Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 1 voturi

Mamici de Martie 2016 (Ghiocei de Martie 2016) - cap.3


474 raspunsuri la acest subiect

#361
sofalex

sofalex

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 493 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:13

Pai eu asta am si zis norishor.din experienta personala.v-am zis cum a fost prima experienta cu sarcina si a doua. Eu repet ...si eu beau cola si fanta si sprite..si daca nai fac multa reclama poate ma si platesc companiile [:-)))] dar nu poti sa -mi spui tu ca 100 % artificial este mai bun si mai sanatos decat un pahar de vin sanatos.Eu nu pot sa cred asa ceva.Si da repet 100 ml de vin pe zi , studiile arata ca este  in regula.eu iti spun din multe cercetari facute de mine personal.eu am hepatita B si crede-ma ca am verificat multe studii legate de alimentatie.desi se da tratament in hepatita daca viremie este mica unii medici nici nu recomanda pastile asa cum vedem la tv "pt un ficat sanatos"

Din tot ce ingeram sa stii ca medicamentele si alcoolul sunt singurele pt care ficatul nu are enzime echivalente si atunci lucreaza ma mult deci cum sa tratezi un organ care uraste medicamentele tot cu medicamente.

La alcool repet cantitate este relativa.Studiile au aratat ca 100 ml este ok, dar uite ca vezi si la tv ca unul bea 20 de beri si merge singurel iar altul de la 2 e in coma.corect fiecare isi cunoaste limitele.poate pt mine un pahar de vin e in regula dar pt tine nu( acum depinde si de pahar [:-)))] ) sunt pers care au dureri de cap de la o gurita de ceva.

 Oricum ce vroiam sa spun este ca nu fac loby acum alcoolului dar acum nu tb sa exageram si sa spunem ca vai ce efecte sec apar de la alcool.

Uite eu sincer nu am auzit pana acum de nimeni si nicaieri de efect secundar la bebe din cauza unui pahar de vin ocazional dar daca ai auzit tu te rog sa ne impartasesti.

Poate ma insel de aceea te tog sa-mi spui.la fel fara nicio suparare.

Eu nu cred acum in extremisme din astea. 


Editat de sofalex, 25 noiembrie 2015 - 11:17 .


#362
sofalex

sofalex

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 493 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:42

Si acum daca cineva a baut un pahar de vin si altcineva vine si spune cat de inconstienta esti si ce efecte( care repet ca nu am auzit pana acum de nici un caz) are asupra bebelusului sa stai stresata si ingrijorata si sa-i transmiti bebelui aceasta angoasa sun convinsa ca e mult mai bine.

Deci nu sunt pro alcool dar nu sunt de acord cu certurile astea inutile daca ai baut un pahar . Chiar deloc si fiecare are dreptul sa decida pt propriul corp si bebelus.

Eu am experienta unor mamici care dupa ce copilul vomita de 3 ori ii da sa manace un platou de prajituri cu frisca din cauza ca ea nu se putea abtine din mancat dulciuri...si dupa parerea ei ce putea sa-i faca rau.

 

 



#363
Norishor84

Norishor84

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 53 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:49

Buna din nou!

Draga mea Sofalex, de cand am ramas insarcinata prima oara m-am informat din toate sursele posibile, ce e bine si ce nu sa consum cat timp am in responsabilitatea mea, viata unui puiut mic. Asadar, aceste date conform carora medicii recomanda 100 ml de vin/zi sunt pt mine o noutate si in contradictie cu tot ce stiu. 

Din fericire nu am in cercul meu de prieteni, mamici care sa fi baut alcool cat au fost gravide astfel ca nu cunosc personal cazuri cu bebelusi cu malformatii, retard sau cu sindromul alcoolismului fetal. Dar la o simpla cautare pe google sunt sigura ca vei gasi bebei cu astfel de efecte. La tv am vazut cazuri din pacate.

1 pahar de bere, cu putin alcool, o data in sarcina nu cred ca e ffff grav, desi eu si pe ala prefer sa il evit, insa 100 ml de vin /zi mi se pare enorm.

Legat de mancarea procesata, da, are efecte nocive asupra noastra si a bebelusului insa cred ca majoritatea consuma in necunostinta de cauza.

Nu cred ca daca cineva iti spune, vezi ca puiul marca x e crescut in conditii mizere si contine antibiotic, tu il vei consuma. Normal, vei cauta altceva. Asa si cu alcoolul. Peste tot ti se spune, din mosi stramosi, nu consuma, macar cat esti insarcinata, nici o cantitate de alcool, tu o faci?

Da, consumi o gurita, o cantitate infima, cat sa nu afecteze, daca chiar ti-e pofta, dar nu cat zici tu.

Asta e optiunea mea, sa nu consum. Daca tu vrei si ti-e pofta si esti atat de sigura ca va fi bine, bea linistita.

 

Le. Da, mi se pare corect sa spun mamicilor adevarul decat sa le spun ca va fi bine, cand de fapt nu le pot asigura. Ele cred ca deja stiu efectele si considera ca, cantitatea consumata de ele poate nu va avea efecte pe termen lung. Le tin pumnii sa fie bine si sper sa nu mai bea deloc pana la nastere. Alegerea e a fiecaruia.

Sofalex, nu ne certam, doar schimbam idei. Totusi e ceva util pt multe mamici. E viata unui copilas, cu care nu ar trebui sa ne jucam. Opinia mea personala. Antialcool, antitutun, antidroguri, anti mancare care stiu ca nu e buna, anti medicamente nerecomandate de medic, pe perioada sarcinii. 


Editat de Norishor84, 25 noiembrie 2015 - 12:00 .


#364
gabyv

gabyv

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.804 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:31

Dau si eu buzna, iar! [flo2]

Cred ca mamicile sau fetele insarcinate, care mai beau un paharel sau mai fumeaza o tigara sau nu mai stiu eu ce... Sunt majoritatea care au ramas insarcinate repede, care nu stiu ce inseamna ani intregi de incercari, injectii si bani aruncati pe inseminari/fiv-uri.

Eu am multe prietene care "s-au chinut 3 luni" pana au ramas si zic ca nu strica un paharel de vin sau visinata... Am o prietena care alapteaza si bea orice fara restrictie [batcap]

Eu nu judec pe nimeni, insa dupa 7 ani infertilitate (fara cauza decoperita inca), cred ca este de datoria noastra de mame sa facem tot ce ne sta in putinta ca bebe sa vina in lume cu dreptul.

La cati ani traim, ce mai conteaza 9 luni fara un paharel? Sau o tigara?

Cu mancarea, plina de hormoni, e alta treaba! Nu o putem evita, deja suntem pline de E-uri dinainte de sarcina. Nici produsele din magazinele Bio, nu sunt ele chiar clean.

[flo2] aveti grija de bebelusii pretiosi!

 

(Stiu ca nu scriu pe aici, insa as fi ca un fel de OZN printre voi)



#365
ghedia

ghedia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 401 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:31

Eu sunt pentru moderatie in orice. Nu-mi permit financiar sa consum numai carne si legume sau fructe bio. Carne nu mananc acum ca e post, idem branza sau lactate, dar cum inghit mari cantitati de fructe, nu pot sa nu ma gandesc cu cate pesticide sau mai stiu ce substante sunt tratate. Acuma ce sa fac? Sa stau cu gandul asta? 

Am in jurul meu cateva exemple care exagereaza in sensul unei vieti sanatoase. Nu prea am chef sa intru in detalii, ideea e ca sunt marcata de niste lucruri, motiv pentru care orice exagerare, generalizare, disputa, etc ma atinge. 

Nu cred ca exista persoane inconstiente sau rau intentionate, dar cu siguranta exista abordari diferite ale problemelor. Am in jur persoane care m-ar infiera pentru Nurofenul pe care-l dau copilului cand face febra 40!!!! Aceleasi care mi-ar spune cu multa bunavointa si incredere maxima in ceea ce spun, ca vaccinurile sunt o inventie menita sa ne extermine. In ciuda nenumaratelor studii stiintifice si a dovezilor clare ca vaccinurile au salvat si salveaza vieti.

Dupa cum cred in medicina moderna si nu in toate buruienile inghitite in nestire, pe principiul ca acum 1000 de ani oamenii nu faceau cancer si atatea boli. Pai nu le faceau, ca nu traiau decat pana la 30, maxim 40 de ani si apoi mureau ori de la vreo amigdalita, ori de la vreo infectie la masele, ca apendicita si infectia urinara erau deja SF-uri. 



#366
sofalex

sofalex

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 493 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:37

Exact asta vreau sa spun si eu.ca aceste studii de pe net vb de afectele alcoolului asupra bebelusului dar nu spun ca daca o mamica citeste articolul si stie ca si ea a baut un pahar de vin ( eu zic vin pt ca nu pot spune ca a bea un pahar de lichior de ex ar fi in regula) nu s-ar teme pt bebelusul ei.

Ei spun de efectele alcoolului incluzand orice cantitate dar statistic nu a fost diagnosticat nicaieri un astfel de copil doar de la un pahar de vin ci de la un consum de alcool regulat si cantitativ.

Oricum mamicile care beau si da...sunt... nu stau ele pe net, ca noi, sa-si faca procese de constiinta ca vezi ce prostie au facut.ele beau si stop.nu conteaza decat placerea lor si poate informarea ar tb facuta cu preponderenta in randurile lor.

Pai ce sa va zic ca nora bonei mele are aceasta patima si e groaznic.pai ea in sarcina cu gemeni se inchidea in baie si nu iesea pana nu bea 2 litri de bere, vin, ce gasea.Pai sa n-o trantesti? Acolo iti vine sa o iei de o aripa si sa o legi.Si credeti-ma ca au facut tot ce le-a stat in putinta...au crescut copii sa nu fie cu ea, au tratat-o cu medicamente au certat-o , au lasat-o singura...nimic...nu-si dau seama de momentul in care a cedat pt ca era perfect normala la inceput.dar iata ca este si asta o boala...

Gata cu alcoolul....dati cu apa plata si lanaie...merge ce...la o friptura in ( vin rodu-vroiam sa spun dar.....gata cu alcoolul) merge perfect o limonada [flo2]



#367
ghedia

ghedia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 401 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:37

Gabiyv, de acord cu tine, nu am cum sa stiu ce inseamna sa treci prin ce ai trecut tu. Dar grija de acum nu e pentru 9 luni, e o grija de care nu vom scapa niciodata pana nu inchidem ochii. Copilul! Vinovatia de a nu-i putea oferi tot ce e mai bun e distrugatoare. Copilul trebuie sa vina cu dreptul, apoi sa continue cu dreptul, etc. Numai ca uneori nu sta in puterea noastra sa-l tinem intr-un glob de sticla si daca totusi reusim, apoi au ei grija sa darame totul cumva. 

Nu ma deprimati, ca si asa, sunt foarte deprimata.



#368
gabyv

gabyv

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.804 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:52

Ghedia, perfect de acord cu tine! Nici cand o sa fie copilul la casa lui, nu o sa scapam de griji.

O vad pe mama, care din cauza sarcinii si ca stau tocmai in Franta, ma suna zilnic... Ar veni azi la mine, daca as avea nevoie  [flo2]

Greu cu mamele!



#369
Norishor84

Norishor84

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 53 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:54

Dragele mele, deja ma simt eu prost ca nu consum nici macar un pahar de bere.

Nu vorbesc de cosmetice, produse alimentare si alte lucruri, care clar, le alegem in cunostinta de cauza, sa contina cat mai putine substante nocive, nu despre asta vorbim. Normal ca vrem totul cu moderatie, in general...dar parca in timpul sarcinii tindem sa fim mai protectoare cu puiul mic. Nu? Pt ca il iubim si ii vrem binele. Alegerile pe care le facem noi acum au efecte asupra copilului care pot fi si grave.

Nu am sa mai deschid acest subiect, vad ca sunt in minoritate.

Cu siguranta burticile care au baut ocazional un pahar ma vad cu ochi rai acum. Imi pare rau pt asta. Sper sa accepte ca sunt persoane care au altfel de abordare, cum a zis Ghedia.

Va pup si sper sa auzim numai de bine!



#370
SimonaMami

SimonaMami

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 565 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 13:12

Da simo cred ca exagerezi putin.

Eu nu pot nanca de ex carne de pui din comert in mancare gatita.la friptura fac si eu exceptii.am cateva cunostinte care imi spun cum se refrigereaza carnea...cum se cresc animalele: pline de antibiotice si hormoni de crestere....

Pestele de acvaculturav este la fel, painea, iaurtul...totul este  artificial. Nu cred ca un pahar de vin bun poate sa afecteze copilul.eu la prima sarcina am stat intr-un glob, fetita am crescut-o in glob, mancare dupa carte, totul era dupa carte.s-a dovedit foarte bolnavicioasa.a doua fetita a crescut in viteza dupa surioara ei si a racit de 2 ori in 2 ani si jum....

Daca esti la primul copil iti pot intelege  nelamuririle dar nu te lasa coplesita de o grija exagerata si nejustificata pt ca ai sa ajungi curand la o ideea gresita ca nu esti o mama buna daca nu faci ce scrie intr-o carte. Asta e recomandarea mea.

Sa va zic cum au murit vitele pe imas de la o lucerna ierbicidata, iar proprietarii au chemat carmangerii si le-au luat , repet,moarte si le-au bagat in carmangerii...sa va povestesc de carnea de cal din supermarket-uri., de pestele stricat pe care l-am cumparat si din auchan si din carrefour. De prajituri expirate din supermarket.de frisca "naturala "  diar pe eticheta si din aroma.

Simo doar ce facem noi cu manutele noastre di cultivat de noi ar fi ideal dar nu se poate.una este sa ai un cui impotriva bauturii si alta e sa-i faci pe toti inconstienti.stii ca medicii recomanda 100 gr de vin pe zi? Insa aici apare problema...unii nu cunosc 100 de grame.efectele alcoolului asa cum te-ai exprimat tu ar fi atunci cand bei de cazi pe jos, te ridici si te-apuci iar de baut nu de la un pahar de vin o data pe zi la masa.

Dar da poti sa optezi sa bei o sticla de cola in defavoarea unui pahar de vin de casa  crezand ca ai ales corect dar eu sincer as avea dubii. Dar repet e doar o opriune.Eu subscriu unui pahar de vin/bere la masa si crede-ma ca sunt la al treilea copil.si stiintific  iti spun ca placenta are un rol foarte important.nu tot ce mancam noi intra direct in stomacul lui bebe. Placenta filtreaza....

 Dar vei vedea in timp.eu am intalnit mamici care daca vedeau ca-i dau cartofi prajiti copilului se uitau mirate dupa care se duceau la kfc si-l indopau cu mancare "sanatoasa" si tot asa... 

 

Draga Sofalex,

 

doar pentru ca vinul este natural (aparent integral) in timp ce toate celelalte enumerate pot contine elemente artificiale nocive, nu inseamna ca este ok de consumat in sarcina. Nu cred ca 100% natural = sanatos neaparat. Imi pare rau de ignoranta de care dau dovada cand zic ca nu pot sa cred inruptul capului ca 100 ml de vin pe zi in sarcina!!! in mod regulat sunt sanatate curata, cum nu cred ca placenta da dovada de discernamant in ceea ce priveste alcoolul si nu lasa sa treaca nimic la copil...

 

Cu privire la faptul ca fiind primul meu copil si de aceea nu am experienta si sunt mai panicata, ceea ce nu ti se intampla tie, da-mi voie sa iti reamintesc ca sunt la al 3lea. Mi se pare insa periculoasa ideea asta cu experienta, tocmai pentru ca din ea, mamicile aflate la prima sarcina pot intelege ca e ok sa bei regulat 100ml de alcool. E chiar recomandat: sanatate curata si pentru mama, si pentru fat! Nu este!

 

In fine, fiecare isi asuma riscurile pe care le considera in viata, incluzand sarcina. Si alegerile personale ale fiecareia dintre noi sunt exact asa: personale. Sustin deci sus si tare 0% toleranta pentru tutun / alcool / droguri in sarcina ca pe o alegere personala...

 

Tot ca si alegere personala, acesta este ultimul mesaj pe care il mai scriu pe forum. Va doresc tuturor o continuare a sarcinii minunata, bebelusi sanatosi, la termen, frumosi si fericiti iar voua tuturor recuperare usoara!




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -