bun ghetarul acesta. Pe langa reteta italiana si franceza penru macarons am aflat-o si pe cea din UK [:D]

 

Daca ne apucam de facut cred ca va fi provocarea craciunului 2015. Pinguini macaronari ne facem [:I] . Fiti pe faza. Va urma.

Stiti de ce nu mi-e tarsa sa ma apuc de o reteta din aceasta cu schepsis? pentru ca-s sigura ca se mananca si daca au forma aiurea, si daca se crapa. In mintea mea sunt un fel de pricomigdale. Mai studiez oleaca ce-i cu praful de meringue. Am pus asa ceva in bezele si mi-a iesit din ele. Dar tot s-au mancat.

 

Viviana, si eu am remarcat atitudinea ta de mama protectoare dar o inteleg atat de bine. Cand aveam doar un copil eram mult mai panicata daca nu era cu mine copilul. Tin minte ca odata a fost invitata la un spectacol de o prietena. Si planul era sa mearga cu ea cu masina. Atat de mult m-a consumat ideea ca am visat ca au avut accident si ca am reusit sa o scot din masina ca eu evident eram in spatele lor in loc sa stau acasa. Imi e tare teama sa las un copil in alta masina. Familionul ne stie ca suntem aia stresati cu scaunele de masina dupa noi, ca cerem centuri in taxi. De avion nu mai spun si totusi au calatorit fara mine. Partea buna este ca sunt foarte ocupata si doar in felul acesta se mai reduce nivelul de stres. Si evident ca acum grijile se impart la trei si imi mai scapa din vedere cate ceva.

Rufus ti-a scris exact ce am gandit si eu. Cred ca iti va prinde foarte bine sa lucrezi cu copii. Inteleg ca CCS este reticent si este normal. Dar nu cred ca poti iesi in pierdere foarte mult in caz ca nu merge. Mai bine asa decat sa nu faci nimic si sa iti para rau mai tarziu.



#223
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.295 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:13

Multumesc mult inca o data  [flo2]  [pup]

Da, Marcia a fost curajoasa, eu eram cea cu emotiile; mai sa ma ia cu plans cand am vazut in ce hal o tortureaza...daca nu a gaurit, a sapat  [zirea]

Acum e ok, cred ca nu o doare, ca mi-ar fi spus. Merg la pranz acasa si lucrez de-acolo. 

 

Otilia, insanatosire usoara  [flo2]

 

La noi a fost lapovita si ninsoare dimineata, acum avem doar nori si ceata [batcap]



#224
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:16

Neata si de la noi

 

Intrebare "idioata" :))

Joaca sau a jucat cineva bingo online?! :))

 

Din lipsa de ocupatie mi-am facut ieri cont pe un site unde era gratis pentru newbies, si mi-au dat un fel de bonus 5 tichete la un alt joc unde culmea am castigat. Si mi-am mancat urechile in termenii si conditiile lor, incercand sa ma prind daca pot retrage castigul :)). Pentru ca intai te pun sa depui, si abia dupa poti retrage, dar au o incalceala de reguli pe acolo legate de bonusuri si retrageri de ma doare capul. Si cum nici engleza mea nu e perfecta sa prind subtilitatile, si nici bingo n-am mai jucat, nu stiu daca se merita sau nu.

Teoretic castigul meu ar fi de 3 ori suma care ma pun sa o depun, nu-i vorba de sume spectaculoase, cateva zeci de lire, teapa nu e, au reviewuri ok pe net (ca am cautat aseara), au licentele in regula, doar ca imi rod urechile in termenii lor. Iar nr. de contact e ceva cu 08 in fata si habar n-am daca e gratis sau din ala cu suprataxa. Le-am dat un mail sa aflu detalii si mi-au raspuns cu linkuri la regulament, asa ca tot in ceata sunt ;))



#225
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.295 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:18

Aici exista Lakritze si sunt niste chestii dulci (culoare rosie, verde, neagra), care arata ca niste snururi subtiri.



#226
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:20

Neatza! 

 

Eu am fost harnică de dimineata: am fost la narapat(da, iar ma supăra spatele, nu m-am mai putut tine de inot si de exercitii de doua luni de cand il avem pe W si simt...) si apoi la plimbare cu W. 

 

La noi azi e o zi superba. Putin mai luminos cu soare ici si colo, fara vant si tare placut. Umed dar așa e la noi. Faptul ca nu e vant face mult. 

 

Lakrits e si la noi, eu cred ca e popular in tarile nordice, stiu ca si in SUA e. 

Prin anii 90 sora mea avea un prieten in Olanda. I-a trimis ala pachet la un moment dat si erau si dulciuri cu lakrits. Nu mi-au placut nici atunci si nu imi plac nici acum. 

La noi se vând doua feluri: lakrits dulce si lakrits Sărat. Sunt dulciuri, e in ciocolata, in pastile de gât, de tuse, in inghetata...e o adevarata cultura a lakritsului :). 

 

Azi m-am răsfățat si mi-am cumparat lussekatter mmmm, mi-era dor de gustul de sofran, e gustul Crăciunului aici. 

 

Viviana si Rufus vacante plăcute! De ce e weekend lung in Ro?

 

mianna Audit placut in continuare! (Ce presupune auditul asta?)

 

silvi ma bucur ca bebelina e ok. Dar imi pare rau ca tu esti racita. Sa iti revi repede. 

 

Lauranico sanatate lui Mihai! 

 

Rox, cum a reacționat Eva cand a început cu aparatul? Circula pe net un clip cu un bb de vreo 10 luni care aude prima dara vocea mamei, datorită aparatului auditiv. E atat de emoționant...

Eva a auzit normal vreodată? Sau nu știți asta? 

 

Kari spor la proiecte!

 

Ioana sanatate Juliei! Sper ca am reținut bine, ca ea e bolnava...

 

Nah, cam atat mi-am amintit...



#227
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:30

Weekend prelungit pentru ca pe 30 noiembrie e Sf. Andrei, ocrotitorul Romaniei si avem liber si pe 1 decembrie e ziua nationala.



#228
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:36

E week-end lung ptr ca luni e sf andrei-patronul Romaniei cica, si marti ziua nationala.

 

Azi e sf. Stelian, ziua mamei mele. Daca aveti sarbatoriti, sa va traiasca!



#229
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:41

 

 

Rox, cum a reacționat Eva cand a început cu aparatul? Circula pe net un clip cu un bb de vreo 10 luni care aude prima dara vocea mamei, datorită aparatului auditiv. E atat de emoționant...

Eva a auzit normal vreodată? Sau nu știți asta? 

 

 

 

prima oara a fost distractiv tare, avea si aparatele setate pe amplificare mare, si auzea si frunzele cum se misca afara din cabinet. era un fel de X Men asa :)

dar apoi au fost reglate si e ok.

amplificarea de care are nevoie nu este mare si nici nu este pe intregul interval sonor, doar pe frecventele de la 1000hz in sus. la 125, 250, 500, are auz normal.

nu stie nimeni daca a auzit vreodata perfect (in limitele umane) dar, avand in vedere faptul ca de când a inceput sa vorbeasca facea confuzii intre consoanele m, b, v, p, t, (adica exact cele de lungime de unda inalta), întotdeauna a avut probabil pierderi.

 

sa va zic ca aseara a fost prima oara când a iesti cam 20 de minute cu aparatele.. si a pierdut unul? si m-am intors cu masina in intuneric si l-am vazut stralucind in curtea interioara? am zis ca mor.....



#230
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 12:41

E week-end lung ptr ca luni e sf andrei-patronul Romaniei cica, si marti ziua nationala.

 

 

 

 

si patronul Scotiei [:)]




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Amniocenteza la 19 săptămâni

    Ana1298
    - Astăzi, 16:15

  • Top 10 lucruri utile consumabile pentru bebeluÈ™i

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 11:05

  • bucurie dublata

    Andrevvv
    - Astăzi, 10:53

  • Diabet gestational

    ClaudiaRamona24
    - Astăzi, 09:07

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -