Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Invatamantul, corabia si Las Fierbinti - ce credeti?

invatamant scoala romaneasca las fierbinti

55 raspunsuri la acest subiect

#51
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 14 octombrie 2015 - 14:20

Benefica, pentru ca ar creste dorinta, competitia. Ar fi un domeniu cautat, ar fi mai multi candidati pe un post, ar fi motivati sa aiba rezultate mai bune... ar creste cu anumite procente calitatea actului educational

DAR.... nu ar fi suficienta aceasta masura singulara pentru salvarea invatamantului...

Ar mai trebui:

1. Fonduri pentru scoli

2. Schimbarea/adaptarea programei la informatiile moderne si la abilitatile de care are nevoie un proaspat absolvent din zilele noastre

3. Hotararea unor proceduri, aceleasi proceduri pentru toata lumea din sistem

4. Usurarea/simplificarea procedurilor de management al școlilor

 



#52
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 14 octombrie 2015 - 16:42

Intrebari pentru toata lumea:

- credeti ca o crestere substantiala a salariilor cadrelor din sistemul de invatamant romanesc - ar fi benefica?

 

De ce da? De ce nu?

 

Nu. Nu pot banii repara incompetenta si manarelile care se fac departe de ochii plebei. Si se fac. Multe. Inclusiv cu ite politice, care nu ar avea ce sa caute in scoli, parerea mea.

 

Exemplu de manareala: "nu lasam repetenti, ca nu ne mai iese numarul bun de elevi/clasa". Ba eu i-as lasa, daca merita.

 

Vorbiti de lipsa motivatiei? Aia nu e data numai de salariu, ci si de dedesubturile astea. Si n-ai decat doua optiuni: ori taci si inghiti, ori iti bagi picioarele si pleci.


Editat de Pepco, 14 octombrie 2015 - 16:46 .


#53
Cristina_C

Cristina_C

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 15 octombrie 2015 - 19:00

Daca vrei sa-l vezi, aici este: http://protvplus.ro/...ti-sez-8-ep-5-6   Pe la minutul '30 - atmosfera din cancelarie, profesoarele fara chef de ore, se plang ca au salarii mici, isi bat joc de copii etc. Dar doi sateni, cei care au fost la directoare, iau atitudine.

Eu nu am urmarit nici un episod din serialul asta, nu pot sa zic de ce nu, poate pentru ca nu simt atractie inspre productiile romanesti?...

 

Fragmentul de mai sus l-am vazut, e deja viral, unde te intorci, dai de el , apreciat, dar e controversata introducerea lui in serial, ca adica de ce? Vor mai multi spectatori, nu mai prinde la public??  /( eu, de exemplu, m-as uita la tot episodul acum, sa vad cum se integreaza fragmentul de subiectul serialului, care habar nu am care e! 


Editat de Cristina_C, 15 octombrie 2015 - 20:07 .


#54
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 14:30

am recitit acest topic la un an si va pot spune ca si eu ma uit din cand in cand la Las Fierbinti ...

 

Imi place sa il privesc ca pe o comedie umana.

 

[flo]



#55
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 15:36

Uite Mirela, un articol excelent al domnului Plesu:

 



am recitit acest topic la un an si va pot spune ca si eu ma uit din cand in cand la Las Fierbinti ...

 

Imi place sa il privesc ca pe o comedie umana.

 

[flo]

Uite Mirela, un articol excelent al domnului Plesu:

 

Da! Mă uit la Las Fierbinţi!

Andrei PLEŞU

De cîte ori pot, mă uit la Las Fierbinți și regret cînd agenda cîte unei seri mă împiedică s-o fac. Dezamăgit n-am fost niciodată, deși, inevitabil, nu toate episoadele sînt la aceeași înălțime. „Cum?“ – sare cîte un snob, care mă socotește „om serios“, abonat pe viață numai la Noica sau Kant. „Te uiți la așa ceva?!“ Am văzut, de alt­fel, și forumiști „dezgustați“ de brutalitatea neaoșă a replicilor, de peisajul sordid al ruralității autohtone: oameni ­„fini“, cu gusturi estetice greu de satisfăcut, născuți doar pentru Sofocle și Shake­speare (deși le mai scapă și cîte o telenovelă…). Îmi pare rău să-i dezamăgesc.

 

 

Sînt de părere că Las Fierbinți bate majoritatea serialelor – mai mult sau mai puțin „haioase“ – ale unor producători români sau străini „pretențioși“. (Sînt gata să fac amendă onorabilă doar în favoarea cîtorva puține reușite din aceeași categorie, care m-au distrat copios: Seinfeld și Friends). Așa că, da, mă uit la Las Fierbinți! Rîd sănătos, mă înduioșez de candorile și mizeria satului contemporan, contaminat vag și de confuze zvonuri „capitaliste“, dar și de „moșteniri“ seculare. Totul e amuzant și trist, vital și deșucheat, șarmant și bezmetic. O excelentă reflecție despre cum arată „modernitatea“, transplantată în pămîntul reavăn al provinciei regățene. Cred că și Caragiale s-ar fi distrat. Spectacolul e, în același timp, aerisit și înecăcios, vesel și deprimant. Personajele au un profil acut, fără caricaturizare, fără clovnerie, fără „subtilități“ la modă.

 

 

Esențial este aportul de admirabilă profesionalitate al întregii echipe. O profesionalitate fără „fițe“, fără obsesia de a se pune în valoare. Toți actorii mi se par desăvîrșiți și simt nevoia să-i omagiez pe fiecare în parte: ebrietatea metafizică a lui Celentano (Adrian Văncică), șmecheria țanțoșă a primarului Vasile (Gheorghe Ifrim), bonomia suspicioasă a lui Bobiță (Mihai Bobonete), aplombul tont al lui Dorel (Mihai Rait Dragomir), inocența stupidă a lui Robi (Leonid Doni), pitorescul de gang al lui Giani (Constantin Diță), bădărănia bon enfant a lui Firicel (Cuzin Toma), grandilocvența lui Rață (Marius Chivu, parodiind cu mare talent recitările cu fasoane actoricești ale unor colegi de breaslă), simplitatea perplexă a lui Brânzoi (Ion Ionuț Ciocia) și, last but not least, naturalețea, tembelismul și performanța muzicală ale lui Ardiles (Mihai Mărgineanu).

Las special la urmă, emoționat, fetele. Ce farmec, ce adecvare, ce simț al firescului! Nonșalanța provocatoare a Aspirinei (Mirela Oprișor), echivocurile cochete ale Dalidei (Ecaterina Țugulea), perplexitățile nubile ale Gianinei (Anca Dumitra). Nu mai vorbesc de episoadele în care percepem călcătura grea a unor meseriași prestigioși, ca Maia Morgenstern sau Horațiu Mălăele, intrînd în joc, fără vedetisme, mereu „în personaj“, inegalabili. Nici aparițiile pasagere, secundare, ale altor „eroi“ și „eroine“ (nu le știu numele decît întîmplător, pe acela al Mariei Junghietu, de pildă) nu coboară ștacheta. Pe scurt, o perfectă îmbinare de înzestrare nativă și creativitate, pentru care toți protagoniștii merită aplauze.

Scenariul este, mai întotdeauna, bine scris și ingenios (Mimi Brănescu, Bogdan Mirică), regia – ireproșabilă (pentru că e de o abilă discreție): Dragoș Buliga, Constantin Popescu. Aferim! Mă simt bine să știu că avem o asemenea „rezervă de cadre“, pe lîngă ceea ce strălucește, în chip legitim, desigur, pe podiumul marilor premii și distincții naționale și internaționale.

 

 

 

Am picat, din întîmplare, pe un interviu televizat cu dl Mimi Brănescu și am înțeles mai bine una dintre „sursele“ care pot explica reușita serialului. Rareori am văzut un artist mai decent ca exprimare și atitudine, mai puțin egolatru, mai „normal“, mai inteligent situat față de vocația sa. Prezența lui iradia modestie și umor, bună așezare în propriul talent și în propriile limite, o exemplară concentrare pe lucrul bine făcut și o rară lipsă de ostentație genialoidă. Am mari așteptări cu privire la evoluția sa.

 

 

Încă o dată: mă uit la Las Fierbinți! Fiindcă îmi place să contemplu cu o furie duioasă firea și isprăvile conaționalilor mei, să fac haz de necaz, să pariez pe inocență acolo unde evidența vorbește mai degrabă despre sminteală. Îmi place să contemplu „nebunia lumii“ și charisma ei indescifrabilă. Îmi place să mă bucur de talentul, autenticitatea și munca asiduă a unor admirabili profesioniști.



#56
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 15:49

extraordinar Plesu asta!!! I love him.

 

Chiar imi scapase scrierea asta.  [flo]





Etichetat si cu invatamant, scoala romaneasca, las fierbinti

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -