Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Cafeneaua online


895 raspunsuri la acest subiect

#761
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 23:33

Buflea, studenta aveam o prietena Gemeni pe care nu reuseam sa ma supar. Era o nostima si o desteapta.



#762
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 23:45

Numai daca imi face cu ochiul  [:-)))]

Daca nu-i vine parul in ochi, o sa-ti faca! [dan]



#763
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 23:48

Prietena mea cea mai buna, care acuma e in Texas, dar cu care imi scriu in fiecare zi si vorbesc in fiecare saptamina la telefon, e gemeni. Ah, si Printul Mostenitor e gemeni! [il] Stiam eu ca mai e cineva! [:-)))]



#764
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 01:56

      Vai Simmona, Busterica nu se lasa furat ca e catel vigilent:) Cu peste 3 ani in urma husbandul a facut adevarat research printre rase de caini, si intr-un final apoteotic mi-a spus ca a scris deja cecul la breeder si Buster e adjudecat:) Veronica I-a ales numele de cand stia ca o sa primeasca catel. Este un caine extrem de atasat de casa si familia lui si le pazeste cu orice pret. Si confirm ca este foarte loial si atasat de noi, manca-i-ar mama codita lui:))

Furt la furt cu bucurie: eu ma bag pe plaja ta din Mexic, ca si noua ne place tare mult la PLaya del Carmen :) (plaja sa fie)

 

Of, sa vina odata parfumul Letitiei ca sa stiu daca iau pauza sau nu:)

 

Simonna, felicitari pentru asa copil bun. Din ce citesc mereu din exemplele date de voi, si chiar nu ma satur niciodata de citit, vad ca a sta pe capul copilului da roade mai tarziu, dar nici sa-l sufoci, trebuie sa stii limita. Eu tot stau si ma gandesc incotro sa incerc s-o ghidez pe primadona mea, adica ce domeniu? Este inca devreme, dar macar sa incep vag sa imi fac idei... 

Baiatul tau ce vrea sa studieze/ devina mai incolo? (scuze daca ai scris si mi-a scapat)

 

Mi se pare greu ca la 17-18 ani sa stii exact ce field sa alegi astfel incat sa nu tot schimbi major -ul ales la college si faci vreo 2-3-4 ani degeaba pana isi da copilul seama ce I se potriveste mai bine, sau cum bine zice Buflea "ce-i displace mai putin", dar cu viitor comod in viata...

Haideti! :) Plaja destula pentru toata lumea, iar eu in persona sint mai putin rigida decit in scris, vorbesc cam cum scrie BUflea :)

 

Habar n-are ce vrea sa faca. Face parte din categoria de copii care nu exceleaza la nimic dar sint buni la toate. Ma jur ca dpdv academic poate sa faca absolut tot ce il taie capul, intrebarea e cita ambitie are sa munceasca pentru ce alege. Deocamdata merge la cegep (aia 2 ani) pe stiinte, adica mate-fizica-chimie, ceea ce ii va permite sa aplice la orice facultate (spre deosebire de cei care merg pe uman si nu mai pot merge la facultati cu chimie-fizica-mate), deci aminam decizia inca vreo 2 ani.

 

La noi decizia numarul 1, chiar acum, e daca merge la cegep in engleza sau in franceza. Ca noi, emigrantii, nu avem voie aici decit la scoli in franceza, pina la cegep. Pe urma pot sa dea la engleza, dar, oricit de bilingual ar fi, tot nu stie limbaj de specialitate in engleza. Eu insist sa-l invete acum, el zice ca poata sa piarda la note (care conteaza la facultate, dar inca nu mi-e clar daca din primul minut sau numai ultimul an). Mai avem citeva luni, inclina si el spre engleza. (L-am "mituit", ca cegep-ul in engleza e in buricul Montrealului... yummy, sa faci scoala in centrul minunatiei de oras, mai ca-mi vine sa o iau de la capat :)

 

Gata, iesim cu copila, ca azi e Sfinta Ecaterina, sa-i dam o inghetata :) si inca un motiv sa se aniverseze.

(Revin ca n-am citit mai nimic)

 

Simonna



#765
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.937 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 02:12

Si printul meu mostenitor e Geaman, tot din categoria celor pe care nu poti sa te superi...



#766
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 04:24

Simonna, tu ai scris despre copilul tau sau al meu? [fal] Se potriveste absolut manusa tot ce ai scris si lui fiu-meu! Tot!  [pup]

 

Cind despre sistem, asa e si la noi. Anul 11 e ultimul an obligatoriu (fiu-meu e in anul 11 acum), apoi daca vrei sa ai intrare la toate facultatile faci inca 2 ani (tot asa e cu notele). Ori poti face colegiu vocational, dar numarul facultatilor la care poti aplica cu acest colegiu este extrem de limitat. Sau nu mai faci nimic si bati matanii sa gasesti un job bun unde nu trebuie scoala! Ceea ce e aproape imposibil in ziua de azi.

De-al meu, dar cumva presimteam ca vii si zici ca puteai sa scrii tu :)  [pup]

Cumva imi pare rau ca e ultimul an de liceu, aici deja mai toti copiii lucreaza, aproape weekend de weekend, e o etapa care nu-mi place, stiu teoria, ca se responsabilizeaza si stuff.. n-am lucrat o zi in facultate si m-am responsabilizat bine-merci, nu vad cum m-ar fi ajutat sa dau in brinci cu munca mai repede. 

Ce-mi place e ca e inca apropiat de noi, ne vorbeste, vine sus ce stiu eu pentru ce si se lipeste la televizor cu noi, se vuibareste linga mine si stam asa, ca-n vremuri de demult, se emotioneaza la poze de cind era mic, ii place sa auda ce facea si cum era, iar pe noi nu ne gaseste inca plicticosi. Enervanti, da :)

S.



#767
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 04:58

Buna de dimineata mea insorita de iarna spre primavara,

 

Cica de maine se incalzeste …batem instre 15 grade.

 

Ameri_Carolyno, iar ma copiezi. Si cartea adolescentei mele, cea care m-a scos dintre povesti cu zane, a fost Winnetou [flo2] … nu pot sa iti spun de cate ori am citit-o, vreo 7-8 asa. Imi aduc aminte ca ai mei erau chiar ingrijorati la inceput, ca nu mai ieseam din ea. Mvaiiii, l-am iubit pe indianul ala cu toti hormonii pubertatii care imi circulau prin vene. Si ce imaginatie bogata aveam, ce ma mai tineam cu el de mana, ce mai calaream prin preerie, ce romante la focuri de tabara.

Dar, daca ceri sugestie, eu sincer cred ca fica-tii nu o sa-i placa. Nu pentru ca ar fi cartea proasta, ci pentru ca acum sunt alte carti la moda.

 

Mvaiii, ce frumos ai scris de Atomix. Asta imi da sperante ca drumul asta “pushy” pe care ma incapatzanez sa merg, este cel bun. Sa continui sa le cer note mari, acum … ca mai tarziu, cand nu prea mai am ce sa le fac, sa vina cumva din ei nemultumirea unei note mici. Pe langa confirmarea ta, sa stiti ca am primit un “good job” si la scoala de la profesoara lui … Luni seara am fost la sedinta cu parintii. Nu vreti sa stiti ce profesoara are …Geeezzz, femeia aia cu cred ca stie cum sa-si miste buzele intr-un zambet. E atat de stricta si atat de serioasa, atat m-a intimidat pe mine ca parinte, ca parintele unui copil bun din clasa ei …ca ma gandeam ce or simti alti parinti, dar mai ales cum se descurca copiii cu ea. Alex al meu nu pare deranjat, dar recunoaste ca duduia nu e fun deloc, nu ii plac glumele, nu ii plac sporturile. Tare ma intreb cum o percep copiii mai sensibili. Nici nu stiu daca vreau ca Flavia sa pice in clasa ei la anul …

Deci Doamna asta incruntata, mi-a spus ca Alex, la potentialul lui, nu trebuie sa scada sub 90% si ca orice nota mai mica de 90% trebuie sa fie unacceptable …Wow !!! Nu mi-a venit sa cred ca am trait sa aud asta de la un profesor, in America. Am si intrebat-o daca nu cumva imi citeste gandurile si mi-a spus ca acum, in clasele mici, este momentul de a intinde cel mai tare ambitiile unui copil si ca a fi un parinte ambitios nu este nimic gresit, mai ales daca ai cu cine lucra. Mvaiii si mi-a spus ca se vede ca Alex e un copil “lucrat” … amsunat-o si pe mama sa ii spun asta, ca sa o umplu si pe ea de bucurie, ca si ea a lucrat la lucratura asta.

 

Singura mea teama este ca nu prea stiu cand o sa vina momentul sa ma opresc din acest “streching” … imi recunosc o latura de control freak, ca de aia am toate framantarile legate de teme, pe care poate ar trebui sa le las in responsabilitatea lor si nu prea imi vine …dar sper ca poate o sa-mi dea el semnale ca e cazul sa las garda mai jos.

 

In concluzie, bravo Simonnei ca a stiut cand sa intinda de Atomix, si bravi lui Atomix ca stie ce are de facut … Astept sa spuna si Printul Mostenitor al Letitiei acelasi lucru, ca sa o felicit si pe ea, dupa care ma voi felicita in public, in scris si pe lung si pe mine, cand o iesi vorba asta si din gura copiilor mei. Atunci sa vedeti felicitari pe subiect … [flo2]

 

 

Letitia, nu stiu Soro cum de transpiri tu mai putin si mai frumos mirositor cu varsta, ca la mine parca e invers … Oi fi si tu vreo Benjamina Button care imbatraneste in directie opusa si o sa ajungi la 90 de ani sa mirosi a lapte …..

Tu nu stii din copilarie ca batranii miros urat ? Ei bine, acum cred ca inteleg de ce ? Batranetea asta nu numai ca e urata, depresanta, fara par si fara dinti, cu pielea zbarcita si atarnanda, dar mai si miroase urat. In afara de “fara par” care dispare nu numai de pe cap, dar si din zonele des depilate in timpul vietii, nimic din ce imi ofera nu imi convine.

 

Deci ce este exact “muietul” asta ? Asa un sample de ceva ? Numai la mirosit se zice “muiet” sau pot sa-l folosesc la orice ? …
Limba asta franceza este plina de surprize lingvistice, zau asa ... [:-)))]

 

 

Ma, io copiez tot mesajul tau ca la toate am ceva de zis :)

 

Da stii ca Letitia e exceptia, tu puti normal  [:-)))]  [batcap]  [:-)))]  [batcap] Ca toata lumea cu hormoni peste cap pe la virste de-astea, de-avem noi, nascuti prin 70 mai mult si mai putin. 

 

LA noi a fost usor cu stretch-ul, ca a avut examenul de liceu la inceputul clasei a sasea, iar eu am promis solemn intr-a patra ca, daca se tine de treaba in urmatorul an si jumatate si intra la scoala asta, e liber ca taxiul, nici la scoala nu trebuie sa se duca daca n-are chef. Asa ca pe-a sasea n-am mai lucrat eu el, doar am controlat, dar el era deja asa obisnuit sa vina la mine si sa se consulte, ca i se parea natural sa o faca. Plus ca stii cum se repeta materia tot cite doi ani, practic eu aprofundasem cu el fiecare subiect intr-a cincea pt examen (genul asta-i cilindrul, doua cercuri si-un dreptunghi, deci aria laterala e atit, ca aria cercului a invatam mai incolo...  no eu am facut si volum si arie totala si de cerc si planuri si cine mai stie ce, ca tot ne bateam gura) asa ca intr-a sasea el deja le-a fluierat. Si-a fost asa si in a 7 (primul de liceu aici), nici atunci nu mi s-a parut c-au dat pe spate de atita materie noua (in anul ala a iesit ceva de genul in primii 5 la concursul de mate pt primii trei ani, pe munca aia ce-am prestat-o impreuna cit a fost a cincea si-un pic a sasea si calitatea felului in care invata) apoi intr-al doilea an (ala in care a implinit 14 ani) l-a pleznit strechea cu adolescenta (pre-ado o traisem pe la 10, bine ne-a zgiltiit si aia), a avut si-o profa cu ochi de peste mort la mate si amin si aleluia. 

Toate astea ca sa zic ca stretch-ul s-a terminat undeva spre 12 ani dar ca elasticul a stat intins pina la fo 14. 

 

Neplacuta profa aia de care zici, dar cum spui si tu, putini profi care sa fie asa deschisi si sa sustina competitia si competenta. Fiu-meu are o latura puternic "boholtz"  si lui mereu un prof ca sa-i mai taie din nazdravanie i-a fost util. Poate asa e si Alex.

 

FYI: Mouiller inseamna a uda. Pe cale de consecinta, un "muiet" este ceva care e ud. In cazul parfumurilor, e bucatica de hirtie uda cu parfum. In engleza, la acelasi produs, ii zice blotter. 

Mie verbul mouiller imi provoaca accese de isterie de ris, ca daca ploua afara nu zicem ca ploua, zicem ca uda, "il mouille", care mie imi suna "mui", iar daca ne-a plouat si sintem uzi sintem toti "****' ".

 

Franta, Mik, Coca, si acolo tot asa ziceti cind ploua? Si mai am o intrebare lingvistica. Ce inseamna la voi: "je m'ennouis de toi"? Ca la mine stiu ce inseamna dar nu vreau sa zic, astept sa vad la voi, sint curioasa daca are acelasi sens. 

 

(Edit: Nici n-am stiut ca nu poti sa scrii pe forum cum sintem toti "mouille's" dar in romaneste. Dar ai prins ideea.) 

 

Schimb subiectul cu scoala pe subiectul cu cadouri de Craciun. Fie-mea vrea castel. De Frozen sau de Monster High. Amindoua spre 200 de dolari. SI eu refuz, da' refuz. Asa ca i-am luat niste maga blocks cu monster high, cu niste papusele mici, si insist pe ideea ca are 6 ani, deci mosul nu-i mai aduce stuff de fetite mici. Cind i-am zis prima data, a plins. A zic ca ea vrea jucarii normale. Zau ca nu stiu ce sa fac, dar pe bune, 200 de dloari? Pentru ceva care stiu sigur, ca mai am fo 5 case/castele de diverse marimi si personaje, ca o sa sfirseasca intr-un colt de casa, plin de praf. Ma gindesc sa caut niste vopsele eco si sa vopsesc o casa de barbie in negru si mov sau albastru si sa ii schimb destinatia. 

Voi ce planuri aveti pentru craciun, cam ce idei de cadouri?

 

Simonna


Editat de Simonna, 26 noiembrie 2015 - 05:08 .


#768
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.970 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 09:44

 

Oricum imi place ca Aqai are de acum un parfum pt fiecare zi a saptamanii.

Da, si mie. [:)]



#769
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.970 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 10:11

Ninge si la mine. [pk] In sfarsit.

Am fost ieri cu Alex la dr, cica n-are nimic. Suntem de coma, dupa ce-i trece ajungem si noi la dr, asa am facut si cu raceala.

Simonna si la noi castelul din Frozen costa 200 RON. Si mie mi-a cam ramas gandul la el. [fri]



#770
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.651 mesaje

Postat 26 noiembrie 2015 - 10:15

Simona, cand ploua spunem Il pleut.

"je m'ennouis de toi" inseamna imi e dor de tine, dar nu se foloseste. Este mai degraba franceza veche. Se foloseste Tu me manques.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -