Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Goana dupa medii, clasele V-VIII


216 raspunsuri la acest subiect

#141
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 10:59


Adica sa le dai tuturor dreptul de a face sport in functie de limitele si capacitatile lor.

Nu sa le interzici dreptul de a face sport după puterea fiecaruia.

Nu am sa ma contrazic cu voi acum pe tema asta.

 

Aceste limite si capacitati sunt date de aceste baremuri.Notele sunt puse in functie de ele...dar problema exact aici este,la note,ca parintilor nu le convine ca un copil s afie notat cu 6- sau 7 ,doar pentru ca limitele si capacitatile lor aoclo se incadreaza.



#142
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 11:07

Elyda,exista bareme diferentiate pentru copii cu probleme medicale si copii fara probleme medicale?

Asta este treaba profesorului de sport.Ca eu cred ca el ar trebui sa stie ce exercitii necesita efort fizic intens si ce exercitii pot fi facute de cei care au aceste scutiri.Ca el nu e acolo sa ii masoare pe toti dupa o matrita si care se potriveste e bun,care nu ...il dam afara.

 

Baremele alea nu sunt batute in cuie si el ar trebui sa inteleaga asta.Dar respectivului i-a fost mai usor sa spuna ca "nu este dispus sa il evalueze după alte bareme".

 

 

Am avut si o alta propunere: sa il lase sa faca miscare,sa faca anumite exercitii ,sa joace volei pana simte el ca oboseste.Si sa nu il noteze, sa il considere scutit de sport.6

Nu a vrut nici asa.Ca daca i se face rau la ora si el are mentionat in catalog ca este scutit, este tras la raspundere.

De fapt el voia sa vina la ora ,sa le dea ceva de  facut,sa se duca la o cafea si apoi sa ii evalueze.Pentru ca el nu voia sa stea sa ii supravegheze o ora sa vada ce se intampla .

Si erau mai multi in situatia asta nu numai al meu.

In clasa a XII-a s-a putut.Baremele au fost adaptate si el a facut sportul conform scutirii ,profesoara nu a avut nici o problema.Ba din contra era multumita ca elevii vor sa faca sportul in loc sa stea pe margine cu ochii in telefoane. 

Deci se poate.

In loc sa se incurajeze participarea  elevilor la orele de educatie fizica ii chinuie de se dau toti loviti.:))La cel mic in clasa jumatate au adus scutiri pentru ca profesorul se comporta cu ei de parca ar fi la facultatea de educatie fizica sau se pregatesc pentru cine stie ce olimpiada.

 


Editat de elyda, 10 octombrie 2015 - 11:12 .


#143
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 11:27

Andacos, nu ai dreptate. S-au mai schimbat unele lucruri din cele pe care le stii de pe vremea noastra.

Lasa baremurile alea in pace ca nu au mai au nicio relevanta. Important este sa faca sport fiecare copil dupa cum ii permite sanatate. Ca nu sunt la scoli sportive.

 

Crezi ca daca fii-mea facea orele de sport in bazinul scolii le dadea cineva baremuri speciale? Asa s-a nimerit sa aiba scoala ei bazin olimpic. Si ce faceam atunci? Privam copiii de inot ca scria undeva ca trebuie barem de alergare?

 

Sau creezi ca copilul ala care are astm poate face 40 de abdomene fara sa se opreasca din 10 in 10?

Sau daca are platfus poate sa alerge dupa nu stiu ce bareme?



#144
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 11:38

Baremurile exista si la ora actuala...dar ma rog,daca voi credeti ca profesorii evalueaza doar dupa cum doreste el...cine sunt eu sa va spun ca nu e asa.

 

Uite model de barem gasit la o prima cautare pe net:

 

 

Miniaturi atasate

  • 52755-cfcd208495d565ef66e7dff9f98764da.png


#145
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 11:50

Baremele acelea sunt importante  doar cand vrei sa faci performanță. In rest eu nu le vad rostul.Din cauza ca cei mai multi copii nu pot sa faca ceea ce li se cere la ora de educatie fizica,se simt prost cand sunt ridiculizati de profesor sau colegi sau li se dau note mici ,aduc scutiri si scapa de un stres.

In loc sa fie incurajati sa faca miscare sunt indepartati .

 

Si din moment ce se cer scutiri pe care trebuie sa se specifice gradul de efort pe care elevul are voie sa il depuna ,inseamna ca profesorul ar trebui sa adapteze baremul ala.Altfel ar aduce toti scutire totala de sport.

A avut fii-miu un coleg care practica tenisul intensiv.A castigat concursuri,a luat medalii...etc.

Avea 7 la educatie fizica pentru ca nu stiu ce nu facea bine,nu se incadra intr-un barem de parca era patul lui Procust nenorocitul ala de barem.:))

Si acum este antrenor de tenis.:)

 Se bate moneda ca se incurajeaza elevii sa faca miscare,sa faca sport,sa se ridice de pe scaunul biroului,sa nu mai stea cu ochii in calculator.

Si cand se ridica de pe scaun este pus sa alerge pana isi da duhul,sa sara peste nu stiu ce obstacole si sa faca roata ca Nadia Comaneci de parca se pregateste pentru Olimpiada in loc sa adaptezi efortul nivelului lui.

Si uite asa se ridica elevul de pe scaun  si se duce sa isi  ia scutire de sport.Eu cred ca se descurajeaza .

 


Editat de elyda, 10 octombrie 2015 - 11:58 .


#146
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 11:57

Baremele astea sunt orientative, ca si manualele, depinde de profesor cum si in ce fel acorda nota, iar nota poate scadea sau creste in functie de implicare, atitudine, comportoment si limbaj in timpul orei de sport.

 

Si in fond si la urma urmei, bineinteles ca stim mai bine ca doar ne-am lovit de astfel de lucruri.



#147
Adriana mica

Adriana mica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.200 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 12:01

Viviana, ai punctat foarte bine faptul ca nu doar respectarea baremului conteaza. Asa cum se intampla si la celelalte materii.

 

In cazul nostru, de exemplu, copilul chiar isi da silinta de fiecare data, asculta instructiunile primite si executa in limita posibilitatilor. Nu se incadreaza insa in barem, oricat s-ar stradui. S-a ambitionat sa continue sa faca aikido si inot in timpul liber, plus gimnastica medicala pt rezolvare unor probleme (am facut recent o evaluare la kineto si am descoperit platfus la un picior, un inceput de scolioza, ceva probleme la genunchi). Cu siguranta ar fi descurajat daca ar fi penalizat, din fericire profesorul actual nu o face.


Editat de Adriana mica, 10 octombrie 2015 - 12:09 .


#148
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.455 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 14:25

Prima norma din clasa a 5-a la educatie fizica, nota 6, inca nu s au trecut notele in catalog . N am stiut daca sa rad sau sa plang sau sa inscriu copila la atletism, ca eu, am considerat un sport excelent inotul, 7 ani la rand  [:-)))]  

Cam atat despre bareme   [pk]


Editat de szivarvany, 10 octombrie 2015 - 14:32 .


#149
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 14:57

Prima norma din clasa a 5-a la educatie fizica, nota 6, inca nu s au trecut notele in catalog . N am stiut daca sa rad sau sa plang sau sa inscriu copila la atletism, ca eu, am considerat un sport excelent inotul, 7 ani la rand  [:-)))]  

Cam atat despre bareme   [pk]

Baremele astea sunt ramase din vremuri apuse:)cand societatea trebuia sa fie compusa:)din oameni multilateral dezvoltati care sa duca societatea pe culmile bunastarii si succesului,cand toti trebuiau sa fie buni la toate.Asta e o utopie dar celor de la minister le convine.Pentru ca e mai usor sa iei ceva facut de altii fara ca macar sa iti bati capul sa vezi daca mai este aplicabil decat sa iti faci treaba..

Si in învățământ inca mai "merge "utopia asta pentru ca fiecare partid/ministru a facut schimbari de dragul schimbarii.In loc sa se aiba in vedere sa se faca ceva pentru elevi,s-a mers pe a face ceva numai ca ca ministrul sa schimbe ce a  facut de un alt ministru dintr-un alt partid.

Si-au aratat muschii ,si-au dat unii altora cu legile peste  bot ca sa arate cine e mai tare.

Si in toata lupta asta politica  s-a pierdut din vedere ca ministerul este al invatamantului si implicit al celor care trebuie sa inveteAdica al elevilor pe care isi ascut ei ghearele si de care isi bat joc.Si care au inceput sa isi cam bage picioarele in ea de scoala ca sa folosesc exact limbajul lor.:))

  Manuale făcute de semianalfabeti,informatii care s-au perimat din 1900 toamna si o programa care deranjeaza majoritatea profesorilor pentru ca pur si simplu exista momente cand iti vine sa dai cu ea de pamant.

Mama sta la cratita  in Abecedar de 40 de ani,Ana are mere tot de atunci ,Esca este in cartile de istorie, baremele la sport tot de atunci si mai nou,peste copii da masina pentru ca au facut pacate.

Si atunci erau probleme si atunci se aduceau scutiri dar atunci asta era ideea comunista ,insa nici acum   pe nimeni nu intereseaza ca buba este la minister si sa incerce sa schimbe.Arunca vina pe elevi  ca e mai simplu.

Offf...daca ma pornesc...:))



#150
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 15:33

Iata ce studiaza elevii de clasa a IX-a la limba romana.Vorbeam ca nu se schimba nimic in invatamantul romanesc.Imi cer scuze,am fost prost informata. Se schimba!Iata dovada!!!:))

LULU 
(fragment din text)


"Prietene, cum sa lupt cu himera mea? Dragul meu, apropiatul meu, tu, singurul om pentru care scriu, pentru care am scris vreodata, cum sa scap de rujul acela intins pe viata mea ca pe o oglinda de spalator si care nu se sterge cu nimic, dimpotriva, se sleieste tot mai mult, mai murdar, mai diluat? Cum sa-mi retez din creier țâțele alea de vata,fusta aia de curva imputita, peruca aia, artificiul, manierismul ala? Tulburarea care se invartoseaza ca un sirop gros in teasta mea imi coboara in oasele nasului, in vertebrele gatului si-mi invadeaza pieptul cu ceva roz si lipicios, de parca imaginea lui Lulu ar curge in culori amestecate, in farduri facute din urina de pisica, in parfum din sperma de zibelina, in flori exotice, putrede si suspecte, in ochi dati cu un rimei unsuros si scurgandu-se ca in Dali - ar curge, m-ar naclai tot si s-ar prelinge pe asfalt intr-o balta care arunca un pseudopod spre canal. Stii, Victor, ca singuratatea mea are pe pielea ei alba un furuncul si ca acest furuncul se numeste Lulu? Stii ca am venit ca sa-mi reamintesc pielea fetei care in mine a gasit mereu un colt umbrit unde si-a putut legana papusa si ca jos, pe locul unde tivul rochiei ei atinge pulpa cu pielita dulce si transparenta, am gasit acum un furuncul mizerabil care se numeste Lulu? 

 

 

 

Si noi ne facem probleme ca baremele de la educatie fizica sunt depasite...depasiti suntem noi!:))

Ca am ajuns la anii astia si nu stim ce parfum are sperma de zibelina!:)):))

Eu am circumstanțe  atenuante pentru ca la bunica la tara nu cresteau zibelinele astea care le creeaza probleme elevilor de acum.:))Ce romana?Ce invatat? Ce le mai poti cere unor elevi de 14...15 ani care citesc asa ceva ?:)):))

Dupa ce ca tropaie hormonii in capul lor:) ca americanii in Irak ,vine Cartarescu trimis de ministerul invatamantului:) sa ii zapaceasca de tot.:)):)):))

 

 

 


Editat de elyda, 10 octombrie 2015 - 15:49 .



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -