Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 1 voturi

Mamici de Martie 2016 (Ghiocei de Martie 2016) - cap.3


474 raspunsuri la acest subiect

#51
Hellen06

Hellen06

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 04 noiembrie 2015 - 23:57

Legat de cotizații și atenții sa va zic și eu cum a fost la prima sarcina. Am fost la ecografii normale care erau 100 lei la privat, 60 lei la maternitate (am facut vreo 2 și pe acolo). 

În dimineața când am ajuns la spital asistenta care mi-a făcut internarea a fost f drăguță,  era 5 dimin. M-A ajutat sa mă schimb, mi-a făcut control eram cu apa rupta, mi-a urcat bagajul pana la et 2 în sala de travaliu m-a incurajat mi-a explicat ce dureri ma asteapta dar ca o sa fie bine..și i-am dat 10 lei și o ciocolata așa am simțit sa-i dau pt ca le-a primit foarte greu.

În timpul travaliului s-au purtat f frumos veneau mă monitoriza tot timpul mi-au pus perfuzii injecție pt dilatare mă încurajau mă mângâiau.  Fără atenții ca nici nu mai gândeam de durere nu era cazul [pk]

La prânz am născut.  Moașă a fost incredibila. A venit și ginecolog mea cu toate ca era naștere naturala și nu vin doctorii, nasti doar cu moașă.  Ea a venit ca intrase de garda dimineață.  Și mă ținea de mana și mă mângâia pe burta. Si-I spunea moasei care era intre picioarele mele "taie ca e mare copilul! Taie!" Moașă îi răspundea "doamna dr mă lăsați sa-mi fac treaba??elena, uita-te la mine dacă tu mă asculți și faci ce-ți zic o sa nasti fără sa te tai!" 

De mana cealaltă mă ținea verisoara mea asistenta care mă încuraja frenetic, o infirmiera mișună ca o furnica, neonatoloaga prezenta aștepta să cântărească minunea [il]

Și deci am născut incredibil fără sa mă taie, o bebelusa de 4kg..Am avut dilatație Bună dar și corpul meu sportiv m-a ajutat mult. Când eram în travaliu mă plângeam moasei ca exact când am contracțiile dureroase copilul n-are stare și se împinge și lovește și e rău tare. Și ea mi-a zis "pai tu crezi ca bebe nu știe ca e momentul? Acum el te ajuta sunteți o echipa!" 

Ufff mi-au dat lacrimile

Sa revenim la cotizații. 

Moasei i-am dat 100. Aici se da prosop cu săpun,  ciocolata pachețel așa.  Nu știu dc se m practica undeva. Și am pus acolo și bănuții.  Neonatoloaga 50, infirmiera 20. Și doctorița am gasit-o abia în ziua când m-am externat i-am dat 200. 

Cat am m stat în spital i-am dat unei infirmiere 5 lei sa-mi aducă o camasa de schimb ca nu ne lașa cu ale noastre de acasă.  Dar a 2 zi m-am gătit cu camasa de a mea și au comentat mult și bine. Și la ieșire i-am dat unei asistente 20 lei și un buchet de flori sa-I dea fetei găuri în urechi.

Punct ăsta a fost tot. Bineînțeles ca preturile care se practica sunt muuult m mări atenții vor toți dar de ce sa exageram? 

Da, m-au ajutat mult și n-am dat nimic înainte nimănui.  Sau cum am auzit de la prietene care erau în travaliu și soțul împărțea milioane p holuri. Las-O balta! Eu sunt în spital sa nasc un copil care o sa aibe nevoie de milioanele alea. 

Sincer mai mult a cheltuit soțul acasă cu petrecerea ca are o fata [zana] decât eu în spital

[fiesta]

 

 

 

 

 



#52
Ada90

Ada90

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 127 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 00:31

Vv3233, am scris si un pic mai devreme legat de constipatie. Mult kiwi. Cate 3 pe zi. Chiar are efect. Eu ma dadusem batuta si ma obisnuisem cu ideea ca o sa ma chinui asa cu Duphalac toata sarcina. Si uite ca am reusit sa ma reglez cu kiwi. 

Alex, sa incerci si tu ! Sper sa tina minunea  [:-)))]

N am mancat toata viata atata kiwi cat am mancat in ultimele 3 saptamani [:-)))] A, da ... si fasolea e f utila, spanac, urzici .

Hellen, wow ! 4 kg fara taietura...cred ca e mare realizare  [flo2]



#53
sofalex

sofalex

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 493 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 07:43

Legat de cotizații și atenții sa va zic și eu cum a fost la prima sarcina. Am fost la ecografii normale care erau 100 lei la privat, 60 lei la maternitate (am facut vreo 2 și pe acolo). În dimineața când am ajuns la spital asistenta care mi-a făcut internarea a fost f drăguță, era 5 dimin. M-A ajutat sa mă schimb, mi-a făcut control eram cu apa rupta, mi-a urcat bagajul pana la et 2 în sala de travaliu m-a incurajat mi-a explicat ce dureri ma asteapta dar ca o sa fie bine..și i-am dat 10 lei și o ciocolata așa am simțit sa-i dau pt ca le-a primit foarte greu. În timpul travaliului s-au purtat f frumos veneau mă monitoriza tot timpul mi-au pus perfuzii injecție pt dilatare mă încurajau mă mângâiau. Fără atenții ca nici nu mai gândeam de durere nu era cazul [pk] La prânz am născut. Moașă a fost incredibila. A venit și ginecolog mea cu toate ca era naștere naturala și nu vin doctorii, nasti doar cu moașă. Ea a venit ca intrase de garda dimineață. Și mă ținea de mana și mă mângâia pe burta. Si-I spunea moasei care era intre picioarele mele "taie ca e mare copilul! Taie!" Moașă îi răspundea "doamna dr mă lăsați sa-mi fac treaba??elena, uita-te la mine dacă tu mă asculți și faci ce-ți zic o sa nasti fără sa te tai!" De mana cealaltă mă ținea verisoara mea asistenta care mă încuraja frenetic, o infirmiera mișună ca o furnica, neonatoloaga prezenta aștepta să cântărească minunea [il] Și deci am născut incredibil fără sa mă taie, o bebelusa de 4kg..Am avut dilatație Bună dar și corpul meu sportiv m-a ajutat mult. Când eram în travaliu mă plângeam moasei ca exact când am contracțiile dureroase copilul n-are stare și se împinge și lovește și e rău tare. Și ea mi-a zis "pai tu crezi ca bebe nu știe ca e momentul? Acum el te ajuta sunteți o echipa!" Ufff mi-au dat lacrimile Sa revenim la cotizații. Moasei i-am dat 100. Aici se da prosop cu săpun, ciocolata pachețel așa. Nu știu dc se m practica undeva. Și am pus acolo și bănuții. Neonatoloaga 50, infirmiera 20. Și doctorița am gasit-o abia în ziua când m-am externat i-am dat 200. Cat am m stat în spital i-am dat unei infirmiere 5 lei sa-mi aducă o camasa de schimb ca nu ne lașa cu ale noastre de acasă. Dar a 2 zi m-am gătit cu camasa de a mea și au comentat mult și bine. Și la ieșire i-am dat unei asistente 20 lei și un buchet de flori sa-I dea fetei găuri în urechi. Punct ăsta a fost tot. Bineînțeles ca preturile care se practica sunt muuult m mări atenții vor toți dar de ce sa exageram? Da, m-au ajutat mult și n-am dat nimic înainte nimănui. Sau cum am auzit de la prietene care erau în travaliu și soțul împărțea milioane p holuri. Las-O balta! Eu sunt în spital sa nasc un copil care o sa aibe nevoie de milioanele alea. Sincer mai mult a cheltuit soțul acasă cu petrecerea ca are o fata [zana] decât eu în spital [fiesta]
Hellen ceea ce ai vrut sa spui tu e ca asistentele sunt mai ceva decat dr...doar ca tu ai in familie asistenta si atunci sa nu crezi ca grija lor venea dintr-o dedicare sublima pt serviciu si pacienti ci din cauza faptului ca o colega de-a lor, care era si vara ta, te tinea de cealalta mana.si eu am nimerit asistente draguta dar sunt doar exceptii..eu am in familie 2 asistente si 2 medici pt ambele categ unu-i bun si unu-i varza...unul doar dupa castig  .acum ce sa spun poate ca esti si norocoasa sa te intelegi tu bine cu toata lumea dar crede-ma ca situatia este altfel daca nu ai cunostinte si pot sa-ti dau "tz" exemple de cum se poarta cu tine fara pile si cu pile in Urgente...nu de mine ci vazute si ascultate pe la prieteni... problema e acolo unde daca nu dai nu te salveaza...

Editat de sofalex, 05 noiembrie 2015 - 07:44 .


#54
sofalex

sofalex

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 493 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 08:49

Sau alt ex de care imi aduc aminte ii iesise fetei branula si tb inlocuita.avea 2 ani.4 asistente au tinut-o , m -au rugat sa ies eu din camera si dupa 10 min au iesit 3 si au spus ca n-au reusit..a venit asistenta de la urgente care in 25 sec i-a gasit vena.copilul era fleasca de transpiratia si jum de an a avut fobie de halate albe.

 

La urgenta in Adjud , eram la mamie, spital municipal, ma punea sa-mi asez fetita cu putza in sus, se lovise inghinal, pe un pat acoperit cu o chestie cauciucata plina de pete de sange uscat si pe care erau picaturi de apa de la chiuveta dupa ce inainte avusese un mos cu degetul taiat si i-am spus: daca are ea curajul sa se dezbrace si sa se aseze cu putza pe patul asta eu tot nu mi-o asez..dar tb sa fii nebun sa te asezi acolo..si ce a facut asistenta a tras de chestia aia cauciucata descoperind un cearsaf mai patat si murdar...si i-am repetat sugestia de a se aseza singurica.

in final i-a facut consultatia in picioare.sus la gineco, asistenta de nota 10...



#55
alex25

alex25

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.815 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 09:08

Buna fetele!

 

Ghedia, pai si eu am cam la fel rezistentele, tot aproape de 1 si tot peste 1,5 si nu am tratament, nu nimic, doar Thromboass, iar analizele de trombofilie mi-au iesit bine, incep sa ma sperii.  [fri]

 

Hellen, morfologia de trim II se face intre 20 si 24 saptamani, cu cat mai aproape de 22 cu atat mai bine. Bafta!

 

Edvina, oala cu apa e mult mai buna decat cel ptr calorifer, ptr ca are suprafata de evaporare mult mai mare, cele de calorifer sunt micute, cu gura stramta, de aia si ziceam ca nu castigi nimic. Dar e sarcina clar, si eu am vesnic nasul infundat, mai pun apa de mare seara la culcare si inca o perna sub mine, asta e.

 

Ada, sunt alergica la kiwi, insa incerc cu pere, prune, portocale si miere, vad ca momentan am reusit cat de cat sa reglez si eu, aaaa si ceai de musetel seara la culcare.

 

Eu am fost ieri la morfo, toate bune si frumoase, totul este ok, iar bebelina mea a ramas tot Maria!!!  [il]  [il]  [il]  [il]  Mi-a zis sa revin la 26-27 saptamani ptr reevaluare cord, deci cred ca de asta e mai bine sa fii aproape de 24 saptamani ptr ca probabil se vede mai bine si nu te mai cheama. Inca nu sunt convinsa ca ma voi duce, sa vad ce zice dr mea, poate imi face ea eco si gata. Si eu ma framant ca am facut eco gratis, o aveam inclusa in abonament, nu am facut la un dr super renumit, si acum nu stiu ce sa fac dc sa ma mai duc la unul super smecher sa nu. Cand stau si ma gandesc ca afara nu exista asa ceva imi vine sa imi smulg parul din cap, la noi totul e facut ca sa iti sadeasca indoilei si sa cotizezi cat mai multi bani. Voi cum ati face in locul meu? Dr a parut f ok, iar toate masuratorile au iesit bine. [alcool]


Editat de alex25, 05 noiembrie 2015 - 09:14 .


#56
alex25

alex25

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.815 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 10:38

Eu tot modific prima pagina, mi-e asa de draga ca nu ma pot opri  [pk]  [batcap]  [alcool]

 

Sper sa nu va suparati pe mine  [biz]

 

Si mie mi-ar place sa ramanem si dupa aici, si cu fetele din prima odisee inca mai tin legatura, eu ma atasez f tare de oameni care imi sunt dragi.  [flo2]



#57
comynaa

comynaa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 628 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 11:23

Buna fetelor....

Si eu sper din suflet sa mai ramanem mai ales ca cele la prima sarcina avem nevoie de sfaturi.

Mie nu mi-a spus nimic de morfologie dar tinand cont ca ma duc in sapt 21 s-ar putea atunci.



#58
albinutateo

albinutateo

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 322 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 14:32

Buna burtici! [flo2]

 

Bebica are pofte de muraturi, ciorbe, pizza, fripturi, prajituri. [:D]  Voi mai aveti pofte?

 

VV3233 si eu am dureri de cap zilnice dar la mine sunt din cauza coloanei cervicale. Le aveam si inainte. Mai trec cu masaj simplu la gat, ceafa si umeri sau daca schimb perna. [flo2] O tensiune ti-ai luat? [pup]

 

Alex e frumoasa prima pagina. [pup]Sa dea Domnul sa ajungem cu bine la termen. Felicitari pentru morfo.  [flo2] 

 

Sofalex imi pare rau pentru experientele neplacute traite. [pup]



#59
ghedia

ghedia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 401 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 14:33

Buna fetele.

Momentan sunt acasa, dar inca stau e ganduri daca o iau din loc sau nu (am fost evident la munca pana acum). Am facut o criza de rinichi si cred ca statul la pat m-ar ajuta mai mult decat plimbarile. Eu cam am probleme cum vine vremea rece, dar acum nu prea-mi permit sa ma imbolnavesc.

Alex, am inteles ce spui tu, dar fetita ta a fost mare la nastere, nu? Si oricum tromboassul e tot acid acetilsalicilic, deci ce iau si eu la pranz, doar ca eu fac si injectii. Ma bucur ca la eco e ok. Si in afara de kiwi, daca esti alergica, mai merg si smochinele sau alte fructe cu seminte din astea marunte, care curata cumva intestinul. M-am constipat si eu de la vesnica paine prajita cu branza...Dar nu ma plang ca la mine constipat inseamna ca poate mi-e mai greu o zi.

Sofalex ce povesti horror. Ma infior de ce as putea pati oriunde in tara si ma bucur ca stau in Bucuresti. Nici cu privatul nu mi-e rusine. Ce-am patit cu mijlociul meu....Era sa-mi moara. Era mic, facuse o bronsiolita cu detresa respiratorie, o noapte in privat, fff scump, cu posibilitatea de a reveni. Am revenit de 2 ori, si pielea de pe mine mi-au luat-o pt orice manevra. A 2-a oara m-au expediat la stat, in ideea ca acolo e hotel si ca ei interneaza doar cazuri care nu trebuie internate. Asta spusa de un medic de garda! PAi am fugit la Budimex cu el, ne-au bagat la ATI peste noapte, pus oxigen, branula la bebelush si a 2-a zi eram cu el acasa revenind in spital numai pt bagat in branula medicament. Cu mana rupta, praf, idem. Operat de cateva ori, puse tije si cu ingrijire mobilitatea cotului e perfecta. M-ar bate D-zeu sa nu recunosc ca Bucurestiul are si spitale si medici. 



#60
ghedia

ghedia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 401 mesaje

Postat 05 noiembrie 2015 - 14:37

Albinutateo, am pofte moderate, am grija mare la ce mananc fiindca mi-e rau cam de la orice poftesc mai tare. 

Dureri de cap? Am. Cu ce trec? Upssssssss. Ieri chiar au trecut cu lamaie! Deci da, am inghitit o lamaie si jumate asa acra si apoi nu m-a mai durut, dar nici nu m-am gandit. Stiam legenda ca apa cu lamaie ajuta, dar pana acum n-a mers. 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -